Įkraunama...
Įkraunama...

Namo statybos ir įrengimas

QUOTE(dije @ 2010 01 15, 13:03)
Mes toki irgi gavome. Su visa anekdotine situacija.
Žodžiu, norint gauti šį tarifą riekia naudotis elektrine virykle. Draugai susirado ir už 80 lt nusipirko otkia rudą Elektronika1001 (ar kaip ten, na žionote visos, tokios rudos, tarybų laikais kas antram bute būdavo) Pasistatė jie tą elektrinę, išsikviečia atstovą iš RST- jis apžiūri ir sutiekia tą tarifą. Vėliau jie įsigyja normalia naują elektrinę viryklę, o tą "tarybinę gražuolę" perleidžia mums. Aš ją irgi pasistatau, išsikviečiu atstovą. Atvažiuoja rimtas dėdė iš RST, pamato mano virtuvėje tą viryklę ir sako- Ar ji veikia??  doh.gif  sakau- nu baikit juokaut, gi va ka tik sriubą išviriau, garuoja puodas. .. (iš tikro ji veikia, dar ir dabar verdu, bet tik labai elektros daug ima, ypač orkaitė)

pas mane analogiskai lotuliukas.gif
pas mane tik orkaite integruojama metosi neintegruota- joje rimtai gaminu. o virsuje- dvieju skyliu dujne, su 3-litriniu balionu...ant jos viska gaminu. nu ner pas mane dar virtuviniu baldu, tik tokie ale stalai sukalti, tai ir elektrines plytkos ner... Zodz viriau vakar bulves ant dujnes, kai RST sustojo prie namo. Net nespejau i katiline dos dujnes nugrust doh.gif lotuliukas.gif Bulves nukeliau nafik i kriaukle. Kiek spejau nukisau ta dujne virykle ( paskui maciau balionas pro sona matesi doh.gif lotuliukas.gif ), ant darbastalio paskubom numeciau ta vieno puodo elektrine su suraityta spirale doh.gif lotuliukas.gif nei ijungti nespejau. o puodas salia garuoja. reikejo pamatyt bico veida su atvipusiu zandikauliu biggrin.gif ciaaa...e...kas? sakau mano elektine plytele smile.gif smile.gif smile.gif smile.gif smile.gif ax.gif . manau isgelbejo mane tai, kad tuo metu kepsnys el. orkaitej kepe ir mano nekalta sypsena...
Atsakyti
Oi, Vobla, pralinksminai lotuliukas.gif bigsmile.gif

Atsakyti
QUOTE(dije @ 2010 01 15, 12:03)
Pingvinuk- nereik kryžiaus kelių eiti. Reikia kreiptis į elektros tiekėją, ir turėti elektrinę viryklę. Atvažiuoja, patikrina ar tikrai turi ir naudoji ir suteikia. Bent jau man taip atrodo mastau.gif

turi būti ne mažiau 7 kw, tik tokiu atveju duoda. Pas mus sutartyje tik 5, tai negaunam verysad.gif prietaisas stovi 10. Čia soduose, o kad gauti didesnės galios reikia keisti laidus, kurie kainuoja.... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bagi: 15 sausio 2010 - 13:12
oi linksmos jūsų istorijos su el viryklėm. reiks ir mums kviestis. nes naudojam tikrai eletrinę, tik, kad indukcinę. iš visų mano patirčių su viryklėm, turiu pasakyti, kad šita pati geriausia.

o su katilais - aš irgi nesupratau kas darosi... naktim žiauriai šalta antram aukšte - miegamuosiuose, jei šiaip miegoti, tai viskas, ok, bet kai reik su vaikasi blūdyt, tai brr. ir savaitgalį šalta... o pasirodo buvo likę suprogramuotas pečius statybininkų grafiku - ne darbo laiku ir savaitgaliais 17 laipsnių doh.gif
pakeitem laispnius į 19,5 ir puiku.
Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2010 01 15, 10:19)
Aišku, o jūs nenorite pirkti kažkokio aparatėlio (nepamenu pavadinimo), jis skirtas tam atvejui, jei dingtų elektra? Mes tai pirksime  ax.gif
Va MB paskambino sakė UPSAS vadinasi  4u.gif

Tai kad vargu ar tas upsas laikytu koki pora valandu kaip minimum, siaip dazniausiai kai dingsta tai dingsta su visam doh.gif Vadinasi minimum pusdieni. Del to nebekurenam durpiu briketais, nors budavo labai patogu, nes tu uzgesint net neina.

