Mergaites, turiu ir as bedu su slapimo pusle. Per paskutinius 6 men, tai jau 3 kartas buvo. Si karta pasidariau paselio tyrima. Surado paselyje bakterija, prageriau Ampicillino kursa (situos butent antibiotikus man paskyre, nes neva jie saugus nestumo metu, o mes planuojam jau pusmeti vaikeli, na ir pagal antibiotikograma man jie tiko). Daktare liepe pakartoti paseli kazkur po menesio, kad matyt ar isnyko. Kaip manot, ar galiu ramiai planuoti toliau ir nesisaugoti myliu-myliu metu ? Jau taip pavargau nuo begales istoriju, is esmes kai tik pradejom planuoti vaikeli, tai ir prasidejo istorijos - tai pienlige, tai slapimo pusle, tai siaip persalimai visokie limpa, zodziu su imunitetu matyt nekas...
Su vyru jau juokiames, kad kol as pasveiksiu nuo visu baliacku tai ir po 50 metu bus mum Tai gal palikti viska Dievo rankose, kaip bus taip bus ? Ar visgi kol kas palaukti - pasidaryti ta paseli pakartotinai ir tik tada dirbti toliau ?
Sveikos Gruodžio viduryje turėjau uždegimą, nieko neskaudėjo tik labai į tualetą norėjos ir nemalonus labai jausmas bebaigiant šlapintis, padarė tyrimą ir išrašė antibiotikų. Dabar, rodos, vėl jaučiu norą šlapintis, nors nėra nei lašo. Ar galima vėl susirgti greičiau nei po mėnesio? Atrodo tikrai nei sušalau, nei ką, tai kodėl man taip.
QUOTE(justyte @ 2012 01 03, 10:37)
Sveikos Gruodžio viduryje turėjau uždegimą, nieko neskaudėjo tik labai į tualetą norėjos ir nemalonus labai jausmas bebaigiant šlapintis, padarė tyrimą ir išrašė antibiotikų. Dabar, rodos, vėl jaučiu norą šlapintis, nors nėra nei lašo. Ar galima vėl susirgti greičiau nei po mėnesio? Atrodo tikrai nei sušalau, nei ką, tai kodėl man taip.
Deja, jei skauda tai jau blogas zenklas. Gal bakterinis cistitas Jums, o antibiotikai galejo arba netikti arba iki galo neisnaikinti zarazos Patariu pasidaryti paseli ir antibiotikograma.
QUOTE(annushka @ 2012 01 03, 09:47)
Deja, jei skauda tai jau blogas zenklas. Gal bakterinis cistitas Jums, o antibiotikai galejo arba netikti arba iki galo neisnaikinti zarazos Patariu pasidaryti paseli ir antibiotikograma.
Aš ne Lietuvoje šiuo metu gyvenu. Pažiūrėjau diagnozę, taip kaip supratau buvo stiprus cistitas. Čia išrašo vienkartinę antibiotikų dozę. Išgėrus jau kitą dieną baigėsi nemalonus jausmas.
O dabar vėl Jei pasidarys blogiau, vėl eisiu pas gydytoja, o iki tol bandysiu su spanguolėmis gydytis ir gerti daug vandens.
Bet nesuprantu iš kur man taip, aš toks žmogus, kad man turi būti šilta, tai ir kojinės šiltos, ir šalikas, ir kepurė, kad tik šalta nebūtų. Tai tikrai nesušalau.
QUOTE(justyte @ 2012 01 03, 11:30)
Bet nesuprantu iš kur man taip, aš toks žmogus, kad man turi būti šilta, tai ir kojinės šiltos, ir šalikas, ir kepurė, kad tik šalta nebūtų. Tai tikrai nesušalau.
Kaip ir sakiau - gali buti bakterinis cistitas, o jam suaktyvet nereikai net persalimo, gali suaktyveti nuo bet ko, gal imunitetas neypatingai stiprus... Man panasi istorija, jau pavargau nezmogiskai
QUOTE(peliukeee @ 2012 01 03, 03:19)
Dekui, spanguolias ir daug skysciu jau geriu zesim ar pageres jau nebepamenu kada tujo sirgau. galvoju gal nueit pas gydytoja isitirt kad paseli padarytu?
Geriau pasidaryt šlapimo pasėlį (su atsparumo antibiotikams tyrimu). Tada bus aišku, ar čia dėl bakterijos kokios, ar kita priežastis. Nes priežasčių gali būti įvairių. Be paėlio siūlau jokių vaistų negerti, nes gydytoja gali sakyti, kad šitiems bacila tikrai visada neatspari, o pas Jus gali būti atspari ir veltui alinsit antibiotikais organizmą.
