ačiū. Jums reiks lėkt ieškot to grunto. Manau ir mes gyvenam kaip ir aistuzele - vaizdo jokio, tik laimės mūsų pilnos kelnės. Turiu ir aš fotkių, nuo ko iki ko/ šiais metais. Tik man problema įkelt į foruma, nes įšoku čia tik kai ko labai prireikia. Dabar valandą po forumas laksčiau, kokia danga būtų geriausia 1 aukšto svetainei su šildomom grindim. Va dabar atsisėsiu ir perskaitysiu visus 28 pusl. ir tadu jei nerasiu - išdidžiai paklausiu patarimo ir jūsų nuomonės.
QUOTE(rudagyle @ 2010 01 13, 10:29)
Labas rytas
Turiu klausima jumi. Ieškau pagalbos, mes kaip netradiciniai žmonės remontuodami nama kapitaliai - jame gyvenam. Problemikė tame kad yra padarytas 1 aukšte grindinis šildymas - paskum užbetuonuota. O mes ten dabar miegame. Tai man prasidėjo dusulio priepuoliai. Ypač naktimis. Atrodo kad kvėpuoju dulkėmis. Bet kur kitur gyventi neturime. Ieškau gal kas žino, ar yra koks tai būdas impregnuoti betoną kad nedulkėtų.
Turiu klausima jumi. Ieškau pagalbos, mes kaip netradiciniai žmonės remontuodami nama kapitaliai - jame gyvenam. Problemikė tame kad yra padarytas 1 aukšte grindinis šildymas - paskum užbetuonuota. O mes ten dabar miegame. Tai man prasidėjo dusulio priepuoliai. Ypač naktimis. Atrodo kad kvėpuoju dulkėmis. Bet kur kitur gyventi neturime. Ieškau gal kas žino, ar yra koks tai būdas impregnuoti betoną kad nedulkėtų.
mes irgi gyvenom ant betono su grindiniu sildymu. dulkiu ( ir netik ju) buvo. ciuzinys ant zemes, bet kazkaip jokio dusulio nei vienam nebuvo. gal cia daugiau psichologiskai?
aj... bet dbar primeciau, kad pas mus ne remontai, o nauja statyba buvo, tai dregmes matyt zymiai daugiau nei seniau pastatytam name. ji matyt neleisdavo dulkems taip smarkiai pakilti...
merginos jau teisingai patare- nutepti giluminiu gruntu
QUOTE(rudagyle @ 2010 01 13, 09:29)
Mes gyvendavome tik savaitgaliais ant šildomo betono, bet su vaikais, kurių jauniausiam 2,5 metų. Dusuliu irgi nei vienas nesiskundė, nors ir alergiukų turime. Šiaip irgi giluminiu gruntu impregnavome (ir ne kartą - kas mėnesiuką praeidavome iki pat plytelių išklojimo, nes su laiku dulkių vistiek padaugėdavo). Ir dar "gyvenamąją zoną" (kokį 15-20 kv.m plotą, kuris keitėsi priklausomai nuo darbų vietos) buvome išsikloję politileno plėvele - ten miegodavome, valgydavome, vaikai žaisdavo.
aš nesenai sirgau gripu, paskum plaučių uždegimu, stipriai kosėjau. Kai mes nejungiam grindinio šildymo kaip ir galiu gyvent, bet kai tik įsijungia tai sausio 2 d. buvo 2 priepuoliai. Kuo daugiau bandau įkvėpt oro, tuo blogiau pasidaro. Tai antra kart kai užėjo, jau akys buvo stulpe" tai nė nežinau kaip kieme atsidūriau. O jau buvo naktis. Tai dabar kai užeina ( o tai būna tik naktį) iš kart iš lovos ir laukan. Tai lengviau. Gydytoja iškart po tyrimų pasakė arba asbesto esu įkvėpus arba cemento dulkių. Man nė karto darbo neužėjo, tik namie ir dar naktį, Nes praktiškai mes tik miegot einam į nama. O virtuvė musų yra pirtukėje. Tai vat, dabar ir ieškom galimybių kaip impregnuot betona, kad būtų galima ir su skuduru praeit šlapiu. va kaip pasibėdavojau
Na nezinau ir mes gyvenam jau metai kaip ant betono ir tinkuotu sienu. nugi tikrai jokiu dusuliu nera. Nors pati esu alergiska ( dulkem taip pat) taciau jokiu pablogejimu nera. O gal kokiu kitokiu cheminiu medziagu naudojot?
