Įkraunama...
Įkraunama...

Namo statybos ir įrengimas

QUOTE(Pingvinukas @ 2010 01 15, 09:45)
Vakar MB katilą išbandinėjo...  Kažką ten nustatė ant 7, o visada ant 5 statydavo...
Užtat įvyok tai:

Nuo 5 ryto kaimynų šuo kaukė... aš galvoju nu koks durnius jis... negalima net apie gyvūnus taip galvoti... atsikėliau, iš kart nustojo jis...  kažkoks  kvapas keistas buvo. bet galvoju, kad man vėll vaidenasi... nusiprausiau. tada ateinu i miegamą kvapas vis tiek yra... dėžė su vamzdžiais kažkokius garsus leidžia. MB prikėliau... jis nuėjo į katilinę, ten jau garai, kad eina.,,, tada pradejo rėkti, kelk vaikus ir eikite iš miegamo... pakėliau... kaip pradėjo iš tos dėžės garai kilti, smarvė tokia... miegamasis visas plaukia... vaikai linksmi. aš su MB šoko būsenoje... kažkoks košmaras... viską valiau su kuo papuolė... nu dabar dar atsigauti negaliu. gerai, kad aš užuodžiau ir prikėliau... Vyras apsiplikė garais rankas ir kojas...  gerai, kad mūsų santechnikas superinis, jau tuoj atvažiuos ir viską patvarkys, kad nors katilui nieko nebūtų atsitikę. ir dar kaip tyčia -20 lauke... Matyt perkaito katilas  doh.gif

Wilike, Dije, tai kad mano mažajam jau 4,5  rolleyes.gif

Ojėzau, Pingvinuk- tikrai gerai kad jums dar palyginus gerai baigėsi. console.gif
Čia gal visiems su tais katilais būna atvejų. Mes pirmą sezoną, kai šildėm namą jame negyvenome dar. Žinau , kad irgi buvo kažkoks atvejis kad susprogdino vamzdžius MB. Vėl ardė, vėl tvarkė. O jau gyvenant irgi bandė katilą "apgauti'. Žodžiu, vakare sėdim, plepam, svečių dar buvo. Girdžiu keistas garsas: kuldinkš kuldinkš, tasi kala kas. SB sakau- klauskyk kas čia do garsas. Tai griūdamas lėkė žemyn į katilinę, spėjo atsukt-užsukt ten kažką. atėjęs tarstelėjo- anakrt po tokio dunksėjimo vamzdžiai trūko. blink.gif Norėjau katilą apgauti- pasirodo nepavyko,

o vakar mums pagaliau dujas įvedė. clap.gif Tai kai pagrindinio katilinės direktoriaus nebus, aš pati jau dujomis šildysiuos. Bet čia tik kraštutiniu atveju, nes malkų turim 3 metams. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2010 01 15, 11:03)

Man atrodo anyta ERBI parduotuvėje juos pirko. Tokie ly silikoniniai dėklai, o juose išlietos formos, eglutės, žvaigždutės, rutuliukas... Reikia įdėti siūlo, užpilti vandens, o kai sušals kabinti lauke  4u.gif Labai gražiai atrodo  wub.gif Gal nufotkinsiu per savaitgalį  ax.gif Bet jaučiu iš bet ko galima pasidaryti, ir iš smėlio žaislų  ax.gif

dekui 4u.gif gaila, kad siandien per salta laukui. bet duosiu minti, kad pasieskotu savo ismetytu smelio zaislu... smile.gif
Atsakyti
Vobla, jo, matyt dar reikia laiko su tuo katilu susidraugauti 4u.gif

