Buvau įmetusi imbierinių sausainių rec.,bet dar pakartosiu ,tikrai skanūs
IMBIERINIAI SAUSAINIAI
350 g miltų;
2 nubrauktų arbatinių šaukštelių kepimo miltelių;
1 arbatinio šaukštelio malto imbiero;
0.5 arbatinio šaukštelio cinamono;
žiupsnio smulkios druskos;
120 g sviesto
185 g rudojo cukraus (gali būti ir įprastas);
1 kiaušinio;
cukraus sausainukų kočiojimui.
Darom tešlą
Dubenyje, kuriame minkysite tešlą suberkite ir išmaišykite miltus, kepimo miltelius, imbierą,cinamoną. Išlydykite ir ataušinkite sviestą. Atskirame inde suberkite cukrų, vavilinį cukrų, druską, įmuškite kiaušinį, supilkite ataušusį sviestą ir viską gerai išplakite mikseriu. Sviesto masę supilkite į miltus ir viską gerai išminkykite, kol tešla nelips prie rankų. Tešlą pridenkite ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms, kad ši sustingtų.
Įkaitinkite orkaitę iki 180-200 laipsnių. Skardą įklokite sviestiniu popieriumi.
Atskiroje lėkštelėje įpilkite šiek tiek cukraus. Iš tešlos formuokite mažus rutuliukus ir delnu įspauskite į cukrų ,gaunasi tokia cukruota kapeika. Kapeikytes dėkite į skardą palikdami tarpus nes jos kepdamos išsipučia. Kepkite apie 10 minučių.
Sveikos merginos, gal galetumete pasidalinti keksu receptais.
QUOTE(Aivute @ 2009 11 29, 19:03)
imbieriniai sausainiukai, nepamenu pagal kurios recepteli
meduoliukai, pagal Nerytes recepteli ACIU jai , gavosi pakankamai minksti, nes tesla kociojau neplonai
na ir sutrukineje sokoladiniai sausainukai, taip pat ACIU Nerytei uz recepta
meduoliukai, pagal Nerytes recepteli ACIU jai , gavosi pakankamai minksti, nes tesla kociojau neplonai
na ir sutrukineje sokoladiniai sausainukai, taip pat ACIU Nerytei uz recepta
super atrodo itruke dziaugiuosi, kad pavyko
o del meduoliu tai kai pamaciau nuotrauka savuju iskarto pagalvojau, kad ten manieji maniskiai gaunasi tokie lygus, o va tie pirmieji gal pagal Bea? nes man irgi gavosi su neistirpusio cukraus gabaliukais
QUOTE(sann @ 2009 11 30, 12:23)
Sveikos merginos, gal galetumete pasidalinti keksu receptais.
keksam yra atsira tema
http://www.supermama...?...476723&st=0
[quote=Nerytė,2009 11 30, 12:54]
super atrodo itruke dziaugiuosi, kad pavyko
o del meduoliu tai kai pamaciau nuotrauka savuju iskarto pagalvojau, kad ten manieji maniskiai gaunasi tokie lygus, o va tie pirmieji gal pagal Bea? nes man irgi gavosi su neistirpusio cukraus gabaliukais
Ačiū labai už pagyrimą , ir dar labiau už išsamiai aprašytus receptėlius. Tie sausainukai labai skanūs ir jau baigia ištirpti (ta prasme biagiam suvalgyti), nes tiesiog tirpsta burnoje
Aha, man rodos, kad tuos imbierinius sausainukus kepiau pagal Bea, taip cukriukų neištirpusių ir jaučiasi ir matosi, o ir naudojau rudąjį cukrų, o jis stambesnis už baltą, na bet tokie nieko visai, skonio tie cukriukai negadina, tačiau jei gaminčiau antrą kartelį, tai sodos manau nedėčiau, nes dariau, kad trapūs būtų, kuo ploniau kočiojau, tai kam ta soda
super atrodo itruke dziaugiuosi, kad pavyko
o del meduoliu tai kai pamaciau nuotrauka savuju iskarto pagalvojau, kad ten manieji maniskiai gaunasi tokie lygus, o va tie pirmieji gal pagal Bea? nes man irgi gavosi su neistirpusio cukraus gabaliukais
Ačiū labai už pagyrimą , ir dar labiau už išsamiai aprašytus receptėlius. Tie sausainukai labai skanūs ir jau baigia ištirpti (ta prasme biagiam suvalgyti), nes tiesiog tirpsta burnoje
Aha, man rodos, kad tuos imbierinius sausainukus kepiau pagal Bea, taip cukriukų neištirpusių ir jaučiasi ir matosi, o ir naudojau rudąjį cukrų, o jis stambesnis už baltą, na bet tokie nieko visai, skonio tie cukriukai negadina, tačiau jei gaminčiau antrą kartelį, tai sodos manau nedėčiau, nes dariau, kad trapūs būtų, kuo ploniau kočiojau, tai kam ta soda
QUOTE(Aivute @ 2009 11 30, 13:16)
Ačiū labai už pagyrimą , ir dar labiau už išsamiai aprašytus receptėlius. Tie sausainukai labai skanūs ir jau baigia ištirpti (ta prasme biagiam suvalgyti), nes tiesiog tirpsta burnoje
Aha, man rodos, kad tuos imbierinius sausainukus kepiau pagal Bea, taip cukriukų neištirpusių ir jaučiasi ir matosi, o ir naudojau rudąjį cukrų, o jis stambesnis už baltą, na bet tokie nieko visai, skonio tie cukriukai negadina, tačiau jei gaminčiau antrą kartelį, tai sodos manau nedėčiau, nes dariau, kad trapūs būtų, kuo ploniau kočiojau, tai kam ta soda
tai kad Bea man rodos su kepimo milteliais, o gal tik kas keiciau soda i miltelius, jau nepamenu... bet man pagal bea visai nesipute nors ir su milteliais dariau...
