Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralios kosmetikos gamintojai

QUOTE(ernesin @ 2009 11 30, 00:15)
ammonium laureth sulphate, juk jau dauguma čia rašė, jog nuo šio putoklio atsiranda pleiskanų ir niežti galvą, kažkuri jį net vadina "agresyviu" 4u.gif

tai kas cia per ekologiska be xemijos priemone, i kiria prideta agresyviu dalyku???
o tuose masiniuose sampunuose, ne neaturaliuose juk taip par sio ALS pilnako geroprikista, bet man nuo anu sampunu nesikaseoda
Atsakyti
QUOTE(Hibisco @ 2009 11 30, 00:18)
Tu ja naudoji, kaip suprantu, panasiai kaip kauke su moliu, na tokia jos paskirtis, ar taip?  4u.gif

Na tai čia ir yra molio kaukė, kaukė su moliu ar kaip bepavadinsi biggrin.gif Tai naudoju ir kaip kaukę, ir kaip prausiklį. Jau senokai atradau, kad moliu prausti veidą labai malonu, nuprausia švariai ir nepasigendu jokių putojančių prausiklių thumbup.gif Gal tik Hauschkos CC jau pasiilgstu po kelių mėnesių pertraukos blush2.gif
Atsakyti
Faith in nature sampune ir kondic., ammonium laureth sulphate, juk augalines kilmes, a ir jis agresyvus?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 30 lapkričio 2009 - 00:03
Nidulia, jis augalinės kilmės, bet dauguma merginų būtent dėl jo negali naudoti Faith in nature šampūnų 4u.gif Kondicionieriuose jo berods nėra mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ernesin: 30 lapkričio 2009 - 00:04
QUOTE(ernesin @ 2009 11 30, 01:03)
Nidulia, jis augalinės kilmės, bet dauguma merginų būtent dėl jo negali naudoti Faith in nature šampūnų 4u.gif Kondicionieriuose jo berods nėra mirksiukas.gif

dabar aisku, kodel as kasausi kaip apsesta doh.gif
Merginos patarkite veido sveitikliu
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2009 11 29, 23:25)
tai kas cia per ekologiska be xemijos priemone, i kiria prideta agresyviu dalyku???
o tuose masiniuose sampunuose, ne neaturaliuose juk taip par sio ALS pilnako geroprikista, bet man nuo anu sampunu nesikaseoda

Tuose"cheminiuose" šampūnuose dažniausiai SLS naudojamas kaip ploviklis, o kai kurie natūralios kosmetikos gamintojai kaip pakaitalą tam SLS naudoja ALS (Ammonium Laureth arba Lauryl Sulfate), bet tai nėra gera alternatyva, jau temoj rašiau, plačiai smile.gif, turiu patirties. Be to, BDIH nesertifikuoja kosmetikos gaminių, kuriuose yra ALS, tuo tarpu Ecocert leidžia; natūralios kosmetikos pramonė irgi komercija. Todėl svarbiausia pačiam domėtis ir atsirinkt.
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2009 11 29, 23:10)
o kunui taip pat ne?

gal supermamos patasite veido odos sveitikliu, gerai isvalanciu oda, nuvalanciu negyvasias lasteles, gal ir poras pravalanciu?

kūnui tinka smile.gif

Logonos mėtinis mišriai odai gerai, o švelnesnis yra Logonos rožių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bryyla @ 2009 11 29, 20:47)
Noriu išbandyti Urtekram šampūną kokį nors, tad labai reikia jūsų patarimų  4u.gif
Mano plaukai linkę pasiriebaluoti, plaunu kas dvi dienas. Kokius esate bandžiusios iš Urtekram? Ar patiko su molžemiu? Galvoju apie šitą  ax.gif Gerai jie putoja? Po plovimo reikia balzamo?

turejau su moliu, dabar su rozmarinais, pas tevus - su dilgelem, kuri bandziau tik karta (kiek pamenu, tai plaukas liko labai svelnus po sito) ax.gif putoja visi gerai, aliejus isplauna. as balzamu pastaruoju metu nebenaudoju, issiverciu su aliejukais. plaukus plaunu taip pat kas antra diena, prie saknu linke gericiau susiriebaluoti. sakyciau, kad pas mane bus vienas is urtekram sampunu pakaitaliojimui su kitais, kaip gerai isplaunantis aliejines kaukes ir gana ekonomiskas variantas ax.gif
jei domina, galiu pabandymui ipilt su rozmarinais mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Honey @ 2009 11 29, 23:23)
Aš vakar dariausi kaukę iš jogurto, banano ir makadamijų al. Laikiau neypatingai ilgai, gal apie 15min, bet veidas po to tiesiog degė verysad.gif

Visgi tiesa, kad nat. prod. gali taip pat netikti kaip ir sint. cool.gif Tai matyt jogurtas netiko g.gif

Summer
, o buvai anksčiau dėjusi rej. kaukę po molio kaukės? man atrodo, kad tiesiog visko odai buvo per daug. Molio kaukė su daug ingr., tada rej.Gal tiesiog aloe geriau po to tepti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monica: 30 lapkričio 2009 - 09:38
QUOTE(Nidulia @ 2009 11 29, 23:01)
Faith in nature sampune ir kondic., ammonium laureth sulphate, juk augalines kilmes, a ir jis agresyvus?

