Įkraunama...
Įkraunama...

Namo statybos ir įrengimas

QUOTE(Baltike @ 2010 01 14, 10:01)
Na, pas mus jos II aukšto vonioje, kuria tik mudu su MB naudojamės. Na, ir vaikai kartais su savo lego susikrausto, nuo mažosios besislėpdami. Tiesa, MB gaurai matosi, bet kad daug vargčiau negaliu pasakyti - dar neįkyrėjo biggrin.gif .  I aukšte, kur vaikai ir su batais iš kiemo kartais užlekia, jaučiu ir aš jas keikčiau. O dėl tamsių plytelių siūlyčiau gerai pagalvoti - ant jų ir dulkės, ir išdžiuvusio nevaraus vandens, kalkių dėmės, muilo pėdsakai daug geriau matosi. Po metų nuomojame bute aš dėl tamsių plytelių vonioje kategoriška - nei ant sienų, nei ant grindų. Nors šiaip man gražu, prabangu...

Supratau, na tamsias aš noriu tik ant grindų... Kažkas panašaus http://www.keramika....m...o=1&pid=167
Atsakyti
QUOTE(zipkute @ 2010 01 13, 15:29)
o kokio dydzio namas? state brigada?

ir mes su vyru mastom kokia danga geriau grindiniam sildymui  g.gif manom kad plyteles, bet irgi bijom salti kojas nesildymo metu  g.gif

pas mus karkasinis, 150 m2 vieno auksto namukas, state 3-4(priklausomai nuo darbu) statybininku brigada mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2010 01 14, 09:08)
Supratau, na tamsias aš noriu tik ant grindų... Kažkas panašaus http://www.keramika....m...o=1&pid=167

Tada gal ir nieko - aš apie juodas, tamsiai pilkas ar šokoladines kalbėjau biggrin.gif . Net IIa. tualete, kur šiaip vandens ir purvo dėmių nedaug, aš užsispyriau baltas grindis daryti, kad tik ne tamsias (sienų plytelės tamsiai pilkos).
Atsakyti
QUOTE(Baltike @ 2010 01 14, 10:20)
Tada gal ir nieko - aš apie juodas, tamsiai pilkas ar šokoladines kalbėjau biggrin.gif . Net IIa. tualete, kur šiaip vandens ir purvo dėmių nedaug, aš užsispyriau baltas grindis daryti, kad tik ne tamsias (sienų plytelės tamsiai pilkos).

Nea, aš tokių prabangių spalvų nenoriu... Toli gražu pas mus iki prabangos ax.gif Noriu, kad tik nesimatytų kiekvienas nukritęs plaukelis blush2.gif

Na šiais metais kaži ar mes iki rūsio nusileisime su darbais rolleyes.gif Duok Dieve, kad salioną pasidarytume - ištinkuotų, nuglaistytų, išdažytų ir grindis sudės pats MB. Ir dar durų 4 vnt reikia ax.gif

Baltike, o jūsų kiemas su trinkelėmis? Aš taip džiaugiuosi, kad šalta blush2.gif Švaru, joks purvas į namą nesineša... O kaip atšils, o tai bus doh.gif Mūsų takelis iki mašinos senomis durimis grįstas lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pingvinukas: 14 sausio 2010 - 09:28
QUOTE(Pingvinukas @ 2010 01 14, 09:26)
Baltike, o jūsų kiemas su trinkelėmis? Aš taip džiaugiuosi, kad šalta  blush2.gif Švaru, joks purvas į namą nesineša... O kaip atšils, o tai bus  doh.gif Mūsų takelis iki mašinos senomis durimis grįstas  lotuliukas.gif

Pas mus žvyras doh.gif . Irgi šalčiais džiaugiuosi, nes vasarą ar rudenį, tai ir vaikų lovose žvyro rasdavau. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Baltike @ 2010 01 14, 10:36)
Pas mus žvyras doh.gif . Irgi šalčiais džiaugiuosi, nes vasarą ar rudenį, tai ir vaikų lovose žvyro rasdavau. lotuliukas.gif

Oi, tai ir jums vargas ax.gif
Dėsite gal pavasarį trinkeles?
Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2010 01 14, 10:26)
Na šiais metais kaži ar mes iki rūsio nusileisime su darbais  rolleyes.gif Duok Dieve, kad salioną pasidarytume - ištinkuotų, nuglaistytų, išdažytų ir grindis sudės pats MB.

Baltike, o jūsų kiemas su trinkelėmis? Aš taip džiaugiuosi, kad šalta  blush2.gif Švaru, joks purvas į namą nesineša... O kaip atšils, o tai bus  doh.gif Mūsų takelis iki mašinos senomis durimis grįstas  lotuliukas.gif

Prisimenu kaip bijojau kad vyras grindis des tongue.gif
Pas visas tik darbai juda. Ir dar taip greitai, pas mus tempai vezliski. nebelieka laiko niekam verysad.gif Aisku pazangos per metus yra, bet ne tiek kiek noretusi.
Dar vidiniu duru truksta. Sakom reik butinai nusipirkt, nors nera jos tokios jau svarbios. Kad paskui nebutu taip jog nebegamina ir teks kokias kitokias det g.gif Apie baldus net negalvojam, pirmoj eilej bet susitvarkyt viska.
Mes trinkelem issiklojom ten kur masina statom ir iki namu kad svariai nueiti thumbup.gif Spejo iki uzsalant padaryti. Labai msagu kad nebereiks klampoti kai atsils.