O šiaip daug gerti - vieną puoduką po kito, kad ištisai eitumėt į tualetą ir išsiplautų pūslė. Kai pagarės - nenustot gert irgi.
QUOTE(justyte @ 2012 01 03, 11:30)
Aš ne Lietuvoje šiuo metu gyvenu. Pažiūrėjau diagnozę, taip kaip supratau buvo stiprus cistitas. Čia išrašo vienkartinę antibiotikų dozę. Išgėrus jau kitą dieną baigėsi nemalonus jausmas.
O dabar vėl Jei pasidarys blogiau, vėl eisiu pas gydytoja, o iki tol bandysiu su spanguolėmis gydytis ir gerti daug vandens.
Tai gal dėl to ir užteko mažai šalčio, jeigu visada turi būti šilta Darykitės šlapimo pasėlį, bus aišku, ar čia nuo bakterijos, ar nuo ko kito. Gali būti, kad tiesiog neišsigydėt (per maža antibiotikų dozė) todėl ir atsinaujino tą patį mėnesį.
QUOTE(annushka @ 2012 01 03, 10:33)
Su vyru jau juokiames, kad kol as pasveiksiu nuo visu baliacku tai ir po 50 metu bus mum Tai gal palikti viska Dievo rankose, kaip bus taip bus ? Ar visgi kol kas palaukti - pasidaryti ta paseli pakartotinai ir tik tada dirbti toliau ?
pasikartokit paseli butinai, manau galit ir nelaukt menesi po antibiotiku kurso man su pirmu vaiku nestumo metu irgi ado bakterija, tai sakiau gydytojai gal kaip nors apsieisim be antibiotiku, bet sake vaistai maziau pakenks nei toji bakterija gali, pas mane istisai e.coli priauga
Papildyta:
QUOTE(justyte @ 2012 01 03, 10:37)
arba antibiotikai netiko o paseli daretes ?
QUOTE(annushka @ 2012 01 03, 10:33)
Mergaites, turiu ir as bedu su slapimo pusle. Per paskutinius 6 men, tai jau 3 kartas buvo. Si karta pasidariau paselio tyrima. Surado paselyje bakterija, prageriau Ampicillino kursa (situos butent antibiotikus man paskyre, nes neva jie saugus nestumo metu, o mes planuojam jau pusmeti vaikeli, na ir pagal antibiotikograma man jie tiko). Daktare liepe pakartoti paseli kazkur po menesio, kad matyt ar isnyko. Kaip manot, ar galiu ramiai planuoti toliau ir nesisaugoti myliu-myliu metu ? Jau taip pavargau nuo begales istoriju, is esmes kai tik pradejom planuoti vaikeli, tai ir prasidejo istorijos - tai pienlige, tai slapimo pusle, tai siaip persalimai visokie limpa, zodziu su imunitetu matyt nekas...
As galvojau ,kad cia man taip vienai nesiseka.Mes pradejom leliu nuo rugsejo planuot,tai nuo tada vis susergu kuom nors.Kaip sakoma, visi galai prakiuro.Man pries tris savaites buvo pusles uzdegimas ,pirma karta.Pasidariau paseli .Rado E.coli .Sugeriau antibu kursa.Aisku pienlige prasidejo.Po antibu slapimo tyrimas jau buvo geras.Dabar jauciu ,kad vel pusle pradeda streikuoti Kazkokia nesamone.
Amžina mano bėda
anksciau ne viena karta sirgau pusles uzdegimu. ir dabar pries kokius 2 men vel susirgau, simptomai tie patys, noras slapintis kas 5min ir deginimas. na tada pamenu isgeriau vaistu ir man praejo tie simptomai. galvojau pasveikau bet....po kokios savaites vel kazkas uzejo, bet kas svarbiausia, slapintis neinu kas 5min. ir neskauda slapinantis ir pan. bet atlikus reikaliuka, po kokiu 5 min, pradeda deginti ta vieta. ir beto taip buna tik vakarais pries miega kai nueinu paskutini karta i tualeta tada per visa nakti degina. ir man taip jau du men. viena diena gerai viskas, kita vel degina. buvau pas gydytoja israse vaistu isgeriau, bet vistiek man tas pats. tai nesuprantu ar cia pusles uzdegimas ar kas. nes keista, kad nera to pojucio, kur tureciau kas 5 minutes lakstyt i tualeta, visa diena ramiai gyvenu, tik vakarais po paskutinio slapinimosi uzeina deginimas. galvoju dar pas ginekologa nueit del visa ko, gal cia kaip nors susyje, nu bet nesamone, negal but....gal kam nors taip buvo?