Įkraunama...
Įkraunama...

Šlapimo pūslės uždegimas

QUOTE(ahsitian @ 2012 02 13, 15:11)
anksciau ne viena karta sirgau pusles uzdegimu. ir dabar pries kokius 2 men vel susirgau, simptomai tie patys, noras slapintis kas 5min ir deginimas. na tada pamenu isgeriau vaistu ir man praejo tie simptomai. galvojau pasveikau bet....po kokios savaites vel kazkas uzejo, bet kas svarbiausia, slapintis neinu kas 5min. ir neskauda slapinantis ir pan. bet atlikus reikaliuka, po kokiu 5 min, pradeda deginti ta vieta. ir beto taip buna tik vakarais pries miega kai nueinu paskutini karta i tualeta tada per visa nakti degina. ir man taip jau du men. viena diena gerai viskas, kita vel degina. buvau pas gydytoja israse vaistu isgeriau, bet vistiek man tas pats. tai nesuprantu ar cia pusles uzdegimas ar kas. nes keista, kad nera to pojucio, kur tureciau kas 5 minutes lakstyt i tualeta, visa diena ramiai gyvenu, tik vakarais po paskutinio slapinimosi uzeina deginimas. galvoju dar pas ginekologa nueit del visa ko, gal cia kaip nors susyje, nu bet nesamone, negal but....gal kam nors taip buvo?

Man būdavo lygiai taip pat. Tik dažnai ne vien naktį, bet ir dieną, ypač pašalus ar suvalgius kokio aštresnio maisto. Šeimos daktarė siuntinėjo pas ginekologus, ginekologai -atal. Ir taip daugelį metų. Manau tai buvo uretritas ( šlaplės uždegimas). Visi tyrimai geri, išskyrus tuos atvejus, kai uretritas dažnai peraugdavo i cistitą.
Išbandžiau daugybę vaistų- niekas nepadėjo, kol pagaliau pradėjau vartoti SARSAPARILLĄ (man Folio metodu jį parinko homeopatė - rašiau anksčiau) Homeopatinėse vaistinėse galima nusipirkti be recepto. Man visą šią žiemą ramu.
Tik uretritai dar gali būti sukelti ureplazmų, mikoplazmų, chlamidijų... Tokiu atveju jau reiktų išsitirti ir gydytis kitaip.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grima: 14 vasario 2012 - 16:55
4u.gif man laiks nuo laiko šlapimtakių uždegimas kartojasi tai bruknių arbata padeda ir penicilinas...anksčiau padėdavo ir litrais geriama petražolių arbata tačiau paskutinius porą metų ji nebeveikia...bruknės jų arbata stipri šlykšti bet veiksminga , spanguolių užpiltinė šilta ir pačios uogos
Atsakyti
Sveikos 4u.gif man po paskutiniųjų gerų tyrimų praėjus 2,5 mėn vėl pasikartojo šlapimo pūslės uždegimas. Per praėjusią savaitę - du kartus.

Sukėlėjas aiškus buvo visą laiką - e.coli. Tik kad jo užmušimas padeda laikinai, jis vėl įsigudrina ten patekt.

Šiandien mano šeimos gydytoja išrašė siuntimą pas urologą, nes pasakiau, kad 4 kartą per metus antibiotikų nebegersiu, nes žinau, kad sugėrus tyrimas bus vėl geras, o po 2-3 mėnesių ir vėl istorija pasikartos.
Dar mano makšties išskyrų tepinėlyje randa fekalijų floros, kaip ji atsiranda ten nežinau, nes jau ilgai po rimto reikalo tualete apsiplaunu vandeniu (i buteli vandens įlašinu 1-2 lašus eukalipto eterinio aliejaus, manau arbatmedžio būtų dar geriau). Ir tikrai nesišluostau iš galo į priekį biggrin.gif gydytoja tai žinodama nusprendė, kad šaknys gali būti visai kitur ir siunčia pas urologą tolimesniems tyrimams. Iš vienos pusės liūdna, iš kitos pusės džiaugiuosi, kad gal artėju išsiaiškinti tikrąsias priežastis, nes gydytoja sakė, kad šiaip makšties išskyrose gali būti randama fekalijų floros, bet jas neutralizuoja makšties gerosios bakterijos ir neleidžia bujot (suveikia mūsų imunitetas). Bet man jis neveikia ir ta flora patenka į pūslę kažkokiu būdu (vėlgi neaiškiu, nes su higiena pas mane viskas gerai) smile.gif

