monikiute , aš kitaip darau , išspaudžiu lapelio formą , tada kraštelius tampau ....na kuo patogu , man virbalu ( kojinėm megzti ) jums gal dantų krapštuku , kitai gal dar kuo kitu , pasirinkite pačios .....man baibokai nesigauna , bet aš žinau , kad čia rankose esmė , pirštuose , ir niekas kitas negali padėti jų nulipdyti , gal tik praktika padėtų ir gyslelė tam .
QUOTE(Cipciukas @ 2009 11 25, 10:26)
monikiute , aš kitaip darau , išspaudžiu lapelio formą , tada kraštelius tampau ....na kuo patogu , man virbalu ( kojinėm megzti ) jums gal dantų krapštuku , kitai gal dar kuo kitu , pasirinkite pačios .....man baibokai nesigauna , bet aš žinau , kad čia rankose esmė , pirštuose , ir niekas kitas negali padėti jų nulipdyti , gal tik praktika padėtų ir gyslelė tam .
O virbaliuką laikot statmenai lapeliui (stalui) ar pasvirusį? Spaudžiat giliai ar švelniai per paviršių? Braukti pradedat nuo lapo viduriuko ar arčiau jo kraščiukų? Aš kai dariau tai man tiesiog griovelis gavosi ir tiek neištįso visiškai tas kraščiukas sakau, gal masė ne tokia gavosi
S.O.S koks krakmolas geriau pastilažui, bulvių ar kukurūzų? Kodėl? aš visada darydavau su bulvių, bet ėmiau ir pagalvojau, gal reik su kukurūzų? kaip tik ruošiuos į parduotuvę, tai net nežinau kurį pirkt
QUOTE(rembiene @ 2009 11 25, 10:41)
S.O.S koks krakmolas geriau pastilažui, bulvių ar kukurūzų? Kodėl? aš visada darydavau su bulvių, bet ėmiau ir pagalvojau, gal reik su kukurūzų? kaip tik ruošiuos į parduotuvę, tai net nežinau kurį pirkt
Kiek žinau geriau kukurūzų O kodėl nepamenu
O kur jo galima gauti to krakmolo, nes kiek žiūrėjau didžiuosiuose prekybos centruose tai nemačiau
QUOTE(*monikute* @ 2009 11 25, 10:48)
Kiek žinau geriau kukurūzų O kodėl nepamenu
O kur jo galima gauti to krakmolo, nes kiek žiūrėjau didžiuosiuose prekybos centruose tai nemačiau
O kur jo galima gauti to krakmolo, nes kiek žiūrėjau didžiuosiuose prekybos centruose tai nemačiau
Monikute, tas kukuruzu krakmolas buna tokioj geltonoj dezutej, ant jos pyragelis ar prapjautas pyragas nupaisytas. Bent jau pas mus maximoj jis padetas prie bulviu krakmolu, prie cukraus pudru jis Dr.Oetker
QUOTE(eglejk @ 2009 11 25, 10:52)
Monikute, tas kukuruzu krakmolas buna tokioj geltonoj dezutej, ant jos pyragelis ar prapjautas pyragas nupaisytas. Bent jau pas mus maximoj jis padetas prie bulviu krakmolu, prie cukraus pudru jis Dr.Oetker
Bandysiu dar paieškoti Ačiū už info
QUOTE(Vaidullka @ 2009 11 24, 19:32)
Jau sutrukdžiau Nežinojau, kad taip bus, viešai atsiprašau
Kas cia dabar per atsiprasinejimai -- galiu tik padekoti uz rupesti ir pagirti uz akyluma
Labai idomi suknyte
QUOTE(Cipciukas @ 2009 11 24, 21:20)
va šamanė ir paaiškino ....
Tik labai trumpai pakomentuosiu... pramoninis dirbtinis medus gaminamas is gliukozes ir fruktozes, o ne sacharozes, todel turi glaudesne struktura ir gaminiai, naudojant ji, bus tasesni, negu naudojant cukraus sirupa -- juolab, virta namuose.
