Įkraunama...
Įkraunama...

Namo statybos ir įrengimas

QUOTE(Baltike @ 2010 01 13, 16:59)
biggrin.gif Kiekvienam savo. Maniškiai su džiaugsmu gyvena ant plytelių - ten jų keliai, garažai, jūros ir salos, stalai ir lovos. Beje, ir basi praktiškai kiaurus metus, kojines apsiauna nebent pačiuožinėti norėdami. Mažoji šiuo metu vaikščioti ant plytelių mokosi. Sakyčiau, netgi saugiau nei ant parketo, ne taip slidu, griūvimų mažiau. Plytelių dangą norėčiau keisti vien dėl pačio vaizdo. Bet čia jau vyras nepalenkiamas buvo - tam tikrose zonose dėl plytelių buvo kategoriškas, todėl mūsų pirminiame variante buvo planuota plytelių ir laminato kombinacija. Bet kai popieriuje susižymėjome vaizdą, nusileidau, kad  mūsų atveju logiškiau ir galbūt netgi gražiau vien plyteles daryti.

tai vat, kad kiekvienam savo smile.gif Aš pas mamą ant plytelių pabūnu, nebenoriu biggrin.gif bet kiti tik jų ir tenori
QUOTE(rudagyle @ 2010 01 13, 17:12)
kiek daug ir kokiu gražių vaikų - pavydžiu  4u.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Labai graži šeimynėlė thumbup.gif
Atsakyti
rolleyes.gif vat vat aš irgi galvoju reikia pažiūrinėti tų kaip minkštų - reiks važiuoti į didelį miestą ir ieškot ax.gif tai sakai Dvarčionių keramina/ einu panaršyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rudagyle @ 2010 01 13, 17:40)
rolleyes.gif  vat vat aš irgi galvoju reikia pažiūrinėti tų kaip minkštų - reiks važiuoti į didelį miestą ir ieškot  ax.gif  tai sakai Dvarčionių keramina/ einu panaršyt  smile.gif

o kaip tokios atrodo? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(rudagyle @ 2010 01 13, 15:59)
nu žinot vyrų juk nesukontroliuosi, bet sako kad nieko nenaudojo  g.gif  nesvarbu, bandysiu sutvarkyt ta reikala ir tiek. Ačiū jumi visoms/-iems.

gyvensim ir mes ant betono iki vasaros. vis ieškom geriausio varianto grindų dangai.  mirksiukas.gif  MB nori plytelėm visa pirma aukšta išdėt. Bijau kad kai nešildysim bus šalta kojoms kaip ledas.  blush2.gif

Kad nešalta, kai ir nešildoma..netgi malonu...pas mus pirmame aukšte puse grindų plytelėmis išklota- grindys šildomos- tai kaifas- aš iš šlepečių ant medinių grindų neišlipdavau- o va dabar jas numečiau.
Vasarą irgi tikrai nešalta, tos plytelės gi ne kažkos cemetas ar betonas plikas- kaip laiptinėse būna...
Atsakyti
QUOTE(wilike @ 2010 01 13, 17:33)
Aš visada buvau prieš plyteles. Bet turim dvarčionių tokias kaip sakau net minkštos atrodo. Man net maloniau nei ant laminato  rolleyes.gif  Dabar dfar ir vis galvojam ar tam mūsų hole, virtuvėj (bendra ervė) tame tarpe ir krosnelė numatyta, nepriderinus tokių pat tik kitokio atspalvio plytelių.
Dabar tai mastom cia pirmiau vonia baigt tvarkyt, ar mergaites kambari vis del to irenginet. Voniai viska turim, tik reik viena siena isgriaut ir duris perstatyt. Mergaites kambariui nieko neturim, bet ten lyg darbo maziau švieciasi  biggrin.gif

o kaip atrodo tos minkstos plyteles g.gif gal kas imesti galit pvz?
aciu
Papildyta:
QUOTE(zipkute @ 2010 01 13, 12:08)
user posted image
user posted image

