Įkraunama...
Įkraunama...

Šlapimo pūslės uždegimas

Laba diena visoms 4u.gif

Jungiuosi į vargšių būrį ir vėl. doh.gif Vakar jaučiau keistą skausmą, nesuvokiau iki galo, kad čia gali uždegimas reikštis (toks skausmas labiau menstruacinis). O šiaip to uždegimo tikėjausi, nes savaitgalį palaidojau močiutę, o kaip žinia visose bažnyčiose šalta, tuose laidojimo namuose irgi taip kojas sušalau, kad raičiausi ten sėdėdama. Kitiems juokas gal ima, bet man norėjosi pasiimt kokias vilnones kojines ir užsidėjus sėdėti verysad.gif Tai va, pirmiausia bendri peršalimo simptomai, išbėrė spuogais visą kūną ir va šįryt jau anksti ryte lėkiau į wc su keistais skausmais ir nemaloniu šlapinimusi. Gerai tik tiek, kad paskaudėjo lyg per mėnesines ir viskas atslūgo. Išgėriau ką turėjau po ranka, tame tarpe ir furadonino. Nuėmė viską iškart, bet jau kaip pykino ir pradėjo migdyti, griuvau į lovą, atsijungiau 4 valandoms. doh.gif

QUOTE(kristabelly @ 2011 07 26, 10:45)
darė echo... įtaria, kad dažnas uždegimas susijęs su smėliu inkstuose, nes turiu tokių kaip ir mini akmenukų...

Man žinokit irgi dėl echo padaręs urologas pasakė, kad reikia itin daug vandens gerti, valyti inkstus, nes akmenukai formuojasi. Ir gali ateityje skausmų priepuoliai dėl to kartotis, todėl vanduo geriausias draugas.... nors jis man kartais taip atsibosta, kad net pykina, bet šiandien vėl va 1.5 l sugėriau, vakarui dar nusipirksiu gal arbūzą kokį, kad prasivalytų viskas.

QUOTE(raudoni bateliai @ 2011 07 26, 11:05)
Man taip buvo... Bet viena gydytoja liepė išmokt tvarkytis su savo vidumi, nes, sakė, kad kartais cistitas pasireiškia ir dėl psichosomatinių priežasčių (kai daug kartų teko kamuotis, paskui, kad tik kas ir jau jauti diskomfortą, skausmus ir t.t.)  g.gif

Bet iš tiesų tai kam ne pirmas kartas, kiekviena geriausiai žino, kaip jai pačiai su tuo kovoti  ax.gif

Sutinku visiškai smile.gif Man tas uždegimas pirmą kartą kai pasireiškė, maniau išprotėsiu, visko bijojau, kankinausi, jausdavau simptomus. Buvau neviltyje, kad nuolatos sirgsiu. O dabar pastebėjau, kad tai kartojasi dėl peršalimo ir jau žinau, kaip save saugoti reikia ir pajutus simptomus ko griebtis. Viskas kažkiek ramiau pas mane, labiau kontroliuojama....

QUOTE(rasilka @ 2011 07 27, 15:08)
Sveikos, jau kokia trečia diena labai maudžia pilva, atrodo, kad viduje kažkas degtų, norisi daug šlapintis. Tai čia bus šlapimo pūslės uždegimas? Pilvas atrodo išsipūtęs ir labai skauda. Kur reikia kreiptis pas šemos daktara ar ginekologa?

