Įkraunama...
Įkraunama...

Šlapimo pūslės uždegimas

ma per 7 men buvo 3 slapimo pusles uzdegimai doh.gif ir paseli pasidariau ,ir antibiotikus geriau ,vistiek atsinaujindavo verysad.gif po paskutinio karto baigus gerti antibiotikus pradejau vartoti spanguoliu kapsules 3 kartus per diena . issigydziau paskutini uzdegima ir po nepilno menesio pastojau ax.gif galvoju,na dabar tai vargsiu,bet ne velnio biggrin.gif jau trys menesiai kaip uzdegimo nebuvo ( tfu... tfu..kad neprisikalbeciau ax.gif ) slapimo tyrima darausi ,kas tris savaites ir jis idealus . galvoju gal tos spanguoliu kapsules ir veikia g.gif
Atsakyti
QUOTE(eiksau @ 2010 09 13, 00:45)
pradejau vartoti spanguoliu kapsules 3 kartus per diena . slapimo tyrima darausi ,kas tris savaites ir jis idealus . galvoju gal tos spanguoliu kapsules ir veikia  g.gif

Veikia kaip profilaktinė priemonė, bet ne gydomoji. Nenoriu labai gąsdinti, bet jei nustotumėt gerti, uždegimas galimai ir vėl pasikartotų.
Profilaktikai dar būtinai vartokite kuo daugiau skysčių, venkite gazuotų gėrimų, kavos, po lytinių santykių iš karto nusišlapinkite, net jei ir nejaustumėt jokio tam noro, tiesiog šlapinantis prasiplauna šlaplė ir šlapimtakis, o tuo pačiu išplaunamos ir bakterijos, kurios galimai po intensyvaus lytinio akto galėjo užsinešti į šlaplę ir nepašalintos keliauti aukštyn į įšlapimo pūslę.

Negydomas ar netinkamai gydomas šl.pūslės uždegimas pereina į lėtinę formą, bakterijos nusėda giliai į šl.pūslės gleivinę, tada jau jokie antibiotikai jų iš ten neiškrapšto, nebent kuriam laikui apmalšina, todėl uždegimai ima kartotis, šlapimo pūslė ima randuotis nuo kraujavimų dažnai besikartojančių uždegimų, silpsta jos raumuo, nes šlapimo pūslė ir yra raumuo, atsiranda šlapimo nelaikymas, o randai gali supiktybėti ir sukelti dar baisesnius susirgimus.
Atsakyti
Aš šį kartą su Urinal išsikapsčiau thumbup.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos
na as jau po 10 d Driptane - nuo dirglios pusles, vartojimo kurso.
aisku niekas nepagerejo, nes nemanau kad dirgli pusle pas mane,.,,,
per ta laika 3 k sildziausi su pusle, geriau arbateles ir tt:(((((vienzo kas pora dienu vis pajausdavau simptomus tempimo ir noro slapintis..sad.gif

siandie nunesiau slapimo tyrima i valdiska poliklinika--turejau siuntima kraujui ir slapimui

vakar vakare vel tempe apacia, tai tikiuos si kart tyrimas ka nors parodys....

pakeliau pries sviesa tyrimumo indeli--nu ner skaidrus tas slapimas, yra drumzleliu....
kaip kad ejau pas privat urologa, tada tyrimas pasak jo buvo skaidrus ir geras....gaila kad tada nebuvau pries akis pakelusi, ,,buc palyginus vaizdeli:)))))

treciadieni einu pas vidaus ats.
ir pas urologa reikes ruostis, kai zinosiu tyrimo ats..
ziuresim ka tada pasiulys..

Atsakyti
QUOTE(laumupė @ 2010 09 13, 07:35)
Veikia kaip profilaktinė priemonė, bet ne gydomoji. Nenoriu labai gąsdinti, bet jei nustotumėt gerti, uždegimas galimai ir vėl pasikartotų.
Profilaktikai dar būtinai vartokite kuo daugiau skysčių, venkite gazuotų gėrimų, kavos, po lytinių santykių iš karto nusišlapinkite, net jei ir nejaustumėt jokio tam noro, tiesiog šlapinantis prasiplauna šlaplė ir šlapimtakis, o tuo pačiu išplaunamos ir bakterijos, kurios galimai po intensyvaus lytinio akto galėjo užsinešti į šlaplę ir nepašalintos keliauti aukštyn į įšlapimo pūslę.

Negydomas ar netinkamai gydomas šl.pūslės uždegimas pereina į lėtinę formą, bakterijos nusėda giliai į šl.pūslės gleivinę, tada jau jokie antibiotikai jų iš ten neiškrapšto, nebent kuriam laikui apmalšina, todėl uždegimai ima kartotis, šlapimo pūslė ima randuotis nuo kraujavimų dažnai besikartojančių uždegimų, silpsta jos raumuo, nes šlapimo pūslė ir yra raumuo, atsiranda šlapimo nelaikymas, o randai gali supiktybėti ir sukelti dar baisesnius susirgimus.

tai taip taip ,profilaktine as tai zinau ax.gif gi ir nesigydziau spanguoliu kapsulemis schmoll.gif tiesiog po pirmo ir antro uzdegimo antibiotikai buvo parinkti be paselio, kai susirgau trecia karta pasidariau paseli mirksiukas.gif ir spanguoliu kapsules pradejau gerti kai issigydziau uzdegima. kol kas viskas gerai cool.gif ir nereikia cia piesti tokio baisaus vaizdo - su giliai nusedusiomis bakterijomis, randais ,veziais biggrin.gif mano atveju buvo tiesiog netinkamai parinkti antibiotikai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(eiksau @ 2010 09 13, 13:07)
ir nereikia cia piesti tokio baisaus vaizdo - su giliai nusedusiomis bakterijomis, randais ,veziais  biggrin.gif  mano atveju buvo tiesiog  netinkamai parinkti antibiotikai  mirksiukas.gif

Kodėl nereikia? Kaip tik manau reikia, kad kuo mažiau būtų norinčių gydytis vien tik žolelėm, uogelėm bei tupėjimu ant garuojančių bulvių bei gerti internete parekomenduotus antibiotikus, o visų pirma eiti pas gydytojus, darytis pasėlius ir gerti reikiamus vaistus.