siaip jau visi sulfatai (iskaitant ir SLS ir ALS) gali buti isgaunami is kokoso aliejaus, taciau tame procese dalyvauja chemines medziagos:
is pradziu kokosu aliejus kaitinamas su sodos hidroksidu, tada is aliejaus atsiskyrusios riebiosios rugstys hidrogenuojamos (velgi chemines medziagos pagalba), kad jas paversti riebiaisiais alkoholiais, o tada alkoholiai sulfonuojami - paverciami sulfatais. toliau sulfatai vel turi reaguoti su atitinkama medziaga, kad pavirstu tam tikros rusies sulfatais (sodium, ammonium..).
mano galva, rezultato naturalia medziaga tikrai nepavadinsi biggrin.gif

vis tik tarp sulfatu yra skirtumas, zinoma. bet as manau, kad jis tik sulfato stiprume - kokoso aliejuje esanti lauric rugstis sulfonavimo metu virsta lauryl sulfatu, tik jo koncentracija, skirtinguose sulfatuose skirtinga.
pvz gaminant is kokoso aliejaus SLS, pries pradedant sulfonavimo procesa, is aliejaus pasalinama dalis riebiuju rugsciu (paliekamos tik riebiosios rugstys su 12 karbonu), taigi galutinis produktas - sulfatas daug labiau koncentruotas, taigi ir kenksmingesnis.

be to sulfonavimo procese naudojama sulfuric rugstis, nuo kurios irgi verciau laikytis atokiau.

todel geresnis variantas, manau, butu sampunas be jokiu sulfatu (pvz vien su coco glucoside), bet jis tinka toli grazu ne visiems plaukams. butent del to daznam nori nenori tenka taikytis su sulfatais galvos trinkimo priemonese smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daddygirl: 30 lapkričio 2009 - 10:12
QUOTE(Summer-In-Paris @ 2009 11 29, 21:25)

Na o aš šiandien simašiau eilinę kaukę-prausiklį keletui dienų (~40-50 ml, sunku vertinti iš akies)rolleyes.gif Sudėtis gan turtinga, stengiausi nieko nepadauginti smile.gif Dėjau: virinto vandens, balto ir žalio molių (žalio truputį daugiau), alijošiaus gelio, gintaro, varnalėšų ir ramunėlių miltelių, šiek tiek ananasų miltelių, 2 l. šalavijų EA, 5 l. rožinių pelargonijų EA, 5 l. niauolio EA, ricinos aliejaus, glicerino, Syramena cukraus. Veiduką nuvalė nuostabiai, oda labai skaisti atrodo, poros sutrauktos smile.gif Laikiau ~15min, nes pradėjo džiūti ir taukti odą (kai žalio molio dedu nedaug, netraukia šitaip). Nusiplovus užsitepiau Rejuvenating kaukę ir ką jūs manot, po kokių 10 min žiū į veidrodį - paraudusiosos tos vietos, kur tepta kaukė, išskyrus smakrą g.gif O man gyvenime nėra veidas raudęs nuo kosmetikos ax.gif Tai ir galvoju, ar čia taip sureagavo oda po molio užtepus Rejuvenating (nes nuplovus molį jokio praudimo nebuvo), ar kad privariau visokių gerai valančių medžiagų, pvz. ananaso miltelių g.gif Nors jų dėjau tikrai nedaug. Prieš ta visas sudedamąsias dalis jau buvau išbandžiusi veidui, išskyrus ananasus ir šalavijus... Va tai tau detektyvas smile.gif Oda jau rimsta, raudonis buvo nedidelis, nedegino, bet vistiek labai jau įdomu... ax.gif

tikrai turtingai pasikaukinai thumbup.gif
o gal vis tik padauginai milteliu? mirksiukas.gif kai dabar toki maza kieki, man atrodo, labai lengva padaugint smile.gif nors tu, zinoma, gali atsakyti: nespresk pagal save biggrin.gif
tokiam kiekiui kaukes turbut tik po kelias kruopelytes milteliu reiktu?..

arba gal tikrai ingridientu kieki mazint, tik pvz po dvieju rusiu miltelius vienam kartui - pvz ramuneles ir gintaras...

o suki prausiklyje tai, zinok, galvoju bet koks cukrus gali but g.gif as iberiau siek tiek visiskai balto ant virsaus - pastovejes toj geltonoj masej, jis irgi gelsvas pasidare wink.gif
zinau, kad jie raso natural, bet idomu vistiek, ka jie vadina 'natural' smile.gif nu, is sportinio intereso tai tikrai noreciau ju paklaust, koki tiksliai cukru naudoja, bet jau bijau jiems ikyret biggrin.gif

Atsakyti
labas mergaites ateinu papasakoti potyrius Ciel D'Azur sampuno su moliu riebiem plaukam, puikiai isplove, plaukai svelnus, daug geriau putojo(tikriausiai del to ASL, o dabar paziurejau jis is ties blogiukas verysad.gif ), bet plaukai antra diena puikiai atrodo g.gif jauciu teks pasakyti ne, siam sampunui verysad.gif
Atsakyti