kepiau dangiska duonele is 4 temos pirmo puslapiu,skonis tikrai dangiskas. tik man forma nesigavo tokia kaip paveiksleli,gal daugiau migdolu miltu reikejo det,nors dejau tiksliai pagal recepta. ir kepiau truputi ilgiau, apie 5-10min.pirma skarda perkepiau( kepiau apie 20min ilgiau)o pasirodo jie ir turi buti minksti,o vesdami sukieteja, gaunasi guminiai.tie kur perkepiau gavosi trasukus,cia jau skonio reikalas,man guminiai skaniau.
o cia keli meduoliukai jau puosia musu eglute. gaila nenufotkinau pries kabinant,tai imesiu tik kelis.puosem visa seimyna
Dukryte jau spejo egle nuverst,tai sitam nabageliui koja nuluzo.
Sveikos
Prikepiau viena partija. O jau namai kaip kvepia
Cia receptukas:
2 tryniai
1 kiausinis
50 gr sviesto
500 gr. miltu
200 gr. cukraus
200 gr. medaus
1 a.s. sodos
2 v.s. grietines
2 a.s. prieskoniu.
Visa darymo eiga kaip visu, tik padaryta tesla dejau i saldytuva keletui valandu.
Toks klausimas. O jeigu dar idejus kakavos, na kad spalva butu tamsesne, idomu ar skonis lb stipriai pasikeistu?
Db einu Nerytes sausainiukus studijuoti
Prikepiau viena partija. O jau namai kaip kvepia
Cia receptukas:
2 tryniai
1 kiausinis
50 gr sviesto
500 gr. miltu
200 gr. cukraus
200 gr. medaus
1 a.s. sodos
2 v.s. grietines
2 a.s. prieskoniu.
Visa darymo eiga kaip visu, tik padaryta tesla dejau i saldytuva keletui valandu.
Toks klausimas. O jeigu dar idejus kakavos, na kad spalva butu tamsesne, idomu ar skonis lb stipriai pasikeistu?
Db einu Nerytes sausainiukus studijuoti
QUOTE(leandre @ 2009 11 30, 16:44)
i,labai skanus gavosi,dar tokiu neesu kepus.
reiks ir man pamegint
QUOTE(Nerytė @ 2009 11 30, 18:54)
minksti? tai kad kieti bea meduoliai...
tai tikrai bea kieti meduolia.. bet vistiek as juos jau turb8t kokius keturis metus kepu
QUOTE(Neryte @ 2009 11 30, 20:28)
Man gavosi kieti,bet sakau gal perkepiau .Dabar bandysiu Nerytės recepta
neperkepei
Jei kepsi - lauksiu Tavo nuomones
[quote=Kettim,2009 11 30, 20:28]
kepiau dangiska duonele is 4 temos pirmo puslapiu,skonis tikrai dangiskas.
Susidomejau ir as dangiskaja duonele.Tik klausimas iskilo,o kas yra marcipanine mase Ten i recepto sudeti ieina
kepiau dangiska duonele is 4 temos pirmo puslapiu,skonis tikrai dangiskas.
Susidomejau ir as dangiskaja duonele.Tik klausimas iskilo,o kas yra marcipanine mase Ten i recepto sudeti ieina
[quote=sielio,2009 12 01, 00:13]
[quote=Kettim,2009 11 30, 20:28]
kepiau dangiska duonele is 4 temos pirmo puslapiu,skonis tikrai dangiskas.
Susidomejau ir as dangiskaja duonele.Tik klausimas iskilo,o kas yra marcipanine mase Ten i recepto sudeti ieina
[/quote]
as gyvenu norvegijoje,radau prie konditeriniu prekiu,tokia kaip desra. jos sudetis -malti migdolai,cukraus pudra ir vanduo.
ir lietuvoj turetu but prie konditeriniu prekiu.
[quote=Kettim,2009 11 30, 20:28]
kepiau dangiska duonele is 4 temos pirmo puslapiu,skonis tikrai dangiskas.
Susidomejau ir as dangiskaja duonele.Tik klausimas iskilo,o kas yra marcipanine mase Ten i recepto sudeti ieina
[/quote]
as gyvenu norvegijoje,radau prie konditeriniu prekiu,tokia kaip desra. jos sudetis -malti migdolai,cukraus pudra ir vanduo.
ir lietuvoj turetu but prie konditeriniu prekiu.
kepiau obuolių aguonų japonišką nu tai net nežinau..toks savotiškas jis man..
[quote=sielio,2009 12 01, 01:13]
[quote=Kettim,2009 11 30, 20:28]
kepiau dangiska duonele is 4 temos pirmo puslapiu,skonis tikrai dangiskas.
Susidomejau ir as dangiskaja duonele.Tik klausimas iskilo,o kas yra marcipanine mase Ten i recepto sudeti ieina
[/quote]
Yra ir Lietuvoj tos mases maximoj (bent jau karoliniskiu) tai ji prie visu tortu papuosimu padeta tokioj dezutei.
[quote=Kettim,2009 11 30, 20:28]
kepiau dangiska duonele is 4 temos pirmo puslapiu,skonis tikrai dangiskas.
Susidomejau ir as dangiskaja duonele.Tik klausimas iskilo,o kas yra marcipanine mase Ten i recepto sudeti ieina
[/quote]
Yra ir Lietuvoj tos mases maximoj (bent jau karoliniskiu) tai ji prie visu tortu papuosimu padeta tokioj dezutei.
radau rusaičių forume tradicinio vokiško kalėdinio varškinės tešlos pyrago receptą,kurį reikia brandinti kelias savaites (panašiai kaip tą vaisinį,tik nelaistant brendžiu) .kelios forumietės jau iškepė ir įvertino aukščiausiu balu pati irgi ruošiosi kepti ant dienų kol kas į dedu nuorodą rusiškai.vėliau surašysiu vertimą jei kam bus įdomu
kalėdinis varškės keksas (Quarkstollen) - žiūrėkit Lukerja postą
ir dar panašus,bet su aguonų įdaru
kalėdinis varškės keksas (Quarkstollen) - žiūrėkit Lukerja postą
ir dar panašus,bet su aguonų įdaru
QUOTE(saide @ 2009 12 01, 09:01)
Yra ir Lietuvoj tos mases maximoj (bent jau karoliniskiu) tai ji prie visu tortu papuosimu padeta tokioj dezutei.
Aciu.Bandysiu ieskoti
Vis dar ieškau glaistų rec. tai vakar perskaičiau,kad į tą patį, jau mūsų taip gerai žinomą glaistą iš pudros ir baltymų , įspausime kelių spanguolių sultis,tai glaistas pataps ružavos spalvos.
Kiek visokių kepinių gausybė,ir visus norisi išsikepti kalėdom,ir meduoliai ir sausainiai,šimtalapiai,kitoke pyragai,tai kur čia žmogas viską bepadarysi ir iškepsi.
Kiek visokių kepinių gausybė,ir visus norisi išsikepti kalėdom,ir meduoliai ir sausainiai,šimtalapiai,kitoke pyragai,tai kur čia žmogas viską bepadarysi ir iškepsi.