Pas šeimos gydytoją. Ji kur reikės duos siuntimą. 4u.gif
Atsakyti
Šiandien keliausiu pas urologą... unsure.gif Įtariu vėl prasidės visokiausi tyrimukai...
Atsakyti
o man po paskutinio uždegimo skyrė mėnesio trukmės kursą rolleyes.gif 7 dienos intensyvus vaistažolių kursas (spanguolių tabletės ar sultys, meškauogių, anticystico arbata, arbūzas, daug vandens), paskui 10 dienų ciprinol'io (2 kartus per dieną po pusę tabletės), po to vėl 7 dienos vaistažolių ir galiausiai 10 dienų uvamin'o (po tabletę nakčiai)... kaip norėčiau, kad šį kartą išsigydyčiau su visam... Aišku, po viso kurso prisižadu sau kiekvieną dieną išgert nemažiau 2 litrų skysčių, bet kai dažnai keliaujam kaip varlės keliauninkės, tai sunku kartais tą padaryt būna unsure.gif na matysim, kaip seksis cool.gif
Atsakyti
QUOTE(kristabelly @ 2011 08 04, 08:15)
o man po paskutinio uždegimo skyrė mėnesio trukmės kursą  rolleyes.gif 7 dienos intensyvus vaistažolių kursas (spanguolių tabletės ar sultys, meškauogių, anticystico arbata, arbūzas, daug vandens), paskui 10 dienų ciprinol'io (2 kartus per dieną po pusę tabletės), po to vėl 7 dienos vaistažolių ir galiausiai 10 dienų uvamin'o (po tabletę nakčiai)... kaip norėčiau, kad šį kartą išsigydyčiau su visam... Aišku, po viso kurso prisižadu sau kiekvieną dieną išgert nemažiau 2 litrų skysčių, bet kai dažnai keliaujam kaip varlės keliauninkės, tai sunku kartais tą padaryt būna  unsure.gif na matysim, kaip seksis  cool.gif

Oho, kaip įdomiai smile.gif Čia jau rimtas gydymas.
O man ir vėl paėmė pasėlį, echo padarė. Ir liepė ateiti kitą trečiadienį rezultatų - jeigu kas bus - duos antibiotikų , o jeigu ne, galėsiu keliaut namo nieko nepešus. g.gif Jau taip atsibodo man šita kankynė.
Dar urologas pasiūlė dėl visa ko išsitirti ŽPV ir ten kažkokias pažymėjo LPL.
Sakė, kad moterys dažnai nešiojasi kažką ir tas kažkas suteikia progą atsinaujinti įvairiems uždegimams. Kaip supratau, pas jį moterys eina ir eina, ir slopina tik vaistais viską, be jokių detalesnių tyrimų. Na jis iš dalies teisus, ir man atsarga gėdos nedaro, viską išsitirsiu, o gal tikrai kokia zaraza įsikibus ir leidžia atsinaujinti tam uždegimui. g.gif
Atsakyti
Manau, kad ir aš pasigavau šią bjaurybę. doh.gif toks nemalonumas, siaubas, keliausiu į vaistinę, ką patartumėt pirmajai pagalbai nusipirkti?
Atsakyti
QUOTE(october' @ 2011 08 17, 08:12)
Manau, kad ir aš pasigavau šią bjaurybę.  doh.gif toks nemalonumas, siaubas, keliausiu į vaistinę, ką patartumėt pirmajai pagalbai nusipirkti?

Meškauogių arbatos. Uvamino be recepto neparduos. Visos kitos nereceptinės piliulės labiau skirtos profilaktikai, bet ne gydymui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laumupė: 17 rugpjūčio 2011 - 07:36
QUOTE(october' @ 2011 08 17, 08:12)
Manau, kad ir aš pasigavau šią bjaurybę.  doh.gif toks nemalonumas, siaubas, keliausiu į vaistinę, ką patartumėt pirmajai pagalbai nusipirkti?

"beprasidedantį šlapimo pūslės uždegimą, jei imatės iš karto, galima sustabdyti labai paprastai- arbatmedžio eterinio aliejaus užtepame ant rodomojo piršto ir juo tepame šlapimo kanalą. " Čia patarimas iš knygos.
Atsakyti
QUOTE(laumupė @ 2011 08 17, 08:36)
Meškauogių arbatos. Uvamino be recepto neparduos. Visos kitos nereceptinės piliulės labiau skirtos profilaktikai, bet ne gydymui.

keliauju į vaistinę tada arbatos smile.gif
QUOTE(Vilmutee-JE @ 2011 08 17, 10:13)
"beprasidedantį šlapimo pūslės uždegimą, jei imatės iš karto, galima sustabdyti labai paprastai- arbatmedžio eterinio aliejaus užtepame ant rodomojo piršto ir juo tepame šlapimo kanalą. " Čia patarimas iš knygos.

