Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai skanumynai

QUOTE(Nerytė @ 2009 11 30, 22:32)
neperkepei wink.gif

Jei kepsi - lauksiu Tavo nuomones ax.gif

Ok mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Daznai skaitau jusu temuke ir labai jau uzsikreciau tais visais kepiniais lotuliukas.gif

Tai vat rasau atsiliepimus blush2.gif

Bandziau kepti ta izymuji kaledini pyraga, bet matyt ne mano skoniui blush2.gif Nors tesla, kai maisiau, tai uoi... kokia skani buvo. Bet gatavas produktas kazkaip nelabai blush2.gif Nebent jo skonis iki Kaledu pasikeis g.gif

O sestadieni ir vakar dar (kadangi sestadieniniu greit neliko lotuliukas.gif ) kepiau meduolius pagal Cipciuko recepta wub.gif Pasaka wub.gif Sestadieni kepiau su ruduoju cukrum, tai gavosi labai sviesus. Vis niekaip negalejau suvokti kaip deginti ta cukru blush2.gif Sviesus, bet ziauriai skanus biggrin.gif O jau iki vakar ismasciau kaip kas ir padeginau 4valgomus saukstus ax.gif Spalva patamsejo, bet netaip buvo, kaip as isivaizduou tikrus meduolius... Tai priejau isvados, kad sekanti karta deginsiu visa kieki cukraus biggrin.gif Tiesa dar ka dariau kitaip, tai nemusiau iskarto kiausiniu, o tik veliau, kai mase nukeliau nuo garu. Pabijojau iskepti omleta lotuliukas.gif O taip, tai tikrai viskas super gavosi thumbup.gif Tesla kociojau ~1cm, tai pakilo meduoliai kazkur iki 1.5cm o gal ir dar daugiau, minkstuciai buvo thumbup.gif Gaila fotika pamirsau pasiimti su savim i darba, tai ryt jai nepamirsiu ikelsiu foto blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nasty Fairy: 01 gruodžio 2009 - 13:32
Sveikutes 4u.gif

Ir vel atejo Kalediniu meduoliu kepimo metas rolleyes.gif As visu 100 % uz Cipsiuko recepta meduoliu thumbup.gif Praitais metais visus isbandziau, bet sis...m....skanumelis bigsmile.gif Visai giminei ir draugams prikepiau dovanu praitais metais thumbup.gif

Manau savaitgali reiks pradeti kepimo maratona bigsmile.gif

P.s. as deginto cukraus nededavau. Man prieskoniai pakankamai patamsindavo meduolius tongue.gif Maisiau: cinamoma, gvazdikelius, imbiera, pipirus, kardamona ir muskata bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mereveja: 01 gruodžio 2009 - 14:53
na su tuom sukraus deginimu cypsiuko meduoliam tai sss.... gavosi doh.gif supyliau cukru i keptuve, tai jis ne parudavo o istirpo ir gavos tiesiog tirpintas cukrus, kai supyliau ji i mase jis susitrauke ir liko pluta, uzdejau nat garu tikedamasi kad jis istirps bet nelabai istirpo, zodziu galiausiai isgraibiau ta sukietejusia cukraus pluta ir dariau be jo unsure.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mereveja @ 2009 12 01, 15:52)
P.s. as deginto cukraus nededavau. Man prieskoniai pakankamai patamsindavo meduolius tongue.gif  Maisiau: cinamoma, gvazdikelius, imbiera, pipirus, kardamona ir muskata bigsmile.gif

O as siuos kartus prieskoniu dar nedejau. Kazkaip man jie nelabai patinka. Na kita syki gal ibersiu vos vos... Bet tik del kvapo, tikrai ne del spalvos biggrin.gif O jai ideciau tiek, kad paruduotu, tai turbut negaleciau isideti i burna blush2.gif

