sveikutės, atnešu ir aš savo meduoliukus. kepiau pagal iki.lt receptą ,, išėjo labai skanūs,
aš kepiau iš pusės normos ,tai gavosi 4 skardos man meduolių.
Meduoliukaireikės:
3 kiaušinių
240g cukraus
200g margarino
300g dirbtinio medaus
640 kvietiniu miltu
4g sodos
1 šaukštelis citrinų sulčių
6 vnt. gvazdikėlių
45 g kakavos miltelių
1 apelsino žievelės
1 citrinos žievelės
aš vietoj sodos dėjau kepimo miltelius, ir vietoj gvazdikėliu dejau meduolių prieskonių šaukšelį.
Darbo eiga :
Smulkia tarka nutarkuokite apelsino ir citrinos žieveles. Kiaušinius išplakite su cukrumi, kol taps purūs ir neliks cukraus kruopelių.
Margariną dėkite į puodą ir lydykite nedidelėje kaitroje. Pilkite medų, kaitindami pamaišykite, kad medus gerai pasiskirstytų ir masė taptų vientisa.
Sodą užpilkite šlakeliu citrinos sulčių, kad suputotų.
Į kiaušinių plakinį po truputį pilkite skystą margariną su medumi ir plakite. Nenustodami plakti berkite miltus, apelsino ir citrinos žieveles, gvazdikėlius, gesintą sodą, kakavą.
Tešlą gerai išmaišykite, kad taptų vientisa , ir statykite pusvalandžiui į šaldytuvą.
Tada iškočiokite tešlos lakštus ir išpjaukite norimos formos meduolius. Kai kočiosite tešlą, išimkite iš jos gvazdikėlius.
Dėkite meduolius ant sviestinio popieriaus ir kepkite apie 10-15 minučių 150 laipsnių karščio orkaitėje.
Skanaus!
beje, jie iškepę buvo kietoki, tačiau kuo ilgiau stovi ,jie vis minkštėja
va kas gavos :