Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologinės kosmetikos ir kūno priemonės

QUOTE(truth @ 2010 01 13, 17:22)
Pirkau mamai Essential care roziu ir avokadu kremus. /.../ Roziu patiko labiau, kvapas toks subtilus  wub.gif, ypac palyginus su dabartiniu Weleda roziu kremu ax.gif

Pirkau Essential care rožių kremą, kur tinka ir paakiams. Man tai pirma rožių kvapo kosmetikos priemonė, kuri tikrai skaniai kvepia tikromis rožėmis thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(ashtri @ 2010 01 13, 18:30)
Logonos, nes turiu Logonos mėtines putas, kurios tinka ir patinka mano odai),

Va kaip skirtingai. Man šios putos kaip kankinimo priemonė biggrin.gif
Nežinodama iš anksto ko noriu, ėjau pirkti veido ploviklio, kuris tiktų ir akių makiažo valymui. Pardavėja rekomendavo mėtines putas. Man akių makiažui valyti jos tikrai netinkamos, kai odą šaldo gal ir nieko, bet kai akių vokus... doh.gif Mako neįmanoma kruopščiai nuplaut, nes gi akis griaužia, negali ilgai laikyt. Kol kas teko grįžt prie Skincode, kol universalus ploviklis atkeliaus. Pienelių ir aliejų akių makiažą valant negaliu pakęst.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LoJoo: 13 sausio 2010 - 22:06
QUOTE(LoJoo @ 2010 01 13, 22:05)
Va kaip skirtingai. Man šios putos kaip kankinimo priemonė  biggrin.gif
Nežinodama iš anksto ko noriu, ėjau pirkti veido ploviklio, kuris tiktų ir akių makiažo valymui. Pardavėja rekomendavo mėtines putas. Man akių makiažui valyti jos tikrai netinkamos, kai odą šaldo gal ir nieko, bet kai akių vokus...  doh.gif Mako neįmanoma kruopščiai nuplaut, nes gi akis griaužia, negali ilgai laikyt. Kol kas teko grįžt prie Skincode, kol universalus ploviklis atkeliaus. Pienelių ir aliejų akių makiažą valant negaliu pakęst.

Man niekas neminėjo, kad ją galiu naudot makiažo valymui... unsure.gif Tai aš tik nusivaliusi špaklių putas naudoju 4u.gif Nenorėčiau su jom akių trinti schmoll.gif Man Lancome makiažo valiklis kol kas puikiai tarnauja, kol bus išbaigtas ir ieškosiu kažko iš eko
Atsakyti
QUOTE(LoJoo @ 2010 01 13, 22:05)
Kol kas teko grįžt prie Skincode,

QUOTE(ashtri @ 2010 01 13, 22:51)
Man Lancome makiažo valiklis kol kas puikiai tarnauja

tema skirta ne sintetiniams akių valikliams schmoll.gif

Logonos mėtinės putos tikrai neskirtos akių makiažui nuimti drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2010 01 13, 14:35)
jei pasivadina žolių namais, tai dar nereiškia, kad gryna ekologija smile.gif

Turejau omeny L'erbolario, ne zoliu namus.Man gali vadintis kaip nori, kad ir "TIK pas mus 100 proc. eko " biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2010 01 14, 10:17)
Turejau omeny  L'erbolario, ne zoliu namus.Man gali vadintis kaip nori, kad ir "TIK pas mus 100 proc. eko "  biggrin.gif

man užstrigę, kad Vilniuje yra iškaba dviguba - ir Žolių namai, ir L'erbolario biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ashtri @ 2010 01 10, 15:31)
Kolegė, žinodama mano "atsivertimą" į eko priemonių naudojimą, atnešė penktadienį Cosmopolitan su paryškinta vieta. Joje rašoma, cituoju "Labai įtikinami mitai: 100% natūralus muilas yra geriausias. Rankų darbo muilai (tie, kurių galima nusipirkti ekologiškų prekių skyriuose) labai dažnai būna tokios stiprios konsistencijos kaip ir indų plovikliai. Jie pašalina natūralią riebalinę rankų odos apsaugą, išsausina ją ir priverčia dvigubai greičiau išskirti riebalus. Todėl verčiau rinktis švelnaus poveikio drėkinamąjį muilą. Pavydžiui, Dove. "

Nekalbujau vien apie reklamą geltonai firmai, bet ir šiaip kvepia dezinformacija.

