Įkraunama...
Įkraunama...

Šlapimo pūslės uždegimas

QUOTE(LaimesMedis @ 2010 06 07, 07:14)
Ir as pasigavau sia beda sad.gif O reikia sestis ant ginekologines kedes, kai nueini ar tik slapima padaro?

Eikit pas šeimos gydytoją, jei jau taip bijot tos ginekologinės kėdės. Padarys šlapimo tyrimą ir paskirs gydymą. Bet su žolelėmis tai patarčiau nežaisti, tuo labiau, kad jau šlapime kraujas pasirodė, nes tai tik pagalbinė gydymosi priemonė, palengvinanti ligos simptomus, bet visškai pasveiksit tik nuo tinkamai paskirtų vaistukų. Nedelskit ir nesikankinkit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laumupė @ 2010 06 07, 07:54)
Eikit pas šeimos gydytoją, jei jau taip bijot tos ginekologinės kėdės. Padarys šlapimo tyrimą ir paskirs gydymą. Bet su žolelėmis tai patarčiau nežaisti, tuo labiau, kad jau šlapime kraujas pasirodė, nes tai tik pagalbinė gydymosi priemonė, palengvinanti ligos simptomus, bet visškai pasveiksit tik nuo tinkamai paskirtų vaistukų. Nedelskit ir nesikankinkit  4u.gif

Buvau siandien pas seimos daktare, tai sake, kad gana smarkus uzdegimas ir baltymo kraujyje padaugeje todel skyre stipriu antibijotiku. bet as del visa ko nuvaziuosiu rytoj pasidarysiu slapimo paseli, kad tiksliai nustatytu, kurie antibijotikai tiktu. nes jei tarkim nepataikys su sitais antibijotikais, tai vel atsinaujins ir atsinaujins tas uzdegimas, nes neisgydo iki galo schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(LaimesMedis @ 2010 06 07, 23:17)
bet as del visa ko nuvaziuosiu rytoj pasidarysiu slapimo paseli, kad tiksliai nustatytu, kurie antibijotikai tiktu.

Labai teisingas sprendimas thumbup.gif Tik pasėlį reikia pasidaryti prieš geriant antibiotikus, kitaip atsakymas bus netikslus. Sėkmės gydantis smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laumupė: 08 birželio 2010 - 06:39
QUOTE(laumupė @ 2010 06 08, 07:38)
Labai teisingas sprendimas  thumbup.gif  Tik pasėlį reikia pasidaryti prieš geriant antibiotikus, kitaip atsakymas bus netikslus. Sėkmės gydantis    smile.gif

dar negeriu antibijotiku, lauksiu paselio rezultatu, o tada su jais nueisiu pas daktare. jaunute mano daktare, nelabai dar pati gaudosi, nors matosi,kad tikrai stengiasi. na ,niekas negimsta mokedamas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LaimesMedis @ 2010 06 08, 12:46)
dar negeriu antibijotiku, lauksiu paselio rezultatu, o tada su jais nueisiu pas daktare.

O kaip jus skausma malsinate, kol nueinate pas gydytoja/gaunate atsakyma? Juk tai kelios dienos... As net pusdieni negaliu istempt schmoll.gif Tik prasidejus griebiuosi 5-nok g.gif
Atsakyti
QUOTE(laumupė @ 2010 06 08, 07:38)
Labai teisingas sprendimas  thumbup.gif  Tik pasėlį reikia pasidaryti prieš geriant antibiotikus, kitaip atsakymas bus netikslus. Sėkmės gydantis    smile.gif

Gal galite plačiau papasakoti apie pasėlį, nes aš tokio net nežinau tyrimo? verysad.gif O savo patirtį jau daug kartų čia rašiau, bet dabar dadėsiu, kad nuo meškauogių man skrandį labai skaudėt pradėjo. Jaučiu tuoj išvis nebegalėsiu jų gerti, o labiausiai padeda. Iš vaistų man geriausi uvamin retard. Antibiotikus irgi gėriau (lyg unasyn, juos visiem dažniausiai skiria), bet padėjo tik tam kartui, ir dar pienligę iššaukė, nes negėriau jogurto tablečių. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rsc @ 2010 06 08, 15:07)
O kaip jus skausma malsinate, kol nueinate pas gydytoja/gaunate atsakyma? Juk tai kelios dienos... As net pusdieni negaliu istempt schmoll.gif Tik prasidejus griebiuosi 5-nok g.gif

