Įkraunama...
Įkraunama...

Šlapimo pūslės uždegimas

QUOTE(Skraido @ 2012 03 11, 20:39)
Gerk daug skysčių. Pirmoji klaida, kurią daro žmonės, turintys šlapimo pūslės uždegimo problemų (ar bent simptomų) bijo gerti skysčius, nes bijo paskui eiti į tualetą... Reikia kaip tik, kad pūslė valytųsi.

Geriu, aciu. Is pradziu maniau, kad jau siandien nieko negersiu, bet va pasiskaiciau foruma, tai geriu: meskauogiu arbata, brukniu lapu arbata, spanguoliu turejau su cukrum trintu, tai jau visas pabaigiau. ir dar vaistukus zolinius vaistinej dave Canephron. jei atvirai galva isiskaudo (manau nuo tu slyksciu arbatu). nezinau ar i tema, bet pasidariau medetku vonele apsiplaut. g.gif
Atsakyti
QUOTE(daffni @ 2012 03 11, 21:25)
Geriu, aciu. Is pradziu maniau, kad jau siandien nieko negersiu, bet va pasiskaiciau foruma, tai geriu: meskauogiu arbata, brukniu lapu arbata, spanguoliu turejau su cukrum trintu, tai jau visas pabaigiau. ir dar vaistukus zolinius vaistinej dave Canephron. jei atvirai galva isiskaudo (manau nuo tu slyksciu arbatu). nezinau ar i tema, bet pasidariau medetku vonele apsiplaut. g.gif

Tai gerk ne tik tas šlykščias, aš tai jų niekada negeriu schmoll.gif man po vieno puodelio šlykštu pasidaro ir nebegaliu. Bet va petražolių arbata visai nieko.

O šiaip žinok nesvarbu kokią arbatą gerti (bent man), svarbu dažnai ir daug (kažkur skaičiau, kad reikia gerti taip dažnai, kad į tualetą eitum max kas dvi valandas).
Atsakyti
Petražolėm apsinuodijusi buvau vieną karta, kai persigėriau jų fear.gif

Dabar, jei jaučiu, kad prasideda, geriu paprastą vaisinę arbatą, maždaug 3-4 litrus per dieną minumum, puodelį po puodelio. Į tualetą tenka pasivaikščioti labai dažnai, bet ir taip tuo metu ten noras apsigyvent kyla, kai kas minutę varo biggrin.gif
Ir būna daug lengviau, kai šlapinamasi gausiai, nes jei negerti, tai gaunasi po lašiuką ar kelis, o tada jausmas apskritai toks, lyg kas peilį sukiotų
Atsakyti
as jau baigiu isprotet nuo to pusles uzdegimo. pavargau baisiausiai, jau net iki asaru...viskas jau tesias 3 menesius. pageriu vaistus, atrodo praeina, bet tik trumpam laikui ir vel prasideda viskas. o dar geriausia, kai vaistu gerimo metu vistiek pasireiskia simptomai. kad ir dabar baigiu gert israsytus antibiotikus, jau buvo pasitaise, apsidziaugiau, ir netiketai vel pradejo i tualeta varyt su skausmais. kaip taip gal but, jauciu netinkamus israse man antibiotikus, kad nepadeda. dar pradejau "kaltint" maista rugstu suru ir pan. nuo kurio pastebejau suastreja deginimas pusleje. vnz man niekas nepadeda. ejau pas gydytoja, tada man nieko neisrase, sako gerk daug vandens (nu "super" gydymas pagalvojau).nu ka geriau litrais as ji, kazkiek buvo geriau palike, bet viena diena ir vel uzdejo tas didelis skausmas. nebegalejau kentet, nuejau pas kita gydytoja, kad israsytu normalius vaistu ir ne su vandeniu reiktu zaistis. tai va israse antibiotikus ir tie ziuriu ne ka padeda, tai nesuprantu kame cia problema. kodel nepraeina. negi nuo mazycio maziausio suresnio maisto gali taip isiskaudet deginimas slapimo pusleje. aj dar buvo man inkstus persviete, sake paraudusios geldeles, ir gali but, kad yra drusku nuosedu ar pan. patare jas plaut vandenu. nu bet geriu kaip sakiau litrais ta vandeni. kokia savaite buna viskas ok, ir neitema koki vakara pradedu vel jaust lengva deginima. ir kaip uzburtam rate jau 3 menesius, nebezinau ne ka daryt...
Atsakyti
Laba 4u.gif

