Įkraunama...
Įkraunama...

Namo statybos ir įrengimas

QUOTE(Pingvinukas @ 2010 01 22, 11:47)
Aš ir ten rankų nekišu  blush2.gif

Oi ka tu. MB tik išimtinai atvejais kuria ax.gif Arba pravalo, ten tai jau nekišų savo gražiųjų rankelių.
Net vaikai sako. Mama eik pečių kurt, vaikai sušals lotuliukas.gif

Žinot jūs gal ką ne taip nustatot, kad tas pečius perkaista. Kad ir kokio galingumo jis būtų neturi perkaisti. O jūs ta oro padavimo angą pridarot kai pečius įsikuria? Me sir ta pridarom ir dar kamino juškę beveik vsiai uzdarom. Viskas lieka nat minimumo, ne skitaip irgi perkaistų.

Vobla oi kaip negerai su tom durim blink.gif Mūsų tfu tfu, bet viskas vietoj ir langai (jau antra žiema) ir durys pirmi metai, bet per tokius šalčius, viskas ok (medinės) Gal vienas kiek pareguliuoti reiktų, nes vis dėlto medis per kiek laiko pasėda, susistovi.

Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2010 01 25, 12:15)

*** Kalvyje specai sako, kad per galingas katilas tokiam šildomam plotui... Na bet mums aiškino, kad dar boileriui reikia užmesti...
Ir pas vyro bendradarbį kur kas galingesnis katilas nei reikia pagal šildomą plotą... pas jį kol kas tik 8 radiatoriai ir wc šildomos grindys. Ir niekas neperkaista. O pas mus 18 radiatorių, grindinis šildymas apie 20 m2... na mistika ir ne kitaip su tuo mūsų katilu  unsure.gif 
Nors dabar vėl daug abejonių. Kaip čia yra iš tikro... Pas kaimyną 35 kw galingumas katilo, ir plotas lyiai toks kaip mūsų ir neperkaista  doh.gif
Keliasi MB po kelis kartus prie katilo  cool.gif

na pas mus buvo panasiu fejerverku pries sias Kaledas. Kaip visad pakuriau savo Viadrus'a, atvaziavo filtrininkas remontuoti filtro (cia jau atskira siaubo istorija), atvaziavo mano tevuks duru statyt, o katiliuks pasposyt sugalvojo. atidare katilines duris filtrininkas, o is ten dumai verziasi ir kazkokie keisti garsai blink.gif ieinu, ziuriu, kad verda mano Viadrusas. O tik gal pries dvidesimt minuciu pristabeliavau malku. MB telefonu neatsiliepia... galvojau, kad apsik...osiu vietoj doh.gif
tada laimei musu draugelis, kuris ta katiline sujunge nedirbo, tai vietoj kaledines muges su visa seimyna pas mus atvare. vargom kol ta katila pagesinom ir kaip tai padarem jau nesakysiu, bet labai baisu buvo. rezultatai: kazkodel nesuveike apsauginis voztuvas, todel sienos liko sausos, bet iskilo paties viadruso sekcija ir dabar po truputi lasa vanduo, kai slegi sukeliam, bet gyventi galima ir tikimes kad dar pora ziemu atitrauks. priezastis, uzsikises grubaus valymo filtras. apie tai, kaip reikejo isleist 1000 m vandens is akumuliacines irgi nepasakosiu, prie namo jau baseinas buvo doh.gif . o viso to pasekmes, kad pakeitem filtra i dvigubai didesni, pakeitem termomanometra i nauja, nes gamyklinis sutirpo i balute lotuliukas.gif ir daugiau tokiu bedu nebera, bet yra kitu. katilas nebepakelia temp. daugiau 80 laipsniu su sausom malkom ir anglim. nezinau kas cia gali buti. teks vasara daryt visos sistemos inventorizacija g.gif .
o del per galingo, kazkaip nemanau, kad gali buti. pas mus yra apie 180 grindinio ir 1000 m akumuliacine. katilas buvo paskaiciuotas 25kv, nusipirkom 48kv biggrin.gif . per daug silumos nera, katilas del to nepyksta. vat kai sita sudrosim, kita gal imsim biski mazesni, nes namas jau bus sandarus ir isdziuves (pas mus antra ziema abar). gal ir kurenti busim ismoke. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(wilike @ 2010 01 25, 14:25)
*Oi ka tu. MB tik išimtinai atvejais kuria  ax.gif  Arba pravalo, ten tai jau nekišų savo gražiųjų rankelių.
Net vaikai sako. Mama eik pečių kurt, vaikai sušals  lotuliukas.gif

**Žinot jūs gal ką ne taip nustatot, kad tas pečius perkaista. Kad ir kokio galingumo jis būtų neturi perkaisti. O jūs ta oro padavimo angą pridarot kai pečius įsikuria? Me sir ta pridarom ir dar kamino juškę beveik vsiai uzdarom. Viskas lieka nat minimumo, ne skitaip irgi perkaistų.