nu žinot vyrų juk nesukontroliuosi, bet sako kad nieko nenaudojo nesvarbu, bandysiu sutvarkyt ta reikala ir tiek. Ačiū jumi visoms/-iems.
gyvensim ir mes ant betono iki vasaros. vis ieškom geriausio varianto grindų dangai. MB nori plytelėm visa pirma aukšta išdėt. Bijau kad kai nešildysim bus šalta kojoms kaip ledas.
gyvensim ir mes ant betono iki vasaros. vis ieškom geriausio varianto grindų dangai. MB nori plytelėm visa pirma aukšta išdėt. Bijau kad kai nešildysim bus šalta kojoms kaip ledas.
QUOTE(aistuzele @ 2010 01 13, 11:57)
Dėkui su tuo 2010 metų planu, sakėm tik įsikeliam į namą, atgaunam sielos ramybę ir planuojam antrą, nes ir mažasis terorizuoja buolio nuoliu, sesė netinka, tai vyras turės pasistengt
Wilike
Tam name dabar vaizdelis realiai nekoks, dulkės, bet nieko, gavom plyteles į vonią, kurių norėjom ir laukėm kelis mėnesius, sienų kelis mėnesius nei tapetuosim, nei dažysim, lai įsivaikšto viskas normaliai, kad nagų nereiktų griaužti, dabar veiksmas vyksta ten kur plytelės, į miegamąjį čiužinys užsakytas, vienu žodžiu pas mus viskas vyksta taip arba viskas vienu metu, arba nieko
O apie greitas statybas, šiandien paskaičiavau, kad pradžių pradžia buvo liepos 28 dieną, tai gaunasi nepilnai 6 mėn. Vat ką reiškia begalinis noras, greičiau kraustytis iš buto Kitas dalykas, tas mūsų namas nėra didelis, tai ir čia paskubino viską.
Wilike
Tam name dabar vaizdelis realiai nekoks, dulkės, bet nieko, gavom plyteles į vonią, kurių norėjom ir laukėm kelis mėnesius, sienų kelis mėnesius nei tapetuosim, nei dažysim, lai įsivaikšto viskas normaliai, kad nagų nereiktų griaužti, dabar veiksmas vyksta ten kur plytelės, į miegamąjį čiužinys užsakytas, vienu žodžiu pas mus viskas vyksta taip arba viskas vienu metu, arba nieko
O apie greitas statybas, šiandien paskaičiavau, kad pradžių pradžia buvo liepos 28 dieną, tai gaunasi nepilnai 6 mėn. Vat ką reiškia begalinis noras, greičiau kraustytis iš buto Kitas dalykas, tas mūsų namas nėra didelis, tai ir čia paskubino viską.
o kokio dydzio namas? state brigada?