o pablogėjimas atsiranda tada kai nustoji gerti skysčius?

Žinok aš irgi galvojau, kokia nenormali gydytoja vaistų neišrašo... Bet tos bacilos prie antibiotikų pripranta... ir jeigu juos gersi ištisai paskui nebebus vaistų, kurie išvis Tau padėtų. Beje, man vaistai padėdavo (darydavo pasėlį ir išrašydavo tik tuos, kuriam bacila neatspari ir juos sugėrus pasėlis būdavo švarus), išgydavau, o po 2-3 men vel is naujo viskas, nes ji linkusi atsinaujinti.

Eik pas urologą tegul padaro rentgeną ir echoskopiją ir sužinosi ar čia druskos, ar čia akmenys, ar užsilenkęs šlangelis.... Ar tiesiog bacila. Jeigu nieko neras (o taip būna dažnai) vienintelė išeitis gerti daugiau skyčių reguliariai (tame tarpe grynų spanguolių sulčių). Nereiškia, kad litrais, bet reguliariai, kad per dieną susidarytų pakankamas kiekis pūslei išplauti.

Aš jau šią problemą turiu apie 3 metus, tai patikėk, patyriau ir žinau nemažai 4u.gif

Sėkmės!
Atsakyti
Tai vat kaip tik ir uzsiregistravau pas urologa. eisiu ant dienu. bet kazkaip abejoju, kad jis man kuom nors pagelbes. tik idomu paciai persvietus ar ten rastu ka nors ar ne. as su ta "problema" irgi vargstu 2-3 metai. budavo kad 1-2 kartus i metus pasireiksdavo sipmtomai, bet isgerus vaistu greit praeidavo, tai kazkaip per daug demesio ir nekreipdavau, o dabar kaip trys menesiai geriausiu atveju savaitei praeina blogumas, o poto vel is naujo viskas. vandens daug gert pradejau pries koki menesi, tai ne toks stiprus tas perstejimas, bet iki tol kai maziau geriau tai ir daugiau ta pusle grauzdavo blush2.gif
Pas mane poliklinikoj mano kortelej istisai cistitai prirasyti, kai pas nauja gydytoja nuejau, tai iskart dave siuntima pas urologa, o ta sena gydytoja arbatu siulydavo tik gert ir niekur nesiunte.
Bet tai labai tada blogai jeigu issigydot, isgeriat vaistu kursa ir poto po kiek laiko ir vel atsiranda, tai koks tada tikslas vaikstinet per tuos gydytojus...o per ta laika kol ramu buvo, geret ka nors profilaktiskai ir vistiek uzkibo?
Atsakyti
QUOTE(ahsitian @ 2012 03 14, 16:57)
Tai vat kaip tik ir uzsiregistravau pas urologa. eisiu ant dienu. bet kazkaip abejoju, kad jis man kuom nors pagelbes. tik idomu paciai persvietus ar ten rastu ka nors ar ne. as su ta "problema" irgi vargstu 2-3 metai. budavo kad 1-2 kartus i metus pasireiksdavo sipmtomai, bet isgerus vaistu greit praeidavo, tai kazkaip per daug demesio ir nekreipdavau, o dabar kaip trys menesiai geriausiu atveju savaitei praeina blogumas, o poto vel is naujo viskas. vandens daug gert pradejau pries koki menesi, tai ne toks stiprus tas perstejimas, bet iki tol kai maziau geriau tai ir daugiau ta pusle grauzdavo  blush2.gif
       Pas mane poliklinikoj mano kortelej istisai cistitai prirasyti, kai pas nauja gydytoja nuejau, tai iskart dave siuntima pas urologa, o ta sena gydytoja arbatu siulydavo tik gert ir niekur nesiunte.
       Bet tai labai tada blogai jeigu issigydot, isgeriat vaistu kursa ir poto po kiek laiko ir vel atsiranda, tai koks tada tikslas vaikstinet per tuos gydytojus...o per ta laika kol ramu buvo, geret ka nors profilaktiskai ir vistiek uzkibo?