QUOTE(vobla @ 2010 01 15, 10:51)
Matai, man pradzioj biski nedasuto, kad naujos statybos namas sunkiai isyla. Lyg ir vidaus termometras rodo +20, bet realiai tai salta... vat galvojau butu peciukas, nueini primeti malku ir gyveni sau kaip pirtelej... vyrui dar nesakiau, bet buvau kazkaip tuo SS nusivylusi...
Durnai dar tai, kad pas mus visi galai nedabaigti... Vidaus duru nera, skersi vejai vaiksto doh.gif Kazkas sundesi, kad tamburo neturi. Mes turim. Ale kol ner duru tarp jo ir bendros erdves- tas pats suds doh.gif  nu, duris jau bandysiu uzsakinet kita savaite  g.gif
------------
Bet visgi fainai name, kad ir koks jis nedabaigtas ax.gif
Vezimo laiptais nereikia tampyti. Isvelki lauk, pastatai po langu ir vaikis gali megautis grynu oru...Dicke tai ledo skulpturas daro: prisispalvoja vanens, ispilsto ji i visokia plasmasine tara, paskui iskrapsto ir stato miestaus. Vis daugiau spalvoto sniego aplink nama doh.gif  ir puodai jau net su samciais laukan isikrauste doh.gif  lotuliukas.gif

Cia zinok tikrai nei geoterminis kaltas, nei nemokejimas. Tieisog naujas namas yra naujas. Isales ne tik oras, bet ir sienos, grindys.
Pas mus grindinis irgi visur, bet kad uzmetei malkuciu nereiskia, kad ims tau ir uzpleskins, gi paskui ojom karsta baisiai.
Mes kurenam kasdien, nors ryte buna ne maziau 20 (jeigu vejas 19 ) Sakau 3 dienas nebuvom kurene - buvo 17. Bet jei jau ryte atsikelus neuzkuriu ir tem nukrenta, tai tas isildymas nervuoja, nes per pora valandu tikrai neprisyla iki reikaimos temperaturos.
Geoterminis gerai, nes visa para pastovia palaiko temperatura.
Pas mus ir kiaura visur, dabar galvojam apie tas termo putas. Aciu abejos laukines durys yra, ir i kolidoriu durys, kai buvo kaldra tai iki lubu ja pakeldavo kai duris atidarydavo.

Pingvinuk su tom ledo formelem ideja nereali wub.gif

QUOTE(dije @ 2010 01 15, 11:06)
o vakar mums pagaliau dujas įvedė. clap.gif Tai kai pagrindinio katilinės direktoriaus nebus, aš pati jau dujomis šildysiuos. Bet čia tik kraštutiniu atveju, nes malkų turim 3 metams.  rolleyes.gif

Super gerai thumbup.gif

Mums iki duju toli verysad.gif

Atsakyti
QUOTE(geguzio ziedai @ 2010 01 15, 14:59)
oi linksmos jūsų istorijos su el viryklėm. reiks ir mums kviestis. nes naudojam tikrai eletrinę, tik, kad indukcinę. iš visų mano patirčių su viryklėm, turiu pasakyti, kad šita pati geriausia.

kaip tik ir planuojam pirktis indukcine, tik nelabai zinau kokia g.gif
kokios firmos jusiske?
Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2010 01 15, 13:13)
* Man MB aiškina, kad mes kažkaip s/b priklausome ir mūsų elektra kažkaip ne tinklams priklauso  doh.gif Na reikės man užsiimti šiuo reikalu  4u.gif
** Gražu turėtų būti spalvotos  wub.gif

Ai, taip, kaip tik temoje "Gyvenimo sode +ir -" kalbame apie elektros įsivedimą, ir sužinojau, kad pasirodo būna sodo bendrija kaip RST vartotojas-vienetas, ir būna, kad atskiri sklypukai- atskiras vartotojas (na cia kaip mes). Tai jei sodo pirmininkas pas jus tik nurašo duomenis ir surenka pinigus- tai itkrai nepritaikys to lengvatinio tarifo.

