Įkraunama...
Įkraunama...

Tinklinis marketingas. Tik distributoriams.

QUOTE(Aimeja @ 2014 05 14, 11:06)
Kiek teko sutikti, visi platintojai yra įkyrūs. Jie nesupranta žodžio -ne, nedomina šita prekė. Kaip jaustis, kai paskambina sena pažįstama, ir kviečia į svečius, pagalvoji, kad visai malonu, galbūt nori pabendrauti, suplanuoji laiką, nusiperki pyrago, nuvažiuoji ir .... ant stalo ,,parduotuvė''. Jokių draugiškų pokalbių, nieko, tik monotoniškas pasakojimas apie prekes ir kokios jos puikios, kai bandai pertaukti, net neklauso, užsiblokuoja matyt klausa, iš mandagumo jau sėdi, paskui šiaip ne taip išeini, parvažiuoji namo ir tenka gerti vaistus nuo galvos skausmo, tiap išpudrina smegenis, kad visa diena jau nedarbinga  biggrin.gif , man tokie ,,pardavimai'' per daug laiko ir sveikatos kainuoja.

Nelabai kokia draugė tada... smile.gif

Aš dažniausiai nepasakoju draugėm apie visus produktus, dažniau, vieną ar kitą daiktą duodu pabandyt, tarkim kažką iš kosmetikos, jau savo naudojamą. Kadangi žinau savo drauges, tai žinau kurios kuo domisi. Pristatymų ant savo draugių dar neteko pravedinėti smile.gif Yra ir be to apie ką pletkinti.

Aš iš tų žmonių, kurie mano, kad nesvarbu kaip girsi daiktą, daug didesnis įspūdis bus jei duosi išbandyt. Tai tarkim darbe, jei atsiranda koks naujas daiktas, tiesiog atnešu, padedu ten kur kavą geriam, ir jos žino, kad va galima išbandyti, pauostyti ar pasitepti.

Ir dar pagalvojau, kad kiekvienas mokosi iš savo remėjo, ir kažkaip pastebėjau, kad atskirų firmų skirtinga politika šiuo klausimu. Vienos labiau skatina tokį lindimą, kitos mažiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MrsRAT: 14 gegužės 2014 - 11:55
QUOTE(MrsRAT @ 2014 05 14, 12:53)
Nelabai kokia draugė tada... smile.gif

Aš dažniausiai nepasakoju draugėm apie visus produktus, dažniau, vieną ar kitą daiktą duodu pabandyt, tarkim kažką iš kosmetikos, jau savo naudojamą. Kadangi žinau savo drauges, tai žinau kurios kuo domisi. Pristatymų ant savo draugių dar neteko pravedinėti smile.gif Yra ir be to apie ką pletkinti.

Aš iš tų žmonių, kurie mano, kad nesvarbu kaip girsi daiktą, daug didesnis įspūdis bus jei duosi išbandyt. Tai tarkim darbe, jei atsiranda koks naujas daiktas, tiesiog atnešu, padedu ten kur kavą geriam, ir jos žino, kad va galima išbandyti, pauostyti ar pasitepti.

Ir dar pagalvojau, kad kiekvienas mokosi iš savo remėjo, ir kažkaip pastebėjau, kad atskirų firmų skirtinga politika šiuo klausimu. Vienos labiau skatina tokį lindimą, kitos mažiau.

Aš nesakiau, kad jinai mano draugė smile.gif

Bet panašiai visi kalba kaip tu- ant draugų nepravedinėju, nekišu, tik siūlau pabandyti,bet čia tik tau taip atrodo, o realybėje būna truputį kitaip.

Kad ir tas davimas pabandyti, na vistiek tu duodama lauki kažkokio rezultato ir tau reikia gi parduoti, todėl, kartais silpnesnis žmogus perka tik iš gailesčio ar nepatogumo prieš žmogų, darbe dar gali būti ir dėl pareigų, pav. platina kokia skyriaus vedėja, kaip nepirkti, na nors kelis daiktus privalai, ir pagirti privalai. O tu sakysi, kad nei siūlei nei ką, pačios pirko ir džiaugiasi. biggrin.gif Tau taip atrodys.
Kolegė darbe atnešdavo vis žurnaliuką, na perverčiu , ačiū, nebuvo jinai jau fanatiška platintoja, bet vistiek paskui būdavo tokie pasakymai-tai šį kartą gal jau ko reikės, ai tai vėl nieko nereikia, nu jau negali būt , kad nieko nereikia, tai jau gal išsirinkai ir t.t. Erzina ir tiek.