Papasakosiu savo ilgą istoriją. Gal kam pravers.

Esmė viso šio reikalo yra tokia, kad moters anatomija yra nedėkinga pati savaime: t.y. išangė yra arti makšties ir šlaplės. Man yra nustatytas bakterinis cistitas, šlapimo pasėlyje auga e.coli.

Aš pora metų kankinausi gerdama šlykščias arbatas, tokias kaip bruknių lapų, meškauogių ir pan. Kadangi jos šlykščios - ilgai gert negali. O šeimos gydytoja į mano nusiskundimus rimtai nepažiūrėjo ir apart arbatų bei stengimosi nesušaldyti kojų nieko nesiūlė. Kas šlykščiausia mane dar ir BV ir pienligė šalia to kamuodavo (tada dar nežinojau kad tai iš tiesų yra tai, niekad nebuvau rimtai tyrusis). Pirmą kartą nedrąsiai bandžiau tai savo šeimos gydytojai pasakyt, kad vargina išskyros ir nemalonus kvapas, bet ji nereagavo ir jokio siuntimo nedavė. Ką gi. Gydytojai geriau žinot.

Praėjo dar pusė metų kai aš savo iniciatyvą pirmą kartą laboratorijoje pasidariau šlapimo pasėlį. Situacija, kaip tada atrodė, buvo tragiška. Per 1-2 dienas priaugo e.coli bakterijų. Kadangi tuo pačiu daro antibiogramą - paskyrė antibiotikus, kuriems ji atseit neatpari. Sudėriau kursą - nepadėjo, gal per trumpai gėriau, ar per mažas dozes paskyrė, nežinau. Bet pakartojus pasėlį vėl tą patį rodė. Tada kurį laiką gėriau nitrofurantoiną (UVAMIN RETARD). Simptomų nebebuvo, tai nebesityriau.

Bet praėjo dar pora mėnesių ir vėl viskas iš naujo (išskyros, skausmas šlapinantis, dažnas šlapinimasis, kvapas). Nuėjau į privatų ginekologės kabinetą, diagnozė - pienligė, BV ir pagal mano nupasakotus simptomus - cistitas (padarė tik bendrą šlapimo tyrimą, kuris pas mane idealus visada, pasėlio nedarė). Skyre Uvamin retard dar porai mėnesių. Sugėriau, lyg viskas gerai. Bet po poros mėnesių vėl viskas iš naujo... smile.gif

Šį lapkritį kartojau pasėlį ir dar krūvą tyrimų dariausiai privačiai: LPL tepinėlis, BV, pienligė, kraujo ir šlapimo bendri tyrimai. Rezultatai: tepinėlis rodė mycoplasma hominis, pieligę ir BV. Šlapimo pasėlis - e.coli.
"Viskas!" - pasakiau sau. Gydytojas išrašė antibiotikų pagal antibiogramą, vaistų nuo grybelio ir BV, o mycoplasma sakė nuo tų pačių antibiotikų turi mirt. Sugėriau antibiotikus, 7 dienas du kart per dieną + po to dar 12 dienų kas vakarą prieš miegą Uvamin retard tabletę.

