Įkraunama...
Įkraunama...

Namo statybos ir įrengimas

QUOTE(Pingvinukas @ 2010 01 22, 15:43)
Na žinok, net vaikai sako, kad duona ne tokia kaip pas senelį  lotuliukas.gif Gal čia tik taip atrodo...

a, tada aišku kame 'pointas' lotuliukas.gif
Atsakyti
nu va, ne aš viena pastebėjau skirtumą smile.gif kam blynai, kam duona, kam bulvės biggrin.gif ant ugnies gaminamas maistas turbūt skiriasi kažkiek nei elektromagnetinėm bangom
Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2010 01 22, 14:07)
Kristik, o kas plytelėms nutiko?

Kai prieš klijuojant pradėjome dėlioti, pamatėme, kad grindų plytelių glazūra kai kur su broku, būtume jas sudėję kur reikia pripjaustymu, bet kai kurios plytelės buvo su mikro įbrėžimais, o kai išpakavom sienines, tai iš 20 plytelių esančių dėžutėje, net 11 buvo nekokybiškos - tai taškiukai po glazūra, tai dėmelės doh.gif Plytelės I rūšies! Žodžiu, dabar laukiam kitų - šiandien pranešė, kad gamintojas turi kitos partijos, tai gal kt. savaitę atveš... Tik neramu, kad vėl tas pats gali būti... Dabar dar svarstau apie atvežimą - tikriausiai reikia man reikalauti, kad jie man plyteles atvežtų į vietą, o brokuotas lai irgi patys pasiima g.gif

QUOTE(axa @ 2010 01 22, 14:17)
<...>

Gal mes nesam tokie gurmanai kad pajusti skonio skirtumą ruoštame maiste?  bigsmile.gif

Aš irgi esu tik už indukcinę drinks_cheers.gif Bet su mielu noru savo virtuvėj turėčiau ir vieną dujinę kaitvietę - irgi nesu gurmanė, bet gaminti mėgstu ir kartais begaminant kyla mintis "o kaip dabar būtų gerai dujinė viryklė" ax.gif
Aš va žiemą patampu didžiąja gamintoja ir vis paskutiniu metu svarstau - gal vėrta įmontuoti dvi orkaites g.gif Kaip manot? Nes tarkim, jei kepu pyragą ir keksus ar tiesiog sausainiai netelpa ant vieno padėklo, visada kepu per du kartus, nes man kažkaip geriau iškepa, kai yra viena skarda. Bet gal naujose viskas visai kitaip?

QUOTE(Bagi @ 2010 01 22, 14:49)
nu va, ne aš viena pastebėjau skirtumą smile.gif kam blynai, kam duona, kam bulvės biggrin.gif ant ugnies gaminamas maistas turbūt skiriasi kažkiek nei elektromagnetinėm bangom

Ugnis visai kitaip kaitina nei įkaitusi elektrinė kaitvietė. Aš pvz. niekada nevalgiau skaniau išvirtų bulvių kaip pas močiutę kaime, kur bulves ji virdavo ant lauko pečiaus tokiame giliame į apačią siaurėjančiame puode (tikriausiai žinot - tie, kurie įsistato į tokias skyles virš ugnies) wub.gif Dar vat įdomus niunasas buvo su keptuve - atidavė man mama vieną savo keptuvę (man ji labai patiko dėl labai skaniai joje iškepančių bulvyčių) tai vat parsivežiau laiminga, o kai bandžiau išsikepti bulvių, tai ėmė man ir pritraukė tas bulves prie dugno blink.gif Bandžiau ne vieną kartą, bet nepasisekė. Jau buvau ją nurašius išmetimui, bet grąžinau mamai - ji ant dujinės viryklės iki šiol kepa skaniausias bulvytes smile.gif
Atsakyti
Kristik, na ir pavaro su plytelėm doh.gif Ir pirma rūšis doh.gif

Oi, apie bulves močiutės virtas parašei wub.gif Mano močiutė visą maistą taip gamindavo wub.gif Skanumėlis bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(kristik @ 2010 01 22, 15:08)
Nes tarkim, jei kepu pyragą ir keksus ar tiesiog sausainiai netelpa ant vieno padėklo, visada kepu per du kartus, nes man kažkaip geriau iškepa, kai yra viena skarda. Bet gal naujose viskas visai kitaip?

