Buvau radusi kelias nuorodas kaip klijuoti meduolių namą su karamelę, bet nerandu dabar. recpetą karamelės daryčiau gal tokį http://kristi.erdves...i/karamele.html. O tada namuko dalį kurią klijuosi merki į karamelę ir suspaudi, gliukozė neduos taip staigiai jai susitingti. nebandžiau nežinau kaip gausis, bet žadu daryti, nes man taip gražiau nei su aisingu kliojuoti, o paskui jau su aisingu paišysiu ir viską bandysiu daryti. Pabandyk perlėkti per nuorodas čia: http://www.supermama...?...378104&st=0 yra pridėtą nuorodų, kažkuroj besisžvalgydama ir radau kaip klijuoti su karamele.
QUOTE(meškinija96 @ 2009 11 26, 13:13)
businka švirkstą pasiimk,be adatos aišku, ir pieši išlėto.aš argi pirmą kart dariau ir visai gražiai gavosi, kuo daugiau paišai tuo gražiau gausis.o jei nežinai ką paišyti tai pasižiūrėk temoje,mergaitės čia visokių meduolių prifotkinę. sėkmės
aciu, bandysiu dar
Siandien kepiau meduolius pagal Cypsiuka, kai galiu pasakyti, kad gavosi .tik as kepiau 220 temperaturoje ir 10 min. Gavosi minkstuciai,puruciai.Truputi juos palaikysiu, o tada kibsiu i darba juos puosiant.Itariu sioje vietoje bus kiek sunkiau Kai viska baigsiu idesiu nuotrauku.
QUOTE(A-Z @ 2009 11 26, 07:52)
iš žinutės paskelbimo laiko galima spręsti, kad laiko tau tikrai užteks nemiga?
P.s. koks gražus man šitas fonas...jau kalėdos leu leu leu
P.s. koks gražus man šitas fonas...jau kalėdos leu leu leu
nemiga per tuos sausainius. Atsigulusi i lova ir tai dar norejau eiti koki skanumyna iskept. Uzsivedziau as cia
QUOTE(Domi95 @ 2009 11 26, 09:43)
Kokie grazuciai. Labai primena vaikyste, taip ir norisi nygvelbt koki..viena lekste O su kuo juos puosei? Labai grazios spalvytes
Sveikutes,norejau paklaust ar jau galima dabar kept meduoliukus kaledom?ne per anksti?
Kiek maždaug laiko iki Kalėdų reiktų kepti tą didįjį meduolį, kad Kalėdoms būtų minkštas, skanus ir t.t. ??? Ir dar prieš kiek laiko reikia namuką kepti?
QUOTE(talita @ 2009 11 26, 15:16)
Sveikutes,norejau paklaust ar jau galima dabar kept meduoliukus kaledom?ne per anksti?
Galima kepti bet siaip siulau visoms pries uzduodant klausimus pasiskaityt nors siek tiek temos, nes vos ne kas antras klausimas buna, ar jau galima kept meduolius ir kaip padaryt aisinga
Papildyta:
QUOTE(ŽuŽu*~ @ 2009 11 26, 15:35)
Kiek maždaug laiko iki Kalėdų reiktų kepti tą didįjį meduolį, kad Kalėdoms būtų minkštas, skanus ir t.t. ??? Ir dar prieš kiek laiko reikia namuką kepti?
taigi namukas ir yra tas pats kas paprasti meduoliai, tai ir kept jau galima dabar
QUOTE(uogyte777 @ 2009 11 26, 15:59)
Kokie grazuciai. Labai primena vaikyste, taip ir norisi nygvelbt koki..viena lekste O su kuo juos puosei? Labai grazios spalvytes
Dekoravau cukraus glajum, čia merginos vadina aisingu (angliškai), pagal receptą prie meduoliu (ketviroji siometine tema 1 puslapis) 1 baltymas 125 g cukraus, bet siaip ispradziu buvo perskysa glazūra, todėl manyčiau geriau dėti ant baltymo 150g. Bet dar nuo kaiušinio dydžio priklauso
Tik reikia gerai kaiušinnio lukšta prieštai nuplaut, aš tai net muiliuku papalaunu
Šiai kadangi šiais laikais būna kaiušių skirtingų dydžių tai paimi baltymą, plaki, plaki ir pili cukraus pudra, tada paimi konditerini švirkstą arba tubelę susukta iš sviestinio popieriau(čia merginos jau buvo mestelėjusios nuorodikę) ir pažiūri, ar išspaudus gerai laikosi brukšniukas, ar labai išsiplėčia, jei labai skysta, tai dar pridedi cukraos pudros Ir dar žinoma dėjau dažų maistinio kurie buvo prie konditerionio viltono švirkšto
QUOTE(ŽuŽu*~ @ 2009 11 26, 14:35)
Kiek maždaug laiko iki Kalėdų reiktų kepti tą didįjį meduolį, kad Kalėdoms būtų minkštas, skanus ir t.t. ??? Ir dar prieš kiek laiko reikia namuką kepti?
Tas didysis meduolis kuo sviezesni tuo skanesnis, jam stoveti nereikia Labai skanus karstas
Kepiau šiandien Nerytės meduoliukus. Labai labai skanūs Kol karšti, labai minkštučiai, kai atvėso, trapūs pasidarė. Tešla gerai kočiojosi (nors įtariu, kad miltų padauginau truputuką, kaip visada ). Kepė greitai. Kvepia mano namai Kalėdom Žodžiu, viskas liuks Būtinai kepsiu dar prieš Kalėdas, nes šitie tiek laiko neatsilaikys prieš mano ėdrūnus
Vat su aisingu, įtariu, ir man bus vargo Dariau kartą grybukams, nesigavo, tai per skysta, tai jau byrėt pradėjo Dabar tai būtų gerai ir be aisingo, maniškiai sulapnotų ir net nežinotų, kad jo reikėjo Ale šventėms norisi pasipuošti
Ačiū, kad dalinatės savo receptais ir patirtimi
Vat su aisingu, įtariu, ir man bus vargo Dariau kartą grybukams, nesigavo, tai per skysta, tai jau byrėt pradėjo Dabar tai būtų gerai ir be aisingo, maniškiai sulapnotų ir net nežinotų, kad jo reikėjo Ale šventėms norisi pasipuošti
Ačiū, kad dalinatės savo receptais ir patirtimi
Dajolu, labai aciu uz recepta bandysiu manau si savaitgali kepti. Bet ivyko tai,ko labiausiai ir bijojau tas meduolis biskvitinis, o as su biskvitais nedraugauju
Dar norėjau užduoti vieną ne itin protingą klausimėlį
Ar iškepusius meduoliukus reikia laikyti kartoninėse dėžutėse (kaip skaičiau kad kai kurios daro)? nes norėčiau padaryti namuką, bet galvoju, ar jis nesudžius per daug (juk iki Kalėdų dar ne mažai laiko) , o į dėžutę turbūt tokio ir nesutalpintum. Paaiškinkit prašau, kaip viską teisingai padaryti
Ar iškepusius meduoliukus reikia laikyti kartoninėse dėžutėse (kaip skaičiau kad kai kurios daro)? nes norėčiau padaryti namuką, bet galvoju, ar jis nesudžius per daug (juk iki Kalėdų dar ne mažai laiko) , o į dėžutę turbūt tokio ir nesutalpintum. Paaiškinkit prašau, kaip viską teisingai padaryti