Įkraunama...
Įkraunama...

Šlapimo pūslės uždegimas

Sveikos,
o as pirma karta susiduriau su uzdegimu po pirmuju lytiniu santykiu. Is pradziu net nesupratau, kas vyksta ir tik atsiradus stipriams skausmui ir nuolatiniam norui lakstyti i tualeta, supratau kas nutiko. Pradejau gydytis spanguoliu preparatais ir arbatomis, kuriuos minejote ne viena sioje temoje, bet issigydyti nepavyko. Gydytoja padare slapimo tyrima ir lyg rado bakterija, ir dabar geriu Uvamin retard antibiotikus.
Kelias dienas pagerusi jauciuosi geriau, bet stai siandien vel tarsi jauciu kazkoki niezejima viduje, nesmaguma. Tai dabar net nezinau ko griebtis pirmiausiai, gal ne nuo to gydausi. Beje, kaip suprantu sergant cistitu drauga "uzrakinti" kitame kambaryje?smile.gif
Aciu, jei pasidalinsite patirtimi
Atsakyti
QUOTE(sukariuke @ 2011 07 21, 15:14)
Sveikos,
o as pirma karta susiduriau su uzdegimu po pirmuju lytiniu santykiu. Is pradziu net nesupratau, kas vyksta ir tik atsiradus stipriams skausmui ir nuolatiniam norui lakstyti i tualeta, supratau kas nutiko. Pradejau gydytis spanguoliu preparatais ir arbatomis, kuriuos minejote ne viena sioje temoje, bet issigydyti nepavyko. Gydytoja padare slapimo tyrima ir lyg rado bakterija, ir dabar geriu Uvamin retard antibiotikus.
Kelias dienas pagerusi jauciuosi geriau, bet stai siandien vel tarsi jauciu kazkoki niezejima viduje, nesmaguma. Tai dabar net nezinau ko griebtis pirmiausiai, gal ne nuo to gydausi. Beje, kaip suprantu sergant cistitu drauga "uzrakinti" kitame kambaryje?smile.gif
Aciu, jei pasidalinsite patirtimi

Na, visu pirma, pradejus gerti antibiotikus butina isgerti visa kursa iki galo, net ir pasijutus geriau. Bet tau tai pirmas kartas, tai siulyciau pabandyti salia vaistu ir arbatzoles pavartoti. Tik nebesuprantu, ar tau jau po viso antibiotiku kurso pasikartojo negerumai, ar dar nepabaigus gert?
As pacioje pradzioje irgi gydydavausi Uvamin retard, paskui gydytoja man buvo skyrusi ilgaji gydymo kursa, tai geriau vaistus apie 1,5 men. Paskui dar ir dar, ir pasaka be galo. Dabar bandau arbatzolemis. Pabandyk petrazoles, trikerte zvagine ar pan. Tik jas reikia gerti taip pat ilgokai ir nesitikek pagerejimo po pirmo arbatos puodelio. Nors puikiai zinau, kai blogai, esi pasiruosusi bet ka padaryt, kad tik greit praeitu. Tai megink ir ramuneliu voneles, pabandyk ir arbatmedzio eterini alieju.
Atsakyti
Kol yra pats uždegimas, žinoma nuo lyt. santykių reikia susilaikyti.
Jeigu sugėrus antibiotikų kursą, vaistažolių arbatų, papildus, sultis ar pan. nepraeina, aš eičiau dar kartą išsitirti dėl bakterijos. O gal net partneris turi kažkokią..?
Dėl to ir atsinaujina vis. rolleyes.gif

Aš kai prisimenu pageriu Urinal tablečių ir šiaip į savo mitybos racioną įtraukiau spanguolių sultis, arbatėles. Nelaukiu pablogėjimo, tiesiog vykdau profilaktiką.

Labai giliai į pasąmonę įlindusi mintis dėl to uždegimo, negaliu pamiršti, visad bijau, todėl saugau save. Aišku extra atvejuj turiu kelias tabletes dar Furadonino, bet kas iš to... verysad.gif Šlykštu tas uždegimas.
Atsakyti
mane šiąnakt kaip sugriebė blink.gif taip dar nebuvo, tai galvojau užsicypsiu iš skausmo... prasivarčiau su šiltu vandens buteliu, kažkiek atlėgo, o ryte tualete staigmena - su krauju doh.gif
vakar kaip tik ėmė mėginį pasėlio tyrimui su kateteriu, bet tyrimas buvo idealus - nei bakterijos! ***** atrodo lyg nuo t tyrimo ir išlindo negerumai...
o šiandien dataras tik nuo 12 dirba, tai teks kažkaip prasikankinti, kol sulauksiu priėmimo...
Atsakyti
QUOTE(kristabelly @ 2011 07 26, 08:13)
mane šiąnakt kaip sugriebė  blink.gif taip dar nebuvo, tai galvojau užsicypsiu iš skausmo... prasivarčiau su šiltu vandens buteliu, kažkiek atlėgo, o ryte tualete staigmena - su krauju  doh.gif
vakar kaip tik ėmė mėginį pasėlio tyrimui su kateteriu, bet tyrimas buvo idealus - nei bakterijos! ***** atrodo lyg nuo t tyrimo ir išlindo negerumai...
o šiandien dataras tik nuo 12 dirba, tai teks kažkaip prasikankinti, kol sulauksiu priėmimo...