Visų pirma, konsistencija reiškia (pagal terminų žodyną)
konsistencija (1) medžiagos tirštumas, takumas;
jo laipsnis
Nemanau, kad muilo tirštumas sąlygoja sausėjimą, galbūt turėjo omeny ką nors kitą, na bet kokiu atveju nuskambėjo kaip nesąmonė.

Taigi, protingosios, papasakokit, kas ten tokio ekologiškuose muiluose, kas sausina rankas kaip koks indų ploviklis?  lotuliukas.gif

kadangi tai mano hobis (nu, vienas is hobiu - dabar dar labai intensyviai dukryte apmezgineju biggrin.gif ), o hobiui, kaip zinia, mielai leidi daug laiko, vis domiesi, ir visada idomu apie tai kalbeti smile.gif

siaip jau ir as nuo pirmos eilutes itariau, kad tai uzsakomasis straipsnis smile.gif, o perskaicius paskutine eilute, apsidziaugiau, kad mano spejimas buvo teisingas. taip galvojau del to, kad argumentai tokie nezgrabni smile.gif, matosi, kad zmogus tik atlikinejo darba, visai nesigilindamas. kai rasai is idejos, tai bent pasidomi apie tai, apie ka rasai, o issamiai pasidomejus, galima ir visai idomiai ir protingai parasyti smile.gif

nes juk kiekvienas produktas turi savo privalumus ir trukumus. zmogus tiesiog juos sveria, ir renkasi produkta, kurio privalumai, jo nuomone, labiau nusveria trukumus nei kitu produktu. trukumu turi ir ranku darbo muilai. juos gaminantys zmones (turiu omenyje tuos, kurie gamina atsakingai ir zinanciai), skirtingai nei sio strapsnio autorius smile.gif, nors ir labai myli savo muilus (cia savotiska liga, ir as nesu sutikus zmogaus, kuris gamindamas muilus sio uzsiemimo nemyletu), zino ir muilo trukumus.

apie privalumus galima rasyti daug, tikrai daug daugiau nei apie trukumus, tai as sita dali praleisiu smile.gif
o trukumai, mano galva, tokie:
- griauzia akis
- per laika gali palikti apnasas ant vonios (cia, deja, kaina uz naturaluma. naturaliame muile dazniausiai yra alieju perteklius, taigi tie aliejai per laika gali nusesti ant vonios, o tokiam muile nera chemijos, kuri tas apnasas nuplautu).
- naturalaus ranku darbo muilo ph 7-9

daugiau trukumu nesugalvoju smile.gif nezinau apie kokias konsistencijas/koncentracijas kalba straipsnio autorius. sarmo? nesamone. panaudotas per didelis kiekis sarmo tiesiog reikstu, kad muilas aplamai netinkamas naudoti - jis estu oda.
gal turima omeny tai, kad muilas gali buti stipriai nuprausiantis. nu bet cia ne trukumas, mano supratimu. tai tiesiog muilo savybe. silpniau prausianti muila renkasi sausaodziai, stipriau prausianti - zmones su riebia oda ir tie, kurie megsta ta girgzdanti svaros pojuti ant odos nusiprausus (pvz mano vyras smile.gif). bet netgi stipriai prausiantis naturalus ranku darbo muilas bus svelnesnis odai nei sintetiniai muilai, del jame naturaliai susidariusio augalines kilmes glicerino.

