Įkraunama...
Įkraunama...

Šlapimo pūslės uždegimas

ax.gif
QUOTE(Faustina2000 @ 2011 03 14, 22:26)
siandien buvau pas urologa. Nieko neskauda, slapinuosi normaliai, bt rado eritrocitu. Tyrima kartojo kelis kartus ir vis ju yra. Nieko nepaskyre, bet neramu kas gali but  g.gif Vienas daktaras sako, kad pas moteris turi ju but, kitas, kad ne. Ir paliko nieko nepasake kas yra.

tokiu atveju reikalinga treciojo konsultacija, as taip daryciau
Atsakyti
Jeigu man paskirta planinė urologo konsultacija tai bus daromi kažkokie tyrimai privalomi? Kraujo?
Atsakyti
Nežinau, ar padėsiu, bet pasidalinsiu savo patiritimi 4u.gif Niekada gyvenime nesirgusi, praeitais metais 3 kartus prasirgau šlapimo pūslės uždegimu. Ir sakyčiau, gana stipriai, be antibiotikų nepraeidavo. Pirmą sykį buvau pas gydytoją, nustatė, išrašė vaistų, kol patekau kas ją, 3 dienas galima sakyti blioviau iš skausmo, niekas nepadėjo, tik po antibiotikų praėjo. Kitus du kartus gydžiausi pati tais pačiais antibiotikais ax.gif Sirgau nuo rudens iki pavasario 4u.gif
O va šiemet pavyko šios bjaurybės išvengt ax.gif Kaip: 1) Įigijau ilgesnę šiltą striukę, dengiančią užpakalį, ją visą žiemą pranešiojau (pernai žiemą išvakščiojau su tumpa striukyte, nesakykit, žinau, kad durna buvau biggrin.gif). 2) Kai būdavo labai šalta, stengiausi į lauką išvis neiti, kur reikėdavo, draugas su mašina nuveždavo 4u.gif 3) Kai buvo nuo -3C, visada rengdavausi šiltas pėdkelnes po džinsais. 3) Keletą kartų buvo įtarimas, kad pradžia šlapimo pūslės uždegimo, iškart išsivirdavau puodą meškauogių arbatos, išgerdavau Uvamin plius ir į lovą - ryte jokių požymių nebūdavo.
Gal paprasti metodai, bet po praeitą žiemą sugertų 5 antibiotikių kursų (3-jų dėl šlapimo pūslės ir 2-jų dėl kitų ligų) ir nelikusio imuniteto, šią žiemą itin saugojausi ir šio "malonumo" pavyko išvengti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasiukas_rasiukas: 20 kovo 2011 - 00:45
Bet ne visada ta liga atsiranda del salcio. Nei kur salau, nei ka vel susirgau. verysad.gif Mazdaug karta i metus sergu. Visa laika su savimi turejau furadinono tableciu. Uztekdavo vienos tabletes ir po 30min galejau pamirsti apie cistita ilgam. (gal ir blogai dariau, turbut reikia kursa isgerti)
O si karta kai suskaudejo isgeriau viena paskutine tablete, dviem dienom padejo ir vel prasidejo. doh.gif Norejau nupirkti vaistu, o pasirodo jis dabar receptinis blink.gif Nei i darba nei is namu iseiti ... unsure.gif Urinal nepadeda, nok 5 silpnas, skausma sumazina bet problemos neisgydo.
Nejaugi pas urologa reikes eiti?
Kai pirma karta susirgau nuejau pas urologa sakau skauda net i koja skausmas persiduoda ir kraujas buna. Tai paklause gal as kaska sumaisiau ir cia man mmm prasidejo doh.gif (tik vyras taip galejo pasakyti doh.gif ) nusiunte mane pas ginekologe o ta pagaliau israse man vaistu.
Atsakyti
man yra buves SPU viena karta, tai Furadonin labai padejo, uzteko ar 1 ar 2 tableciu. nerealus vaistas, net nesitikejau tokio greito poveikio.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jazira: 21 kovo 2011 - 10:21
Sveikutes 4u.gif