DainaM, pas mus ir ant vienos namo dalies medinė perdanga, tai kaip Wilike ir sakė, matosi truputį įtrukimų lubose blush2.gif Tai salione dar nedėtas gipsas, tai jį dėsime palikdami tarpus ties sienomis 4u.gif
Atsakyti
oj dar nepasigyriau- nuo vakar gavom nauja tarifa elektrai- tiems kurie turi elektrines virykles... thumbup.gif lyg siol vis dar neprisiruoseme blush2.gif teko vat elektrai pabrangt ir mus paskatinti... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(dije @ 2010 01 15, 11:06)
Ojėzau, Pingvinuk- tikrai gerai kad jums dar palyginus gerai baigėsi.  console.gif
Čia gal visiems su tais katilais būna atvejų. Mes  pirmą sezoną, kai šildėm namą jame negyvenome dar. Žinau , kad irgi buvo kažkoks atvejis kad susprogdino vamzdžius MB. Vėl ardė, vėl tvarkė. O jau gyvenant irgi bandė katilą "apgauti'. Žodžiu, vakare sėdim, plepam, svečių dar buvo. Girdžiu keistas garsas: kuldinkš kuldinkš, tasi kala kas. SB sakau- klauskyk kas čia do garsas. Tai griūdamas lėkė žemyn į katilinę, spėjo atsukt-užsukt ten kažką. atėjęs tarstelėjo- anakrt po tokio dunksėjimo vamzdžiai trūko.  blink.gif  Norėjau katilą apgauti- pasirodo nepavyko,

o vakar mums pagaliau dujas įvedė. clap.gif Tai kai pagrindinio katilinės direktoriaus nebus, aš pati jau dujomis šildysiuos. Bet čia tik kraštutiniu atveju, nes malkų turim 3 metams.  rolleyes.gif

Nu jo,,, visi susiduria su kažkuo nemaloniu unsure.gif
Kaip smagu, kad turėsite jau dujas thumbup.gif
Mūsų kaime irgi vedė, bet iki mūsų nedavedė kažkaip ten pagal planą jų nebuvo doh.gif
QUOTE(vobla @ 2010 01 15, 11:07)
dekui 4u.gif  gaila, kad siandien per salta laukui. bet duosiu minti, kad pasieskotu savo ismetytu smelio zaislu... smile.gif

Gal saulutė prišildys, nebus gal taip šalta dieną 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(vobla @ 2010 01 15, 11:10)
oj dar nepasigyriau- nuo vakar gavom nauja tarifa elektrai- tiems kurie turi elektrines virykles... thumbup.gif lyg siol vis dar neprisiruoseme blush2.gif teko vat elektrai pabrangt ir mus paskatinti... blush2.gif

Oi, kaip gerai thumbup.gif O kokius kryžiaus kelius reikia nueiti, kad gauti tokį tarifą? Nes pas mus irgi elektrinė viryklė ax.gif Bet jei mes priklausome s/b, tai gal mums neis pasikeisti to tarifo...

O aš labai džiaugiuosi indaplove wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pingvinukas: 15 sausio 2010 - 10:17
QUOTE(Pingvinukas @ 2010 01 15, 11:13)

Oi, kaip gerai  thumbup.gif O kokius kryžiaus kelius reikia nueiti, kad gauti tokį tarifą? Nes pas mus irgi elektrinė viryklė  ax.gif Bet jei mes priklausome s/b, tai gal mums neis pasikeisti to tarifo...

jokiu blink.gif
pries pusmeti buvo ten dar visai kitokios taisykles. dabar tik prasima uzpildai, atvaziuoja menesio begy patikrint ir vsio. atvaziavo per dvi dienas nuo prasymo padavimo blink.gif
svyla matyt jau jiems ten uodegos, tuose skirstomuosiuose. baigesi aukso amzius. labai jau paslaugus ir operatyvus pasidare, kai didlysis statybu pikas baigesi...
Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2010 01 15, 10:03)
Man atrodo anyta ERBI parduotuvėje juos pirko. Tokie ly silikoniniai dėklai, o juose išlietos formos, eglutės, žvaigždutės, rutuliukas... Reikia įdėti siūlo, užpilti vandens, o kai sušals kabinti lauke  4u.gif Labai gražiai atrodo  wub.gif Gal nufotkinsiu per savaitgalį  ax.gif Bet jaučiu iš bet ko galima pasidaryti, ir iš smėlio žaislų  ax.gif

bigsmile.gif Na, jūs čia idėją davėte. Pasižiūriu prognozes ir jei bent savaitę atšilimo nežada, tai savaitgalį trauksiu smėlio formeles saviesiems ir aš. thumbup.gif

