Įkraunama...
Įkraunama...

Namo statybos ir įrengimas

QUOTE(sena pažįstama @ 2009 12 28, 09:41)
Mane domina stai kas:pamaciau, kad jusu namas is neapipjautu rastu, ar galit isduoti, kiek laiko gyvenat tokiame name? Mane prigasdino, kad neapipjauti rastai-tai s, kad saltis pradeda eiti per sujungimus, nes medis vis tik gyvas, juda, nevisada tie apvalumai taip graziai ir suseda doh.gif Dar matau, kad kazkuo juos "pertepet" g.gif
O laiptai ispudingi thumbup.gif

mano namas stovi jau pusantru metu, gyvename nuo pavasario.
oi cia ilga daina smile.gif

zodziu yra ivairiu tu rastiniu namu - maniskis is apvaliu naturaliu rankinio sukirtimorastu, taip pat gali buti apipjauti - tai tik visi sonai lygus bus. - jeigu surasite rimta brigada, sis variantas mano nuomone ko ne geriausias, kadangi tiksliausiai suleidziami rastai, be to apvalus jie maziau kraiposi nei apipjauti.

dar gali buti tekinti apvalus - tai visa siena kaip is piestuku - vienodu nutekintu rastuku, gali buti ir staciakampiai tie rastukai - cia jau kaip pasiseks - labai mazai kas daro normalia kokybe, kad nepradetu vejai pusti, daug kas stato is slapiu tik nutekintu rastuku - tai paskui ir skundziasi.....

tai va jei rinksites statytoja, prasykite parodyti ju darytus namus - ir pasikalbeti su zmonemis kurie ten gyvena ir butinai. ne tik kad atveze is tolo parode ir tiek. lietuvoje labai daug tokiu kurie nusipirko medzio tekinimo stakles ir jau isivaizduoja kad jie rastiniu namu gamintojai...... o kokybes jie nedaro, zmones daznai tik susitike svarbiausiai maziausios kainos iesko, paskui ir girdime "oi antro rastinio nestatyciau, oi rastiniuose namuose salta, jie nesandarus....".

pas mane namo siules uzteptos spec.hermetiku, jis nebuvo butinas, bet teko su juo susidurti ir man patiko. uzsandarina nameli dar labiau ir islieka elsatingas, kad namas galetu judeti.

seip jei kas daugiau domins, pries pradedami ieskoti statytoju ir su jais kalbeti, - uzeikit i rastininku tema, ten ne vienas ir ne du jau pasistate ir gyvena, todel patirties turime sukaupe nemaza bagaza.

P.S. is patirties galiu pasakyti, kad tie "patarejai" kurie dazniausiai postringauja apie rastiniu namu savybes, zino apie juos tik is bendro issilavinimo, arba VBS (viena boba sake), kartais toookiu dalyku prisiklausau....

Sveikinu kam sios sventes buvo pirmosios savo namuciuose smile.gif mums jos taip pat tuo buvo ypatingos.

Atsakyti
Kaip faina toms kurios jau isikrauste rolleyes.gif
Mes tai kaledom gavom pamatus po eglute blush2.gif

Orai kaip tik pasitaise ir uzbetonavom. Tikiuosi gerai bus kai nuims klojinius g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2009 12 28, 12:25)
mano namas stovi jau pusantru metu, gyvename nuo pavasario.
oi cia ilga daina smile.gif

Aciu uz issamu paaiskinima 4u.gif
Niekaip neapsisprendziu-rastinuka ar karkasini statyti doh.gif Kas pigiau, kas ekonomiskiau, kas graziau. Man ne gyvenimui, man sodybai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 12 28, 12:42)
Niekaip neapsisprendziu-rastinuka ar karkasini statyti doh.gif Kas pigiau, kas ekonomiskiau, kas graziau. Man ne gyvenimui, man sodybai blush2.gif

jei sodybai as rinkciausi rastini-pasaka jausmas i tokia sodyba atvaziavus - ypac jei sentimentali esi... wub.gif
Papildyta:
kristik, ar buvai paziuret tu plytku akmeniniu eurolux'e?
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 12 28, 13:42)

