Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

monikiute , aš kitaip darau , išspaudžiu lapelio formą , tada kraštelius tampau ....na kuo patogu , man virbalu ( kojinėm megzti ) jums gal dantų krapštuku , kitai gal dar kuo kitu , pasirinkite pačios .....man baibokai nesigauna , bet aš žinau , kad čia rankose esmė , pirštuose , ir niekas kitas negali padėti jų nulipdyti , gal tik praktika padėtų ir gyslelė tam smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 11 25, 10:26)
monikiute , aš kitaip darau , išspaudžiu lapelio formą , tada kraštelius tampau ....na kuo patogu , man virbalu ( kojinėm megzti ) jums gal dantų krapštuku , kitai gal dar kuo kitu , pasirinkite pačios .....man baibokai nesigauna , bet aš žinau , kad čia rankose esmė , pirštuose , ir niekas kitas negali padėti jų nulipdyti , gal tik praktika padėtų ir gyslelė tam  smile.gif .


O virbaliuką laikot statmenai lapeliui (stalui) ar pasvirusį? Spaudžiat giliai ar švelniai per paviršių? Braukti pradedat nuo lapo viduriuko ar arčiau jo kraščiukų? Aš kai dariau tai man tiesiog griovelis gavosi ir tiek unsure.gif neištįso visiškai tas kraščiukas schmoll.gif sakau, gal masė ne tokia gavosi g.gif
Atsakyti
S.O.S koks krakmolas geriau pastilažui, bulvių ar kukurūzų? Kodėl? aš visada darydavau su bulvių, bet ėmiau ir pagalvojau, gal reik su kukurūzų? kaip tik ruošiuos į parduotuvę, tai net nežinau kurį pirkt sad.gif
Atsakyti
QUOTE(rembiene @ 2009 11 25, 10:41)
S.O.S koks krakmolas geriau pastilažui, bulvių ar kukurūzų? Kodėl? aš visada darydavau su bulvių, bet ėmiau ir pagalvojau, gal reik su kukurūzų? kaip tik ruošiuos į parduotuvę, tai net nežinau kurį pirkt sad.gif


Kiek žinau geriau kukurūzų ax.gif O kodėl nepamenu hihihi.gif
O kur jo galima gauti to krakmolo, nes kiek žiūrėjau didžiuosiuose prekybos centruose tai nemačiau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(*monikute* @ 2009 11 25, 10:48)
Kiek žinau geriau kukurūzų  ax.gif  O kodėl nepamenu hihihi.gif
O kur jo galima gauti to krakmolo, nes kiek žiūrėjau didžiuosiuose prekybos centruose tai nemačiau  unsure.gif

Monikute, tas kukuruzu krakmolas buna tokioj geltonoj dezutej, ant jos pyragelis ar prapjautas pyragas nupaisytas. Bent jau pas mus maximoj jis padetas prie bulviu krakmolu, prie cukraus pudru wink.gif jis Dr.Oetker
Atsakyti
QUOTE(eglejk @ 2009 11 25, 10:52)
Monikute, tas kukuruzu krakmolas buna tokioj geltonoj dezutej, ant jos pyragelis ar prapjautas pyragas nupaisytas. Bent jau pas mus maximoj jis padetas prie bulviu krakmolu, prie cukraus pudru wink.gif jis Dr.Oetker


Bandysiu dar paieškoti smile.gif Ačiū už info 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaidullka @ 2009 11 24, 19:32)
Jau sutrukdžiau  blush2.gif Nežinojau, kad taip bus, viešai atsiprašau  blush2.gif

Kas cia dabar per atsiprasinejimai -- galiu tik padekoti uz rupesti ir pagirti uz akyluma thumbup.gif

Labai idomi suknyte mirksiukas.gif

QUOTE(Cipciukas @ 2009 11 24, 21:20)
va šamanė ir paaiškino  lotuliukas.gif ....

Tik labai trumpai pakomentuosiu... pramoninis dirbtinis medus gaminamas is gliukozes ir fruktozes, o ne sacharozes, todel turi glaudesne struktura ir gaminiai, naudojant ji, bus tasesni, negu naudojant cukraus sirupa -- juolab, virta namuose.

Jei tai yra siek tiek pakaramelizuotas cukraus sirupas, siuo atveju tik geriau -- karamelizavimas duoda didesni tasuma, taciau visgi cukrus yra cukrus.

Tuo tarpu del kainos -- aiskus faktas, kad su cukrumi bus pigiau (o neretai gaminiu ir skonis buna geresnis naudojant cukru, nei gliukozes gaminius).

Gitule, abu tortai nuostabus. Alaus bokalo ideja thumbup.gif O kitame tortuke mane suzavejo nuostabus drugelis.

QUOTE(rembiene @ 2009 11 25, 10:25)
tuoj išvarysit mane su tais mano klausimais, kurie turbūt jau šimtą kart aptarti biggrin.gif nu bet vistiek ... 4u.gif o kuo Jūs sulipinate cukrinės masės detales (figūrėles, cukrines gėles ir oan)  tarpusavyj, nu man niekaip nelimpa  tarpusavyje doh.gif ir su vandeniu ir su spiritu bandžiau... aisningą kiba darytis? bet juk jis labai greit stingsta... kas belieka - želatina?