Pingvinuk, mūsų šešiametis iki šiol naktimis budinėjasi. Į lovą jo nepriimdavome nuo tų laikų, kai maitinti krūtimi naktimis baigiau, bet pasėdėti, užmigdyti tekdavo kasnakt ir ne po kartą. Gelbėja ritualai, kurie jam drąsiau pasijusti padeda: stebuklinga "prieškošmarinė" frazė prieš miegą, žaislas-sargas lovoje ir būtinai prožektorius (vaikišką šuniuko formos nupirko MB kažkada). Prabudęs naktį apsišviečia kambarį, brolius, pasitikrina, kad visi vietoje ir vėl migdosi. Mus šaukias ar ateina tik kokį kartą į mėnesį ar net rečiau. Tiesa, šį rudenį lunatikuoti buvo pradėjęs - va čia tai jau baisiau man buvo, beveik mėnesiuką pas berniukus ant čiužinio miegojau, į miegamąjį ateidama tik mažosios pamaitinti. Bet po sedalios kurso praėjo...
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2010 01 15, 11:17)
jokiu blink.gif
pries pusmeti buvo ten dar visai kitokios taisykles.  dabar tik prasima uzpildai, atvaziuoja  menesio begy patikrint ir vsio. atvaziavo per dvi dienas nuo prasymo padavimo blink.gif
svyla matyt jau jiems ten uodegos, tuose skirstomuosiuose. baigesi aukso amzius. labai jau paslaugus ir operatyvus pasidare, kai didlysis statybu pikas baigesi...

Nieko sau bigsmile.gif Tada ir man reikės judinti šitą reikalą. Ačiū mirksiukas.gif
QUOTE(Baltike @ 2010 01 15, 11:18)
*bigsmile.gif Na, jūs čia idėją davėte. Pasižiūriu prognozes ir jei bent savaitę atšilimo nežada, tai savaitgalį trauksiu smėlio formeles saviesiems ir aš. thumbup.gif
**Pingvinuk, mūsų šešiametis iki šiol naktimis budinėjasi. Į lovą jo nepriimdavome nuo tų laikų, kai maitinti krūtimi naktimis baigiau, bet pasėdėti, užmigdyti tekdavo kasnakt ir ne po kartą. Gelbėja ritualai, kurie jam drąsiau pasijusti padeda: stebuklinga "prieškošmarinė" frazė prieš miegą, žaislas-sargas lovoje ir būtinai prožektorius (vaikišką šuniuko formos nupirko MB kažkada). Prabudęs naktį apsišviečia kambarį, brolius, pasitikrina, kad visi vietoje ir vėl migdosi. Mus šaukias ar ateina tik kokį kartą į mėnesį ar net rečiau. Tiesa, šį rudenį lunatikuoti buvo pradėjęs - va čia tai jau baisiau man buvo, beveik mėnesiuką pas berniukus ant čiužinio miegojau, į miegamąjį ateidama tik mažosios pamaitinti. Bet po sedalios kurso praėjo...

* Tik dedant formelėn siūlą jau reikia perlenkti, na kad kilpos formos ir prišaltų 4u.gif Na tikrai labai gražu, ypač kai saulė šviečia. Sukasi taip gražiai. wub.gif Jaučiu, tiktų ir tie indeliai, kur šaldytuve būna, skirti ledukams 4u.gif

**Ačiū už palaikymą 4u.gif Tai va, kad jau mes tiek visko išbandėme, dabar geria jis lašus Notta. Nes jis prabunda visas drebantis, tikrai kaip išsigandęs būtų... Na tikiuosi, tai praeis ir iki mažylio gimimo jis susidraugaus su naktimi ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pingvinukas: 15 sausio 2010 - 10:38
QUOTE(Pingvinukas @ 2010 01 15, 10:22)
Tai va, kad jau mes tiek visko išbandėme, dabar geria jis lašus Notta. Nes jis prabunda visas drebantis, tikrai kaip išsigandęs būtų... Na tikiuosi, tai praeis ir iki mažylio gimimo jis susidraugaus su naktimi  ax.gif

