Nezinau, ar kas rase - muilai ir kiti dalykeliai is Dadygirl Vilniuje bus treciadieni, ivyko nesusipratimas, ir siandien jie dar Vilniaus nepasieke
Tos, kurios dar neparase man ar Bryylai is kurios atsiims, rasykite az
QUOTE(Daddygirl @ 2009 11 30, 10:04)
siaip jau visi sulfatai (iskaitant ir SLS ir ALS) gali buti isgaunami is kokoso aliejaus, taciau tame procese dalyvauja chemines medziagos:
is pradziu kokosu aliejus kaitinamas su sodos hidroksidu, tada is aliejaus atsiskyrusios riebiosios rugstys hidrogenuojamos (velgi chemines medziagos pagalba), kad jas paversti riebiaisiais alkoholiais, o tada alkoholiai sulfonuojami - paverciami sulfatais. toliau sulfatai vel turi reaguoti su atitinkama medziaga, kad pavirstu tam tikros rusies sulfatais (sodium, ammonium..).
mano galva, rezultato naturalia medziaga tikrai nepavadinsi
vis tik tarp sulfatu yra skirtumas, zinoma. bet as manau, kad jis tik sulfato stiprume - kokoso aliejuje esanti lauric rugstis sulfonavimo metu virsta lauryl sulfatu, tik jo koncentracija, skirtinguose sulfatuose skirtinga.
pvz gaminant is kokoso aliejaus SLS, pries pradedant sulfonavimo procesa, is aliejaus pasalinama dalis riebiuju rugsciu (paliekamos tik riebiosios rugstys su 12 karbonu), taigi galutinis produktas - sulfatas daug labiau koncentruotas, taigi ir kenksmingesnis.
be to sulfonavimo procese naudojama sulfuric rugstis, nuo kurios irgi verciau laikytis atokiau.
todel geresnis variantas, manau, butu sampunas be jokiu sulfatu (pvz vien su coco glucoside), bet jis tinka toli grazu ne visiems plaukams. butent del to daznam nori nenori tenka taikytis su sulfatais galvos trinkimo priemonese
is pradziu kokosu aliejus kaitinamas su sodos hidroksidu, tada is aliejaus atsiskyrusios riebiosios rugstys hidrogenuojamos (velgi chemines medziagos pagalba), kad jas paversti riebiaisiais alkoholiais, o tada alkoholiai sulfonuojami - paverciami sulfatais. toliau sulfatai vel turi reaguoti su atitinkama medziaga, kad pavirstu tam tikros rusies sulfatais (sodium, ammonium..).
mano galva, rezultato naturalia medziaga tikrai nepavadinsi
vis tik tarp sulfatu yra skirtumas, zinoma. bet as manau, kad jis tik sulfato stiprume - kokoso aliejuje esanti lauric rugstis sulfonavimo metu virsta lauryl sulfatu, tik jo koncentracija, skirtinguose sulfatuose skirtinga.
pvz gaminant is kokoso aliejaus SLS, pries pradedant sulfonavimo procesa, is aliejaus pasalinama dalis riebiuju rugsciu (paliekamos tik riebiosios rugstys su 12 karbonu), taigi galutinis produktas - sulfatas daug labiau koncentruotas, taigi ir kenksmingesnis.
be to sulfonavimo procese naudojama sulfuric rugstis, nuo kurios irgi verciau laikytis atokiau.
todel geresnis variantas, manau, butu sampunas be jokiu sulfatu (pvz vien su coco glucoside), bet jis tinka toli grazu ne visiems plaukams. butent del to daznam nori nenori tenka taikytis su sulfatais galvos trinkimo priemonese
Nu mane tie sulfatai is proto isvarys Buvau istikinus, kad SLS is mineralinio aliejaus, t.y. is naftos Nu visai neturiu laiko giliau tuo pasidomet, bet, matyt, teks
QUOTE(Summer-In-Paris @ 2009 11 29, 22:25)
Su rasulu tikrai fainas šampnas, gerai putoja ir aliejus be problemų išplauna
Va šis mane ir domina labiausiai Dėkui
QUOTE(Nidulia @ 2009 11 29, 23:00)
jau antra karta kasausi galva kaip kokia "bluse",nesuprantu ar varnalesu aliejus, ar rozmarinu ea, ar kanapiu sampunas ir kanapiu kondicionierius cia man suerzina?gal kuri esate jau esate turejusi pasikasymu tokiu,kazkaip manau, kad cia rozmarinu ea
Aš taip pat manau, kad nuo ALS. Rozmarinų EA niekada nėra sukėlęs kažkokių problemų
QUOTE(Honey @ 2009 11 29, 23:23)
Aš vakar dariausi kaukę iš jogurto, banano ir makadamijų al. Laikiau neypatingai ilgai, gal apie 15min, bet veidas po to tiesiog degė
Aš praeitą savaitę dariausi iš bananų ir jogurto, tai veidas truputį paraudo, bet nedegino tai gal irgi nuo jogurto reikės bandyti su pienu...
QUOTE(Nidulia @ 2009 11 30, 00:12)
Merginos patarkite veido sveitikliu
Mano oda sausa, tai pasirinkau švelnų Logonos šveitiklį su rožėmis nušerpetojimus labai gerai nušveičia, gal truputį ir pavalo, bet nežymiai...