Jei tai yra siek tiek pakaramelizuotas cukraus sirupas, siuo atveju tik geriau -- karamelizavimas duoda didesni tasuma, taciau visgi cukrus yra cukrus.
Tuo tarpu del kainos -- aiskus faktas, kad su cukrumi bus pigiau (o neretai gaminiu ir skonis buna geresnis naudojant cukru, nei gliukozes gaminius).
Gitule, abu tortai nuostabus. Alaus bokalo ideja O kitame tortuke mane suzavejo nuostabus drugelis.
QUOTE(rembiene @ 2009 11 25, 10:25)
tuoj išvarysit mane su tais mano klausimais, kurie turbūt jau šimtą kart aptarti nu bet vistiek ... o kuo Jūs sulipinate cukrinės masės detales (figūrėles, cukrines gėles ir oan) tarpusavyj, nu man niekaip nelimpa tarpusavyje ir su vandeniu ir su spiritu bandžiau... aisningą kiba darytis? bet juk jis labai greit stingsta... kas belieka - želatina?
Ta pacia geliu mase (arba apdengimo mase) praskiedus vandeniu iki tasios konsistencijos turesi puikiausius klijus.
Spiritas ir vanduo labai tinka pritvirtinant plokscias detales, taciau sunkesniu detaliu neislaikys.
O Specialiai mase darytis vien del suklijavimo -- per daug "chlapato", mano galva
Beje, Cipciukas anksciau minejo, kad "naudoja specialius klijus" -- kaip supratau, ta pramonini produkta... Jie buna gaminami is maistiniu gumu (pvz., tragakanto), sumaisytu su vandeniu ir kiek pakaitintu. Galima laikyt buteliuke, ypac ilgai stovi, negenda. Kazkaip niekada nenaudoju, bet tokiu minciu buvo kazkada ir vat turiu tikslu recepta -- parasysiu, jei reikia.
Nors jau ir be to savo mintyse turiu sarasa is triju punktu, ka reikia parasyt ar ikelt... butinai prisiruosiu netolimu metu
QUOTE(rembiene @ 2009 11 25, 10:41)
S.O.S koks krakmolas geriau pastilažui, bulvių ar kukurūzų? Kodėl? aš visada darydavau su bulvių, bet ėmiau ir pagalvojau, gal reik su kukurūzų? kaip tik ruošiuos į parduotuvę, tai net nežinau kurį pirkt
Kaip ir visur kepiniams, kukuruzu. Kur jo rast, jau parase
Lauksim naujų receptukų ir idėjų iš Meian
P.S.: aš jūsų klausiau kodėl man dengimo masė pradėjo trupėti idėjus dažų, bet jūs neatsakėt gal pamiršot, o gal jums pasirodė, kad neverta atsakyti
P.S.: aš jūsų klausiau kodėl man dengimo masė pradėjo trupėti idėjus dažų, bet jūs neatsakėt gal pamiršot, o gal jums pasirodė, kad neverta atsakyti
QUOTE(*monikute* @ 2009 11 25, 11:52)
Lauksim naujų receptukų ir idėjų iš Meian
P.S.: aš jūsų klausiau kodėl man dengimo masė pradėjo trupėti idėjus dažų, bet jūs neatsakėt gal pamiršot, o gal jums pasirodė, kad neverta atsakyti
P.S.: aš jūsų klausiau kodėl man dengimo masė pradėjo trupėti idėjus dažų, bet jūs neatsakėt gal pamiršot, o gal jums pasirodė, kad neverta atsakyti
Hmm, kazkaip neuzmaciau sio klausimo
Keista, kad pradejo trupeti -- buna, taip nutinka, kai dazai nekokybiski arba netinkami siam reikalui (mase arba kremai keicia konsistencija, "susitraukia" ir pan.). Bet, velgi, taip pat gali buti, kad dazai kokybiski, tik juos idedant mase pasirode "per slapia" ir bandant tai istaisyti buvo ideta per daug cukraus pudros... gali buti, ir kad mase paruosta ne itin gera, bet is pradziu buvo minkoma istraukta is mikrobanges, buvo silta ir atrode gerai, o vesdama eme trupeti ir tiesiog taip sutapo, kad dazai buvo ideti butent siuo momentu...