Aš tik pačiu kraštutiniu atveju raminančius sirupus ar lašus girdau, nes jam padidėjęs nervinis jautrumas nuo gimimo diagnozuotas, su neurologais nuolat bendraujame. Ir raminamuosius pagal indikacijas jam nuolat turėčiau girdyti. Mokomės nuo pat pradžių be jų gyventi. Psichologiniuose straipsniuose daug patarimų randu, kaip padėti vaikui pačiam savo įtampą įveikti. Mums labai piešimas gelbsti, visus baubus, baisius sapnus išpaišo vos atsikėlęs, po to židinyje sudeginame. O mažųjų gimimas, kaip ir bet kokios kitos permainos, maniškiui nemažas stresas būdavo, nors ir teigiamas. Bet miegas ir bendrai nervinė būklė pablogėdavo.
Atsakyti
Baltike, ačiū, tu daug patirties turi 4u.gif Na jo, vaikams visi pasikeitimai - tai daug išgyvenimų... Kas jų širdelėse darosi... Ačiū wub.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2010 01 15, 11:07)
dekui 4u.gif  gaila, kad siandien per salta laukui. bet duosiu minti, kad pasieskotu savo ismetytu smelio zaislu... smile.gif

QUOTE(vobla @ 2010 01 15, 11:10)

Mes toki irgi gavome. Su visa anekdotine situacija.
Žodžiu, norint gauti šį tarifą riekia naudotis elektrine virykle. Draugai susirado ir už 80 lt nusipirko otkia rudą Elektronika1001 (ar kaip ten, na žionote visos, tokios rudos, tarybų laikais kas antram bute būdavo) Pasistatė jie tą elektrinę, išsikviečia atstovą iš RST- jis apžiūri ir sutiekia tą tarifą. Vėliau jie įsigyja normalia naują elektrinę viryklę, o tą "tarybinę gražuolę" perleidžia mums. Aš ją irgi pasistatau, išsikviečiu atstovą. Atvažiuoja rimtas dėdė iš RST, pamato mano virtuvėje tą viryklę ir sako- Ar ji veikia?? doh.gif sakau- nu baikit juokaut, gi va ka tik sriubą išviriau, garuoja puodas. .. (iš tikro ji veikia, dar ir dabar verdu, bet tik labai elektros daug ima, ypač orkaitė)
Na pasiraukė, pasiraukė ..ir suteikė mums tą tarifą. thumbup.gif

QUOTE(Pingvinukas @ 2010 01 15, 11:13)
Nu jo,,, visi susiduria su kažkuo nemaloniu  unsure.gif
Kaip smagu, kad turėsite jau dujas  thumbup.gif
Mūsų kaime irgi vedė, bet iki mūsų nedavedė kažkaip ten pagal planą jų nebuvo  doh.gif

Gal saulutė prišildys, nebus gal taip šalta dieną  4u.gif
Papildyta:

Oi, kaip gerai  thumbup.gif O kokius kryžiaus kelius reikia nueiti, kad gauti tokį tarifą? Nes pas mus irgi elektrinė viryklė  ax.gif Bet jei mes priklausome s/b, tai gal mums neis pasikeisti to tarifo...

O aš labai džiaugiuosi indaplove  wub.gif

Pas mus irgi ne pagal planą. Mes su gatvelės kaimynais rašėme prašyma, tai atvedė. Bet kainavo be jokių lengvatų verysad.gif , beveik 15 000 su visu atvedimu, katilu, pajungimu ir t.tt.

Pingvinuk- nereik kryžiaus kelių eiti. Reikia kreiptis į elektros tiekėją, ir turėti elektrinę viryklę. Atvažiuoja, patikrina ar tikrai turi ir naudoji ir suteikia. Bent jau man taip atrodo mastau.gif

Oi, mes tokias formeles irgi turim, padariau ir guli terasoje lotuliukas.gif pamiršau visai.... padariau ir sakiau, kai bus gražus oras, tai spalvinsim jas ir sukabinsime terasoje.
Atsakyti
QUOTE(dije @ 2010 01 15, 13:03)
* Pingvinuk- nereik kryžiaus kelių eiti. Reikia kreiptis į elektros tiekėją, ir turėti elektrinę viryklę. Atvažiuoja, patikrina ar tikrai turi ir naudoji ir suteikia. Bent jau man taip atrodo mastau.gif

**Oi, mes tokias formeles irgi turim, padariau ir guli terasoje  lotuliukas.gif  pamiršau visai.... padariau ir sakiau, kai bus gražus oras, tai spalvinsim jas ir sukabinsime terasoje.

* Man MB aiškina, kad mes kažkaip s/b priklausome ir mūsų elektra kažkaip ne tinklams priklauso doh.gif Na reikės man užsiimti šiuo reikalu 4u.gif
** Gražu turėtų būti spalvotos wub.gif
Atsakyti