1 tema
2 tema
3 tema
4 tema
Meduoliukai:
Pagal bea
Pagal Owly
Pagal Askulia
Pagal Cipciuka
Glajai meduoliams
Japoniškas aguonų - obuolių pyragas
Kalėdinis pyragas
Kalėdinis namukas
Šiltų Jums švenčių!
Papildyta:
QUOTE(dajolu @ 2009 11 25, 23:40)
Mano mama kepa toki meduoli, tai receptas toks:
0.5 litro grietines
0.5 litro medaus
250 g. lydyto margarino arba sviesto
6 kiausiniai
1 šaukštas sodos ( didelis)
citrinu rugšties, gvazdikelių, kas kokių megsta prieskonių
miltai - tikslios normos nera, deda pagal teslos tirstuma, pagal mama turi buti kaip blynams
Mama pirma istirpina medu beveik iki virimo, tada ji atsaldo, deda kiausiniu trynius, grietine su soda ismaisyta, citrinu rugsti, tada lydytus riebalus, kiausiniu baltymus isplaktus iki putu ir miltus. Prieskonius deda i nedideli kieki miltu, kad tolygiai pasiskirstytu.
Kepa 180 laipsniu temperaturoje iki kol pakyla, o tada prisuka iki 150. Kepa is visos normos apie 40-60 min. na patikrint reikia su mediniu pagaliuku.
0.5 litro grietines
0.5 litro medaus
250 g. lydyto margarino arba sviesto
6 kiausiniai
1 šaukštas sodos ( didelis)
citrinu rugšties, gvazdikelių, kas kokių megsta prieskonių
miltai - tikslios normos nera, deda pagal teslos tirstuma, pagal mama turi buti kaip blynams
Mama pirma istirpina medu beveik iki virimo, tada ji atsaldo, deda kiausiniu trynius, grietine su soda ismaisyta, citrinu rugsti, tada lydytus riebalus, kiausiniu baltymus isplaktus iki putu ir miltus. Prieskonius deda i nedideli kieki miltu, kad tolygiai pasiskirstytu.
Kepa 180 laipsniu temperaturoje iki kol pakyla, o tada prisuka iki 150. Kepa is visos normos apie 40-60 min. na patikrint reikia su mediniu pagaliuku.
atsikeliu recepta ir noriu paklausti,nuo ko meduolis tampa toks graziai rudas? galvoju kad tikrai ne nuo prieskoniu,nes kad jis butu toks rudas reiktu velniskau dauk tarkim cinamono deti Galvoju kad gal cukru reiktu padegint,bet ziu kad cia tik medus,cukraus net nera