QUOTE(Meian @ 2009 11 25, 12:53)
Hmm, kazkaip neuzmaciau sio klausimo
Keista, kad pradejo trupeti -- buna, taip nutinka, kai dazai nekokybiski arba netinkami siam reikalui (mase arba kremai keicia konsistencija, "susitraukia" ir pan.). Bet, velgi, taip pat gali buti, kad dazai kokybiski, tik juos idedant mase pasirode "per slapia" ir bandant tai istaisyti buvo ideta per daug cukraus pudros... gali buti, ir kad mase paruosta ne itin gera, bet is pradziu buvo minkoma istraukta is mikrobanges, buvo silta ir atrode gerai, o vesdama eme trupeti ir tiesiog taip sutapo, kad dazai buvo ideti butent siuo momentu...
Keista, kad pradejo trupeti -- buna, taip nutinka, kai dazai nekokybiski arba netinkami siam reikalui (mase arba kremai keicia konsistencija, "susitraukia" ir pan.). Bet, velgi, taip pat gali buti, kad dazai kokybiski, tik juos idedant mase pasirode "per slapia" ir bandant tai istaisyti buvo ideta per daug cukraus pudros... gali buti, ir kad mase paruosta ne itin gera, bet is pradziu buvo minkoma istraukta is mikrobanges, buvo silta ir atrode gerai, o vesdama eme trupeti ir tiesiog taip sutapo, kad dazai buvo ideti butent siuo momentu...
aišku supratau
O kaip galima pataisyti padėtį tokiu atveju man kažkaip tok sjausmas susidaro, kad ten trūksta to sirupo jungiamojo poveikio ar aš čia nusikalbu
Man konditeris paaiškino , kodėl geriau kukurūzų , jis ne taip džiovina masę , ir aplamai jis visur , kaip minėjo Meian , tinka labiau .......mano medus tysta kaip siūlas ....
monikiute , ne nuo viduriuko , netoli kraštelio , kaip ji gali netysti nesuprantu , tai juk plikyta tešla , be to mano su kiaušais , ji lyg guminė truputi ....virbalas beveik guli , galiukas pakiles į viršų .
monikiute , ne nuo viduriuko , netoli kraštelio , kaip ji gali netysti nesuprantu , tai juk plikyta tešla , be to mano su kiaušais , ji lyg guminė truputi ....virbalas beveik guli , galiukas pakiles į viršų .
QUOTE(Cipciukas @ 2009 11 25, 13:49)
Man konditeris paaiškino , kodėl geriau kukurūzų , jis ne taip džiovina masę , ir aplamai jis visur , kaip minėjo Meian , tinka labiau .......mano medus tysta kaip siūlas ....
monikiute , ne nuo viduriuko , netoli kraštelio , kaip ji gali netysti nesuprantu , tai juk plikyta tešla , be to mano su kiaušais , ji lyg guminė truputi ....virbalas beveik guli , galiukas pakiles į viršų .
monikiute , ne nuo viduriuko , netoli kraštelio , kaip ji gali netysti nesuprantu , tai juk plikyta tešla , be to mano su kiaušais , ji lyg guminė truputi ....virbalas beveik guli , galiukas pakiles į viršų .
O kas čia ? Tai gal ne pagal tą receptą darau, nes aš naudojau va šituos produktus:
150 ml vandens
50 gr margarino Vilnius arba EVE
250 gr miltu
dazai