Man trumpam padėdavo: į stilinę šilto vandens įdėti 2 šaukstus cinamono ir 1 šaukštą medaus. Viską išmaišyt ir išgert.
Atsakyti
QUOTE(kristabelly @ 2011 07 26, 08:13)
mane šiąnakt kaip sugriebė  blink.gif taip dar nebuvo, tai galvojau užsicypsiu iš skausmo... prasivarčiau su šiltu vandens buteliu, kažkiek atlėgo, o ryte tualete staigmena - su krauju  doh.gif

Užjaučiu... console.gif
Papasakokit ką gydytojas pasakys ir ką tokiu atveju reikia daryti.

O jums echo. nedarė?
Atsakyti
QUOTE(agnite @ 2011 07 26, 10:33)
Užjaučiu...  console.gif
Papasakokit ką gydytojas pasakys ir ką tokiu atveju reikia daryti.

O jums echo. nedarė?

darė echo... įtaria, kad dažnas uždegimas susijęs su smėliu inkstuose, nes turiu tokių kaip ir mini akmenukų... tai jei mažiau pageriu, iškart patenka bakterijų į pūslę. na bet garantuot, kad būtent nuo to, gydytojai negali...
būtinai papasakosiu naujienas. turbūt vėl kartos šlapimo tyrimą kateteriu tiesiai iš pūslės doh.gif
Atsakyti
QUOTE(agnite @ 2011 07 25, 11:42)
Labai giliai į pasąmonę įlindusi mintis dėl to uždegimo, negaliu pamiršti, visad bijau, todėl saugau save. Aišku extra atvejuj turiu kelias tabletes dar Furadonino, bet kas iš to...  verysad.gif  Šlykštu tas uždegimas.

Man taip buvo... Bet viena gydytoja liepė išmokt tvarkytis su savo vidumi, nes, sakė, kad kartais cistitas pasireiškia ir dėl psichosomatinių priežasčių (kai daug kartų teko kamuotis, paskui, kad tik kas ir jau jauti diskomfortą, skausmus ir t.t.) g.gif

O šiaip tai aš stengiuosi gerti daug skysčių, perku spanguoles, jas sutrinu, užpilu vandeniu ir geriu, užsišaldau jų žiemai arba perku spanguolių sultis parduotuvėje, žodžiu, nuolat geriu profilaktiškai. Tai naudingiau ir pigiau nei tie visi preparatai smile.gif
Stengiuosi po lytinių santykių tuoj pat pasišlapinti ir apsiplauti - taip pasišalina dauguma galimai patekusių bakterijų. Jeigu pajuntu "negerumą", einu į kartštą vonią, geriu meškauogių arbatą. Ekstra atvejams turiu Biseptolio, nes man jis kur kas geriau padeda nei Furadoninas. Bet iš tiesų tai kam ne pirmas kartas, kiekviena geriausiai žino, kaip jai pačiai su tuo kovoti ax.gif

kristabelly, labai užjaučiu, bet Tavo atveju, manau, kaltas smėlis verysad.gif Jis dirgina šlapimo pūslę ir gaunasi toks uždaras ratas... Kažkada seniai, dar nėštumo metu man buvo nustatę smėliuko inkstuose, labai vargau, bet kažkaip (tfu, tfu, tfu) dabar ramu. Tik gydytoja nuolat primena, kad reikia naudoti daug skysčių, kad nebūtų sąlygų susidaryti akmenims ir jei yra smėliuko, jis nuolat būtų išplaunamas mirksiukas.gif
Atsakyti
raudoni bateliai, manau gydytojos žodžiuose dėl sąsajs su psichosomatinėmis priežastimis yra tiesos drinks_cheers.gif
aš jau po gydytojo, gavau stiprių vaistų (ciprinol'io, šiaip gerdavau uvamin'ą) kursą penkioms dienoms, o tuomet vėl darys tyrimą ir žiūrės kaip ir kas...
beje, gydytojas patvirtino, kad gali būt, kad šį kartą uždegimą išprovokavo būtent tyrimas kateteriu doh.gif
na ką gydysiuos ir esu rimtai pasiryžus šį kartą atsikratyt uždegimo su visam, kad ir kokio ilgo gydymo prireiktų rolleyes.gif

QUOTE(kristabelly @ 2011 07 26, 14:40)
beje, gydytojas patvirtino, kad gali būt, kad šį kartą uždegimą išprovokavo būtent tyrimas kateteriu  doh.gif
na ką gydysiuos ir esu rimtai pasiryžus šį kartą atsikratyt uždegimo su visam, kad ir kokio ilgo gydymo prireiktų  rolleyes.gif

tikrai gali būti dėl kateterio console.gif

Tarp spanguolių gėrimo darau pertraukas, nes tiesiog ir įgrįsta nuolat gerti blush2.gif Kartais porą savaičių, kartais mėnesį. Šiaip kurį laiką ramu, apie 1,5m. (kad tik neprisikalbėčau unsure.gif) smile.gif
Atsakyti
Sveikos, jau kokia trečia diena labai maudžia pilva, atrodo, kad viduje kažkas degtų, norisi daug šlapintis. Tai čia bus šlapimo pūslės uždegimas? Pilvas atrodo išsipūtęs ir labai skauda. Kur reikia kreiptis pas šemos daktara ar ginekologa?
Atsakyti
QUOTE(rasilka @ 2011 07 27, 15:08)
Sveikos, jau kokia trečia diena labai maudžia pilva, atrodo, kad viduje kažkas degtų, norisi daug šlapintis. Tai čia bus šlapimo pūslės uždegimas? Pilvas atrodo išsipūtęs ir labai skauda. Kur reikia kreiptis pas šemos daktara ar ginekologa?

pas šeimos, bent aš visada ten kreipiuos smile.gif
Atsakyti