QUOTE(Noelle @ 2009 11 30, 14:34)
Ačiū, Neryte, už sutrukinėjusių sausainukų receptuką. Mmmmm, skanumėlis.
kaip graziai atrodo, labai skani nuotrauka
dziaugiuosi, kad patiko
QUOTE(Aivute @ 2009 11 30, 10:15)
Aičiū labai už pagyras . Įtrūkusiu sausainukų tešlą šaldžiau apie 4 val su trupučiu labai knietėjo iškepti . Pudra tikrai gerai išsilaikė, voliojau gana gausiai aš jos ant sausainukų, tai tikrai nedrėko ir išsilaikė, aišku ji ir iškepus sausainius dar kažkiek nubyra. Beje nežiau ar tai prisidėjo prie trūkinėjimo, bet aš šiek tiek daugiau nei puse arbatinio šaukštelio dėjau kepimo miltelių. Kas liečia meduoliukus, tai jie pas mane nėra labai minkšti, bet tikrai ne kieti, nors ir jei būtų kietesni labai nepergyvenčiau juk yra kas ir kietus mėgsta, tokius būtent ir kepa, manau papuoši juos prieš šventes ir puikiai tiks dovanoms , o jei ir minštų nori pamaišymui iškepk dar ir pagal kokį kitą receptėlį ir turėsi visokių, visokiems skoniams A tiesa, kepiau tikrai apie kokias 8 min ir tikrai neilgiau.
Jau pabandziau kepti pagal cipciuko recepta skanus labai,tik viena partija iskociojau per plonai-gavosi labai trapus,o kitus jau storai,tai tik iskepe buvo labai minkstuciai,o dabar jau sukieteje tikiuosi,kad suminkstes iki kaledu,nes nesinori dantu issilauzyti o skonis tai tikrai ju geras
QUOTE(Aivute @ 2009 11 29, 22:15)
Vilmuze1, na jis jau ne meduoliukai, jo taip ilgai laikyti nemanau, kad reiketu, o kiek ilgiausiai galima laikyti nelabai ir zinau , as tai ruosiuosi ji kepti pries kokias dvi ar tris dienas iki Kuciu (aisku valgysim tai per Kaledas), beje jis pastovejes pora dieneliu taip pat buna skanesnis nei ka tik iskepes . O kepti ji verta , nes bent jau as tai laaaabai megstu simtalapius
Aciu uz atsakyma
Noriu as ji siusti i ispanija
Tai galvoju ar nesuges kol nukeliaus
bet gal neturetu
[quote=Noelle,2009 11 30, 14:34]
Ačiū, Neryte, už sutrukinėjusių sausainukų receptuką. Mmmmm, skanumėlis.
Tikrų tikriausi fainuoliukai
Papildyta:
Nemanau, kad sugest galėtų. Iškepk prieš pat siunčiant ir siųsk, ir viskas bus
Papildyta:
Turėtų suminkštėti, pagal Cipciuką tai lyg kiek skaičiau vėliau (pastovėję) guminiai pasidaro
Ačiū, Neryte, už sutrukinėjusių sausainukų receptuką. Mmmmm, skanumėlis.
Tikrų tikriausi fainuoliukai
Papildyta:
QUOTE(vilmuze1 @ 2009 11 30, 15:54)
Aciu uz atsakyma
Noriu as ji siusti i ispanija
Tai galvoju ar nesuges kol nukeliaus
bet gal neturetu
Noriu as ji siusti i ispanija
Tai galvoju ar nesuges kol nukeliaus
bet gal neturetu
Nemanau, kad sugest galėtų. Iškepk prieš pat siunčiant ir siųsk, ir viskas bus
Papildyta:
QUOTE(999999999 @ 2009 11 30, 15:40)
Jau pabandziau kepti pagal cipciuko recepta skanus labai,tik viena partija iskociojau per plonai-gavosi labai trapus,o kitus jau storai,tai tik iskepe buvo labai minkstuciai,o dabar jau sukieteje tikiuosi,kad suminkstes iki kaledu,nes nesinori dantu issilauzyti o skonis tai tikrai ju geras
Turėtų suminkštėti, pagal Cipciuką tai lyg kiek skaičiau vėliau (pastovėję) guminiai pasidaro
Jau pabandziau kepti pagal cipciuko recepta wub.gif skanus labai,tik viena partija iskociojau per plonai-gavosi labai trapus,o kitus jau storai,tai tik iskepe buvo labai minkstuciai,o dabar jau sukieteje verysad.gif tikiuosi,kad suminkstes iki kaledu,nes nesinori dantu issilauzyti lotuliukas.gif o skonis tai tikrai ju geras
na as kepiau irgi pagal Cipciuko recepta,tai iskarto gavosi tokie guminiai,ir dabar po savaites tokie patys guminiai tik gal dar kvapnesni,labai skanus gavosi,dar tokiu neesu kepus.