QUOTE(Keretoja @ 2010 02 01, 15:45)
Nematau prieshtaravimo su jusu pateiktu straipsniu, jame apie fluorida irgi uzsimint :
"Fluoridų perteklius organizme gali sukelti nuovargį, pykinimą, konvulsijas, viduriavimą, artritą ar net vėžinius susirgimus. Taip pat ir dantų fluorozę, kai dėl ilgalaikio fluoro vartojimo didelėmis dozėmis yra pakenkiami besiformuojantys ir besivystantys danties audiniai. Todėl patariama neduoti dantų pastos su fluoridais vaikams, nes jie ypač jautrūs ir dažnai valydamiesi pastos nuryja."
Mano pateikti straipsniai yra tik mazyte dalelyte tos informacijos kuri yra apie fluorido kenksminguma, daugiau yra filmu, informacijos rusu kalba arba anglu. Kas domisi shiuo klausimu suranda ir atsakymus
Fluorido perteklius kenkia, ir tose popiliariose dantu pastoje jo kiekis virshyje leistinus kiekius keleta kartu!
Lietuvoje gyvenantys prie jūros, gauna paknkamą kiekį fluoro, jo taip pat nemažai yra jūrinio regiono geriamajame vandenyje, dėl ko rekomenduojama negerti vandens iš vandentiekio. Kituose šalies rajonuose tokio fluoro pertekliaus nėra. Nėra gerai nei kai jo per daug, nei kai jo per mažai. Tarybiniais laikais visos pastos buvo be fluoro. Mano visada dantys buvo labai silpni, bet tik pradėjus naudoti pastas su fluoru, jie sustiprėjo. Jei anksčiau reikdavo bent 2-3 kartus per metus taisyti dantis, tai dabar užtenka kartą per metus ar dar rečiau. Tiek anksčiau, tiek dabar man stomatologai rekomenduoja naudoti pastas tik su fluoru. Tad manau fluoro naudojimas yra labai individualus dalykas. Tačiau kaip nustatyti ar tau jo trūksta ar jau per daug, turbūt nėra metodo.