
monikiute , aš kitaip darau , išspaudžiu lapelio formą , tada kraštelius tampau ....na kuo patogu , man virbalu ( kojinėm megzti ) jums gal dantų krapštuku , kitai gal dar kuo kitu , pasirinkite pačios .....man baibokai nesigauna , bet aš žinau , kad čia rankose esmė , pirštuose , ir niekas kitas negali padėti jų nulipdyti , gal tik praktika padėtų ir gyslelė tam
.

QUOTE(Cipciukas @ 2009 11 25, 10:26)
monikiute , aš kitaip darau , išspaudžiu lapelio formą , tada kraštelius tampau ....na kuo patogu , man virbalu ( kojinėm megzti ) jums gal dantų krapštuku , kitai gal dar kuo kitu , pasirinkite pačios .....man baibokai nesigauna , bet aš žinau , kad čia rankose esmė , pirštuose , ir niekas kitas negali padėti jų nulipdyti , gal tik praktika padėtų ir gyslelė tam
.

O virbaliuką laikot statmenai lapeliui (stalui) ar pasvirusį? Spaudžiat giliai ar švelniai per paviršių? Braukti pradedat nuo lapo viduriuko ar arčiau jo kraščiukų? Aš kai dariau tai man tiesiog griovelis gavosi ir tiek



S.O.S koks krakmolas geriau pastilažui, bulvių ar kukurūzų? Kodėl? aš visada darydavau su bulvių, bet ėmiau ir pagalvojau, gal reik su kukurūzų? kaip tik ruošiuos į parduotuvę, tai net nežinau kurį pirkt

QUOTE(rembiene @ 2009 11 25, 10:41)
S.O.S koks krakmolas geriau pastilažui, bulvių ar kukurūzų? Kodėl? aš visada darydavau su bulvių, bet ėmiau ir pagalvojau, gal reik su kukurūzų? kaip tik ruošiuos į parduotuvę, tai net nežinau kurį pirkt 

Kiek žinau geriau kukurūzų


O kur jo galima gauti to krakmolo, nes kiek žiūrėjau didžiuosiuose prekybos centruose tai nemačiau

QUOTE(*monikute* @ 2009 11 25, 10:48)
Kiek žinau geriau kukurūzų
O kodėl nepamenu
O kur jo galima gauti to krakmolo, nes kiek žiūrėjau didžiuosiuose prekybos centruose tai nemačiau


O kur jo galima gauti to krakmolo, nes kiek žiūrėjau didžiuosiuose prekybos centruose tai nemačiau

Monikute, tas kukuruzu krakmolas buna tokioj geltonoj dezutej, ant jos pyragelis ar prapjautas pyragas nupaisytas. Bent jau pas mus maximoj jis padetas prie bulviu krakmolu, prie cukraus pudru

QUOTE(eglejk @ 2009 11 25, 10:52)
Monikute, tas kukuruzu krakmolas buna tokioj geltonoj dezutej, ant jos pyragelis ar prapjautas pyragas nupaisytas. Bent jau pas mus maximoj jis padetas prie bulviu krakmolu, prie cukraus pudru
jis Dr.Oetker

Bandysiu dar paieškoti


QUOTE(Vaidullka @ 2009 11 24, 19:32)
Kas cia dabar per atsiprasinejimai -- galiu tik padekoti uz rupesti ir pagirti uz akyluma

Labai idomi suknyte

QUOTE(Cipciukas @ 2009 11 24, 21:20)
Tik labai trumpai pakomentuosiu... pramoninis dirbtinis medus gaminamas is gliukozes ir fruktozes, o ne sacharozes, todel turi glaudesne struktura ir gaminiai, naudojant ji, bus tasesni, negu naudojant cukraus sirupa -- juolab, virta namuose.
Jei tai yra siek tiek pakaramelizuotas cukraus sirupas, siuo atveju tik geriau -- karamelizavimas duoda didesni tasuma, taciau visgi cukrus yra cukrus.
Tuo tarpu del kainos -- aiskus faktas, kad su cukrumi bus pigiau (o neretai gaminiu ir skonis buna geresnis naudojant cukru, nei gliukozes gaminius).
Gitule, abu tortai nuostabus. Alaus bokalo ideja

QUOTE(rembiene @ 2009 11 25, 10:25)
tuoj išvarysit mane su tais mano klausimais, kurie turbūt jau šimtą kart aptarti
nu bet vistiek ...
o kuo Jūs sulipinate cukrinės masės detales (figūrėles, cukrines gėles ir oan) tarpusavyj, nu man niekaip nelimpa tarpusavyje
ir su vandeniu ir su spiritu bandžiau... aisningą kiba darytis? bet juk jis labai greit stingsta... kas belieka - želatina?



