Farsmak is silkes
200 gr silkes
6 kiausinai
1 obuolys, geriau rugstesnis
1 svoguno galva
1 v.s. aliejaus
2 v.s. acto
cukraus
druskos ir pipiru pagal skoni.
Kiausinius isverdame. Silke isdarinejame, nulupame oda. Silke smulkiai supjaustome. Svoguna nulupame, obuoli taip pat. Dedame i Quick Shefa. Susmulkiname. Tada 4 kiausinius isskirstome, atskirai trynius ir baltymus.Trynius dedame prie svogunu ir obuoliu, ten pat keliauja ir silke, taip pat ir saukstas acto. Pasmulkiname Quick Shefe. Trynius sutriname su 1 v.s. acto ir aliejaus, pridedame cukraus ir pipiru, druskytes. Turi gautis kazkas panasaus i padaziuka.
Silkes pasteta dedame i lekste, geriau butu pailga, kad butu galima suformuoti zuvies kuna. Galima prideti nupjauta zuvies galva ir uodega, del vaizdo.
Supjaustome 2 likusius kiausinius griezineliais (labai tinka kiausiniu pjaustykle), juos isdeliojame ant silkes mases. Visa sita grozi uzpilame tryniu padazu.
Svogunu laiskus susmulkiname ir apdedame zuvies sonus.
Skanaus.
As issiviriau tik 4 kiausinius, nes kazkaip praziopsojau, tai ant virsaus ju nedejau. Tryniu mase dariau mazajam Quick Shefiuke, tai is to kiekio man nelabai gavosi padazas, todel suverciau juos i bendra mase. Galvos ir uodegos neturejau, tai irgi apsiejau be ju. Sogunu laiskus uzberiau ant virsaus ir serviravau zuvies formos leksteje. Labai tiko prie karstu bulviu, o po to tepem ant duonos, kaip pasteta.
Zodziu, mums visai patiko, toks gana sventis kas patiekalas. Priklauso, kaip paserviruosite.
Originalas
http://www.gastronom...pe.aspx?id=1263