Nuo to laiko aš SĄMONINGAI (anksčiau irgi atrodo taip elgiausi, bet dabar save sekiau kiekviename žingsnyje) ėmiau laikytis šių taisyklių:
1. Kelnaitės skalbti 90 laipsnių temp, be jokių minkštiklių, papildomai perskalauti po skalbimo.
2. Eidama tuštintis pasiimu vandens butelį (į 1,5l įlašinu pora lašų eukalipto aliejaus, manau arbatmedžio dar labiau tinka) ir po to iš karto apsiplaunu iš priekio pildama vandenį,
3. Stengiuosi, kad "ten" prausiantis nepatektų jokių muilų. Labai retai naudoju intymios higienos prausiklį su ph 3,5.

Taigi, praėjo mėnuo - kartoju pasėlį. IDEALUS. Praėjo dar mėnuo kartoju makšties išskyrų pasėlius. Viskas puiku, tik randa kiek fekalijų floros, bet šeimos gydytoja pasako, kad jeigu simptomų jokių nėra - viskas gerai, taip gali būti dėl tos pačios anatomijos. Bet praeina kokios 2 savaitės po tyrimų ir man prasideda pienligė ir cistitas... Einu pas gydytoja ir vėl kartoju tyrimus: pienligė, BV, mycoplasma (skaičiau, kad ji irgi gali prisidėti prie cistito), e.coli šlapimo pasėlyje. REZULTATAI: pienligė yra, e.coli yra, viso kito brudo nėra (ačiū Die). Pienligė šį kartą savaime praėjo beveik, nors kad ją damušt įsidėjau vieną žvakutę.

Pasakiau, kad 4 kartą per metus antibiotikų negersiu - davė siuntimą pas urologą. Be to, pasak gydytojos, aš jau vykdau visas įmanomas profilaktines priemones. Ką pasakė urologas - merginos nuo 16-18 metų jau pradėda skųstis dėl cistito, kuris dažniausiai yra bakterinis. Dažnai jis prasideda kartu su lytiniais santykiais (persineša nuo partnerio bakterijos, ar jis jas perneša nuo tavęs pačios į makštį). Bet man taip nėra, o jeigu jauti, kad po lytinių santykių pablogėja, tai reiškia, kad tai susiję. Dar viena taisyklė - kiekvieną kartą prieš ir po santykių reikia nusišlapinti ir apsiprausti (būtinai!). Taip pat sakė, kad gali būti, jog pūslė ne iki galo ištuštinama, t.y. pasišlapinus joje vis tiek lieka šiek tiek šlapimo. Ką tai išsiaiškinus daro - dar nežinau.

Ką daro urologas, jau sakiau - siunčia tyrimui ultragarsu (ieško pakitimų inkstuose ir pūslėje, pvz.akmenų), taip pat rentgenogramai. Mano atveju rentgenograma atpuola, nes mes su vyru nesisaugom ir aš galiu bet kuriuo momentu pastoti, ar jau būtū nėščia. Taip pat atlieka detalius šlapimo tyrimus - bakteriologinis pasėlis, grybų pasėlis, PGR chlamidijų, PGR GO (nežinau, kas tai yra, bet dar išsiaiškinsiu), kraujo tyrimas (Hb/Ht ir kreatininas + eGFR). Taip pat dvi dienas liepia pildyti šlapinimosi grafiką (čia matyt tam, kad sužinot, ar pūslėje neužsilaiko šlapimas), kuriame rašai, kurią valandą kėleisi, kurią valandą siusiojei (privalai matuoti, kiek buvo šlapimo, tai tualete pas man stovi indelis sugraduotas), kada ir kiek gėrei skysčių.

