Įkraunama...
Įkraunama...

Namo statybos ir įrengimas

QUOTE(zipkute @ 2010 01 14, 15:07)
Teisingai grunto tyrimas nedarytas, tik kiek patys prasigrezem keliose vietose 2.5m. tai visur grynas molis, apacioj jau minkstesnis molis, sklypas ant kalno nuo vidurio prasideda nuolydis, polio apatine altitude 2.75m. tai gal galima juos praretinti kazkiek ? nes labai jau daug gaunasi poliu 300mm.-83vnt, 200mm.-53vnt.

Atleiskit  4u.gif kartojuosi, bet tai labai svarbu smile.gif gal kas ka patars

Molis, kaip gruntas, yra geras pagrindas tuo atveju, jei yra paviršinio vandens lygis žemas. O jeigu sklypas ant kalno, tai taip ir turėtų būti. Bet jeigu aukštas ir status kalnas reikėtų įvertinti kalno slinkimą per laiką. Ir jau tuo atveju, būtinai reikėtų pasitarti su rimtu konstruktoriu dėl pamatų perskaičiavimo.

Dėl polių skaičiaus sumažinimo dar būtų gerai žinoti, kas bus ar mūras, ar karkasas.

Jei gerai supratau priekyje bus terasa. Ten tikrai galima racionaliau sugalvoti. dėti stipresnius balkius ar panašiai.

Dėl vidinių sienų pamatų (ploių) sumažinimo, reikai žinoti kokia bus perdanga ir kur ji remsis.

Visada gali rasti optimaliausią sperdimą g.gif
Atsakyti
QUOTE(irisas @ 2010 01 14, 19:24)
vat būtent dėl vėjo ir šalčio bangų iškarto architektams pasakėm, kad mum reikai tambūro, tai buvo ko gero pagrindinis reikalavimas biggrin.gif Mūsų draugau daro irgi įėjimą tiesiai iš lauko į kambarį,jaučiu po kurio laiko ir pas juos koks prieangis atsidurs smile.gif

Pas mus yra tamburas is vienos puses, kur kitas isejimas katiline, bet vistiek nesmagu, kai praverus duris plesia is ranku ir saltas vejo gusis sukuriu isisuka unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(zegunis @ 2010 01 14, 19:56)
Molis, kaip gruntas, yra geras pagrindas tuo atveju, jei yra paviršinio vandens lygis žemas. O jeigu sklypas ant kalno, tai taip ir turėtų būti. Bet jeigu aukštas ir status kalnas reikėtų įvertinti kalno slinkimą per  laiką. Ir jau tuo atveju, būtinai reikėtų pasitarti su rimtu konstruktoriu dėl pamatų perskaičiavimo.

Dėl polių skaičiaus sumažinimo dar būtų gerai žinoti, kas bus ar mūras, ar karkasas.

Jei gerai supratau priekyje bus terasa. Ten tikrai galima racionaliau sugalvoti. dėti stipresnius balkius ar panašiai.

Dėl vidinių sienų pamatų (ploių) sumažinimo, reikai žinoti kokia bus perdanga ir kur ji remsis.

Visada gali rasti optimaliausią sperdimą  g.gif

Namas bus muras ARKO 18, vidines sienos irgi , perdanga 200x250mm. medines balkes, 2a. ties namo viduriu isilgai. 2a. ne per visa namo plota.
Atsakyti
QUOTE(zipkute @ 2010 01 14, 21:14)
Namas bus muras ARKO 18, vidines sienos irgi , perdanga 200x250mm. medines balkes, 2a. ties namo viduriu isilgai. 2a. ne per visa namo plota.

ar tikrai norit medines perdangos? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2010 01 14, 17:47)
* Alia tikrai kas čia jiems  rolleyes.gif
**Ačiū  wub.gif Na jausmas keistas  blush2.gif Sūnus užprotestavo visiškai, nemiega niekaip  doh.gif Mėnesį prasikankinom, prasėdžiu po valandą prie jo, pasakas skaitau, kol užmiega ir vis pramerkia akį ar aš šalia... Bet naktį verkdamas vis tiek pas mus į lovą ateina... Babaisos jam sapnuojasi. Jau ir dviaukštę lovę MB perpjovė... Lemputę į rozetę, kur per naktį šviečia nupirkome ir vis tiek nemiega... Va tokie mūsų rūpesčiai  blush2.gif

Pingvinuk, kad mūsų mažoji 2.6 metų- ir tai žinokit kas naktį kaip laikrodukas 01,00 val ateina pas mus į lovą. Nebent būna iš vakaro labai išsidūkus, ar išsimaudžius gerai išsiturškusi vonioje- tada išmiega visą naktį savi kambaryje.