Kokia nuomone jusu apie siuos pamatus ? Kas blogai, kokie patarimai ?
Aciu

Atsakyti
QUOTE(Baltike @ 2010 01 13, 16:59)
biggrin.gif Kiekvienam savo. Maniškiai su džiaugsmu gyvena ant plytelių - ten jų keliai, garažai, jūros ir salos, stalai ir lovos. Beje, ir basi praktiškai kiaurus metus, kojines apsiauna nebent pačiuožinėti norėdami. Mažoji šiuo metu vaikščioti ant plytelių mokosi. Sakyčiau, netgi saugiau nei ant parketo, ne taip slidu, griūvimų mažiau. Plytelių dangą norėčiau keisti vien dėl pačio vaizdo. Bet čia jau vyras nepalenkiamas buvo - tam tikrose zonose dėl plytelių buvo kategoriškas, todėl mūsų pirminiame variante buvo planuota plytelių ir laminato kombinacija. Bet kai popieriuje susižymėjome vaizdą, nusileidau, kad  mūsų atveju logiškiau ir galbūt netgi gražiau vien plyteles daryti.

va to paryskinto momento- jei bogu bijau unsure.gif netikiu, kad saugiau nei ant laminato. jis vis kazkoks amortizuojantis, minkstas. o cia toks akmeninis pavirsius- tik ziurek, kad makaules nekauksteltu g.gif bet deja visam pirmam aukste plyteles... godziuosi, kad tas "vaiksciojimo pradzios amzius" netrunks amzinybe...
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2010 01 13, 17:31)
va to paryskinto momento- jei bogu bijau unsure.gif  netikiu, kad saugiau nei ant laminato. jis vis kazkoks amortizuojantis, minkstas. o cia toks akmeninis pavirsius- tik  ziurek, kad makaules nekauksteltu g.gif  bet deja visam pirmam aukste plyteles... godziuosi, kad tas "vaiksciojimo pradzios amzius" netrunks amzinybe...

Na, negriūna tie vaikai ant galvos, nebent visą laiką iki tol lovytėje ar manieže augę. Maniškė galvą padaužė, kol ropoti, vartytis mokėsi, dabar tik subiniukas kenčia ir keliai, bet ir tie jau ropojant užgrūdinti, mėlynių nėra (nors visiems atrodo, kad jos ten turėtų būti lotuliukas.gif ).

QUOTE(irisas @ 2010 01 13, 16:39)
tai vat, kad kiekvienam savo smile.gif Aš pas mamą ant plytelių pabūnu, nebenoriu  biggrin.gif bet kiti tik jų ir tenori

Po anytos plytelių, kurios ant betono juodgrindžių be jokios šilumos izoliacijos sudėtos, ir man nesinorėjo - pamenu, kaip stypčiodavau pirštų galais iš tualeto per koridorių. Bet ant šildomų grindų jausmas gerokai kitas, net kai jos ir nešyla. Nors anyta iš įpročio pas mus visada šlepečių prašo biggrin.gif .

O už pagyras šeimynai ačiū 4u.gif . Visoms... wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baltike: 13 sausio 2010 - 17:44
QUOTE(vobla @ 2010 01 13, 18:31)
va to paryskinto momento- jei bogu bijau unsure.gif  netikiu, kad saugiau nei ant laminato. jis vis kazkoks amortizuojantis, minkstas. o cia toks akmeninis pavirsius- tik  ziurek, kad makaules nekauksteltu g.gif  bet deja visam pirmam aukste plyteles... godziuosi, kad tas "vaiksciojimo pradzios amzius" netrunks amzinybe...

nugi zinok pas mus betonas, tai manau blogiau nei plyteles. Del vaiksciojimo ir griuvimo tai minimaliai palyginus su tiek kiek lipa bet kur lotuliukas.gif Vaiksciot jauciu nemokejo, bet uzlipt visur sugebedavo. Uztad visad lupos praskeltos, galva nubrozdinta, bet nedurna dar lotuliukas.gif Nemanau kad butu ka pakeites laminatas schmoll.gif