kaži, ar padeda g.gif
Atsakyti
Jeigu yra galimybė nukeliaukit pas gydytoją. smile.gif Paimtų šlapimą, išrašytų vaistų.
Nes būna, kad įsisiautėja tas uždegimas ir potyriai labai nemalonūs ir su visom arbatėlėm tik vargas žaisti... smile.gif
Nepamirškit vandens prisipirkti - kuo daugiau jo išgersite tuo geriau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(agnite @ 2011 08 17, 10:54)
Jeigu yra galimybė nukeliaukit pas gydytoją.  smile.gif Paimtų šlapimą, išrašytų vaistų.
Nes būna, kad įsisiautėja tas uždegimas ir potyriai labai nemalonūs ir su visom arbatėlėm tik vargas žaisti...  smile.gif
Nepamirškit vandens prisipirkti - kuo daugiau jo išgersite tuo geriau  smile.gif

dabar be šansų nueit.. be to bijau, kad išrašytų antibiotikų, o aš jau šią vasarą jų gėriau 3 kartus doh.gif na, keliauju į vaistinę ir bandysiu taip pasigydyt..
Atsakyti
QUOTE(october' @ 2011 08 17, 11:21)
dabar be šansų nueit.. be to bijau, kad išrašytų antibiotikų, o aš jau šią vasarą jų gėriau 3 kartus doh.gif na, keliauju į vaistinę ir bandysiu taip pasigydyt..

Nebijokit, nueikit pas gydytoją. Man teko 5 rūšių antibiotikus sugerti vieną po kitų be jokios pertraukos ir nieko likau gyva...tiesa jogurtų kapsules arba Linex po kurso būtina pagerti, kad atsistatytų mikroflora. O šiaip arbatėlės gali ir neišgydyti iki galo, tik numalšinti bakteriją, o toji zaraza paskui įsirausia į šlapimo pūslės gleivinę ir tupi ten, laukia palankaus momento vėl išlįsti ir taip kankina po to lėtiniais uždegimais. Paskui tai jau jo..... tenka ne vienus antibiotikus sugerti kol ją iškrapšto iš ten arba ji lieka visam likusiam gyvenimui... va pagąsdinau biggrin.gif eikit pas gydytoją 4u.gif
Atsakyti
Sveikos! 4u.gif

Aš irgi galiu pasidalinti šita "bjauria" patirtimi. doh.gif Prieš trejus metus, man taip pat tiesiog chroniškai užeidavo skaudėti šlapimo pūslę ir nors kauk, sienom lipk niekas negelbėjo. Gėriau ir Uvamin, ir Spanguolių, bruknių, ramunėlių arbatas. Trumpam padėdavo ir vėl užeidavo. schmoll.gif Buvau ir pas gydytojus nuėjus, darė tyrimus, nieko baisaus nerado, gėriau antibiotikus ir t.t. g.gif
Ir žinote, pastebėjau, kaip kažkuri mergina rašė, ėmus daugiau gerti skysčių (vandens, arbatos ir t.t.) truputį problema aprimo.

Kai tik jau imu jausti simptomus artėjančios bėdos užsitaisau karštos arbatos, užsimaunu šiltas kojines, pasikaitinu vadinamąją "pūslę" (pasidedu ją tarp kojų, kai kurie gydytojai rekomendavo ir prie nugaros dėti) ir praryju No-spa tabletę (rekomendavo mama ax.gif ). Kolkas šitas būdas man padėjo efektyviausiai, tfu tfu tfu, kad tik neprisikalbėčiau blush2.gif rolleyes.gif

Ir žinokite, kaip čia kažkas rašė, stresas irgi vienas iš veiksnių, galinčių sukelti cistitą (tiesiog liaudiškai tariant, visi nervai sueina i šlapimo pūslę, ją suspazmuoja ir t.t.). doh.gif

Sveikite 4u.gif
Atsakyti