Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologinės kosmetikos ir kūno priemonės

pacituosiu iš kitos temos, būkit atidžios:

QUOTE(Versmė @ 2010 01 08, 15:18)
buvau šiandien biotekoj, šviesi, gana daug erdvės, maloni pardavėja. Įsigijau pieštukinį jason dezodorantą (75g - 25lt). Buvo gal 5 rūšys, tai tik viena pagal sudėtį tiko, nes kitose pirmu numeriu propylen glikolis buvo  doh.gif

paryškinau pati smile.gif
Atsakyti
as cia gal nelabai i tema, bet nelabai zinau, kur si klausima pateikti ax.gif

SM forume paskaiciau tema apie japoniskas stangrinanamasias sukas
http://www.supermama...howtopic=526542

sukas galima pamatyti cia http://www.beza.lt/produkcija/sukos

kaip vertinti sias sukas is ekologijos puses? ar zmogui kenksmingas titanas, turmalinas, magnetas ir kt. ?
Atsakyti
QUOTE(Chippie @ 2010 01 09, 04:07)
as cia gal nelabai i tema, bet nelabai zinau, kur si klausima pateikti  ax.gif

SM forume paskaiciau tema apie japoniskas stangrinanamasias sukas
http://www.supermama...howtopic=526542

sukas galima pamatyti cia http://www.beza.lt/produkcija/sukos

kaip vertinti sias sukas is ekologijos puses? ar zmogui kenksmingas titanas, turmalinas, magnetas ir kt. ?

Nemanau, kad pakenks, bet ir nepades wink.gif
Pamenu, dar pries koki 15 metu mano mociutei viena moteris magnetines apyrankes, auskarus bruko.
Mano manymu, tai pinigu ismetimas... rolleyes.gif

Siaip jau pasiemus bet kurias sukas ir ilgiau pasukavus, gali pagereti miegas, atsipalaiduoti ar pan., nes tai galvos masazas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo TekilaSunrise: 09 sausio 2010 - 10:38
QUOTE(TekilaSunrise @ 2010 01 09, 11:36)
Nemanau, kad pakenks, bet ir nepades wink.gif
Pamenu, dar pries koki 15 metu mano mociutei viena moteris magnetines apyrankes, auskarus bruko.
Mano manymu, tai pinigu ismetimas...  rolleyes.gif

Siaip jau pasiemus bet kurias sukas ir ilgiau pasukavus, gali pagereti miegas, atsipalaiduoti ar pan., nes tai galvos masazas smile.gif

nemanau ir as, kad stebuklus sios sukos daro, tikriausiai pagerino kraujo apytaka, nuo to visi audiniai geriau aprupinami deguonimi, tai ir graziau veido oda atrodo.

Mama labai uzsinorejo, tai as is pradziu noriu pasiaiskinti ar sios sukos nera kenskmingos. Zmogus, sumokejes tiek pinigeliu uz sukas, norom nenorom patiki, kad jos labai efektingos lotuliukas.gif o placebo efektas vis geriau nei plastine chirurgija ir pan doh.gif

gal kuri daugiau zino apie titano poveiki zmogui...
Atsakyti
Kolegė, žinodama mano "atsivertimą" į eko priemonių naudojimą, atnešė penktadienį Cosmopolitan su paryškinta vieta. Joje rašoma, cituoju "Labai įtikinami mitai: 100% natūralus muilas yra geriausias. Rankų darbo muilai (tie, kurių galima nusipirkti ekologiškų prekių skyriuose) labai dažnai būna tokios stiprios konsistencijos kaip ir indų plovikliai. Jie pašalina natūralią riebalinę rankų odos apsaugą, išsausina ją ir priverčia dvigubai greičiau išskirti riebalus. Todėl verčiau rinktis švelnaus poveikio drėkinamąjį muilą. Pavydžiui, Dove. "

Nekalbujau vien apie reklamą geltonai firmai, bet ir šiaip kvepia dezinformacija.

Visų pirma, konsistencija reiškia (pagal terminų žodyną)
konsistencija (1) medžiagos tirštumas, takumas;
jo laipsnis
Nemanau, kad muilo tirštumas sąlygoja sausėjimą, galbūt turėjo omeny ką nors kitą, na bet kokiu atveju nuskambėjo kaip nesąmonė.

Taigi, protingosios, papasakokit, kas ten tokio ekologiškuose muiluose, kas sausina rankas kaip koks indų ploviklis? lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ashtri: 10 sausio 2010 - 16:33
QUOTE(ashtri @ 2010 01 10, 17:31)

Visų pirma, konsistencija reiškia (pagal terminų žodyną)
konsistencija (1) medžiagos tirštumas, takumas;
jo laipsnis
Nemanau, kad muilo tirštumas sąlygoja sausėjimą, galbūt turėjo omeny ką nors kitą, na bet kokiu atveju nuskambėjo kaip nesąmonė.