Visos firmos suinteresuotos parduoti, visos lenda, vienos agresyviau, kitos kiek švelniau, bet įkyrios visos. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aimeja: 14 gegužės 2014 - 12:37
QUOTE(Aimeja @ 2014 05 14, 13:34)
Aš nesakiau, kad jinai mano draugė  smile.gif

Bet panašiai visi kalba kaip tu- ant draugų nepravedinėju, nekišu, tik siūlau pabandyti,bet čia tik tau taip atrodo, o realybėje būna truputį kitaip.

Kad ir tas davimas pabandyti, na vistiek tu duodama lauki kažkokio rezultato ir tau reikia gi parduoti, todėl, kartais silpnesnis žmogus perka tik iš gailesčio ar nepatogumo prieš žmogų, darbe dar gali būti ir dėl pareigų, pav. platina kokia skyriaus vedėja, kaip nepirkti, na nors kelis daiktus privalai, ir pagirti privalai. O tu sakysi, kad nei siūlei nei ką, pačios pirko ir džiaugiasi.  biggrin.gif Tau taip atrodys.
Kolegė darbe atnešdavo vis žurnaliuką, na perverčiu , ačiū, nebuvo jinai jau fanatiška platintoja, bet vistiek paskui būdavo tokie pasakymai-tai šį kartą gal jau ko reikės, ai tai vėl nieko nereikia, nu jau negali būt , kad nieko nereikia, tai jau gal išsirinkai ir t.t. Erzina ir tiek.

Visos firmos suinteresuotos parduoti, visos lenda, vienos agresyviau, kitos kiek švelniau, bet įkyrios visos.  smile.gif

Jo, su pardavinėjančiais vadovais esu susidūrus, pasitaiko. Dar esu susidūrus (mokykloj dirbu) su siūlymu mokiniams, kas man atrodo visiškai nepriimtina.

Aš kadangi dirbu ne su papildais, o su kosmetika/kvepalais, tai kažkaip moteriškam kolektyve pasitaiko kas užsisako kas mėnesį. Net per daug nelendant. Aš kadangi labiau grupę kuriu, nei užsidirbu iš pardavimų, tai realiai man gana ir savo reikmėm kiek užsisakau. Būna kur būtina į mėnesį nemažai užsakyti, tada nori nenori renka žmonės užsakymus (viešai firmų nevardinsiu).

O dėl draugių ir to kad kolegės gal jaučiasi įpareigotos, tai tiesiog priklauso nuo santykių darbe. Aš mažam kolektyve dirbu, kur visi labai draugiški vienas su kitu, tai kartais kremą rankom "pastatau", kartais saldainių ar kavos atsivežu. O dar vienas momentas, kad niekad nepradedu kalbos apie savo kompaniją/gaminius prima, jei paklausia atsakau. Bet čia darbe.

Su draugėm kiek kitaip, mes mėgstam kosmetiką, įvairių gamintojų, ir tarkim jei susitinku su drauge kartą per savaitę, tai įsimetu kažkokius naujus kvepaliukus į rankinę, duodu pauostyti savu, apuostau jos kitus, kitų gamintojų. Nesu ta kuri sako, kad mano kompanij šventa karvė. Ne su pirma dirbu ir matau ir pliusus ir minusus tų su kuriomis dirbu/esu dirbus.