Gal kas turi panačios patirties į mano?
Atsakyti
Su e.coli gyvenu trecius metus. Pries dvejus su puse metu ji man sukele inksto uzdegima. Dabar kas puse metu sukelia cistita kuri gydausi antibiotikais ir maziausiai 2men. Uvaminas. Na baisu darosi. Nezinau ka daryt ir kaip jos atsikratyt. Galbut kasnors rekomenduot gali kokiu homeopatiniu priemoniu, ar duoti patarimu. Rugpjuti geriau antibiotikus, iki Nauju metu Uvamina. Po Nauju tik atrodo pradejau gyvent ir se tau vel viskas ispradziu doh.gif liudna ir baisu darosi.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Niekada nesu sirgus pusles uzdegimu, del to nelabai nutuokiu kas tai yra. Tai va db prasidejo kazkokie keisti dalykai su manim tai visur skaitineju kas tai galetu buti. Uzeina, kad varo daznai mane i tualeta, nemaloniai slapintis, bet nepasakyciau, kad dydelis skausmas butu, atrodo lyg kutentu kazkas, naktim pradedaa pilva mausti ir ir vel norisi i tualeta ir vel tas nemalonus jausmas besisiojant, apie pietus tas jausmas dingsta, vel tas pats kartotis pradeda nakti (paryciais). Tai nebesuprantu kas cia yra, ar cia gali buti pusles uzdegimas?
[
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo balandine: 05 kovo 2012 - 07:04
kadangi sergu cistitu kelis kartus i metus, tai gydytoja dave siuntima pas urologa.
tai norejau paklausti kaip atliekamos proceduros pas urologa? gydytoja lyg ir minejo, kad jos nemalonios... unsure.gif tai kazkaip baisu paliko.
Atsakyti
QUOTE(ahsitian @ 2012 03 07, 10:18)
kadangi sergu cistitu kelis kartus i metus, tai gydytoja dave siuntima pas urologa.
tai norejau paklausti kaip atliekamos proceduros pas urologa? gydytoja lyg ir minejo, kad jos nemalonios...  unsure.gif tai kazkaip baisu paliko.

Na atsargiai su ta procedura doh.gif Siaubingai nemaloni doh.gif Oi net nenoriu pagalvot doh.gif Kisamas kateteris i pusle, tada leidzia skysti ten kazkoki . Man dare vaikysteje, tai dabar irgi siule, oi ne sakau doh.gif jau tempsiu kiek galesiu, bet neleisiu daryt.
Atsakyti
QUOTE(Rudakis @ 2012 03 07, 09:31)
Na atsargiai su ta procedura doh.gif Siaubingai nemaloni doh.gif  Oi net nenoriu pagalvot doh.gif Kisamas kateteris i pusle, tada leidzia skysti ten kazkoki . Man dare vaikysteje, tai dabar irgi siule, oi ne sakau doh.gif jau tempsiu kiek galesiu, bet neleisiu daryt.

nu jooo... verysad.gif buciau geriau nesuzinojus, kaip dabar reikes eit.... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ahsitian @ 2012 03 07, 10:18)
tai norejau paklausti kaip atliekamos proceduros pas urologa? gydytoja lyg ir minejo, kad jos nemalonios...  unsure.gif tai kazkaip baisu paliko.

QUOTE(Rudakis @ 2012 03 07, 10:31)
Na atsargiai su ta procedura doh.gif Siaubingai nemaloni doh.gif  Oi net nenoriu pagalvot doh.gif Kisamas kateteris i pusle, tada leidzia skysti ten kazkoki . Man dare vaikysteje, tai dabar irgi siule, oi ne sakau doh.gif jau tempsiu kiek galesiu, bet neleisiu daryt.

Kadangi pačiai ši problema įsisenėjusi, tai išsiklausinėjau giminaitės studijuojančios mediciną, ką urologas atlieka tokiu atveju. Tai visų pirma atliks echoskopiją. Jeigu iš echo nieko nesimato, tada leidžia kontrastą, siunčia į retgeną ir žiūri kaip tas kontrastas "šlangeliais" juda. Sakė, kad jeigu su inkstais viskas tvarkoje, tas kontrastas pasišalina nesukėlęs jokios žalos, dėl to bijoti procedūros nereikia. Bet vat jeigu inkstais netvarkoj tai nžn unsure.gif Šią savaitę eisiu pas urologą, galėsiu tiksliau papasakot.
Atsakyti
QUOTE(Skraido @ 2012 03 07, 15:55)
Kadangi pačiai ši problema įsisenėjusi, tai išsiklausinėjau giminaitės studijuojančios mediciną, ką urologas atlieka tokiu atveju. Tai visų pirma atliks echoskopiją. Jeigu iš echo nieko nesimato, tada leidžia kontrastą, siunčia į retgeną ir žiūri kaip tas kontrastas "šlangeliais" juda. Sakė, kad jeigu su inkstais viskas tvarkoje, tas kontrastas pasišalina nesukėlęs jokios žalos, dėl to bijoti procedūros nereikia. Bet vat jeigu inkstais netvarkoj tai nžn  unsure.gif Šią savaitę eisiu pas urologą, galėsiu tiksliau papasakot.

gerai bus idomu suzinot smile.gif
Atsakyti
Oi, man vakar vakare pradejo skaudeti slapinantis (suskausta tada kai jau baigiu slapintis),is pradziu nebuvo nepakenciamas skausmas, taciau siuo metu jau kai einu i toleta net siurpuliai purto, o kai baigiu slapintis jau rekiu, nes nebegaliu istvert to skausmo...o siandien kaip tycia sekmadienis. aisku ryt is ryto begsiu pas daktarus, bet kaip dar reiks istvert. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(daffni @ 2012 03 11, 18:55)
Oi, man vakar vakare pradejo skaudeti slapinantis (suskausta tada kai jau baigiu slapintis),is pradziu nebuvo nepakenciamas skausmas, taciau siuo metu jau kai einu i toleta net siurpuliai purto, o kai baigiu slapintis jau rekiu, nes nebegaliu istvert to skausmo...o siandien kaip tycia sekmadienis. aisku ryt is ryto begsiu pas daktarus, bet kaip dar reiks istvert. verysad.gif

Gerk daug skysčių. Pirmoji klaida, kurią daro žmonės, turintys šlapimo pūslės uždegimo problemų (ar bent simptomų) bijo gerti skysčius, nes bijo paskui eiti į tualetą... Reikia kaip tik, kad pūslė valytųsi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Skraido: 11 kovo 2012 - 19:41