Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai skanumynai

Buvau radusi kelias nuorodas kaip klijuoti meduolių namą su karamelę, bet nerandu dabar. recpetą karamelės daryčiau gal tokį http://kristi.erdves...i/karamele.html. O tada namuko dalį kurią klijuosi merki į karamelę ir suspaudi, gliukozė neduos taip staigiai jai susitingti. nebandžiau nežinau kaip gausis, bet žadu daryti, nes man taip gražiau nei su aisingu kliojuoti, o paskui jau su aisingu paišysiu ir viską bandysiu daryti. Pabandyk perlėkti per nuorodas čia: http://www.supermama...?...378104&st=0 yra pridėtą nuorodų, kažkuroj besisžvalgydama ir radau kaip klijuoti su karamele.
Atsakyti
QUOTE(meškinija96 @ 2009 11 26, 13:13)
businka švirkstą pasiimk,be adatos aišku, ir pieši išlėto.aš argi pirmą kart dariau ir visai gražiai gavosi, kuo daugiau paišai tuo gražiau gausis.o jei nežinai ką paišyti tai pasižiūrėk temoje,mergaitės čia visokių meduolių prifotkinę. sėkmės  smile.gif

aciu, bandysiu dar 4u.gif
Atsakyti
Siandien kepiau meduolius pagal Cypsiuka, kai galiu pasakyti, kad gavosi thumbup.gif .tik as kepiau 220 temperaturoje ir 10 min. Gavosi minkstuciai,puruciai.Truputi juos palaikysiu, o tada kibsiu i darba juos puosiant.Itariu sioje vietoje bus kiek sunkiau blush2.gif Kai viska baigsiu idesiu nuotrauku.
Atsakyti
QUOTE(A-Z @ 2009 11 26, 07:52)
iš žinutės paskelbimo laiko galima spręsti, kad laiko tau tikrai užteks lotuliukas.gif nemiga?
P.s. koks gražus man šitas fonas...jau kalėdos leu leu leu ax.gif


biggrin.gif nemiga per tuos sausainius. Atsigulusi i lova ir tai dar norejau eiti koki skanumyna iskept. Uzsivedziau as cia biggrin.gif

QUOTE(Domi95 @ 2009 11 26, 09:43)
Štai viena lėkštutė:

user posted image

Štai antra:

user posted image


Kokie grazuciai. Labai primena vaikyste, taip ir norisi nygvelbt koki..viena lekste biggrin.gif O su kuo juos puosei? Labai grazios spalvytes wub.gif
Atsakyti
Sveikutes,norejau paklaust ar jau galima dabar kept meduoliukus kaledom?ne per anksti?
Atsakyti
Kiek maždaug laiko iki Kalėdų reiktų kepti tą didįjį meduolį, kad Kalėdoms būtų minkštas, skanus ir t.t. ??? Ir dar prieš kiek laiko reikia namuką kepti? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(talita @ 2009 11 26, 15:16)
Sveikutes,norejau paklaust ar jau galima dabar kept meduoliukus kaledom?ne per anksti?

Galima kepti smile.gif smile.gif bet siaip siulau visoms pries uzduodant klausimus pasiskaityt nors siek tiek temos, nes vos ne kas antras klausimas buna, ar jau galima kept meduolius ir kaip padaryt aisinga doh.gif
Papildyta:
QUOTE(ŽuŽu*~ @ 2009 11 26, 15:35)
Kiek maždaug laiko iki Kalėdų reiktų kepti tą didįjį meduolį, kad Kalėdoms būtų minkštas, skanus ir t.t. ??? Ir dar prieš kiek laiko reikia namuką kepti? smile.gif

taigi namukas ir yra tas pats kas paprasti meduoliai, tai ir kept jau galima dabar cool.gif
Atsakyti
QUOTE(uogyte777 @ 2009 11 26, 15:59)

Kokie grazuciai. Labai primena vaikyste, taip ir norisi nygvelbt koki..viena lekste  biggrin.gif O su kuo juos puosei? Labai grazios spalvytes  wub.gif


Dekoravau cukraus glajum, čia merginos vadina aisingu (angliškai), pagal receptą prie meduoliu (ketviroji siometine tema 1 puslapis) 1 baltymas 125 g cukraus, bet siaip ispradziu buvo perskysa glazūra, todėl manyčiau geriau dėti ant baltymo 150g. Bet dar nuo kaiušinio dydžio priklauso mirksiukas.gif

Tik reikia gerai kaiušinnio lukšta prieštai nuplaut, aš tai net muiliuku papalaunu rolleyes.gif
Šiai kadangi šiais laikais būna kaiušių skirtingų dydžių tai paimi baltymą, plaki, plaki ir pili cukraus pudra, tada paimi konditerini švirkstą arba tubelę susukta iš sviestinio popieriau(čia merginos jau buvo mestelėjusios nuorodikę) ir pažiūri, ar išspaudus gerai laikosi brukšniukas, ar labai išsiplėčia, jei labai skysta, tai dar pridedi cukraos pudros mirksiukas.gif Ir dar žinoma dėjau dažų maistinio kurie buvo prie konditerionio viltono švirkšto bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(ŽuŽu*~ @ 2009 11 26, 14:35)
Kiek maždaug laiko iki Kalėdų reiktų kepti tą didįjį meduolį, kad Kalėdoms būtų minkštas, skanus ir t.t. ??? Ir dar prieš kiek laiko reikia namuką kepti? smile.gif



Tas didysis meduolis kuo sviezesni tuo skanesnis, jam stoveti nereikia mirksiukas.gif Labai skanus karstas blush2.gif




Atsakyti
Kepiau šiandien Nerytės meduoliukus. Labai labai skanūs thumbup.gif Kol karšti, labai minkštučiai, kai atvėso, trapūs pasidarė. Tešla gerai kočiojosi (nors įtariu, kad miltų padauginau truputuką, kaip visada doh.gif ). Kepė greitai. Kvepia mano namai Kalėdom wub.gif Žodžiu, viskas liuks thumbup.gif Būtinai kepsiu dar prieš Kalėdas, nes šitie tiek laiko neatsilaikys prieš mano ėdrūnus doh.gif

Vat su aisingu, įtariu, ir man bus vargo doh.gif Dariau kartą grybukams, nesigavo, tai per skysta, tai jau byrėt pradėjo doh.gif Dabar tai būtų gerai ir be aisingo, maniškiai sulapnotų ir net nežinotų, kad jo reikėjo biggrin.gif Ale šventėms norisi pasipuošti smile.gif

Ačiū, kad dalinatės savo receptais ir patirtimi wub.gif
Atsakyti
Dajolu, labai aciu uz recepta smile.gif bandysiu manau si savaitgali kepti. Bet ivyko tai,ko labiausiai ir bijojau biggrin.gif tas meduolis biskvitinis, o as su biskvitais nedraugauju biggrin.gif
Atsakyti
Dar norėjau užduoti vieną ne itin protingą klausimėlį ax.gif
Ar iškepusius meduoliukus reikia laikyti kartoninėse dėžutėse (kaip skaičiau kad kai kurios daro)? nes norėčiau padaryti namuką, bet galvoju, ar jis nesudžius per daug (juk iki Kalėdų dar ne mažai laiko) 4u.gif , o į dėžutę turbūt tokio ir nesutalpintum. Paaiškinkit prašau, kaip viską teisingai padaryti 4u.gif
Atsakyti