as tai sakyciau, kad ziurekite ne kas pigiau, bet ko labiau norisi.... kas mieliau. jokia statyba nera labai pigi. o ir renkates tarp labai skirtingu dalyku.... mano kaimynai karkasini pasistate - nu man kaip bute pas juos uzejus - as to nenorejau, todel pas mane rastinis, o jie kaip tik norejo kad butu namukas kaip butas - su standartinem lygiom sienom, tapetais ir dazais - jie pasirinko karkasa.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 12 28, 12:42)

As labiau uz rastini sodybai. smile.gif O jus jame ruosiates gyventi,ar kaip? Ypatingai jei tai bus tik poilsiui namas,tai tik rastini tada.. cool.gif Tiesa,rastinis siektiek brangesnis bus kiek zinau.
Atsakyti
QUOTE(geguzio ziedai @ 2009 12 28, 10:45)

QUOTE(wilike @ 2009 12 28, 10:59)

Dideliausi sveikinimai, mergaitės 4u.gif 4u.gif

QUOTE(busimi @ 2009 12 28, 11:49)
kristik, ar buvai paziuret tu plytku akmeniniu eurolux'e?

Nea blush2.gif Nebuvo kada... Bandysiu šiomis dienomis užsukti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2009 12 28, 13:22)
As labiau uz rastini sodybai. smile.gif  O jus jame ruosiates gyventi,ar kaip? Ypatingai jei tai bus tik poilsiui namas,tai tik rastini tada.. cool.gif  Tiesa,rastinis siektiek brangesnis bus kiek zinau.

Pasakysiu kaip teisybe, tik nesmerkit manes labai blush2.gif As net apie vasarnami galvoju. blush2.gif Mastau taip: rastinis namas, be abejo, man labai grazu ir miela, bet...as siaip jau gyvenu puikiame name Vilniuje, atostogauti noreciau sodyboje, bet deti tokias brangias investicijas... O noriu tai be paskolu... blush2.gif Ir dirbti nenoriu visa gyvenima del daikto, kuris bus naudojamas na maximum 3 menesius per metus.
Tai ka galvoju-jei statau vasarnami, tai ji jau galesiu naudoti pagal paskirti sia vasara, ar ne? Jei gyvenimas taip privers(nieko neatsizadu, nei ligos, nei tiurmos, nei ubago lazdos), tai juk galima vasarnami apsisiltinti ir paversti karkasiniu is leto, palengva, ar ne? g.gif
Mano tevai netoli turi senu rastu nama. Puve, supuve, sutrese tie rastai is tiesu, ale jie GYVENO diena is dienos ir lipde, apkalinejo, apsildinejo ta nama, kol siai dienai tai nuostabus, siltas, su visais patogumais ir modernia sildymo sistema gyvenamasis namas thumbup.gif O buvo juk menesiu, kai jie is vejo perpuciamos verandos, apsisilte ir apsigipsave miegamaji isirenge wub.gif O dokumentuose namas siekia 1864 metus.
Ir i skolas nesulindo, ir vasaroti turejo kur(is pradziu juk valdiskus darbus dirbo ir mieste gyveno), o gyvenimas priverte-ir susitvarke jie puikiausiai drinks_cheers.gif

Tai cia mano pamastymas, tikrai busiu dekinga uz paprotinimus, gal vis tik nesamone kokia mastau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 12 28, 14:44)
As net apie vasarnami galvoju. blush2.gif Mastau taip: rastinis namas, be abejo, man labai grazu ir miela, bet...as siaip jau gyvenu puikiame name Vilniuje, atostogauti noreciau sodyboje, bet deti tokias brangias investicijas...