O vaizdelį nupiešiau ne konkrečiai Jūsų atvejui ir ne iš savo fantazijos, o iš konsultacijos pas urologą... na o Jus išsigydėt ir valio... sveikatos Jums biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laumupė: 13 rugsėjo 2010 - 12:31
QUOTE(laumupė @ 2010 09 13, 13:17)
Kodėl nereikia? Kaip tik manau reikia, kad kuo mažiau būtų norinčių gydytis vien tik žolelėm, uogelėm bei tupėjimu ant garuojančių bulvių bei gerti internete parekomenduotus antibiotikus, o visų pirma eiti pas gydytojus, darytis pasėlius ir gerti reikiamus vaistus.

O vaizdelį nupiešiau ne konkrečiai Jūsų atvejui ir ne iš savo fantazijos, o iš konsultacijos pas urologą... na o Jus išsigydėt ir valio... sveikatos Jums  biggrin.gif

Aš Jums pritariu, bet ką daryti jei gydytojai antibiotikus bile kokius rašo? nes kiek buvau privačiai ir ne, tai visalaik vaistu pavadinimą pati pasakydavau.
Atsakyti
QUOTE(OneLove @ 2010 09 13, 14:29)
Aš Jums pritariu, bet ką daryti jei gydytojai antibiotikus bile kokius rašo? nes kiek buvau privačiai ir ne, tai visalaik vaistu pavadinimą pati pasakydavau.

Paprašykit šeimos gydytojos, kad duotų siuntimą pasidaryti pasėlį su bakterijos jautrumo nustatymu antibiotikams, tada privalės išrašyti ne bile kokius nuo lubų vaistus, o tuos vaistus, kuriems ta zaraza yra jautri.
Na o jei šeimos gydytoja kokia kaprizna ir ims atkalbinėti, galite pasidaryti pasėlio tyrimą savo iniciatyva Sorpo ar Endemiko laboratorijoje, ten nereikia jokio siuntimo, nes šį paslaugas yra mokama.

Beje, pasėlio tyrimą geriausia daryti mažiausiai 10 dienų prieš jį nevartojus jokių antibiotikų ir kitų antibakterinių preparatų, kitaip bus netikslus atsakymas.

Mane irgi buvo užknisę tie vaistų skyrimai bile kaip, tada pati nuėjau ir pasidariau tyrimą su jautrumu antibiotikams, čia buvo iš ginekologinės srities. Tai kai sekantį vizitą atėjau gatavai su visais atsakymais ir jautrumais vaistams, tai ginekologė pati puolė sakyti... gerai kad pasidarėt dar ir šitą tyrimą.... o iki tol pati net nebuvo užsiminus. Vienžo... tavo sveikata, tavo rankose biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laumupė: 13 rugsėjo 2010 - 14:50
QUOTE(laumupė @ 2010 09 13, 15:37)

Mane irgi buvo užknisę tie vaistų skyrimai bile kaip, tada pati nuėjau ir pasidariau tyrimą su jautrumu antibiotikams, čia buvo iš ginekologinės srities. Tai kai sekantį vizitą atėjau gatavai su visais atsakymais ir jautrumais vaistams, tai ginekologė pati puolė sakyti... gerai kad pasidarėt dar ir šitą tyrimą.... o iki tol pati net nebuvo užsiminus. Vienžo... tavo sveikata, tavo rankose  biggrin.gif

Sakyk, o ginekologiniam reikalam irgi is slapimo paselio atsakymas tiko?
ar jau tepinelio paselis tam reikalui?
Atsakyti
QUOTE(~VEGA~ @ 2010 09 13, 15:55)
Sakyk, o ginekologiniam reikalam irgi is slapimo  paselio atsakymas tiko?
ar jau tepinelio paselis tam reikalui?

Oj ne, ten buvo kitoks tyrimas dėl kitų zarazų, ten buvo tepinėlis iš makšties ir šlaplės, o ne šlapimo tyrimas. Esmė tokia, jog aš norėjau pasakyti, kad kartais reikia pačiam truputį parodyti iniciatyvos, pačiam pasidomėti kas ir kaip, nes tiems daktarams esi tik eilinis pacientas su savo problemomis smile.gif
Atsakyti
Nu prigazdinot če mane. Aisiu kita sav. pas gydytoją, matysim ką pasakys. O ar nepaknks šlapimo tyrimui, kad gėriau vaistus nuo gripo (paracetamolį)?
verysad.gif Ech nemegstu kaip pas gydytojus vaikščiot...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo taram-param: 13 rugsėjo 2010 - 19:56
nu jei kita savaite eisi, tai jau gal nepakenks slapimo tyrimui.....
jei sita eitum tada visko gali buti..
Atsakyti