Matyt, supainiojo "konsistencija" su "koncentracija"... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(TekilaSunrise @ 2010 01 10, 16:35)
Matyt, supainiojo "konsistencija" su "koncentracija"...  biggrin.gif

Bet tada kieno koncentracija galėtų būt? biggrin.gif Jei jau ekologiški muilai, tai įdomu, kas yra sudedamosios dalys, kurių tam tikra koncentracija galėtų džiovint odą? Na prisipažįstu, nežinau kaip gaminami rankomis muilai, nežinau kas įeina į sudėtį - todėl ir klausiu smile.gif Gal tikrai yra kas nors, ko padauginus gaunamas ne koks efektas? Bet bet kokiu atveju tikiu, kad tai bus geriau už reklamoje siūlomą muiliuką biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ashtri @ 2010 01 10, 18:05)
Bet tada kieno koncentracija galėtų būt?  biggrin.gif Jei jau ekologiški muilai, tai įdomu, kas yra sudedamosios dalys, kurių tam tikra koncentracija galėtų džiovint odą? Na prisipažįstu, nežinau kaip gaminami rankomis muilai, nežinau kas įeina į sudėtį - todėl ir klausiu  smile.gif Gal tikrai yra kas nors, ko padauginus gaunamas ne koks efektas? Bet bet kokiu atveju tikiu, kad tai bus geriau už reklamoje siūlomą muiliuką  biggrin.gif

Speju, kad paciu sarmu koncentracija turejo omenyje smile.gif O siaip del poveikio tai nieko nesakau, man ir tie, ir tie tinka, nepastebejau kazkokio skirtumo. Tik naturaliu kvapai jaukesni man smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ashtri @ 2010 01 10, 16:31)
Rankų darbo muilai (tie, kurių galima nusipirkti ekologiškų prekių skyriuose) labai dažnai būna tokios stiprios konsistencijos kaip ir indų plovikliai. Jie pašalina natūralią riebalinę rankų odos apsaugą, išsausina ją ir priverčia dvigubai greičiau išskirti riebalus. Todėl verčiau rinktis švelnaus poveikio drėkinamąjį muilą. Pavydžiui, Dove. "

turėta omeny muilo pH, atseit rankų darbo muilas yra labai šarmingas. Bet kas gamina muilus šarmingumą tikrina su pH juostelėm ir jei jis bus ekstremaliai šarmingas, tikrai nepateks į rinką. Bet straipsyje nepaminima, kad rankų darbo muile lieka natūralus glicerinas (kurį pramoninio muilo gamintojai pašalina ir naudoja kitiems kosmetiniams produktams) arba, kad jis gaminamas iš natūralių aliejų. Čia jau daddygirl tiksliau papasakotų, apie jos gamybos muilus jau legendos sklinda.
Kažkada dove buvo reklamą buvo padarius su lakmuso juostelėm
http://www.youtube.c...h?v=23LZMSf2ljk
tai cosmopolitanas už to ir užsikabino
Atsakyti
QUOTE(Versmė @ 2010 01 10, 17:44)
turėta omeny muilo pH

Dėkoju už tokį išsamų atsakymą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ashtri @ 2010 01 10, 16:31)
Cosmopolitan su paryškinta vieta. Joje rašoma, cituoju "Labai įtikinami mitai: 100% natūralus muilas yra geriausias. Rankų darbo muilai (tie, kurių galima nusipirkti ekologiškų prekių skyriuose) labai dažnai būna tokios stiprios konsistencijos kaip ir indų plovikliai. Jie pašalina natūralią riebalinę rankų odos apsaugą, išsausina ją ir priverčia dvigubai greičiau išskirti riebalus. Todėl verčiau rinktis švelnaus poveikio drėkinamąjį muilą. Pavydžiui, Dove. "

didesnės nesąmonės dar neteko girdėti biggrin.gif Daddygirl paaiškino, kaip sakė Versmė, kad 1) natūraliame muile lieka vertingas glicerinas, be to 2) jame nėra grindų ploviklio SLS, 3) į natūralius rankų darbo muilus nededami sintetiniai nuriebintojai (EDTA), kurių visuose, net "vaikiškuose" muiluose, tame pačiame Dove - nors vežimu vežk smile.gif

tokiais atvejais man norisi žinoti, iš kur nesąmoninga informacija paimta ir kad už tai būtų numatomos bent simbolinės baudos baudos su įpareigojimu paskelbti paneigimą rolleyes.gif

pati naudoju Daddygirl muilą, nes patinka man jos požiūris, plius, tai nėra jokia masinė gamyba - prausiu juo veidą ir pamiršau visus traukimus, tempimus. Pudros dėl matiškumo efekto nenaudoju, nes kam tą daryti, jei veidas ir taip normos ribose. Neaišku, kaip tie muilai iš ekologiškų prekių skyrelių, bet merginos buvo labai patenkintos Druide muilu - netgi makiažą juo prausdavo akių.

mano mama su savo problematiška sausa oda, pradėjusi naudoti natūralius muilus, šiemet fiksuoja pirmą žiemą, kuomet nejunta jokio odos išsausėjimo smile.gif

mažiau Cosmopolitanus skaitykit biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2010 01 11, 14:15)
mažiau Cosmopolitanus skaitykit  biggrin.gif

drinks_cheers.gif Todėl aš jų ir neskaitau lotuliukas.gif Planuoju susikaupt ir parašyt į redakciją, nes norėjau jau vos perskaičius rašyt - dėl konsistencijos ir visų kitų neaiškumų, kad patikslintų. Dabar jau nebe klausiamąjį laišką galvoj kuriu cool.gif
Atsakyti