QUOTE(burbuliuke1 @ 2009 12 01, 16:01)
na su tuom sukraus deginimu cypsiuko meduoliam tai sss.... gavosi  doh.gif supyliau cukru i keptuve, tai jis ne parudavo o istirpo ir gavos tiesiog tirpintas cukrus, kai supyliau ji i mase jis susitrauke ir liko pluta, uzdejau nat garu tikedamasi kad jis istirps bet nelabai istirpo, zodziu galiausiai isgraibiau ta sukietejusia cukraus pluta ir dariau be jo  unsure.gif  smile.gif

unsure.gif nu idomiai... tai ten ir buna lyditas cukrus g.gif As visa ji islydziau, tada dar palaukiau kol labai stipriai paruduos, dar ant pacio galo putuotis ziauriai pradejo lotuliukas.gif Bet spalva jo buvo vos ne juoda thumbup.gif O pries deginant cukru jau buvau paruosus puoda su verdanciu vandieniu ir tirpita margarina su medum. Tai ta deginta cukru piliau jau i mase stovincia ant garu ir ilgai maisiau. Tikrai viskas graziai istirpo g.gif Pirma karta, tai irgi buvau nesupratus kaip cia ji degitni, bet vakar sugalvojau surizikuoti ir viskas pavyko thumbup.gif Tik jau kaip minejau kita syki deginciu visa kieki, kad dar tamsesne spalva gautus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(burbuliuke1 @ 2009 12 01, 15:01)
na su tuom sukraus deginimu cypsiuko meduoliam tai sss.... gavosi  doh.gif supyliau cukru i keptuve, tai jis ne parudavo o istirpo ir gavos tiesiog tirpintas cukrus, kai supyliau ji i mase jis susitrauke ir liko pluta, uzdejau nat garu tikedamasi kad jis istirps bet nelabai istirpo, zodziu galiausiai isgraibiau ta sukietejusia cukraus pluta ir dariau be jo  unsure.gif  smile.gif


As irgi savaitgaly dariau meduoliukus pagal cypsiuka ir gavosi puikiai thumbup.gif , dariau dvi normas ir jau dabar seimyna baigia viska patvarkyti, savaitgaly kepsiu dar smile.gif

O kas del deginto cukraus man irgi taip gavosi bet as ta suskystejusi cukru pyliau i istirpinta margarina, ir dar ant garu pasildziau kol pasidare vientisa mase, nereikia to karsto cukraus pilti i salta misini, tuomet is karto kieteja. Tiesa as dar i ta suskystejusi cukru trupuciuka vandens ipyliau.

Bandykit mergaites tikrai labai skanus thumbup.gif
Atsakyti
Va apie tą degintą cukrų galiu pacituoti tokią senobinę knygą
cukraus degintinė ,Švari keptuvė suvilgoma vandeniu įpilama cukraus ir kaitinama maišant kol cukrus išsileidžia ir paruduoja,tada įpilama verdančio vandens maždaug tirs kart tiek kiek buvo cukraus ir pavirinama kol degintas cukrus ištirpsta,perkošiama.Tinka tešlai,kremams,glajams ir sirupams nuspalvinti.

iš knygos kepiniai

Dar įdomu tai ,kad knygoje nurodomi meduoliai yra dviejų rušių minkoma tešla ir kiti ne.Tai visos mergaitės čia kiek davė rec.yra minkomų meduolių,kiti yra paruošiama tešla ir supilama į formas,kepama. Manau gaunasi tie meduoliniai pyragai,pati nė karto nebandžiau bet jei kas norės galėsiu rec.įmesti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo meškinija96: 01 gruodžio 2009 - 16:00
Na, o as ateinu su tokiu klausimu. Pries tris savaites kepiau Kaledini dziovintu vaisiu pyraga, bet vis ilendu paziureti, taciau jis man visai nedreksta. Zinau, kad iki Kaledu dar daug, taciau idomu per kiek laiko jis turetu sudrekti, bent trupuciuka, nes dabar koks buvo toks ir yra.