Tai ka galvoju-jei statau vasarnami, tai ji jau galesiu naudoti pagal paskirti sia vasara, ar ne? Jei gyvenimas taip privers(nieko neatsizadu, nei ligos, nei tiurmos, nei ubago lazdos), tai juk galima vasarnami apsisiltinti ir paversti karkasiniu is leto, palengva, ar ne? g.gif

as tai nesupratau apie ka jus cia kalbat g.gif
kaip jus isivaizduojat kas yra "vasarnamis"? tokia kalabutke apkalta lentelem, kokiu pilni sodai nes tik tokias sovietmeciu leido statyti? ir kas tada yra karkasinis? nes ta kalabutke ir butu karkasine....
seip tai vasarnamis nelygu vasarnamiui, idomumo delei idedu savo kaimynu vasarnamio foto. pasistate be sitmatukstantiniu paskolu, nors aisku be skolu neissiverte. state kaip ir mes apie pusantru metu, viska dare patys, tik gaila daug nesekmiu turejo, na bet viskas isspresta dabar jau.
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2009 12 28, 15:19)
as tai nesupratau apie ka jus cia kalbat  g.gif
kaip jus isivaizduojat kas yra "vasarnamis"?

Neina man ikelti, neturiu programos, tai naudojuosi google pagalba-va kaip as isivaizduoju vasarnamius 4u.gif
http://lt.lt.allcons...ex/product/8977
Brangiausias(48-54 kvadratai grindu) su langais(stiklo paketai), durim, grindimis kainuoja apie 22000lt.
Na man jie i kalabutke visai nepanasus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 12 28, 16:39)
Neina man ikelti, neturiu programos, tai naudojuosi google pagalba-va kaip as isivaizduoju vasarnamius 4u.gif
http://lt.lt.allcons...ex/product/8977
Brangiausias(48-54 kvadratai grindu) su langais(stiklo paketai), durim, grindimis kainuoja apie 22000lt.
Na man jie i kalabutke visai nepanasus blush2.gif

o idomu kokio storio lenteles uz tokia kaina? jei su mansarda - kokios kokybes perdanga? nesiubuos visas namas?

bet jus suprantat kad realiai tai is lentu sukaltas namelis be jokios garso (jau nekalbant apie silumos) izoliacijos, kazi kaip su lietumi, kaip su veju? ne tiek jau daug pas mus havajisku dienu, kai saulute kaitina ir jokio vejelio nera... kazin kaip ji uzsildyti isetu vesesni vakara?
ir tie stiklo paketai taip atleiskit bet juokingai skamba kai sienos perpuciamos.....
as uz tokius pinigus tikrai nesirinkciau tokio vasarnamio... va vaikui zaisti kieme nameli toki galima mazuciuka nupirkti, bet sau niekaip.
au geriau tada issibetonuoti polius, is medienos sukonstruoti karkasa, apkalti osb ir kokiom dailylentem, bent minimaliai apsiltinti, is vidaus kazka popigiai sugalvoti (jei jau labai litukai spaudzia), stogo danga koki pigesni beasbesti siferi, langus ne prabangiausius, ir bus namelis bent jau sandarus, su siokia tokia silumos/garso izoliacija.

nors gal as veltui nuvertinu, realiai juk neciupinejau, bet sienos storis 3 cm jau kai ka pasako....
Atsakyti
Su praejusiom sventem visus statytojus ir statytojas 4u.gif Ir su ateinanciais Naujaisiais! Kad visos svajones pildytusi! Ir svarbiausia- nenustokit svajoti mirksiukas.gif
--------------
gavau vakar is vyro ataskaita uz praejusi( lapkricio) menesi. Elektros prisukom uz 240 lt. cia su sildymu, maudymuosi, skalbimu 2 kartus per savaite, pyragu kepimu. Zodz kaip ir neperdaugiausiai uz normalu gyvenima...visgi , net jei ir elektra pabrangs dvigubai ar trigubai- name gyventi vis tiek pigiau... thumbup.gif Pvz. tevukai uz dvieju kambariu vien sildyma moka 600lt. plius dar saltas, karstas vanduo, elektra, visokie ten laiptiniu valymai, ir pan...o name viskas savo... tik dar uz nuoteku valyma mokam per menesi 40 lt. ir 3.9lt uz konteinerio isvezima...
Atsakyti