Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologinės kosmetikos ir kūno priemonės

QUOTE(TekilaSunrise @ 2010 02 02, 11:03)
Sako,  "zinau, kad pas mus dirba kelios blogos pardavejos, bet neturiu kuo pakeisti"...  unsure.gif

dar galima užsiauginti smile.gif

QUOTE(pikkolo @ 2010 02 02, 11:21)
Bet šiaip gana įdomi bazė.

tiek, kad įdomi smile.gif Bet nelabai gilinantis ir daugiau nepamąstant, tai jai visi blogi - tiek sintetiniai, tiek natūralūs ingredientai tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Satura: 02 vasario 2010 - 11:30
Merginos gal galit del The Body Shop kosmetikos kazka pakomentuot? nes internete nerandu sudeties paziuret, o yra kas naudoja sako kad ten lyg ir geri ingridientai, bet neturiu kaip patikrint smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Keretoja @ 2010 02 02, 12:02)
Merginos gal galit del The Body Shop kosmetikos kazka pakomentuot? nes internete nerandu sudeties paziuret, o yra kas naudoja sako kad ten lyg ir geri ingridientai, bet neturiu kaip patikrint smile.gif

Bloga, nebent kas nors tyrinėjosi Eco liniją ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Keretoja @ 2010 02 02, 13:02)

Negaliu komentuoti bendrai visko, bet to, ka turejau pas save, tai sudetis kaip ir daugumos kosmetikos. Dar dabar pas mane vienas kuno sviestas metosi, tai yra ir parabenu, ir naftos produktu, zodziu, nieko netruksta biggrin.gif
Tiesa, girdejau, kad jie turi kazkokia ale ekologiska linija, kur sudetys geresnes, bet pati nemaciau, tai nezinau smile.gif
Papildyta:
Ir dar tai, kad jie priklauso Lorealiui, daug sako smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2010 02 02, 12:21)
Gal problema ne tame, kad nėra kuom pakeisti, o kad nėra kas eitų dirbti už tokį atlyginimą.
Už padorų atlyginimą ir aš mielai eičiau dirbti į eko prekių parduotuvę, turiu ir tinkamą išsilavinimą, ir esu jau sukaupusi nemažai informacijos, o ir tinkamą info internete galiu greitai rasti. Bet manau, kad man tikrai nesiūlys tiek kiek norėčiau gauti (tikrai nepretenduoju į didesnę nei vidutinę algą).

Ne į temą. Ne visi darbdaviai yra skūpūs. Nemanau kad yra daug tokių darbdavių kurie tiesiog jaustų malonumą samdydami žmones už minimalų atlyginimą. Jeigu yra galimybė, o tuo labiau matai jog tikrai tas darbuotojas vertas niekada nebus taip kad darbdavys nenorės pakelti atlyginimo. Tiesiog kartais būna taip jog darbdavys samdo darbuotojus už tiek kiek gali, pats kartais net sau algos nemokėdamas. Va taip va. Ir jei man pikta klausytis, kad vis alga maža tai dar kas negerai (pati esu samdoma darbuotoja, plius turim savo parduotuvę). Galiu visad pasakyti nepatinka darbo sąlygos ar atlyginimas - pradėk savo biznį pažiūrėsim kiek uždirbsi. lengva šnekėt tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(wilike @ 2010 02 02, 12:17)
Tiesiog kartais būna taip jog darbdavys samdo darbuotojus už tiek kiek gali, pats kartais net sau algos nemokėdamas. Va taip va. Ir jei man pikta klausytis, kad vis alga maža tai dar kas negerai (pati esu samdoma darbuotoja, plius turim savo parduotuvę). Galiu visad pasakyti nepatinka darbo sąlygos ar atlyginimas - pradėk savo biznį pažiūrėsim kiek uždirbsi. lengva šnekėt  tongue.gif

Jei keli tam tikrus reikalavimus (o dažnai kelia netgi labai aukštus), tai turi ir atitinkamą atlyginimą siūlyti. Bet kiek teko susidurti (ne tik darbo ieškant, bet ir dirbant) su lietuviškaisiais verslininkais, tai dauguma nori mokėti minimumą, bet gauti darbuotoją su visu komplektu: išsilavinimu, kompetencija, žiniom ir pan.
Netaikau asmeniškai.
Papildyta:
QUOTE(Satura @ 2010 02 02, 11:30)
tiek, kad įdomi smile.gif Bet nelabai gilinantis ir daugiau nepamąstant, tai jai visi blogi - tiek sintetiniai, tiek natūralūs ingredientai tongue.gif

Pvz.?
Beje, nereiktų užmiršti, kad ši duombazė sudaryta JAV, o ne ES, tad gali skirtis ir pavojingumo vertinimo kriterijai.
Atsakyti
QUOTE(Keretoja @ 2010 02 02, 12:02)

