Aš pernai kepiau Kalėdinį vaisių pyragą pagal šį receptą:
150 g sviesto
130 g rudojo cukraus
3 kiaušiniai
0,5 šaukstelio kepimo miltelių
0,5 apelsino sultys
0,5 citrinos sultys
300 g miltų
1 kg džiovintų vaisių, iš kurių maždaug 1/3 riešutų ir 2/3 džiovintų vaisių ir uogų
Minkštą sviestą ištrinkite su cukrumi. maišykite kiaušinius, supilkite apelsino ir citrinos sultis, galiausiai suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Sudėkite susmulkintus džiovintus vaisius, uogas ir riešutus. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepkite 2 valandas 140 laipsnių orkaitėje.
Iškeptą pyragą sulaistykite 50 g brendžio, sandariai uždenkite arba užriškite maišelyje ir palikite kambario temperatūroje. Pyragas turi subręsti. Brendžiu pyragą laistykite kas 2 savaitės, arba kas savaitę, jei pyrago brandinimo laikas trumpesnis. Jei pyragą kepate vaikams, brendžiu jo laistyti nebūtina, bet palaikyti vis tiek reikia.
Kepiau iš pilnos normos apvalioje 25cm skersmens formoje, gavosi panašiai 5-6cm aukščio. Štai kaip atrodė:
Rugiagele, ačiū už puikią idėją dėl kepimo rankovės Reiks ir man išvynioti savo popierių ir pauostyti
Beje gal kas žinote kur ieškoti popieriaus saldainiams suvynioti. Na kažko panašaus į spalvotą foliją ar kaip čia pavadinti
Beje gal kas žinote kur ieškoti popieriaus saldainiams suvynioti. Na kažko panašaus į spalvotą foliją ar kaip čia pavadinti
QUOTE(akvilyte @ 2009 12 02, 09:11)
vieną perpjoviau... viskas ten viduj normaliai... paragavau ta proga ne toks skanus kaip pernai elementariai per šlapias bet kaip keista.. kitas tai net net nelabavęs jokio pelėsiuko na visus dabar sukroviau ant radiatoriaus tegu padžiūsta
Gerai tiek, kad ne vieną kepei
ir kaip keista, kad šlapias, maniškis sausas gal net sausesnis nei vos iškepęs
QUOTE(Will @ 2009 12 02, 10:43)
Gerai tiek, kad ne vieną kepei
ir kaip keista, kad šlapias, maniškis sausas gal net sausesnis nei vos iškepęs
ir kaip keista, kad šlapias, maniškis sausas gal net sausesnis nei vos iškepęs
bet tai kepiau per vieną kartą
tai visa mano klaida ir šlapumas būtent dėl tų nelaimingų sulčių pernai irgi sausas buvo ir laaabai skanus
Sveikutes
Va va, as sito gerio irgi noreciau nusipirkti, tik nezinau kur ieskoti
o is kepimo rankoves as irgi pernai pasidariau puikius maiselius
QUOTE(Mulan @ 2009 12 02, 09:37)
Rugiagele, ačiū už puikią idėją dėl kepimo rankovės Reiks ir man išvynioti savo popierių ir pauostyti
Beje gal kas žinote kur ieškoti popieriaus saldainiams suvynioti. Na kažko panašaus į spalvotą foliją ar kaip čia pavadinti
Beje gal kas žinote kur ieškoti popieriaus saldainiams suvynioti. Na kažko panašaus į spalvotą foliją ar kaip čia pavadinti
Va va, as sito gerio irgi noreciau nusipirkti, tik nezinau kur ieskoti
o is kepimo rankoves as irgi pernai pasidariau puikius maiselius
Labukas,mielosios,
praeitas savaitgalis man irgi buvo kalėdinių kepinių savaitgalis.Kepiau kalėdinį pyragą-bet kepant pusę normos,tos dvi valandos kepimo buvo perdaug-pyragas apsvilo-tiksliau-razinos,kurios papuolė paviršiun.Brendžiu dar irgi nelaisčiau,nes ankstesniam recepte to net nebuvo akcentuota,bet dabar žiūriu,kad reikia ...reiks imtis procedūrų
Meduoliukus irgi kepiau-nepamenu,kurios merginos receptas,žinau,kad dėjau 200g medaus ir 1 stiklinę cukraus...dar įtarkavau žalio imbiero-bet tas bjaurybė tik plaušų privėlė...meduoliukai gavosi nepersaldūs,tačiau prėski-nors ir sudėjau 2 kupinus šaukštelius meduolių mišinio(pirkau specializuotoj prieskonių parduotuvėj)...nežinau,gal reik bandyt iš naujo...