Jungiuosi ir as prie jusu grupeles. Deja ir man karts nuo karto islenda si problemele, tik gal ne taip daznai kaip kai kurioms is jusu. Paskaiciau daugmaz puse temos, tai pas mane palyginus dar gelytes su kai kuriomis is jusu. Jau senokai turejau spu ir jau net buvau uzmirsusi, kad kazkada sia problema turejau. Bet vakar vakare kai uzejo, sakiau isprotesiu. Dar visa laime, kad manes nekankina skausmas slapinantis, bet uztenka nuolatinio pusles spaudimo ir varymo i tualeta. Galvojau, kad visa nakti teks praleisti ant klozeto betupint. Vakar isgeriau 2 tabletes Urinal ir geriau daug vandens. Siandien dar nusipirkau Reneel, spanguoliu sulciu, namie visada turiu brukniu lapu arbatos. Arbatas ir vandeni geriu kibirais, tai ir i tualeta lakstau vis dar daznai, bet jau visai kitoks slapinimasis. Zymiai lengviau ir maziau jauciamas maudimas. Tikiuosi, kad pades, nes antibiotiku visiskai nenoriu gerti.
Atsakyti
Sveikos, aš irgi turiu šią bėdą, kuri vis karts nuo karto primena apie save. Bėda nuo ankstyvos paauglystės. Gimdymas tikrai nieko neišsprendė, kaip čia kai kurios klausė smile.gif Paskutinis rimčiausias atvejis buvo prieš metus vasaros pradžioje, tada su šono skausmais variau tiesiai pas gyd., kuri tuo metu dirbo, nes maniškės nebuvo. Per 15min buvo padarytas šlapimo tyrimas, paskirti antibiotikai ir išvažiavau namo. Graudžiausia buvo tada, kai po antibiotiku kurso, vos savaitei praėjus, vėl pajutau nemalonumus, bet tada jau apsiėjau arbatomis ir Urinal.
Šaltasis sezonas praėjo gana ramiai (aš irgi įsigijau ilgą pūkinį paltą smile.gif )
Bet va kas mane labiausiai nervina, orai šyla ir atgyja zaraza.. kaip kokia pavasarinė gėlelė pražysta...
šiuo metu, savaitė kol kas, kaip ir viskas tvarkoje, bet buvau pas gydytoja, užsiregistravau ir pas ginekologę ir pas urologą.. 3 savaites kažkur jei neilgiau, vadavausi urinal'u ir arbatomis. Iškarto pas gyd nėjau nes mėnesinės buvo, paskui su vaikų atsigulėm į ligoninę, ten lyg ir pagerėjimas nušvitęs jau buvo, tik namo grįžau, nuėjau į tualetą ir še tau.. ašara trykšta
tai va kaip ir minėjau laukia manęs vizitai pas gydytojus, tik kažin ar bus iš to kokios naudos, jei dabar gera ta savijauta g.gif
Atsakyti
ech merginos, mane irgi šita bėda jau antrus ar trečius metus kankina doh.gif būdavo taip, kad net kelis kartus per mėnesį ŠPu kartodavosi, būdavo ir ramesnių periodų. Galiausiai ištyrė inkstus, tai rado juose smėlio, druskų irmažų konkrementų unsure.gif todėl visada turiu daug gerti, nuolat vartoti urinal ar kitą spanguolių preparatą, bet va nepagėriau pakankamai šį savaitgalį, spanguolių irgi nevartojau ir vakar visu gražumu apsireiškė ponas uždegimas doh.gif tai iš vakaro reneel patirpinau 2 valandas po liežuviu, meškuoges gėriau, o šį rytą lyg ir geriau kažkiek, tai net nežinau, ar lėkt pas gydytoją, ar išsigydysiu arbatom ir rennel'iu, nes laiku prigriebiau g.gif
Atsakyti
QUOTE(pūkuotukė87 @ 2011 05 10, 09:57)
ech merginos, mane irgi šita bėda jau antrus ar trečius metus kankina  doh.gif būdavo taip, kad net kelis kartus per mėnesį ŠPu kartodavosi, būdavo ir ramesnių periodų. Galiausiai ištyrė inkstus, tai rado juose smėlio, druskų irmažų konkrementų  unsure.gif todėl visada turiu daug gerti, nuolat vartoti urinal ar kitą spanguolių preparatą, bet va nepagėriau pakankamai šį savaitgalį, spanguolių irgi nevartojau ir vakar visu gražumu apsireiškė ponas uždegimas  doh.gif tai iš vakaro reneel patirpinau 2 valandas po liežuviu, meškuoges gėriau, o šį rytą lyg ir geriau kažkiek, tai net nežinau, ar lėkt pas gydytoją, ar išsigydysiu arbatom ir rennel'iu, nes laiku prigriebiau g.gif