* Šaunuolė tu, aš net nesigilinu kas ir kaip tame katile blush2.gif
** Labai norėčiau tą priežastį išsiaiškinti... Gal pavyks 4u.gif
QUOTE(zuikulis @ 2010 01 25, 14:33)

Na zuikuli, aš po tokių atsitikimų tai jau greitai daiktus susirinkčiau ir palikčiau namą lotuliukas.gif Eina sau... O dabar jums nebebaisu dėl to katilo???
Aš ir taip dabar nuo kiekvieno trakštelėjimo kaip zuikis krūpčioju cool.gif

Nusiunčiau vyrui, visus jūsų pasisakymus gal gi ir mes išsiaiškinsime kame čia kampas ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pingvinukas: 25 sausio 2010 - 13:49
Sveikutes 4u.gif

Na ir nuotykiai pas zuikuli doh.gif

Mes jau apsipratom su namuku, sildomes, ot kad dejo tai dejo ziema su savo salciais, kazkas baisaus doh.gif vasara beveik visa pralijo, ziema minusas iki 30 doh.gif na bet nieko, pakuriam mes savo viadrusa, per nakti sia nukrito temperatura vienu laipsniu, skaitau, kad neblogai, zinant, kad malkos neidealiai sausos. Dabar dar angliu uzsipirkom, tai vienu zodziu siluma kaulu nelauzu, smagu biggrin.gif Su katilu tenka ir man padraugauti, tik vyras uzsiima jo valymu, paskaldau malkytes, pakuriu katiliuka, turiu jau savo technologijas, kad greiciau pakurti biggrin.gif Veiksmo tiek name, kad nera kada atsipusti. Virtuvini gavom tik penktadieni doh.gif Bet... svarbiausia, kad man jis patiko, neturiu prie ko prikibti, pasinaudodami furnitano akcija, tai visur susidejom geriausius blumus, fantastika. Didziausias galvos skausmas buvo virtuvinio sala, labai prisibijojau, kad neatrodytu kaip griozdas, bet labai graziai isipaise i bendra erdve ir dabar jis man tarnauja kaip kuo puikiausias darbastalis. Kai ant sienos tarp spinteliu ir darbastalio issiklijuosim plyteles, nufotografuosiu kaip atrodo tas musu virtuvinis. Dabar tvarkom vonios kambarius, ta prasme klijuojam plyteles, esu labai patenkinta atlas concorde plytelemis, reiks sios firmos plytelemis daugiau pasidometi, gal rasim i miegamojo vonia kazka grazaus. O daugiau, varau pajuodusi, uzhermetinau vonios kambarius, dabar gruntuoju visur grindis, idomus atradimas, niekada negalvojau, kad gyvenime kazka panasaus darysiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikulis @ 2010 01 25, 14:33)
na pas mus buvo panasiu fejerverku pries sias Kaledas.

Na sokas man doh.gif Is karto copy-paste padariau vyrui i skypa, reikia but pasiruosusiems viskam doh.gif
Labai idomu kaip pagesinot ? Ka daryt tokiu atveju ?
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2010 01 25, 10:26)

Lengvatinis tarifas suteikiamas pastacius nama ir pasijungus elektrine virykle. Vaziuoji i RST ir rasai prasyma. RST atvaziuoja patikrint> kaip tai vyksta- jau rasem keliais postais auksciau biggrin.gif

aha, skaiciau viska, ka raset. tik norejau suzinot, ar cia reikia dar pries isivedant elektra 'kovot' del lengvatinio tarifo, ar galima ir veliau, nors buni gaves tiesiog paprasta. 4u.gif