Atsakyti
QUOTE(wilike @ 2010 01 14, 10:48)
*Prisimenu kaip bijojau kad vyras grindis des  tongue.gif 
Pas visas tik darbai juda. Ir dar taip greitai, pas mus tempai vezliski. nebelieka laiko niekam  verysad.gif  Aisku pazangos per metus yra, bet ne tiek kiek noretusi.
Dar vidiniu duru truksta. Sakom reik butinai nusipirkt, nors nera jos tokios jau svarbios. Kad paskui nebutu taip jog nebegamina ir teks kokias kitokias det  g.gif Apie baldus net negalvojam, pirmoj eilej bet susitvarkyt viska.
Mes trinkelem issiklojom ten kur masina statom ir iki namu kad svariai nueiti  thumbup.gif  Spejo iki uzsalant padaryti. Labai msagu kad nebereiks klampoti kai atsils.

*Jo, bijojau doh.gif O ten taip paprasta blush2.gif Bet trinkelių tai kaži ar leisiu lotuliukas.gif

Mums irgi daug dar visko reikia, ai bet negalvoju (tik kartais pasinervuoju lotuliukas.gif

Gal turi nuotraukų kiemo su trinkelėmis?
Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2010 01 14, 10:51)
Mums irgi daug dar visko reikia, ai bet negalvoju (tik kartais pasinervuoju  lotuliukas.gif

Gal turi nuotraukų kiemo su trinkelėmis?

Mes su MB kartais pasvajomam, kaip smagu butu kai butu viskas sutvarkyta, vakare galetum ilsetis, kad nebutu dulkiu. Kas kart gryzdama namo, vis mintyse vaizdas stovi, kad va pradarysiu duris, bus svaru grazu, o cia pradarai betonas rolleyes.gif
Kiemo nefotkinom. Darem laikinai is visokiu trinkeliu likuciu kokius turejom. Gavosi mozaika lotuliukas.gif Bet nors ne ant zvyro. Darem laikinai, nes norim pirma nama priduot, paskui is kiemo puses toki prieangi daryt stiklini, kaip senovines verandas (labai vejas pucia is tos puses) truksta tokios nesildomos patalpos.
Esam nusiziureje toki varianta, labai jau mums tinkanti. Tikiuos kada ir igyvendinsim wub.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(zegunis @ 2010 01 14, 00:10)
Zipkute Norėjau patarti dėl pamatų:
pagal polių atstumą (1.5m), galima spręsti , kad nedarytas grunto tyrimas. Toks atstumas turi tikrai nemažą stiprumo atsargą, kaip gyvenamajam namui. Tik brėžinyje neryškiai matosi poliaus apatinė altitudė, bet manau pakankama.

Jeigu dar jie nėra išlieti, tai norėčiau patarti atkreipti dėmesį į:
1.po rostverku polistirolas ne mažesnės klasės, kaip EPS-80 ir jis turi buti labai gražai paklotas ypatingai prie polių. Nes  kitu atveju įšalas gali atplėšti polius nuo rotverko.
2.atkreipkite į  armatūros stipynų sujungimus kampuose. Bei armatūros apsaugos zoną, nuo krašto ne mažiau kaip 3 armatūros skersmens dydžiai.
3.betonas turi būtinai buti vibruojamas. (bet ne per daug).

Nes tai yra pagrindinės rimtos klaidos, kur statybininkai padaro.

Sėkmės!

Teisingai grunto tyrimas nedarytas, tik kiek patys prasigrezem keliose vietose 2.5m. tai visur grynas molis, apacioj jau minkstesnis molis, sklypas ant kalno nuo vidurio prasideda nuolydis, polio apatine altitude 2.75m. tai gal galima juos praretinti kazkiek ? nes labai jau daug gaunasi poliu 300mm.-83vnt, 200mm.-53vnt.
Atsakyti
Wilike, gražų nusižiūrėjote 4u.gif Pavyks mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2010 01 14, 09:37)
Oi, tai ir jums vargas  ax.gif
Dėsite gal pavasarį trinkeles?

Na, dar šiokių tokių žemės darbų yra prieš tai. Ir namą apsitinkuoti norėtųsi prieš trinkelių suklojimą. Bet bus matyti. Jau pripratau, nebedega taip (pernai pavasarį zyste zyziau dėl tų trinkelių biggrin.gif )...

QUOTE(Pingvinukas @ 2010 01 14, 09:51)
Mums irgi daug dar visko reikia, ai bet negalvoju (tik kartais pasinervuoju  lotuliukas.gif

Pas mus tas pats... MB žadėjo per žiemą vidų pabaigti, bet iki pat šalčių kieme krapštėsi, o dabar poilsiauja, įkvėpimo laukia doh.gif ... Ta proga aš bent būtiniausius baldus judinu. Vakar mūsų drabužinę užbaigė. Tik va nuotraukų nebus - vietos fotografavimui joje nebeliko per lentynas lotuliukas.gif . Iki sausio galo dar ir lovą tikiuosi turėti. ax.gif
Atsakyti