QUOTE(agnuta @ 2009 11 30, 09:30)
turejau su moliu, dabar su rozmarinais, pas tevus - su dilgelem, kuri bandziau tik karta (kiek pamenu, tai plaukas liko labai svelnus po sito) putoja visi gerai, aliejus isplauna. as balzamu pastaruoju metu nebenaudoju, issiverciu su aliejukais. plaukus plaunu taip pat kas antra diena, prie saknu linke gericiau susiriebaluoti. sakyciau, kad pas mane bus vienas is urtekram sampunu pakaitaliojimui su kitais, kaip gerai isplaunantis aliejines kaukes ir gana ekonomiskas variantas
jei domina, galiu pabandymui ipilt su rozmarinais
jei domina, galiu pabandymui ipilt su rozmarinais
Bandysiu eit mėginukų prašyt į Holos, gal turės Ačiū už atsiliepimus
Beje, turiu klausimukų dėl molio kaukės... Praeitą kartą molio kaukę dariausi gulėdama vonioje ir pastebėjau, kad labai prastai išvalė. Gal molio kaukių nepatartina daryti vonioje gulint? Pamąsčiau, kad gal iš odos nuo garų pati oda šalina nešvarumus, o molis sulaikė? Bet iš kitos pusės gal atvirkščiai na visai susimaišiau... Ką jūs manote ir kaip darote?
O gal man nešvarumai tiesiog arčiau paviršiau, nes ir spuogelių padaugėjo...
Papildyta:
Beje, šiandien išbandžiau laimą pažastims, tai nesitikėjau tokio gero efekto...
Galvoju gal dar geriau būtų jį tepti kartu su ECO pieštukiniu dezodorantu, bet nežinau eiliškumi, ką pirmiau tepti... Gal kas taip darote? Ar neverta?
QUOTE(bryyla @ 2009 11 30, 11:59)
Beje, šiandien išbandžiau laimą pažastims, tai nesitikėjau tokio gero efekto...
Galvoju gal dar geriau būtų jį tepti kartu su ECO pieštukiniu dezodorantu, bet nežinau eiliškumi, ką pirmiau tepti... Gal kas taip darote? Ar neverta?
as tepu arba laimu, arba dezodorantu man netgi laimas labiau padeda nei Eco
QUOTE(bryyla @ 2009 11 30, 11:59)
Beje, turiu klausimukų dėl molio kaukės... Praeitą kartą molio kaukę dariausi gulėdama vonioje ir pastebėjau, kad labai prastai išvalė. Gal molio kaukių nepatartina daryti vonioje gulint?
kai kaukę darausi vonioje, paprastai ją palaikau ilgiau nei sausoje atmosferoje, nes kur karšta, drėgna, ji ilgiau išlieka košelės konsistencijos O jei pavyksta tikrai į karštą vonią atsigulti, tai atsiveria poros ir molis kaip tik turėtų valyti efektyviau
Cefeidė taip daro - iš pradžių laimu, jį nudžiovina, ir ant viršaus pieštuku
QUOTE(Nidulia @ 2009 11 30, 00:00)
jau antra karta kasausi galva kaip kokia "bluse",nesuprantu ar varnalesu aliejus, ar rozmarinu ea, ar kanapiu sampunas ir kanapiu kondicionierius cia man suerzina?gal kuri esate jau esate turejusi pasikasymu tokiu,kazkaip manau, kad cia rozmarinu ea
Ir man prasidejo pasikasymai, kai isilasinau rozmarinu ea ir pradejau naudoti Bema sampunus is KN... tik nezinau, kuris tikroji priezastis
QUOTE(eglute82 @ 2009 11 30, 13:03)
Kuri laika nenaudojau laimo, bet pabandziau atnaujinti proceduras , tai truputi isijautrino oda. Nemalonus jausmas.
Dabar naudoju Rasmos isgirta acorelle dezika su rozem ir labai patenkinta.
QUOTE(eglute82 @ 2009 11 30, 12:03)
Man laimas irgi geriau, nes ECO kažko pastaruoju metu iš vis prastai laiko
QUOTE(katutis @ 2009 11 30, 12:16)
kai kaukę darausi vonioje, paprastai ją palaikau ilgiau nei sausoje atmosferoje, nes kur karšta, drėgna, ji ilgiau išlieka košelės konsistencijos O jei pavyksta tikrai į karštą vonią atsigulti, tai atsiveria poros ir molis kaip tik turėtų valyti efektyviau
Aišku, reikės bandyti tada kaukes ilgiau vonioje laikyti ir laimas + ECO
Nidulia, klausiau, kokia Nvey pudra nusiziurejai?
QUOTE(ernesin @ 2009 11 30, 14:00)
Urtekram'e tikrai nėra
Dar vis laukiu patarimo del drekinancio sampuno (truputi pasipusti megstantiems plaukams) - kas koki gera bandet. Ir palyginimo tarp Weledos rozmarinu vandens ir Ciel D'Azur losjono plaukams - kuris efektyvesnis nuo slinkimo?