QUOTE(GūGa @ 2009 12 03, 21:34)
gal galetum aguonu vyniotinio recepta parasyti?
Aguonainis
Tešlai:
500 g miltų
1 stiklinė pieno
1 kiaušinis
1 pakelis sausų mielių
po 100 g sviesto ir cukraus
2 tryniai
žiupsnelis druskos
trupučio riebalų formai ištepti
1 šaukštas džiūvėsių
Įdarui:
200 g džiovintų vaisių, riešutų ir pan.
400 g aguonų
0,5 ml pieno
125 g cukraus
po 2 šaukštus medaus ir sviesto
Glajui:
1 pakelio konditerinės tamsaus šokolado masės
Į miltus suberkite mieles, cukrų, druską, įmuškite kiaušinį, įdėkite du atskirtus trynius, supilkite pieną ir išmaišykite tešlą. Tuomet supilkite ištirpintą sviestą, tešlą gerai išminkykite ir padėkite šiltai. Susmulkinkite riešutus ir vaisius. Aguonas 10 min. pavirinkite piene, nusunkite, sumalkite. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite aguonas, cukrų, medų. Viską 4 min. pakepinusi suberkite kapotus riešutus ir vaisius. Iškočiokite stačiakampį nestorą tešlos lakštą. Jį aptepkite aguonų mase ir suvyniokite volelį. Aguonainį įdėkite į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą skardą. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 min. Ataušusį aguonainį apliekite karšto vandens vonelėje ištirpinto šokolado glajumi.
Kepiau šį aguonainį prieš porą mėnesių. Tik nedėjau riešutų, džiovintų vaisių, medaus ir šokolado, ir aguonų nesumaliau

Besukant volelį man ištižo visą tešlą

Bet vistiek gavosi skanus