QUOTE(rudagyle @ 2010 01 14, 18:07)
ačiū visiems kas padėjo, tai prasiunčiu biški grynais  4u.gif  http://s003.radikal....04a1957daba.jpg

thumbup.gif thumbup.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif thumbup.gif
Man nors vieną pundelį prašom į sąskaitą... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(wilike @ 2010 01 14, 21:37)
ar tikrai norit medines perdangos?   rolleyes.gif

o medine perdanga kuom blogai ? Kokie argumentai ?
mes medine darom nes mediena savo tik pjovimas kainuos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zipkute: 14 sausio 2010 - 21:10
QUOTE(Pingvinukas @ 2010 01 14, 17:47)
* Alia tikrai kas čia jiems  rolleyes.gif
**Ačiū  wub.gif Na jausmas keistas  blush2.gif Sūnus užprotestavo visiškai, nemiega niekaip  doh.gif Mėnesį prasikankinom, prasėdžiu po valandą prie jo, pasakas skaitau, kol užmiega ir vis pramerkia akį ar aš šalia... Bet naktį verkdamas vis tiek pas mus į lovą ateina... Babaisos jam sapnuojasi. Jau ir dviaukštę lovę MB perpjovė... Lemputę į rozetę, kur per naktį šviečia nupirkome ir vis tiek nemiega... Va tokie mūsų rūpesčiai  blush2.gif

o ba pasirodo ir daugiau tokių esama... mes taip gerai miegotume, jei ne mažė (dviejų su puse metukų)... bliauna mamos mamos, bijau... ko bijai drabužių (spintos be durų mato juos), kodėl bijai? jie į mane žiūri... uždengėm su užuolaida tai tie verkimai baigėsi, bet šiaip kiekvianą naktį po kelis kart kviečiasi....
Atsakyti
Mano berniukui jau 3.5 bet vis dar tesiasi naktiniai vaiksciojimai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(zipkute @ 2010 01 14, 22:02)
o medine perdanga kuom blogai ? Kokie argumentai ?
mes medine darom nes mediena savo tik pjovimas kainuos.

Medinė perdanga yra viena iš lengviausių perdangų. Ir kadangi pas Jus perdanga riamesi ant vidinių sienų, tai galima paretinti polių skaičių. Kas 1,8-2 m atstumu. Nes perdanga tikrai lengva, lyginant su monolitu ar gelžbtonio plokštėmis. O dėl šalčio, vidiniai pamatai tikrai neperšala.

Medinės perdangos trūkumas. Sunku įrengti, kad po kokių 5 ir daugiau metų nepradės "girgždėti". Bet jis tikrau nebus toks didelis kad nervintų, bet yra labai jautrių ausų žmonių biggrin.gif
Atsakyti
Aš ir pagalvojau- o medinė perdanga negirgžda?
Atsakyti
ne tik kad girgzda, bet ir vaiksto, tai apacioj lubos jeigu des gipsa tikrai trukines. Garsa zymiai geriau praleidzia. Nemanau kad irengus gerai medine perdanga iseitu pigiau nei gelzbetonine.
Atsakyti
Vakar MB katilą išbandinėjo... Kažką ten nustatė ant 7, o visada ant 5 statydavo...
Užtat įvyok tai:

Nuo 5 ryto kaimynų šuo kaukė... aš galvoju nu koks durnius jis... negalima net apie gyvūnus taip galvoti... atsikėliau, iš kart nustojo jis... kažkoks kvapas keistas buvo. bet galvoju, kad man vėll vaidenasi... nusiprausiau. tada ateinu i miegamą kvapas vis tiek yra... dėžė su vamzdžiais kažkokius garsus leidžia. MB prikėliau... jis nuėjo į katilinę, ten jau garai, kad eina.,,, tada pradejo rėkti, kelk vaikus ir eikite iš miegamo... pakėliau... kaip pradėjo iš tos dėžės garai kilti, smarvė tokia... miegamasis visas plaukia... vaikai linksmi. aš su MB šoko būsenoje... kažkoks košmaras... viską valiau su kuo papuolė... nu dabar dar atsigauti negaliu. gerai, kad aš užuodžiau ir prikėliau... Vyras apsiplikė garais rankas ir kojas... gerai, kad mūsų santechnikas superinis, jau tuoj atvažiuos ir viską patvarkys, kad nors katilui nieko nebūtų atsitikę. ir dar kaip tyčia -20 lauke... Matyt perkaito katilas doh.gif

Wilike, Dije, tai kad mano mažajam jau 4,5 rolleyes.gif
Atsakyti