Šiandien darė ultragarsą - puslė ir inkstai atrodo normaliai. Žiūrėsim, kas bus po kitų tyrimų. Bet urologė sakė, kad dažnai rentgenograma ir ultragarsas nieko neparodo, o jeigu e.coli atsinaujina ir atsinaujina, nieko nepadarysi apart nuolatinio skysčių gėrimo ir spanguolių sulčių bei spanguolių preparatų gėrimo. Su tuo tenka susigyventi, tai dažna moterų problema. Mėnesines irgi juk neretai nieko malonaus? ax.gif juk negersi kas pora mėnesių antibiotkų, nes jie bakteriją užmuša, bet vėl nauja infekcija įsimeta, ir čia jau ne blogi antibiotikai kalti, todėl reik stengtis, kad ji neįsimestų. Žingsnius, ką darau, kad neįsimestų, jau rašiau aukščiau (tai gydytojos rekomendacijos), bet man ji vis tiek įsimeta.

Dabar geriu probiotikus (3 kartus į dieną po tabletę), nes visi tie antibiotikai užmušė visas mano gerąsias bakterijas, manau iš to ir pienligė atsiranda smile.gif spėju, gersiu kokį pusmetį be pertraukos.

Geriu skysčius: ryte tik atsikėlusi išgeriu stiklinę vandens, tada prieš pusryčius ar su pusryčiais puodelį arbatos (jie pas man dideli - 400 ml). Jeigu išeina dar vieną išgeriu prieš pietus. Pietums valgau sriubą. Popiet visada geriu kavą su pienu. Prieš vakarienę dar vieną puodą arbatos susiverčiu. Ir dar vakare būtinai, jau po vakarienės. Man problema yra tame, kad aš pavalgiusi arbatos negaliu gerti, nes ji man prasiedžia skrandžio sultis ir maistas nesivirškina, tai aš bandau visada atitaikyti, kad tai jau būtų kokios 2 val po valgio.
Pastebėjau, kad tiek skyčių išgerti per dieną man pakanka, kad e.coli pūslėje nebujotų. Padarysiu visus įmanomus tyrimus, bet antibiotikų nebegersiu. Kam alinti savo organizmą, jeigu aš ir su arbata e.coli suvaldau ne ką prasčiau?

Patarimas - negerkit dažnai tų šlykščių arbatų. Paskui išvis atsiras atmetimo reakcija bet kokiems skysčiams. Gerkit skaniai - bus ir pūslei į naudą ir skanu. Tik cukraus, manau, reiktų privengti smile.gif yra labai daug skanių arbatų šiam pasaulyje, darykit tai su malonumu ir tada ir kitom prasmėm bus geriau 4u.gif ir gerkit reguliariai, o ne dvi dienas laaabai daug, o paskui vėl mažai. Raskit aukso viduriuką 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Skraido: 14 kovo 2012 - 18:37
apsilankiau pas urogola ir liepe darytis paseli....su kateteriu...neisdrisau. tai nesiu paprastai slapima indelyje. jis man paaiskino, kad su kateteriu tikslus atsakymas butu, o paprastai nesant slapima as galiu bakteriju prileist prisilieciant prie indelio ir pan. ir delto ne 100 procentu gali parodyti atsakyma. nu bet pabandysiu si karta ta paprasta varianta.
Atsakyti
QUOTE(ahsitian @ 2012 03 17, 15:14)
apsilankiau pas urogola ir liepe darytis paseli....su kateteriu...neisdrisau. tai nesiu paprastai slapima indelyje. jis man paaiskino, kad su kateteriu tikslus atsakymas butu, o paprastai nesant slapima as galiu bakteriju prileist prisilieciant prie indelio ir pan. ir delto ne 100 procentu gali parodyti atsakyma. nu bet pabandysiu si karta ta paprasta varianta.