QUOTE(vobla @ 2010 01 15, 13:22)
pas mane analogiskai lotuliukas.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif thumbup.gif nu tau geras RST "dėdė" papuolė..maniškis tai matė garuojantį puodą, vakarykščių blynų dar ant stalo stovėjo- bet visitek pajunginėjo tą viryklę, patikrino ar tikrai šyla. Nes nu namas pas mus toks, kaip čia pasakius, nemažas, neprastas- o viryklė tai diev, varguolė, senutė. tai nesitikėjo tokio vaizdelio matyt... hihihi.gif O virtuvės baldų mes irgi neturime dar...sukalta iš plokščių laikini tokie, atviri.

QUOTE(Bagi @ 2010 01 15, 14:10)
turi būti ne mažiau 7 kw, tik tokiu atveju duoda. Pas mus sutartyje tik 5, tai negaunam verysad.gif prietaisas stovi 10. Čia soduose, o kad gauti didesnės galios reikia keisti laidus, kurie kainuoja.... doh.gif

aaaaa, nu pas mus visas 10 yra, nes kai pradėjom statybas, RST kažkaip ten geriečai vedė naujai liniją visą, tai gavom visą maksimumą kilovatų. Pasijungimas į sklypą kainavo apie 1200 (čia jeigu kam aktualu blush2.gif ). Beje, pas mus sodai. rolleyes.gif
Man rodos žinokit neužtektų tik laidus pakeisti. Pvz Balsiuose privačių namų kvartalas, o trifazio nėra. Per silpna pastotė...žodžiu draugė turi pirtelę name, bet negali jos užkurti, nes krosnelei galios trūksta. Ir kada bus atvesta ta el. galai nežinoma... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(dije @ 2010 01 15, 16:44)
O virtuvės baldų mes irgi neturime dar...sukalta iš plokščių laikini tokie, atviri.

Pas mus analogiski "baldai". Maciau ne pas viena tokie- buvo merginos nuotrauku prideje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2010 01 15, 16:42)
kokios firmos jusiske?

mūsų AEG indukcine kaitlente 78031F-MN

Atsakyti
QUOTE(geguzio ziedai @ 2010 01 15, 17:06)
mūsų AEG indukcine kaitlente  78031F-MN

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dije @ 2010 01 15, 16:44)
Ai, taip, kaip tik temoje "Gyvenimo sode +ir -" kalbame apie elektros įsivedimą, ir sužinojau, kad pasirodo būna sodo bendrija kaip RST vartotojas-vienetas, ir būna, kad atskiri sklypukai- atskiras vartotojas (na cia kaip mes). Tai jei sodo pirmininkas pas jus tik nurašo duomenis ir surenka pinigus- tai itkrai nepritaikys to lengvatinio tarifo.

Dar skambinisiu mūsų pirmininkui, bet tikrai netaikys mums to tarifo... Nes mes už elektrą pervedame ne elektros tinklams, o kitai s/b 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2010 01 15, 16:42)
kokios firmos jusiske?

turiu štai tokią, Electrolux EHD 68200P

jos privalumas prieš kitas - yra platesnė, be vargo sudedi šalia ir du didesnius indus (ant standartinės taip gerai netelpa).

Patarčiau rinktis be metalinio rėmelio (lengvesnė priežiūra) , o daugiau tai net nežinau - indukcinė bet kuriuo atveju yra gėris smile.gif

Papildyta:
dabar jau yra ir naujesnis modelis ,
EHD 68210P - jo privalumas yra valdyme, ten ne mygtukai + ir - , o jei įžiūri visa skalė - gali bakstelėti į bet kurią skalės vietą ir iš karto tarkim peršokti nuo padalos 8 į 3 ir atvirkščiai
Atsakyti