P.S. tuo paciu noriu padekoti visoms mamytems idedancios receptus. Daug ju jau isbanciau ir dar daugiau ruosiuosi isbandyti! Jaukiu artejanciu svenciu (manau, jau ne per anksti sveikinti 4u.gif )
Atsakyti
Sveikutes,

Ir as siemet isikepiau stai toki meduolini nameli.
Vargo yra bet rezultatas biggrin.gif thumbup.gif

user posted image

user posted image

Visa instrukcija kaip ka dariau :
Meduolinis namelis.


Visko ko reikia kad namelis stovetu.
1. Isikerpam is kartono namelio pagrinda, stoga ir sienas. Ziureti PR. 1.
2. Tesla:
a) 500 g. Miltu
cool.gif 250 g. Cukraus
c) 50 g. margarino
d) 200 g. Medaus
e) 3 kiausiniai
f) 1a.s. meduoliu prieskoniu
g) 0.5 a.s. sodos ( nugesintos)

Kiausinius isiplakame. Cukru, medu ir margarina issitirpiname, ir tuomet dedame meduoliu prieskonius. Kai mase atvesta supilti i isplaktus kiausinius ir viska gerai ismaise dedame miltus ir minkome tesla. Valio tesla paruosta.
Tesla issikociojome mazdaug 0.5 cm storio, ir ispjaustome sienas ir pagrinda. Stogui atskirai isikociojame tesla bet plonesne, kad kai uzsides ant namelio jis tiesiog neilinktu.

Detales kepame 10-15 min. Kol paruduos ir graziai apskrus. Detales jau paruostos. Iskeptas detales dedame ant tiesaus pavirsiaus kad jos neissikraipytu atvesdamos.

3. Reikia pasiruosti pagrinda ant ko stoves namelis. Mano atveju namelis stovi ant kepimo skardos kurioje guli knygos, kad pagrindas butu vienodas ir aptrauktas folija.
4. Reikia pasiruosti Gaju.
a) 3 kiausinio baltymai, 500 g. Cukraus pudra, ir 3 a.s citrinos sulciu.
cool.gif Kiausinio baltymus isplakame iki putu ir supilame citrinos sulciu, tuomet dar siek tiek pamaisome ir tada beriame cukraus pudra ir sukame tol kol pasidarys tokia tirsta mase, kai pastebesi pati kad labai sunkiai sukasi ir tirsteja. Nebijok cukraus pudros dadeti, nes jei ir per daug idesi tai ji tiesiog greiciau sustings.
c) Tuomet jei nori spalvoto glajaus isidedi atskirai i dubeneli glaju ir ipilama maistiniu dzu.
d) Reikia tureti konditerinio svirksta su juo labai lengva klijuoti detales ir puosti.
e) Sekmes.

Papildyta:
dar viena nuotraukyte

user posted image
Atsakyti
As prikepiau pilna deze ( kartonine dideliu meduoliu dovanoms, bet dabar dar susimasciau, o kaip juos reiks supakuoti g.gif is kur tokiu dezuciu gauti doh.gif . Kaip jus pakavot g.gif
Atsakyti
QUOTE(ulyja @ 2009 12 01, 07:18)
kepiau obuolių aguonų japonišką nu tai net nežinau..toks savotiškas jis man..

O aš dabar irgi susimąsčiau,galvoju kept ar ne g.gif
Atsakyti
Sveikutes smile.gif
na,zinokit prisipirkau Jyske to grazaus popieriaus dovanelem,galvojau meduoliukus graziai supakuosiu,bet deja,koks nusivylimas buvo,kai nuplesiau apsaugine plevele,toks bjaurus kvapas sklinda nuo to popieriaus blink.gif ,fui,vis tik panaudojau ji,suvyniojau teciui dovanele(nevalgoma),o jis tik pradejo vynioti,sako fui,koks cia kvapas,negi s... supakavai doh.gif ,taip kad,siulau mesti is galvos jysko papuosimo popieriu,as pirkau ta su snaigutem ir su sidabriniais papuosimais.
Atsakyti