ir mes su vyru mastom kokia danga geriau grindiniam sildymui manom kad plyteles, bet irgi bijom salti kojas nesildymo metu
QUOTE(rudagyle @ 2010 01 13, 15:44)
aš nesenai sirgau gripu, paskum plaučių uždegimu, stipriai kosėjau. Kai mes nejungiam grindinio šildymo kaip ir galiu gyvent, bet kai tik įsijungia tai sausio 2 d. buvo 2 priepuoliai. Kuo daugiau bandau įkvėpt oro, tuo blogiau pasidaro. Tai antra kart kai užėjo, jau akys buvo stulpe" tai nė nežinau kaip kieme atsidūriau. O jau buvo naktis. Tai dabar kai užeina ( o tai būna tik naktį) iš kart iš lovos ir laukan. Tai lengviau. Gydytoja iškart po tyrimų pasakė arba asbesto esu įkvėpus arba cemento dulkių. Man nė karto darbo neužėjo, tik namie ir dar naktį, Nes praktiškai mes tik miegot einam į nama. O virtuvė musų yra pirtukėje. Tai vat, dabar ir ieškom galimybių kaip impregnuot betona, kad būtų galima ir su skuduru praeit šlapiu. va kaip pasibėdavojau
Turite jautrumą cementui, jis nebūtinai visiems būna, Kad tie priepoliai nepavirstų bronchine astma O jeigu pabandyt palakuot betonines grindis? Dispersinis lakas nėra baisiai brangus, o blogiau turbūt nebūtų
QUOTE(zipkute @ 2010 01 13, 16:29)
ir mes su vyru mastom kokia danga geriau grindiniam sildymui manom kad plyteles, bet irgi bijom salti kojas nesildymo metu
Mes galvojam apie trisluoksnį parketą, jau geriau didesni nuostoliai šildymo, negu vasarą su šlepetėm vaikščiot Ir dar vaikui neleist atsisėst ant grindų Ir dabar mano mažė pas močiutę su savim pagalvėlę nešiojasi ir ant jos dėsasi O ir plytelės man nelabai patinkanti danga, ko gero ji pas mus bus tik ant sienų
QUOTE(rudagyle @ 2010 01 13, 14:59)
MB nori plytelėm visa pirma aukšta išdėt. Bijau kad kai nešildysim bus šalta kojoms kaip ledas.
Pas mus visas pirmas aukštas plytelėmis. Na, nešalam ... Šiaip vitrinos (turim pietinę ir vakarinę, o rytuose paprastą 2,2kv.m langą) labai gelbsti - per jas saulė plyteles įkaitina turbūt daugiau nei šildymas. Kadangi cirkuliaciją laikome nuolat įjungtą, tai vanduo (ne nuo katilo, o nuo saulės įšylęs) pašildo ir saulės negaunančias vietas, net tambūrą ir WC. Tik apniukusiomis dienomis grindys juntamai atvėsta. Žadėjau kilimus kloti, kai nešildysime, bet dabar net ir dėl jų persigalvojau. Nebent kokį mažiuką svetainėje prie minkštų baldų.
QUOTE(irisas @ 2010 01 13, 15:39)
Ir dar vaikui neleist atsisėst ant grindų Ir dabar mano mažė pas močiutę su savim pagalvėlę nešiojasi ir ant jos dėsasi
Kiekvienam savo. Maniškiai su džiaugsmu gyvena ant plytelių - ten jų keliai, garažai, jūros ir salos, stalai ir lovos. Beje, ir basi praktiškai kiaurus metus, kojines apsiauna nebent pačiuožinėti norėdami. Mažoji šiuo metu vaikščioti ant plytelių mokosi. Sakyčiau, netgi saugiau nei ant parketo, ne taip slidu, griūvimų mažiau. Plytelių dangą norėčiau keisti vien dėl pačio vaizdo. Bet čia jau vyras nepalenkiamas buvo - tam tikrose zonose dėl plytelių buvo kategoriškas, todėl mūsų pirminiame variante buvo planuota plytelių ir laminato kombinacija. Bet kai popieriuje susižymėjome vaizdą, nusileidau, kad mūsų atveju logiškiau ir galbūt netgi gražiau vien plyteles daryti.
QUOTE(rudagyle @ 2010 01 13, 15:59)
Aš visada buvau prieš plyteles. Bet turim dvarčionių tokias kaip sakau net minkštos atrodo. Man net maloniau nei ant laminato Dabar dfar ir vis galvojam ar tam mūsų hole, virtuvėj (bendra ervė) tame tarpe ir krosnelė numatyta, nepriderinus tokių pat tik kitokio atspalvio plytelių.
Dabar tai mastom cia pirmiau vonia baigt tvarkyt, ar mergaites kambari vis del to irenginet. Voniai viska turim, tik reik viena siena isgriaut ir duris perstatyt. Mergaites kambariui nieko neturim, bet ten lyg darbo maziau švieciasi
Papildyta:
QUOTE(rudagyle @ 2010 01 13, 17:12)
kiek daug ir kokiu gražių vaikų - pavydžiu
o man idomu kur tiek kantrybes reikia gauti