Kitą savaitę kepsiu šližikus-nu liežuvis man nesiverčia juos kūčiukais vadint
praeitas savaitgalis man irgi buvo kalėdinių kepinių savaitgalis.Kepiau kalėdinį pyragą-bet kepant pusę normos,tos dvi valandos kepimo buvo perdaug-pyragas apsvilo-tiksliau-razinos,kurios papuolė paviršiun.Brendžiu dar irgi nelaisčiau,nes ankstesniam recepte to net nebuvo akcentuota,bet dabar žiūriu,kad reikia ...reiks imtis procedūrų
Meduoliukus irgi kepiau-nepamenu,kurios merginos receptas,žinau,kad dėjau 200g medaus ir 1 stiklinę cukraus...dar įtarkavau žalio imbiero-bet tas bjaurybė tik plaušų privėlė...meduoliukai gavosi nepersaldūs,tačiau prėski-nors ir sudėjau 2 kupinus šaukštelius meduolių mišinio(pirkau specializuotoj prieskonių parduotuvėj)...nežinau,gal reik bandyt iš naujo...
Kitą savaitę kepsiu šližikus-nu liežuvis man nesiverčia juos kūčiukais vadint
Oij, dieve, man kaip minimum reiks dar kokias 3 normas meduoliu kept, nes is vienos labai mazai, ir kas baisiausia mes juos valgom jau
QUOTE(lututė @ 2009 12 02, 13:59)
Meduoliukus irgi kepiau-nepamenu,kurios merginos receptas,žinau,kad dėjau 200g medaus ir 1 stiklinę cukraus...dar įtarkavau žalio imbiero-bet tas bjaurybė tik plaušų privėlė...meduoliukai gavosi nepersaldūs,tačiau prėski-nors ir sudėjau 2 kupinus šaukštelius meduolių mišinio(pirkau specializuotoj prieskonių parduotuvėj)...nežinau,gal reik bandyt iš naujo...
Aš, pvz., imbierą tarkuoju į sirupą (uogienė ar sirupas, ištirpintas medus, gvazdikėliai, cinamonas, pipirai, imbieras ir kt.), pakaitinu jį, atvėsinu ir perkošus per sietelį pilu į tešlą, tai jokių plaušų Tik apelsino žievelę smulkiai tarkuoju tiesiai į tešlą, taip žymiai skaniau ir kvapniau!
O meduolių mišinys tai niekad nepakeis grynų ingridientų. Aš dedu ir to mišinio ir dar dvigubą kardamono, gvazdikėlių, cinamono, pipirų dozę (viską pilu į sirupą ir po to perkošiu). Meduoliukai gaunas tokie su cinkeliu, prieskoningi, nes kitaip bus tiesiog įprastų sausainių skonio...
QUOTE(Smulkmena @ 2009 12 02, 12:14)
Aš, pvz., imbierą tarkuoju į sirupą (uogienė ar sirupas, ištirpintas medus, gvazdikėliai, cinamonas, pipirai, imbieras ir kt.), pakaitinu jį, atvėsinu ir perkošus per sietelį pilu į tešlą, tai jokių plaušų Tik apelsino žievelę smulkiai tarkuoju tiesiai į tešlą, taip žymiai skaniau ir kvapniau!
O meduolių mišinys tai niekad nepakeis grynų ingridientų. Aš dedu ir to mišinio ir dar dvigubą kardamono, gvazdikėlių, cinamono, pipirų dozę (viską pilu į sirupą ir po to perkošiu). Meduoliukai gaunas tokie su cinkeliu, prieskoningi, nes kitaip bus tiesiog įprastų sausainių skonio...
O meduolių mišinys tai niekad nepakeis grynų ingridientų. Aš dedu ir to mišinio ir dar dvigubą kardamono, gvazdikėlių, cinamono, pipirų dozę (viską pilu į sirupą ir po to perkošiu). Meduoliukai gaunas tokie su cinkeliu, prieskoningi, nes kitaip bus tiesiog įprastų sausainių skonio...
As tai dejau 1 sauskteli cinamono, 1 saukstelis malto imbiero, 0,5 saukstelio kardamono, ir 0,5 saukstelio malto muskato riesuto. Mums pakanka tokio misinio cia Cipciuko meduoliam. Gavosi minksti, nes kociojau storokai. Niam niam
O kas nors ruosiates daryti kaledine egle? Gal galit patarti, kuris meduoliu receptas labiausiai tiktu eglutei?
Sveikos kepėjėlės norėjau paklausti pagal kokį receptą pirmą kartą kepančiai meduolius patartumėt juos kepti? Dr vienas kur galima nusipirkti formelų meduoliams ir kiek jos kainuoja?
Ačiū
Ačiū
Na va, uzminkiau pagal Cypciuka tesla. Nors ir raso kad tesla bus minksta, bet man ji per minksta ir nesikociojo. Siek tiek idejau daugiau miltu ir idejau i saldytuva. Na, dar vaniles siek tiek, citrinos zieveles, sauksteli brendzio ipyliau