Musu va tokios plyteles lygiai tokios pat sviesios ir dar plius dekoras.
Atsakyti
QUOTE(rudagyle @ 2010 01 13, 16:44)
aš nesenai sirgau gripu, paskum plaučių uždegimu, stipriai kosėjau. Kai mes nejungiam grindinio šildymo kaip ir galiu gyvent, bet kai tik įsijungia tai sausio 2 d. buvo 2 priepuoliai. Kuo daugiau bandau įkvėpt oro, tuo blogiau pasidaro. Tai antra kart kai užėjo, jau akys buvo „stulpe" tai nė nežinau kaip kieme atsidūriau. O jau buvo naktis. Tai dabar kai užeina ( o tai būna tik naktį) iš kart iš lovos ir laukan. Tai lengviau. Gydytoja iškart po tyrimų pasakė arba asbesto esu įkvėpus arba cemento dulkių. Man nė karto darbo neužėjo, tik namie ir dar naktį, Nes praktiškai mes tik miegot einam į nama. O virtuvė musų yra pirtukėje. Tai vat, dabar ir ieškom galimybių kaip impregnuot betona, kad būtų galima ir su skuduru praeit šlapiu. va kaip pasibėdavojau  verysad.gif

labai normali reakcija butent i cementa, mano MB iskrove cemento maisus rankom a.pie tona, tai ji poto isbere, smulkiais spogeliais ir baisingai nieztejo, tai aiskus nuvare pas odos gydytoja, tai jis patvirtino kad tikrai daznai zmones elergiski cementui ir pridure kad dusimas turetu buti.man tai jokios reakcijos nors su sluota neviena kart tas cementines dulkes slavinejau.(nors nuo drabuziu dulkiu ciaudau ir kosiju baisiai)
taip kad negali tu miegoti tokiam nebaigtam name,atsidursi ligoninej unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo palang-mamyte: 13 sausio 2010 - 19:27
Zipkute Norėjau patarti dėl pamatų:
pagal polių atstumą (1.5m), galima spręsti , kad nedarytas grunto tyrimas. Toks atstumas turi tikrai nemažą stiprumo atsargą, kaip gyvenamajam namui. Tik brėžinyje neryškiai matosi poliaus apatinė altitudė, bet manau pakankama.

Jeigu dar jie nėra išlieti, tai norėčiau patarti atkreipti dėmesį į:
1.po rostverku polistirolas ne mažesnės klasės, kaip EPS-80 ir jis turi buti labai gražai paklotas ypatingai prie polių. Nes kitu atveju įšalas gali atplėšti polius nuo rotverko.
2.atkreipkite į armatūros stipynų sujungimus kampuose. Bei armatūros apsaugos zoną, nuo krašto ne mažiau kaip 3 armatūros skersmens dydžiai.
3.betonas turi būtinai buti vibruojamas. (bet ne per daug).

Nes tai yra pagrindinės rimtos klaidos, kur statybininkai padaro.

Sėkmės!
Atsakyti
Aš ir noriu Baltikės šeimą pagirti wub.gif Žaviuosi gražiomis didelėmis šeimomis wub.gif

Ir klausimą Baltikei turiu 4u.gif Pas jus geltonos plytelės Dvarčionių? Kaip su priežiūra? Na man jau po mėnesio gyvenimo jos atsibodo blush2.gif Kaip viskas ant jų matosi (kalbu apie grindų plyteles).

Jau kai darysime WC rūsyje, tai dėsiu kuo margesnes ir tamsesnes lotuliukas.gif Nespėju niekaip aš kasdieną plauti blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pingvinukas: 14 sausio 2010 - 08:33
QUOTE(Pingvinukas @ 2010 01 14, 08:32)
Ir klausimą Baltikei turiu  4u.gif Pas jus geltonos plytelės Dvarčionių? Kaip su priežiūra? Na man jau po mėnesio gyvenimo jos atsibodo  blush2.gif Kaip viskas ant jų matosi (kalbu apie grindų plyteles).

Na, pas mus jos II aukšto vonioje, kuria tik mudu su MB naudojamės. Na, ir vaikai kartais su savo lego susikrausto, nuo mažosios besislėpdami. Tiesa, MB gaurai matosi, bet kad daug vargčiau negaliu pasakyti - dar neįkyrėjo biggrin.gif . I aukšte, kur vaikai ir su batais iš kiemo kartais užlekia, jaučiu ir aš jas keikčiau. O dėl tamsių plytelių siūlyčiau gerai pagalvoti - ant jų ir dulkės, ir išdžiuvusio nevaraus vandens, kalkių dėmės, muilo pėdsakai daug geriau matosi. Po metų nuomojame bute aš dėl tamsių plytelių vonioje kategoriška - nei ant sienų, nei ant grindų. Nors šiaip man gražu, prabangu...
Atsakyti