QUOTE(aistuzele @ 2010 01 25, 14:30)
Mes jau apsipratom su namuku

Fantastika wub.gif net siurpas eina skaitant 4u.gif
Atsakyti
nu mergikes pasiskaiciau apie jusu nuotykius su KK KATILIUKAIS, butu juokinga jei nebutu baisu.
pas mane KK Pecius Buderus (logano 6211-36) cia spyzinis 7 sekciju
as du menesiai kaip kurenu, nu po truputi jau baigiu perpras ta aparata lotuliukas.gif , kadangi MB Airijoj, tai padeti sau galiu tik pati ax.gif tai ir valau ir kuriu pati, kurti tai baika, nu bet valyti ji tai siaubas. kadangi didziaja dali kurenu anglim tai nuo ju peciai uzsinesa (suodimis) daug greiciau nei malkom.
o prtadzioj kai paleidom sistema tai buvo fejerverkas ir pas mane, ogi kaito kaip velnias, nu bet as santechnika kankinau(sakiau neisleisiu kol nebus gerai lotuliukas.gif ) tai rado tai kad tuose issipletimo induose(raudoni) nebuvo visai spaudimo ,zodziu tas pats kas ju ir ner, pasirodo is gamyklos jie turi buti su darbiniu slegiu ir mano santechnikai jo net netikrino sako: turi but ir viskas. na o kai pamatavo ogi 0 , tai su pompa pumpavo. nu ir padejo smile.gif
poto po kokiu geru 4 savaiciu mano pecius niekaip daugiau 50laipsn neikaisdavo blink.gif ir vel as ta santechnika uz ciuprinos, sakau ziurek kas daros. nu zmogus apziurejo sako kada valei peciu, nu dar nevaliau ax.gif tai parode ka kur atsukt ka kur butinai isvalyt kad trauka butu ir tada po mano isvalymo vel viskas OK. dabar valau kas 3savaites.
Tai va. po truputi gal kaipnors prisijaukinsiu ta savo katiline biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo palang-mamyte: 25 sausio 2010 - 19:44
axa,2010 01 25, 11:29]
Mūsų lauko durys medinės, su stiklo paketais - nieko negaliu prikišti: neapšalę, neišsirietę, neaprasoję. Temperatūra prie jų gal kiek ir žemesnė nei kad kitur name, bet tikrai viskas normos ribose smile.gif

Langais irgi negalime skųstis (nors tie plastikiniai. Bet 3 stiklų, su selektyvu, tarpai užpildyti argonu). Traukia šaltis tik nuo neapšiltinto cokolio... Čia jau teks šią žiemą prakentėt.

axa kur duris sakėtės ir kieno langai ax.gif čia info ateičiai nenorėčiau problemu kuriu turi mergaitės smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pego: 25 sausio 2010 - 20:15
QUOTE(irisas @ 2010 01 24, 22:42)
O prie galinių durų temperatūra tokia pat, kaip ir visam name? O prie vitrinos ko gero grindinis šildymas?

Manau, kad temperatūra ten žemesnė, nes tiesiog jaučiasi šalto oro skverbimasis. O po vitrininiais taip- grindiniai radiatoriai (ar kaip jie ten taisiklyngai vadinasi blush2.gif ) bet pvz pridėjus delną nesijaučia jokio šalčio, o prie galinių plastikinių tiesiog jaučiasi.

QUOTE(Džerimi @ 2010 01 25, 11:04)
kartoju klausima. gi daretes, zinot. 4u.gif

Jums tiksliausią info suteiks RST.

QUOTE(aistuzele @ 2010 01 25, 15:30)
Sveikutes  4u.gif

pasinaudodami furnitano akcija, tai visur susidejom geriausius blumus, fantastika.

O, dar yra ta akcija blumams? Žinojau, kad tokia vyksta, bet kad kiti rūpesčiai irgi spaudžia.

Mes trečiadienį planuojame atsigabenti duris. clap.gif: Dabar dar kolkas be durų gyvename, tai iš garažo gerokai šalčio tenka pirmam aukštui. Kai viską sudės, tada aprodysiu ir laiptus ir duris. ax.gif

O kas dėl KK katilų- tai žaviuosi Jumis visomis, nes MB vos ne dėl manęs ir dujas į namą atvedė, kad tik nereikėtų man ten tokių atrakcijų, kaip čia aprašytų buvo, patirti. Žino, kad esu panikierė... hihihi.gif Man KK katilas kaip ir savarankiškas degalų pilymasis degalinėje kelia baimę..žodžiu fobijos... doh.gif
Atsakyti
Niu va- buvo, pareguliavo mano langus duris... tiesiog visur sandarumo jau truko, tai prispaudima pakoregavo. O vat pagrindines iejimo tai teks tvarkyt kai jau atsils, nes visai isimti reikia...Bet tikiuos iki to laiko nesusalsime, jei jau prie tokio minuso nesusalome. Kazin ar sia ziema dar bus daugiau g.gif be to, jau vakar parsivezem vidaus duris i tambura, tai jas susidejus man bus visai nusispjaut ant anu...Taigi, palauks tu siltesniu laiku...paguodai meistrelis papasakojo visokiu baubu , kurie po treju-penkeriuu metu laukia susidejusiu medinius langus... smile.gif aisku, as jam napasakiau, kad niekad neplanavau tokiu detis...bet matyt nusprende, kad plastika keikiu smile.gif
----
na po biski judame- vakar parveze trejas vidaus duris... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(dije @ 2010 01 26, 12:37)

O, dar yra ta akcija blumams? Žinojau, kad tokia vyksta, bet kad kiti rūpesčiai irgi spaudžia.

jo, yra 40 proc nuolaida mirksiukas.gif
Atsakyti
Aistuzele, kas tie blumai blush2.gif
Atsakyti