Ta pacia geliu mase (arba apdengimo mase) praskiedus vandeniu iki tasios konsistencijos turesi puikiausius klijus.

Spiritas ir vanduo labai tinka pritvirtinant plokscias detales, taciau sunkesniu detaliu neislaikys.

O Specialiai mase darytis vien del suklijavimo -- per daug "chlapato", mano galva mirksiukas.gif

Beje, Cipciukas anksciau minejo, kad "naudoja specialius klijus" -- kaip supratau, ta pramonini produkta... Jie buna gaminami is maistiniu gumu (pvz., tragakanto), sumaisytu su vandeniu ir kiek pakaitintu. Galima laikyt buteliuke, ypac ilgai stovi, negenda. Kazkaip niekada nenaudoju, bet tokiu minciu buvo kazkada ir vat turiu tikslu recepta -- parasysiu, jei reikia.

Nors jau ir be to savo mintyse turiu sarasa is triju punktu, ka reikia parasyt ar ikelt... butinai prisiruosiu netolimu metu blush2.gif

QUOTE(rembiene @ 2009 11 25, 10:41)
S.O.S koks krakmolas geriau pastilažui, bulvių ar kukurūzų? Kodėl? aš visada darydavau su bulvių, bet ėmiau ir pagalvojau, gal reik su kukurūzų? kaip tik ruošiuos į parduotuvę, tai net nežinau kurį pirkt sad.gif

Kaip ir visur kepiniams, kukuruzu. Kur jo rast, jau parase mirksiukas.gif
Atsakyti
Lauksim naujų receptukų ir idėjų iš Meian bigsmile.gif

P.S.: aš jūsų klausiau kodėl man dengimo masė pradėjo trupėti idėjus dažų, bet jūs neatsakėt blush2.gif gal pamiršot, o gal jums pasirodė, kad neverta atsakyti hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *monikute*: 25 lapkričio 2009 - 10:53
QUOTE(*monikute* @ 2009 11 25, 11:52)
Lauksim naujų receptukų ir idėjų iš Meian  bigsmile.gif

P.S.: aš jūsų klausiau kodėl man dengimo masė pradėjo trupėti idėjus dažų, bet jūs neatsakėt  blush2.gif  gal pamiršot, o gal jums pasirodė, kad neverta atsakyti hihihi.gif


Hmm, kazkaip neuzmaciau sio klausimo unsure.gif

Keista, kad pradejo trupeti -- buna, taip nutinka, kai dazai nekokybiski arba netinkami siam reikalui (mase arba kremai keicia konsistencija, "susitraukia" ir pan.). Bet, velgi, taip pat gali buti, kad dazai kokybiski, tik juos idedant mase pasirode "per slapia" ir bandant tai istaisyti buvo ideta per daug cukraus pudros... gali buti, ir kad mase paruosta ne itin gera, bet is pradziu buvo minkoma istraukta is mikrobanges, buvo silta ir atrode gerai, o vesdama eme trupeti ir tiesiog taip sutapo, kad dazai buvo ideti butent siuo momentu... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Meian @ 2009 11 25, 12:53)
Hmm, kazkaip neuzmaciau sio klausimo  unsure.gif

Keista, kad pradejo trupeti -- buna, taip nutinka, kai dazai nekokybiski arba netinkami siam reikalui (mase arba kremai keicia konsistencija, "susitraukia" ir pan.). Bet, velgi, taip pat gali buti, kad dazai kokybiski, tik juos idedant mase pasirode "per slapia" ir bandant tai istaisyti buvo ideta per daug cukraus pudros... gali buti, ir kad mase paruosta ne itin gera, bet is pradziu buvo minkoma istraukta is mikrobanges, buvo silta ir atrode gerai, o vesdama eme trupeti ir tiesiog taip sutapo, kad dazai buvo ideti butent siuo momentu...  unsure.gif


aišku smile.gif supratau 4u.gif
O kaip galima pataisyti padėtį tokiu atveju g.gif man kažkaip tok sjausmas susidaro, kad ten trūksta to sirupo jungiamojo poveikio g.gif ar aš čia nusikalbu doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Man konditeris paaiškino , kodėl geriau kukurūzų , jis ne taip džiovina masę , ir aplamai jis visur , kaip minėjo Meian , tinka labiau .......mano medus tysta kaip siūlas biggrin.gif ....

monikiute , ne nuo viduriuko , netoli kraštelio , kaip ji gali netysti nesuprantu , tai juk plikyta tešla , be to mano su kiaušais , ji lyg guminė truputi ....virbalas beveik guli , galiukas pakiles į viršų .
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 11 25, 13:49)
Man konditeris paaiškino , kodėl geriau kukurūzų , jis ne taip džiovina masę , ir aplamai jis visur , kaip minėjo Meian , tinka labiau .......mano medus tysta kaip siūlas  biggrin.gif ....

monikiute , ne nuo viduriuko , netoli kraštelio , kaip ji gali netysti nesuprantu , tai juk plikyta tešla , be to mano su kiaušais , ji lyg guminė truputi ....virbalas beveik guli , galiukas pakiles į viršų .


O kas čia g.gif ? Tai gal ne pagal tą receptą darau, nes aš naudojau va šituos produktus:
150 ml vandens
50 gr margarino Vilnius arba EVE
250 gr miltu
dazai
Atsakyti