Ta pacia geliu mase (arba apdengimo mase) praskiedus vandeniu iki tasios konsistencijos turesi puikiausius klijus.
Spiritas ir vanduo labai tinka pritvirtinant plokscias detales, taciau sunkesniu detaliu neislaikys.
O Specialiai mase darytis vien del suklijavimo -- per daug "chlapato", mano galva

Beje, Cipciukas anksciau minejo, kad "naudoja specialius klijus" -- kaip supratau, ta pramonini produkta... Jie buna gaminami is maistiniu gumu (pvz., tragakanto), sumaisytu su vandeniu ir kiek pakaitintu. Galima laikyt buteliuke, ypac ilgai stovi, negenda. Kazkaip niekada nenaudoju, bet tokiu minciu buvo kazkada ir vat turiu tikslu recepta -- parasysiu, jei reikia.
Nors jau ir be to savo mintyse turiu sarasa is triju punktu, ka reikia parasyt ar ikelt... butinai prisiruosiu netolimu metu

QUOTE(rembiene @ 2009 11 25, 10:41)
S.O.S koks krakmolas geriau pastilažui, bulvių ar kukurūzų? Kodėl? aš visada darydavau su bulvių, bet ėmiau ir pagalvojau, gal reik su kukurūzų? kaip tik ruošiuos į parduotuvę, tai net nežinau kurį pirkt 

Kaip ir visur kepiniams, kukuruzu. Kur jo rast, jau parase

Lauksim naujų receptukų ir idėjų iš Meian 
P.S.: aš jūsų klausiau kodėl man dengimo masė pradėjo trupėti idėjus dažų, bet jūs neatsakėt
gal pamiršot, o gal jums pasirodė, kad neverta atsakyti

P.S.: aš jūsų klausiau kodėl man dengimo masė pradėjo trupėti idėjus dažų, bet jūs neatsakėt


QUOTE(*monikute* @ 2009 11 25, 11:52)
Lauksim naujų receptukų ir idėjų iš Meian 
P.S.: aš jūsų klausiau kodėl man dengimo masė pradėjo trupėti idėjus dažų, bet jūs neatsakėt
gal pamiršot, o gal jums pasirodė, kad neverta atsakyti 

P.S.: aš jūsų klausiau kodėl man dengimo masė pradėjo trupėti idėjus dažų, bet jūs neatsakėt


Hmm, kazkaip neuzmaciau sio klausimo

Keista, kad pradejo trupeti -- buna, taip nutinka, kai dazai nekokybiski arba netinkami siam reikalui (mase arba kremai keicia konsistencija, "susitraukia" ir pan.). Bet, velgi, taip pat gali buti, kad dazai kokybiski, tik juos idedant mase pasirode "per slapia" ir bandant tai istaisyti buvo ideta per daug cukraus pudros... gali buti, ir kad mase paruosta ne itin gera, bet is pradziu buvo minkoma istraukta is mikrobanges, buvo silta ir atrode gerai, o vesdama eme trupeti ir tiesiog taip sutapo, kad dazai buvo ideti butent siuo momentu...

QUOTE(Meian @ 2009 11 25, 12:53)
Hmm, kazkaip neuzmaciau sio klausimo
Keista, kad pradejo trupeti -- buna, taip nutinka, kai dazai nekokybiski arba netinkami siam reikalui (mase arba kremai keicia konsistencija, "susitraukia" ir pan.). Bet, velgi, taip pat gali buti, kad dazai kokybiski, tik juos idedant mase pasirode "per slapia" ir bandant tai istaisyti buvo ideta per daug cukraus pudros... gali buti, ir kad mase paruosta ne itin gera, bet is pradziu buvo minkoma istraukta is mikrobanges, buvo silta ir atrode gerai, o vesdama eme trupeti ir tiesiog taip sutapo, kad dazai buvo ideti butent siuo momentu...

Keista, kad pradejo trupeti -- buna, taip nutinka, kai dazai nekokybiski arba netinkami siam reikalui (mase arba kremai keicia konsistencija, "susitraukia" ir pan.). Bet, velgi, taip pat gali buti, kad dazai kokybiski, tik juos idedant mase pasirode "per slapia" ir bandant tai istaisyti buvo ideta per daug cukraus pudros... gali buti, ir kad mase paruosta ne itin gera, bet is pradziu buvo minkoma istraukta is mikrobanges, buvo silta ir atrode gerai, o vesdama eme trupeti ir tiesiog taip sutapo, kad dazai buvo ideti butent siuo momentu...

aišku


O kaip galima pataisyti padėtį tokiu atveju




Man konditeris paaiškino , kodėl geriau kukurūzų , jis ne taip džiovina masę , ir aplamai jis visur , kaip minėjo Meian , tinka labiau .......mano medus tysta kaip siūlas
....
monikiute , ne nuo viduriuko , netoli kraštelio , kaip ji gali netysti nesuprantu , tai juk plikyta tešla , be to mano su kiaušais , ji lyg guminė truputi ....virbalas beveik guli , galiukas pakiles į viršų .

monikiute , ne nuo viduriuko , netoli kraštelio , kaip ji gali netysti nesuprantu , tai juk plikyta tešla , be to mano su kiaušais , ji lyg guminė truputi ....virbalas beveik guli , galiukas pakiles į viršų .
QUOTE(Cipciukas @ 2009 11 25, 13:49)
Man konditeris paaiškino , kodėl geriau kukurūzų , jis ne taip džiovina masę , ir aplamai jis visur , kaip minėjo Meian , tinka labiau .......mano medus tysta kaip siūlas
....
monikiute , ne nuo viduriuko , netoli kraštelio , kaip ji gali netysti nesuprantu , tai juk plikyta tešla , be to mano su kiaušais , ji lyg guminė truputi ....virbalas beveik guli , galiukas pakiles į viršų .

monikiute , ne nuo viduriuko , netoli kraštelio , kaip ji gali netysti nesuprantu , tai juk plikyta tešla , be to mano su kiaušais , ji lyg guminė truputi ....virbalas beveik guli , galiukas pakiles į viršų .
O kas čia

150 ml vandens
50 gr margarino Vilnius arba EVE
250 gr miltu
dazai