P.S. Pamiršau paminėti dar vieną dalyką apie savo darbą. Aš dirbu kaimo mokyklėlėj ir kai pašneku su kai kuriom giminaitėm, draugėm iš Vilniaus, Klaipėdos, kad ten išvežiojama prekyba rūbais, knygomis ar buitinėmis priemonėmis varoma iš įstaigų lauk, tai mano darbe tokie žmonės maloniai sutinkami. Nes ne kiekvienas gali dažnai iki miesto nuvažiuoti. Ypač rūbais džiaugiasi, nes ir su draugėm gali pasitarti r prieš veidrodį normaliai pasimatuoti. Gal dėl to ir su manim patogu, nes kosmetiką pristatau į vietą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MrsRAT: 14 gegužės 2014 - 16:59
QUOTE(MrsRAT @ 2014 05 14, 17:43)
P.S. Pamiršau paminėti dar vieną dalyką apie savo darbą. Aš dirbu kaimo mokyklėlėj ir kai pašneku su kai kuriom giminaitėm, draugėm iš Vilniaus, Klaipėdos, kad ten išvežiojama prekyba rūbais, knygomis ar buitinėmis priemonėmis varoma iš įstaigų lauk, tai mano darbe tokie žmonės maloniai sutinkami. Nes ne kiekvienas gali dažnai iki miesto nuvažiuoti. Ypač rūbais džiaugiasi, nes ir su draugėm gali pasitarti r prieš veidrodį normaliai pasimatuoti. Gal dėl to ir su manim patogu, nes kosmetiką pristatau į vietą.

Šitus varom. biggrin.gif Na ateina tokia ,,pacankė'', atidaro kabineto duris ir rėkiančiu balsu sako ,,laba diena, atėjau jūsų pakvėpinti''. blink.gif Pasakai, ne ačiū, aš jau pasikvepinusi savo. Nesupranta. Tada rėkiančiu balsu-o kodėl nenorit, juk tik pauostysit. Bet aš nenoriu uostyti, manęs jie nedomina visai. Tada kiša tas juosteles, bet man jų nereikia. Pradeda aiškinti kokie jie geri, kokia čia firma, ir kai jau piktokai pasakai, kad ar suprantat žodį ne, tada gauni pluoštą ,,pamokymų'', kad kokia graži diena, o jūs tokia pikta, kodėl tokia pikta, juk tik pasiūlo, juk jos tik paslaugą man padaro pristatydamos biggrin.gif , tada jau grubiai pasakai, kad eikit pro duris... Va todėl ir išvarom.
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2014 05 15, 08:06)
Šitus varom.  biggrin.gif Na ateina tokia ,,pacankė'', atidaro kabineto duris ir rėkiančiu balsu sako ,,laba diena, atėjau jūsų pakvėpinti''.  blink.gif Pasakai, ne ačiū, aš jau pasikvepinusi savo. Nesupranta. Tada rėkiančiu balsu-o kodėl nenorit, juk tik pauostysit. Bet aš nenoriu uostyti, manęs jie nedomina visai. Tada kiša tas juosteles, bet man jų nereikia. Pradeda aiškinti kokie jie geri, kokia čia firma, ir kai jau piktokai pasakai, kad ar suprantat žodį ne, tada gauni pluoštą ,,pamokymų'', kad  kokia graži diena, o jūs tokia pikta, kodėl tokia pikta, juk tik pasiūlo, juk jos tik paslaugą man padaro pristatydamos  biggrin.gif , tada jau grubiai pasakai, kad eikit pro duris... Va todėl ir išvarom.

Ir mes varom, nes ne visos supranta, ką reiškia lipdukas ant durų "Prekybos agentai nepageidaujami". Gal mažam miestelyje, kuriame nelabai iš ko rinktis, platintojai ir gerai, galų gale darbuotojas ekementariai turi laiko pasidomėti, ką siūlo prekybininkas. O čia dirbi, dėlioji, skambini, rašai ir atrėplioja "Gal kvepalų/valiklių/knygų/vitaminų/kosmetikos", gražiai pasakai "Nedomina, jūs nepageidaujama čia", tada prasideda "Bet žinokit labai geri" ir dar klausia, o gal kolegės nori... Tada manyje įsijungia chamizmas - "Arba dingsti iš čia savanoriškai arba išmesiu už čiuprynos".
Atsakyti
Gal yra atsiliepimų apie "EmGoldex"?
Atsakyti
Ziuriu, kad diskusija pasisuko apie tiesioginius pardavimus, o ne apie tinklini marketinga. Neuzdirbsi normaliu pinigu tinkliniame marketinge pardavinedamas nuo duru iki duru. Nuo produkto paprastai gaunama apie 15 proc. Tai pardavus uz 100 Lt, turi 15 Lt pelna. Ar cia uzdarbis? O dar jei ikyriai buvo siuloma, kita karta ten pat nebepateksi, kaip jus ir raset, varys lauk toki pardaveja. Merginos, nemaisykit, tai ne tinklinis marketingas. Ne cia tinklinio marketingo esme.
Atsakyti
QUOTE(mergius @ 2014 05 30, 15:47)
Ziuriu, kad diskusija pasisuko apie tiesioginius pardavimus, o ne apie tinklini marketinga. Neuzdirbsi normaliu pinigu tinkliniame marketinge pardavinedamas nuo duru iki duru. Nuo produkto paprastai gaunama apie 15 proc. Tai pardavus uz 100 Lt, turi 15 Lt pelna. Ar cia uzdarbis? O dar jei ikyriai buvo siuloma, kita karta ten pat nebepateksi, kaip jus ir raset, varys lauk toki pardaveja. Merginos, nemaisykit, tai ne tinklinis marketingas. Ne cia tinklinio marketingo esme.