Kiek teko dirbti toje srityje tai galiu drasiai pasakyti, kad naturaliu produktu ten vos keli procentai, tik visagale reklama padirbejusi wink.gif
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2010 02 02, 13:18)
Pvz.?

konkrečių pavyzdžių pati nesunkiai rastum, įvedusi kokį mėgiamą produktą. Dažniausia būna kokia nors kvapioji medžiaga, eterinis aliejus na ir šalia prirašyta - alergijos, odos pažeidimai ir t.t., nuo ko produktas automatiškai nuvertinamas ir net tikrai patikimi, sertifikuoti ES gamintojų gaminiai atrodo nekaip smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 02 02, 15:11)
konkrečių pavyzdžių pati nesunkiai rastum, įvedusi kokį mėgiamą produktą. Dažniausia būna kokia nors kvapioji medžiaga, eterinis aliejus na ir šalia prirašyta - alergijos, odos pažeidimai ir t.t., nuo ko produktas automatiškai nuvertinamas ir net tikrai patikimi, sertifikuoti ES gamintojų gaminiai atrodo nekaip smile.gif

Bet tai yra tiesa, visi kvapai yra gana stiprūs alergenai, nepriklausomai nuo to ar jie natūralūs ar ne. Dėl to yra reikalavimas ant bet kokių produktų (tiek kosmetikos, tiek buitinės chemijos) žymėti kvapus, nepriklausomai nuo jų koncentracijos. O į alergiją kiekvienas reaguoja skirtingai: vieni čiaudo, kiti dūsta, tretiem beria odą. Ten yra tik sužymėti dažniausiai pasitaikantys neigiami požymiai. Bet ten yra taip pat sužymėti draudimai. Taip ši bazė nėra labai išsami, bet jei tau kažkoks ingredientas sukelia įtarimą, jį galima patikrinti ir per google. Čia tokia gal labiau pirminė informacija, liečianti tik kosmetikos gaminius.
Atsakyti
Supratau... dekui merginos
Atsakyti
QUOTE(Keretoja @ 2010 02 01, 17:45)

Mano pateikti straipsniai yra tik mazyte dalelyte tos informacijos kuri yra apie fluorido kenksminguma, daugiau yra filmu, informacijos rusu kalba arba anglu. Kas domisi shiuo klausimu suranda ir atsakymus smile.gif Fluorido perteklius kenkia, ir tose popiliariose dantu pastoje jo kiekis virshyje leistinus kiekius keleta kartu! ir ne viename o labai daug saltiniu rasho kad fluoridas yra ziurkiu nuodai. O kai ash paziurejau kiek to fluorido ikishta vaiku dantu pastose tikrai baisu pasidare  blink.gif
Galiu dar pateikti dar pilna nuorodu ish ivairiu shaltiniu:

domimes, studijuojam, konspektuojam ir jau ne vienerius metus tai darome, esminis skirtumas, jog visa medziaga paremta moksline literatura mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Keretoja @ 2010 02 01, 15:45)
Nematau prieshtaravimo su jusu pateiktu straipsniu, jame apie fluorida irgi uzsimint :
"Fluoridų perteklius organizme gali sukelti nuovargį, pykinimą, konvulsijas, viduriavimą, artritą ar net vėžinius susirgimus. Taip pat ir dantų fluorozę, kai dėl ilgalaikio fluoro vartojimo didelėmis dozėmis yra pakenkiami besiformuojantys ir besivystantys danties audiniai. Todėl patariama neduoti dantų pastos su fluoridais vaikams, nes jie ypač jautrūs ir dažnai valydamiesi pastos nuryja."

Mano pateikti straipsniai yra tik mazyte dalelyte tos informacijos kuri yra apie fluorido kenksminguma, daugiau yra filmu, informacijos rusu kalba arba anglu. Kas domisi shiuo klausimu suranda ir atsakymus smile.gif Fluorido perteklius kenkia, ir tose popiliariose dantu pastoje jo kiekis virshyje leistinus kiekius keleta kartu!

Lietuvoje gyvenantys prie jūros, gauna paknkamą kiekį fluoro, jo taip pat nemažai yra jūrinio regiono geriamajame vandenyje, dėl ko rekomenduojama negerti vandens iš vandentiekio. Kituose šalies rajonuose tokio fluoro pertekliaus nėra. Nėra gerai nei kai jo per daug, nei kai jo per mažai. Tarybiniais laikais visos pastos buvo be fluoro. Mano visada dantys buvo labai silpni, bet tik pradėjus naudoti pastas su fluoru, jie sustiprėjo. Jei anksčiau reikdavo bent 2-3 kartus per metus taisyti dantis, tai dabar užtenka kartą per metus ar dar rečiau. Tiek anksčiau, tiek dabar man stomatologai rekomenduoja naudoti pastas tik su fluoru. Tad manau fluoro naudojimas yra labai individualus dalykas. Tačiau kaip nustatyti ar tau jo trūksta ar jau per daug, turbūt nėra metodo.
Atsakyti