Man dar ir medetku arbata padejo. Ji pries udegimine mirksiukas.gif Bjauri zaraza, bet geriau mirksiukas.gif Paskutini uzdegima issigydziau galima sakyti naturaliu budu. Geriau daug, bet labai daug vandens (vos spedavau i tualeta lakstyti biggrin.gif ), Reneel tabletes pakeiciau i Urosept, taip pat geriau ir brukniu ir medetku arbatos. Issigydziau be jokiu antibiotiku. O brukniu arbata karts nuo karto profilaktiskai pageriu mirksiukas.gif
Atsakyti
Kai pirmą kartą skaudžiai susidūriau su šia problema buvo neapsakomai sunku ir labai baisu, kad tai kartosis ir kankinsiuosi visą gyvenimą.
Dabar jaučiu, kad vėl kažkoks negerumas pareina, dažniau lankausi wc, jaučiu silpną skausmelį pabaigus šlapintis. Tai ką - pirmoj vietoj meškauogių arbata. Išgėriau be jokio šlykštumo, nes žinau, kad REIKIA. Planuoju važiuoti pirkti kažkokių vaistų, jeigu neparduos tai išsirašysiu ryt pas gydytoją receptą.
Ir aišku...stengsiuosi save šiltai laikyti kad ir pavasaris dabar. doh.gif

Labai seniai man būdavo tik lakstymas į wc nuolatinis, o va po n metų ramybės kai pasirodė uždegimas tai visu gražumu ir manau jau visada jausiuosi nesaugiai ir reaguosiu į kiekvieną požymį.

verysad.gif

Dar skaičiau apie medetkų arbatą, kad ji padeda, ar tikrai ją galima gerti? Kažkaip gydytoja jos neminėjo, nes aš ją labai mėgstu wub.gif Galėčiau ramiai išgerti kokį litrą vienu prisėdimu, tai jeigu tik ji veiksminga gal reiktų grįžti prie jos skanavimo... g.gif

Ir dar... Vis pamirštu reguliariai gerti Urinal tabletes verysad.gif Turiu nusipirkusi visą dėžutę, tų plokštelių ten kelios tai manau reiktų rimtai paimt ir sugerti tą visą kursą, tada gal net nesikabintų ta zaraza g.gif O aš pati kalta, kad nesiimu profilaktikos.... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(agnite @ 2011 05 16, 20:06)
Dar skaičiau apie medetkų arbatą, kad ji padeda, ar tikrai ją galima gerti? Kažkaip gydytoja jos neminėjo, nes aš ją labai mėgstu wub.gif  Galėčiau ramiai išgerti kokį litrą vienu prisėdimu, tai jeigu tik ji veiksminga gal reiktų grįžti prie jos skanavimo...  g.gif

Kiek as zinau, tai medetku negalima per daznai vartoti, nes jos yra kaip naturalus antibiotikas. Taciau karts nuo karto profilaktikai ar sergant uzdegiminemis ligomis ja galima gerti ;-) Nescioms ja draudziama vartoti. Bet ir kaip su visomis vaistazolemis, su medetkomis reikia egtis atsargiai, ypac alergiskiems zmonems ;-)
Atsakyti
QUOTE(agnuzeb @ 2011 05 16, 21:18)
Kiek as zinau, tai medetku negalima per daznai vartoti, nes jos yra kaip naturalus antibiotikas. Taciau karts nuo karto profilaktikai ar sergant uzdegiminemis ligomis ja galima gerti ;-) Nescioms ja draudziama vartoti. Bet ir kaip su visomis vaistazolemis, su medetkomis reikia egtis atsargiai, ypac alergiskiems zmonems ;-)

Aš iš draugės buvau girdėjusi, kad medetkų arbata gali moteriai ciklą išreguliuoti, todėl ir nemėginau turint šią problemą pult jos gerti. Na bet gal įvairovei reikės pagerti jos kažkiek, nes meškauogių nelabai jau puikiu skoniu pasižymi biggrin.gif biggrin.gif

Beje, nusipirkau šiandien Furadonino, išgėriau vieną tabletę. Gal nakčiai apramins viską....
Atsakyti