Na matot, man cia pirmas kartas toks skausmingas gal del to taip greit oavyko ta skausma numalsint,nznau net..., anksciau budavo, bet tik perstedavo...bet net jei nieko ir nedarydavau po kokiu ~5 dienu praeidavo tas perstejimas. na o dabar kai uzklupo tas slykstus skausmelis as meskauoges geriau, gal litra ispliumpinau iskart ir paskui kas tris val kokias. tai dingo tas skausmas ir liko tik perstejimas ir skausmaskai baigi slapintis, tai va kolkas taip ir lauksiu paselio rezultatu iki 5ienio arba 1ienio. galima dar nimesili gerti arba nospa, bet tai tik tam kartui, tarkim kaip mano atvejui, kad pratempti dieneles. dar tiesa medetkas geriu ir petruskas smile.gif mano drauge tai paselio lauke su dideliais skausmais , nes nepadejo niekas. o paskui jai israse atrodo unasyn, nes ta bakterija tik tam antibijotikui neatspari buvo.
Papildyta:
QUOTE(OneLove @ 2010 06 08, 17:26)
Gal galite plačiau papasakoti apie pasėlį, nes aš tokio net nežinau tyrimo? verysad.gif  O savo patirtį jau daug kartų čia rašiau, bet dabar dadėsiu, kad nuo meškauogių man skrandį labai skaudėt pradėjo. Jaučiu tuoj išvis nebegalėsiu jų gerti, o labiausiai padeda. Iš vaistų man geriausi uvamin retard. Antibiotikus irgi gėriau (lyg unasyn, juos visiem dažniausiai skiria), bet padėjo tik tam kartui, ir dar pienligę iššaukė, nes negėriau jogurto tablečių. doh.gif

Na tas paselis yra skirtas tam ,kad tiksliai nustatyti, kurie vaistai iveiks bakterija, nes dabar tos bakterijos labai "gudrios" atsparios daznai buna daug kam, todel mes geriam geriam tuos antibijotikus atrodo pasveikai, o po kiek laiko vel atrodo is niekur nieko atsiranda.o atsiranda, nes neisgydo normaliai tie vaistai, kuriuos paskyre, nes ta bakterija atspari yra tiem vaistam. o jau paselio deka nustato, kam ji yra neatspari. sakau mano pazistama 3 kursus antibijotiku isvare ir vis atsinaujindavo, tai gerai pas daktare normalia pakliuvo iskart siunte darytis paseli.
Santariskiu poliklinikoje 3-ciame aukste yra laboratorija, tiksliai negaliu nupasakot, bet pasiklaustumete ten seseliu ,kur tiksliai eiti. tyrimas apie 40-50lt plius jei auga kazkas reikia damoketi. pasysiojau ryte sian ir nuveziau. blush2.gif arba galite pasukti laboratorij aten smulkiau papasakotu. mielosios, tikrai siulau pasidaryti ta paseli, blogiau tikrai nebus, o sau tik padesite.
Papildyta:
QUOTE(LaimesMedis @ 2010 06 07, 22:17)
Buvau siandien pas seimos daktare, tai sake, kad gana smarkus uzdegimas ir baltymo kraujyje padaugeje todel skyre stipriu antibijotiku. bet as del visa ko nuvaziuosiu rytoj pasidarysiu slapimo paseli, kad tiksliai nustatytu, kurie antibijotikai tiktu. nes jei tarkim nepataikys su sitais antibijotikais, tai vel atsinaujins ir atsinaujins tas uzdegimas, nes neisgydo iki galo  schmoll.gif

norejau pasakyt slapime baltymo yra doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*VaniLLa Sky* @ 2010 05 30, 11:32)
As dedavau puse valgomo sauksto zoliu ir cukraus visada isidedavau mirksiukas.gif  siaip toks patarimas: kai arbata uzsiplikote, palaukite kol praves ir tada vienu kaip sakant mauku isgerkite, nereikes siurbcioti ir kankintis biggrin.gif as dar ja gerdavau nekviepuodama nes man vien nuo kvapo budavo bloga doh.gif  lotuliukas.gif