tas pats ir naujose... kepu po 1 blėką per kelis kartus 4u.gif
Atsakyti
Vajei... negerai... Tada geriau dvi mini orkaites mastau.gif Bet jauciu brangiai apsieis doh.gif Dabar suprantu kodėl užseniečiai po 2-3 orkaites turi biggrin.gif

O su plytelėm, tai aš nesitikėjau, kad taip gali būti... Man į skalbyklą siūlė II rūšies, bet neėmiau, o čia še tau kad nori doh.gif Na, suprantu, katilinėje nelabai lygios, bet papigiaiskos po 25 Lt, o čia vos ne šimtukas už kvadratą unsure.gif Pirčiai išvis per daug nesigilindama paėmiau - meistrai sakė, kad idealios rolleyes.gif Na, tikiuosi, kad šį kart atveš geras..
Beje, Invaidoj (už banginio) dabar krūvos plytelių prikrautos - parsiduoda iš sandėlių gana pigiai mirksiukas.gif Tik atsargiai - kai kurios antrarūšės. Pamačiau mano numylėtas, kur norėjau į savo vonią klijuoti (bet buvo per brangios), net širdis labiau plakt pradėjo, bet ramiau pasidarė, kai sužinojau, kad yra mažai ir tos antrarūšės biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2010 01 22, 10:55)
Kas kūrenatės KK katilais, gal galite parašyti:
Kokio galingumo jūsų katilas, pavadinimas ir koks šildomas plotas?

Ačiū  4u.gif

Atrodo išsiaiškinome katilo perkaitimo priežastį  doh.gif Šianakt vėl bandė perkaisti... Tik šį kartą spėjome jį ataušinti ir nieko nenutiko  4u.gif

Dakon 45.
45 kW. Skirtas apšildyti iki 450 kv.m.
Mūsų šildomas plotas 400 kv.m. blush2.gif

O paskaičiavome- dujomis mums kainuotų šildytis apie 35 lt para. daugoka, sakyč... unsure.gif

O dėl ko kaito katilas?
Atsakyti
QUOTE(dije @ 2010 01 22, 17:12)
Dakon 45.
45 kW. Skirtas apšildyti iki 450 kv.m.
Mūsų šildomas plotas 400 kv.m.  blush2.gif

O paskaičiavome- dujomis mums kainuotų šildytis apie 35 lt para.  daugoka, sakyč...  unsure.gif

O dėl ko kaito katilas?

400kv.m doh.gif cia jus namuose krepsinio sale ir olimpini baseina isirenge?nesuprantu kam tiek reikia...
Atsakyti
QUOTE(kristik @ 2010 01 22, 15:05)
Sveikos, mergikės  smile.gif  Nė nenumaniau, kad tiek vargelio su KK katilais  doh.gif

Kas dėl viryklės, tai indukcinės išlaikymas gal pigesnis nei dujinės, nes jai esant, sutaupoma kitiems elektros prietaisams (minėti tarifai). Vistik, aš mielai turėčiau ir dujinę viryklę, nes kai kurie patiekalai tikrai išverda ar iškepa kitaip  ax.gif Tik mes nusprendėme, kad tai nelabai rimtas pretekstas  vestis dujų vamzdžius iki virtuvės.. Be to, kažin ar tada gautume pigesnį elektros tarifą, jei atstovas pamatytų, kad dujos atvestos mastau.gif

Na, o pas mus darbai mažumėle apstojo... Laukiam šiltesnių orų lauko palangių montavimui, taip pat turi pakeisti brokuotas vonios plyteles.. Dabar bandau pagal turimus pinigus susidelioti prioritetus planuojamiems darbams mastau.gif

Beje, dujų mūsų namas per 2,5 mėn suvartojo virš 1000 m3  doh.gif Žinoma, tam įtakos turėjo paties namo būsena (neišdžiūvęs), niekur nėra durų, o pro garažo vartų apačią skverbiasi šaltis (vartus, kad neliktų tarpelių reguliuos, kai suklijuos plyteles), be to dar nesumontuotas vidaus daviklis (bijojau, kad nesugadintų)...