O kuriose gaunama tik 15 proc? Nes dabar pirmos trys kurios atėjo į galvą tai jose mokama 30%, 18% ir 30%. Tos su kuriomis esu susipažinus bent jau.

Bet dėl tinklinio marketingo pritariu - tinklinis marketingas, tai kvietimas pirkti sau ir tuo pačiu uždirbti. Tačiau ne visos kompanijos tai propaguoja, kai užkelia pirkimo reikalavimus, kai nori nenori turi arba pirkti ir sandeliuoti arba pirkti ir pardavinėti. Aš anksčiau reikalų turėjau su kompaniją, kurioje reikėdavo pirkti per mėnesį už kokius 300 Lt. nori nenori, tenka kažkur juos parduoti. Dabar jau kuris laikas esu pasirinkusi kitą kompaniją, (dėl kai kurių priežasčių, nors pirkimo kiekis nebuvo viena iš jų, labiau netenkino pristatymo kokybė, mažas procentas (18%) ir tam tikri apribojimai), taigi dabartinėje pirkti reikia į mėnesį tik už 70-80 Lt. kai asortimentas kosmetika, parfumerija, buities prekės, kava, prekės gyvūnams, automobiliui, tai tikrai visiškai nesudėtinga, plius esu patenkita kokybe.

Taigi, tinklinis marketingas, kai perki sau - ir kitus kvieti daryti tą patį.
Atsakyti
QUOTE(MrsRAT @ 2014 05 30, 17:59)
O kuriose gaunama tik 15 proc? Nes dabar pirmos trys kurios atėjo į galvą tai jose mokama 30%, 18% ir 30%. Tos su kuriomis esu susipažinus bent jau.

Bet dėl tinklinio marketingo pritariu - tinklinis marketingas, tai kvietimas pirkti sau ir tuo pačiu uždirbti. Tačiau ne visos kompanijos tai propaguoja, kai užkelia pirkimo reikalavimus, kai nori nenori turi arba pirkti ir sandeliuoti arba pirkti ir pardavinėti. Aš anksčiau reikalų turėjau su kompaniją, kurioje reikėdavo pirkti per mėnesį už kokius 300 Lt. nori nenori, tenka kažkur juos parduoti. Dabar jau kuris laikas esu pasirinkusi kitą kompaniją, (dėl kai kurių priežasčių, nors pirkimo kiekis nebuvo viena iš jų, labiau netenkino pristatymo kokybė, mažas procentas (18%) ir tam tikri apribojimai),  taigi dabartinėje pirkti reikia į mėnesį tik už 70-80 Lt. kai asortimentas kosmetika, parfumerija, buities prekės, kava, prekės gyvūnams, automobiliui, tai tikrai visiškai nesudėtinga, plius esu patenkita kokybe.

Taigi, tinklinis marketingas, kai perki sau - ir kitus kvieti daryti tą patį.