del mano surasytu trukumu.
akis, itariu, griausia ir dove muilai smile.gif
del apnasu - cia, kaip rasiau, deja, kaina uz naturaluma. as geriau renkuosi tai, nei chemija muile. bet cia jau kiekvienam rinktis. i toki trukuma straipsnio autorius galejo atkreipt demesi, jei butu zinojes biggrin.gif
del ph. prirasiau tai prie trukumu, nors pati nesu tikra, ar tai trukumas ir kodel. tiesiog tai viena is temu, apie kurias megstama diskutuoti. tai parasysiu, kokia nuomone as susidariau. visu pirma, ph iki 10 yra tinkamas odai, todel ranku darbo muilai (ph 7-9) buvo naudojami tiek senovej, tiek leidziami pardavineti ir naudoti dabar. problemos tame as asmeniskai nematau. visu antra, lakmuso popiereliai yra netinkami muilo ph matavimui smile.gif visi tie video internete yra beverciai, mano galva ax.gif as irgi macius kelis, kur moteris matuoja ph savo gaminto muilo ir pirktiniu muilu (tame tarpe ir dove), ir visi muilai jai gaunasi vienodo ph. as irgi savo muilu kartais 'ant bajerio' pamatuoju - visada rodo 7. bet tai nieko nereiskia, kadangi paklaida +-2. skysto muilo ph yra galimybe tiksliau pamatuoti, bet ne apie tai... smile.gif zodziu, esme tame, kad tiek dove muilu, tiek ranku darbo muilu ph su tokiais popiereliais nera prasmes tikrint. visu trecia, esu skaicius, kad net parduotuviniu muilu ph daznai buna 10. ar tai tiesa ar ne, nezinau, nes norint patikrint, tai reiktu daryt laboratorijoje. zodziu, aiskumo su tais ph nera, ir dar labai didelis klausimas, ar kitu muilu ph mazesnis nei ranku darbo muilu. bet esme tame, kad visi tie muilai tinkamo odai ph (iki 10), todel ir yra prekyboje.

ar rasysi/rasei laiska redakcijai? mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daddygirl: 14 sausio 2010 - 15:09
QUOTE(Daddygirl @ 2010 01 14, 15:05)
o trukumai, mano galva, tokie:
- griauzia akis

o kurie akių negraužia? blink.gif Tokių gal net nėra biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 01 14, 14:43)
o kurie akių negraužia?  blink.gif Tokių gal net nėra biggrin.gif

muilai tai turbut kad visi drinks_cheers.gif
aplamai daug kas is prausikliu griauzia. net augalai. pvz muilo riesutai. dar labiau nei muilas smile.gif - isvis agonija kazkokia, man kazkada papuole i aki, tai kraujagyste truko, akis paraudo, pora dienu akis gijo doh.gif o dar kazkada (to nezinodama), vaika jais prausiau, tai pagalvojus baisu pasidare, kas butu buve, jei butu jai i akytes itiske.
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2010 01 14, 16:09)
muilai tai turbut kad visi  drinks_cheers.gif

tai tada joks čia ne minusas, čia visų be išimties muilų ypatybė drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2010 01 14, 15:05)
ar rasysi/rasei laiska redakcijai?  mirksiukas.gif

Parašiau šiandien - nekantriai laukiu atsakymo bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 01 14, 10:43)
tema skirta ne sintetiniams akių valikliams  schmoll.gif

Nesikabinėkit mirksiukas.gif Apie ekologiškus ir diskutuojam, o Jūs pavienes frazes traukiat iš konteksto smile.gif Ar jau ne ekologiškų kosmetikos priemonių nė paminėt nebegalima g.gif

Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 01 14, 15:56)
tai tada joks čia ne minusas, čia visų be išimties muilų ypatybė  drinks_cheers.gif

lyginant su kitais muilais (siuo atveju, Dove), ne minusas drinks_cheers.gif

as cia siaip, bendrai apie muilus pasamprotavau ax.gif smile.gif

QUOTE(ashtri @ 2010 01 14, 16:46)
Parašiau šiandien - nekantriai laukiu atsakymo  bigsmile.gif

idomu atsakymas, ir cia parasyk bigsmile.gif man atrodo, kad ne vien is Taves redaktorius sulauks laisku smile.gif
as pagalvojau, cia tikrai tiesiog Dove reklama. bet kazin ar legalus tokie teiginiai reklamoj aplamai? g.gif kai nepateikiamas irodymas..
nu bet Cosmo lieka Cosmo smile.gif

Internete radau mums siulomo smile.gif Dove muilo sudeti:
Sodium Lauroyl Isethionate, Stearic Acid, Sodium Tallowate, Sodium Palmitate, Sodium Stearate, Water, Sodium Isethionate, Lauric Acid, Sodium Cocoate, Palm Kernelate, Sodium C12 14 Olefin Sulfonate, Fragrance, Sodium Sulfate, Propylene Glycol, Sodium Chloride, Dipropylene Glycol, Tetrasodium EDTA, Tetrasodium Etidronate, Blue 1, Titanium Dioxide, Yellow 5.

doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daddygirl: 14 sausio 2010 - 19:58