Prieš tai apsiprausk. Ir nešti tyrimams reikia "vidurinę" šlapimo porciją, manau, žinai wink.gif

Aš galvoju, kad jeigu jau jautiesi išties blogai, tai ne dėl to, kad šlapimą užkretį prisilietus prie indelio, o todėl, kad tos bakterijos pūslėje yra biggrin.gif
Atsakyti
Vat ir as ta beda turiu, nuo nestumo kaip prasidejo bedos, taip ir liko... bet pora kart pagerus antibu ir pamacius, kad taip galo nebus, nusprendziau gydytis kitaip. Sedejimai ant garu, man kazkaip nepadejo. arbatu tu bjauriu irgi geriau, bet slykstumas neeilinis... schmoll.gif
man gydytoja padave skrajute kaip reik elgtis slapimo pusles uzdegimo profilaktikai. kai pradejau taip gyventi, labai zymiai sumazejo tu uzdegimu. jei tik aptingstu ir pradedu ne taip grieztai laikytis tu nurodymu, bedos grizta. tai as kai buvo labai dazni tie uzdegimai, pasidariau spanguoliu su medumi. tiesiog sutryniau ir reguliariai ,kiekviena vakara po puodeli tokios arbatos isgerdavau. geriau ilgai, gera pusmeti. Be to butinai kiekviena vakara prausiuosi, ir po lytiniu santykiu taip pat butinai pasisioju ir nusiprausiu. gerti daug man sunkiai sekasi, nors ir kaip bandau. Kartais tiesog specialiai vaikstau atsigert, nors net nenoriu... be to nesioju tik medvilnines kelnaites, stengiuosi nepersalt, ypac koju ir aisku uzpakalio rolleyes.gif Sitaip gyvenant, dideliu problemu nebeturiu. Be to labai greit pajuntu kad jau nori kabintis uzdegimas, iskart prigeriu arbatu, pavartoju spanguoliu, kiek tik galiu tuo momentu, jei dar neparaeina, tada voneles medetku + furadoninas. taip ir verciuosi ... beje geriau as ir cranberry ir care lady ir pan. tai grynos spanguoles man 5 kart geriau veikia, nei tie papildai ax.gif
dabar uztenka is rudens kai yra spanguoliu pasidaryt ta savo misini ir pagert. tai tokios profilaktines dozes 1 kart per metus, man uztenka. o siemet nepasidariau, tai si ziema sunkiau man einasi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaidem: 18 kovo 2012 - 19:02
QUOTE(daffni @ 2012 03 11, 21:25)

petrazoles man labai padedavo, bet galit pamaisyt, ramuneliu, medetku arbatas mirksiukas.gif o siaip is skysciu turbut viskas tinka isskyrus alkoholi, kava, gazuotus ir siaip kokius rugscius gerimus
Atsakyti
na ka kai pries savaite apsilankiau pas urologa dariaus paseli. ir niekas neisaugo ir nieko nerode, sako delto, kad man uzdegimas buvo sumazejes ( tada as istikruju jauciaus gana gerai). tai jis man israse atsargini siuntima paseliui, kai vel uzeis uzdegimas, bet jau tas tikrasis, kai nebegalesiu kentet, tada ir nunest ta slapima atlikt paseliui. tada sako turi parodyt ir tada imsimes priemoniu galutinai ji isgydyt. o dabar po paskutiniu antibiotiku jauciuosi gerai jau kuris laikas, dar kartais viena kita ryta po slapinimo labai labai silpnai ir labai trumpam padegina. tai sako, kad dar ne iki galo issigydziau, tai israse dar vienu antibiotiku. ir siaip jis norejo man slapimo pusle kazkaip ziuret su lempute lyst ten i vidu, paklausiau ar skaudi procedura, sako jaunoms merginoms skauda biggrin.gif tada jis pamate, kad pasimeciau, taip nutilau, tai sako nedarykim tos proceduros biggrin.gif cia taip pasake poto, kai pasakiau, kad dabar gerai jauciuos tik labai silpnai kartais padegina. tai va dabar gerai jauciuos tfu tfu tfu. vandens geriu daug kas irgi padeda valytis puslei. na ir poto kai baigsiu gert antibiotikus imsiuos profilaktiniu priemoniu, kad tik ta zaraza vel neprisikabintu smile.gif
Atsakyti