Ziurint, ka turit omeny mokama 30 proc, 18 proc ir t.t.? As kalbu apie tiesiogini pardavima, kai pats uzsiperki produktu ir kiek gali uzdirbti juos pardaves. Turiu omeny skirtuma tarp kainu konsultantams ir klientams. Nors gal jus apie ta pati. Mano kompanijoje tas skirtumas yra 15 proc. Dirbu as su kompanija, kur nera jokiu reikalavimu uzsipirkineti kas menesi. Kada nori, kada reikia, tada ir perki. Tas man patinka. O toliau pleti savo tinkla, registruodamas zmones, kurie nori papildomu pajamu. As jau turiu susikurusi ne maza tinkla ir visa laika iseikvoju ju mokymui, kaip teisingai daryti versla. Taigi, tai ne pardavimu, o mokymu verslas. Ir didziausi pinigai yra ne pardavus buteliuka sampuno, o tada, kai ismokai zmogu ismokyti kita zmogu, kuris ismokys dar kita zmogu parduoti ta sampuno buteliuka.
Atsakyti
QUOTE(mergius @ 2014 05 30, 22:00)
Ziurint, ka turit omeny mokama 30 proc, 18 proc ir t.t.? As kalbu apie tiesiogini pardavima, kai pats uzsiperki produktu ir kiek gali uzdirbti juos pardaves. Turiu omeny skirtuma tarp kainu konsultantams ir klientams. Nors gal jus apie ta pati. Mano kompanijoje tas skirtumas yra 15 proc. Dirbu as su kompanija, kur nera jokiu reikalavimu uzsipirkineti kas menesi. Kada nori, kada reikia, tada ir perki. Tas man patinka. O toliau pleti savo tinkla, registruodamas zmones, kurie nori papildomu pajamu. As jau turiu susikurusi ne maza tinkla ir visa laika iseikvoju ju mokymui, kaip teisingai daryti versla. Taigi, tai ne pardavimu, o mokymu verslas. Ir didziausi pinigai yra ne pardavus buteliuka sampuno, o  tada, kai ismokai zmogu ismokyti kita zmogu, kuris ismokys dar kita zmogu parduoti ta sampuno buteliuka.

Taip tikrai apie tą patį. Bet 15 proc. tikrai labai nedaug.

Dėl mokymų labai pritariu - išmokyti dublikuoti. Šioje vietoje parekomenduosiu perskaityti knygą "45 minučių prezentacija".
Atsakyti
QUOTE(mergius @ 2014 05 30, 22:00)
Ir didziausi pinigai yra ne pardavus buteliuka sampuno, o  tada, kai ismokai zmogu ismokyti kita zmogu, kuris ismokys dar kita zmogu parduoti ta sampuno buteliuka.

Vistiek pelnas yra nuo parduoto buteliuko. Nesvarbu kas jį parduos. smile.gif
Tik man kyla klausimas kokia iš tikrųjų prekių savikaina ir kokia kokybė, jei per tiek daug žmonių ,,praeina '' pardavimas ir visi be abejo uždirba.
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2014 06 03, 10:56)
Vistiek pelnas yra nuo parduoto buteliuko. Nesvarbu kas jį parduos.  smile.gif
Tik man kyla klausimas kokia iš tikrųjų prekių savikaina ir kokia kokybė, jei per tiek daug žmonių ,,praeina '' pardavimas ir visi be abejo uždirba.

Na aš galiu tik apie savo kompaniją kalbėti. Savikaina nėra didelė, bet palyginus kaina nėra labai didelė taip pat. Ir jokiu būdu ne visi uždirba. Uždirba tik tie kurie dirba, o ne tik yra prisiregistravę.

O dėl "praėjimo" tai tarkim Chanel sumokėjo Kidman 15 mil. už Chanel Nr. 5 reklamą, manau tie pinigai irgi buvo "užmesti" ant savikainos. FM Group įžymybėms nemoka, o tuos pinigėlius paskirsto distribiutoriams. Taip pat neperka reklaminių kampanijų ir nemoka parduotuvėms. Tiesiog pinigai nukreipiami kita linkme.

Ir tarkim DROM kvepalų gamykloj tuos pačius kvepalus perka tiek Chanel, tiek FM Group, DROM pagaminimas kainuoja tiek pat. Tai klausimas, kas daugiau užsimeta? Chanel, kur kvapusis vanduo 35 ml kainuoja apie 200 Lt. Ar FM Group, kur kvepalai (20 proc. koncentracija) 30 ml kainuoja 42 Lt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MrsRAT: 03 birželio 2014 - 10:29