aisku, as ir taip dar tebegeriu, jau ko gero ir priprato mano organizmas tiek dienu pumpuot ta arbata.dar nedziovintos tai bent imanoma nugert, nu bet kai gydytoja pasake pasidziovint nu dabar tai doh.gif .nu bet jau i gala i gala, pagaliau visa menesi prasikankinus jau maloniau eit i ta tuoleta. biggrin.gif dar reikes rytoj begt i vaistine, nes liepe 20 dienu gert kazkokius vaistus, bet pavadinimo nezinau, nes sake nebegali ant recepto rasyt tik zinau kad is u raides prasideda blush2.gif .sake amerikoj moterys pasigavusios slapimo pusles uzdegima siuos vaistus profilaktiskai puse metu geria po ligos. o man per ta visa menesi teko ir pagert vaistu, tai ir Care Lady tabletes, ir urosept berods, ir cifrana ir va ryt dar einu vienu pirkt.nu gal kaip nors isikapstysiu, ir dar taip idomiai gydytoja pasake, kad jokiu budu kol geriu dabar antibiotikus ir tas arbatas "skaniasias" neturet jokiu lytiniu santykiu su vyru, nes sako tai viena is pagrindiniu moteru klaidu, kad biski apsigydziusios , kai jau nebejaucia tokio skausmo turi santykiu ir tada sako po 4-5 dienu vel viskas is pradziu, o kitom sake nei tiek nereikia. tai sake va dabar kai jau isgersiu tuos dar kitus vaistus po tu 20 dienu vel kartos tyrimus, kuriuos vat dar vienas ir svarbus dalykas, sergant slapimo pusles uzdegimu slapimo tyrimai tikslios diagnozes neparodys jei artes ciklas ar bus nepraeje 4 dienu po ciklo. nes sake buna kad moteris tikrai blogai jaucias, o tyrimai slapimo nieko nerodo, tai va sake del sios priezasties daznai taip buna.tai vat, zodziu nors jau viskas zymiai geriau nei buvo bet dar teks ir toliau gydytis. o visada galvojau kad isgeri vaistus gi ir viskas, nebeskauda tai kam dar gert, o va sako jei neisigydai o tik apsigydai tai ir kartojas paskui, nors ir taip sake garantiju , kad vel nebebus sio uzdegimo nera, bet man po paskutinio karto jau 5 metai praejo( nors tada daugiau inkstu uzdegimas buvo, nes ilgai delsiau, ir infekcija greit perbego i inkstus, tai jau tos lsapimo pusles skausmu kaip ir nebejauciau palyginus su inkstu skausmais doh.gif . tai dabar vel tiem 5 metam isigydyt tai butu labai liuks.
Atsakyti
O Jūs vasarą išsimaudžiusios ežere nesusergat uždegimu? nes man ištisai, maudytis galiu tik kai vaistus geriu. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(OneLove @ 2010 06 11, 09:42)
O Jūs vasarą išsimaudžiusios ežere nesusergat uždegimu? nes man ištisai, maudytis galiu tik kai vaistus geriu. verysad.gif

Neįsižeiskit taip labai, gal tai ir ne Jūsų atvejis, bet esu skaičius, jog cistitas gali atsirasti, jei šlapinamasi atviruose vandens telkiniuose, nes šlapinimosi metu atsiveria šlapimkanalis ir į jį lengviau patenka bakterijos ir kitos zarazos, na tiesiog tuo metu šlapimo pūslė lieka neapsaugota nuo visokių nepageidaujamų zarazų.

Kitas variantas gal dėvite ilgai džiūstantį maudymosi kostiumėlį. Berods irgi kažkur esu skaičius, jog linkusioms į cistitus rekomenduojama nebūti su šlapiu maudimuku po maudynių, iškarto persirengti sausais drabužiais, nes dėvėjimas šlapio drabužio irgi provokuoja šį susirgimą.

Ir kuo daugiau skysčių, geriausia arbatėlės, negazuotas vanduo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(laumupė @ 2010 06 11, 11:34)
Neįsižeiskit taip labai, gal tai ir ne Jūsų atvejis, bet esu skaičius, jog cistitas gali atsirasti, jei šlapinamasi atviruose vandens telkiniuose, nes šlapinimosi metu atsiveria šlapimkanalis ir į jį lengviau patenka bakterijos ir kitos zarazos, na tiesiog tuo metu šlapimo pūslė lieka neapsaugota nuo visokių nepageidaujamų zarazų.

Kitas variantas gal dėvite ilgai džiūstantį maudymosi kostiumėlį. Berods irgi kažkur esu skaičius, jog linkusioms į cistitus rekomenduojama nebūti su šlapiu maudimuku po maudynių, iškarto persirengti sausais drabužiais, nes dėvėjimas šlapio drabužio irgi provokuoja šį susirgimą.

Ir kuo daugiau skysčių, geriausia arbatėlės, negazuotas vanduo  biggrin.gif

Nėra čia ko įsižeisti, tik kad aš maža taip darydavau, bet tada ir nesirgdavau. biggrin.gif Čia greičiau gal nuo maudymkės. Žinau kad išlipus iš vandens jei vėjas pučia, tai jau galiu eit tiesiai vaistų gerti. Nes vakare bus blogai. doh.gif
Atsakyti
Man geriausias Urosept, jei pradedi gerti su pirmais simptomais. Jie padaryti is petrazoliu ir dar kazkokiu zoliu, tai nereikia kamuotis su arbatelem. Manau, kad labai labai labai svarbu pradet gydytis is karto, kai susergi, netempt. Man vienas uztempimas baigesi dubens organu infekcija, nes pusles uzdegimo gydymas buvo uzdelstas. Patikekit, niekam nelinkeciau to dziaugsmo, todel dabar puolu gert tableciu vos tik pajautusi kazka negero. Petrazoles salutiniu poveikiu neturi, tai nepakenks mirksiukas.gif
Atsakyti