Keli psl atgal rašėm, kaip 'susiveikti" tarifą. Pasistatykite iš pradžių elektrinę, pasikvieskite atstovą iš elektros tinklų, suteiks tarifą, o tada jau ką norit, tą darote. Na tiesa, pas mus kai buvo dėdulė iš RST , nebuvo dujų vamzdynų palei namą, gal dėl to nekilo problemų.
Jau galvoju- statytis 2 skyles indukcinę,2 dujinę- ti kar būna tokių viryklių "mišrių". Na prisigalvojau čia... mastau.gif

Papildyta:
QUOTE(Ihmantas @ 2010 01 22, 17:17)
400kv.m  doh.gif  cia jus namuose krepsinio sale ir olimpini baseina isirenge?nesuprantu kam tiek reikia...

Jo, ir krepšinio salę, ir bilijardo ir stalo teniso ir aerobikos..
koks jums skirtumas- riekia nereikia- kiek norim tiek turim.
Garažas 2 auto, po juo patalpa- šildomomisgrindimis. Garaže yra 1 radiatorius, taigi nėra temparatūra visur 22 laipsniai. ar siūlote patalpos pusrūsyje po garažu nešidyti, kad būtų drėgmė. ??/ ten beje irgi nėra tokia tempa kaip pvz. kambariuose. Tiek , kad galiu teigti- pas mus šildomo ploto 400 tik ne visur tempa 22 laipsniai. yra ir vėsesnių patalpų.
Turim malkų, nedejuojam, neturėsim, žiūrėsim..viskas yra apskaičiuota, apgalvota..nesibaiminkite- nesušalsim...
Atsakyti
QUOTE(dije @ 2010 01 22, 17:24)
Keli psl atgal rašėm, kaip 'susiveikti" tarifą. Pasistatykite iš pradžių elektrinę, pasikvieskite atstovą iš elektros tinklų, suteiks tarifą, o tada jau ką norit, tą darote.  Na tiesa, pas mus kai buvo dėdulė iš RST , nebuvo dujų vamzdynų palei namą, gal dėl to nekilo problemų.
Jau galvoju- statytis 2 skyles indukcinę,2 dujinę- ti kar būna tokių viryklių "mišrių". Na prisigalvojau čia... mastau.gif

Papildyta:

Jo, ir krepšinio salę, ir bilijardo ir stalo teniso ir aerobikos..
koks jums skirtumas- riekia nereikia- kiek norim tiek turim.
Garažas 2 auto, po juo patalpa- šildomomisgrindimis. Garaže yra 1 radiatorius, taigi nėra temparatūra visur 22 laipsniai. ar siūlote patalpos pusrūsyje po garažu nešidyti, kad būtų drėgmė. ??/ ten beje irgi nėra tokia tempa kaip pvz. kambariuose. Tiek , kad galiu teigti- pas mus šildomo ploto 400 tik ne visur tempa 22 laipsniai. yra ir vėsesnių patalpų.
Turim malkų, nedejuojam, neturėsim, žiūrėsim..viskas yra apskaičiuota, apgalvota..nesibaiminkite- nesušalsim...

seip as juokais pasakiau ,nei man rupi nei ka ,nei as jus pazystu ,atsiprasau ,kad uzsiutinau
Atsakyti
QUOTE(Ihmantas @ 2010 01 22, 17:27)
seip as juokais pasakiau ,nei man rupi nei ka ,nei as jus pazystu ,atsiprasau ,kad uzsiutinau

rolleyes.gif 4u.gif cool.gif

Atsakyti
QUOTE(axa @ 2010 01 22, 12:10)
galima pagalvoti, kad sriuba tai kriokliu pas tave veržiasi biggrin.gif
kad ir kažkiek išbėga, niekur toli nenuteka  irnesakyk.gif

o jergau, motera namą pastatė ir įrengė, ir indukcinės viryklės baidos  lotuliukas.gif
nori, paskolinsiu indukcinę- vienos skylės (naudojau laikinai, 'krizinėje virtuvėje', dabar atliekama) -  galėsi pamėginti  cool.gif Galėsi 'na koškach' pasitreniruoti  hihihi.gif

Nu visokiu avariju buna blush2.gif Ypac kai i SM nosi ikisi biggrin.gif
Namo statymas ilgai netrunka...man patiko... noreciau dar viena statyti biggrin.gif ... dabar jau geresni...ale dar sita pabaigti reikia...biski issisemiau... noriu kito doh.gif lotuliukas.gif
o prie puodu tikrai nemazai laiko praleidziu ir dar teks daug jo praleist. plius- megstu gaminti- gal dar del to man taip svarbu g.gif
pazinociau tamsta nors kiek gyvai- turbut skolinciausi. ale dabar kazkaip nepatogu... unsure.gif
Atsakyti