Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(Agniuk@s @ 2009 12 02, 19:16)
Meian

Turiu savo konspektuose issisaugojus viena receptuka,turbut cia ir bus butent Jusu dekorgelis ? Bent jau man taip atrodo....  smile.gif



auksas tu tikras ......aciu labai labai......turejau dar pirktinio truputy ,bet jau visai y pabaiga,tai sukau galva kuo jy reiks pakeisti......butinai darysiu kuria dienuke..... oro_buckis.gif oro_buckis.gif oro_buckis.gif
Atsakyti
QUOTE(kirbe @ 2009 12 02, 20:45)
auksas tu tikras ......aciu labai labai......turejau dar pirktinio truputy ,bet jau visai y pabaiga,tai sukau galva kuo jy reiks pakeisti......butinai darysiu kuria dienuke..... oro_buckis.gif  oro_buckis.gif  oro_buckis.gif

Mergaites,jei darysit,tai foto-reportaza ar komentarus nuo iki.Ar gerai? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Agniuk@s @ 2009 12 02, 20:16)
Meian

Turiu savo konspektuose issisaugojus viena receptuka,turbut cia ir bus butent Jusu dekorgelis ? Bent jau man taip atrodo....  smile.gif

Kopinu:

Naminis receptas 1. Imam cukraus apie 1 + 1/4 puodelio ir vandens apie 1/3 puodelio, viska paverdam, kol cukrus galutinai istirps ir nebeliks kristalu. Nukeliam nuo ugnies (sirupo nekaramelizuojam!)
2. 2 valg. saukstus zelatinos (jei silpna, deti saukstus su kaupiuku) isleidziam 2-juose saukstuose salto vandens (geriausia butu tokiame inde, kaip kad buna kavai virt ant dujines tokie skirti). Paliekam 5 min. brinkti.
3. Pakaitinam inda, kol zelatina istirpsta ir mase tampa vientisa (neuzverdam!!).
4. Nenuemus nuo ugnies, supilam i zelatina cukraus sirupa ir gerai viska ismaisom.
5. Nukeliam nuo ugnies, atvesinam.
6. Naudojam  Jos pagalba galima suteikti blizgius akcentus papuosimams (naudojant nedazyta), arba dazyti ja (geriausia "gel paste" konsistencijos dazais, bet galima ir milteliais) ir tada suteikti spalvotus akcentus.

Sios zeles likuti galima laikyti saldytuve ir prireikus pakartotinai panaudoti veliau. Stovi bent pora menesiu drasiai.

Dar viena gudrybe  Sitaip paruostos zeles galima ideti i sviestini krema, kuriuo ruosiates puosti torta (nedideliu santykiu, na, mazdaug koki arbatini sauksteli zeles i 200 ml kremo). Jusu kremas taps daug paklusnesnis puosiant, ir daug patvariau laikys forma pastovejes (beje, lyg ir uzmaciau, kad kazkas anksciau cia skundesi sviestinio kremo patvarumu?  Tad stai, dekit i vidu zeles  ). Sviestiniu kremu tada bus galima ir "mandresnes" figuras raityti (visi smaili krastai liks stoveti kaip kareivukai tarnyboje), ir plona srovele piesti, raides rasyti ir t.t.



Dziugu, kad bent kazkas ne tik paskaite, bet ir nepatingejo demesi atkreipt mirksiukas.gif

Siaip butent sita recepta surasiau tada, kai ejo kalba apie kuo paprastesniu produktu naudojima. Tada rasiau ir apie mase su cukraus sirupu, ir apie sita zeliuka. Taciau siaip dazniausiai naudoju dekorgeli ne su cukrumi, o su gliukozes milteliais -- ir paruosimas paprastesnis, nereikia tiek "terliotis", ir stovi geriau (cukrus labiau linkes kristalizuotis). Receptas siuo atveju toks:

1 v.s. zelatinos uzpilam 2 v.s. salto vandens; leidziam isbrinkti.
Apie 250 ml gliukozes milteliu uzpilam 1/3 stikl. vandens, uzvirinam ir trumpai paverdam (nelaukiam nei kol prades letai kunkuliuoti, nei tirsteti -- sirupas turi likti sviesus ir poskystis).
Sirupa uzpilam ant isbrinkusios zelatinos, atausinam iki kambario t-ros (letai maisant arba plakant).

Kiekis gausis nedidelis, o gautas produktas po atvesinimo turi buti laikomas saldytuve. TIKRAI stoves nepakitusi bent kokias 2 dienas, o po to jau ziurekit -- buna, po poros dienu pradeda atsiradineti viduje tokios baltos "snaiges" - reiskia, gliukoze ima kristalizuotis. Galima naudoti, jei pries tai pasildysite mikrobangeje ir viska gerai ismaisysite. Bet jei visa mase taps balta -- susicukravo, negerai.

Tiek i cukraus, tiek i gliukozes sirupa galima iberti siek tiek citrinos rugsteles stabilizavimui.

A, dar: jei norite tinginio recepto, visada galima i 1 stikl dirbtinio medaus ismaisyti 1 vs islydytos zelatinos ir naudoti tai kaip dekorgeli. Efektas bus labai panasus, tik spalva daug tamsesne... blush2.gif

Nuotraukas surasiu ir ikelsiu veliau... gal penktadieni mastau.gif Turiu dar visokiu minciu ir kitokio gerio jums atnesti, nebesuspeju visko...

Papildyta:
QUOTE(Angel1203 @ 2009 12 02, 17:04)
o tai sakot aptepti tortus tai gal cia su juo aptepa tokias vaisiu kruvas ant torto ir jie atrodo kaip zele apipilti.


Vaisiu kruvas paprastai apipila tokiais milteliais, praskiestais vandeniu, kuriuose yra ne tik zele, bet ir krakmolo maisyta, ir ivairiu stabilizatoriu... Dr Oetker gamina tokia specialia "glazura" - persvieciamos ir raudonos tai tikrai buna net ir prekybcentriuose.

Tos glazuros greit sutvirteja, tuo tarpu dekorgelis neturi taip greit stingt -- jis turi but minkstas ir tasus, turi but imanoma ji islieti antgaliu...

Jei idomu, tai drasiai bandykit pasigamint ta su gliukoze, ir kai jo temperatura bus tokia pati ar jau kiek vesesne, nei jusu kuno t-ra, galit pabandyt naudoti -- tada ir matysit, kaip tas dalykas atrodo "gyvai".
Atsakyti
Atnesu savo vakaryksti kurini, tikrovej zymiau geriau atrodo g.gif
Apacia - medutis, virsuj, sokoladiniai biskvitai, mascarpones-grietineles pertepimas ir bananai. Virsuj grietinele bigsmile.gif
user posted image
Atsakyti
oho, koks gerulis bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Angel1203 @ 2009 12 02, 16:04)

klausyk o tai sakot aptepti tortus tai gal cia su juo aptepa tokias vaisiu kruvas ant torto ir jie atrodo kaip zele apipilti.


va kaip atrodo decorgeliu aptepti tortai.....
bet cia su pirktiniu tuo,o su namie gamintu dar nebandziau.....
user posted image
user posted image
Atsakyti
Rasyte koks tortas labai grazuolis kaip pamaciau tai man toks jis primenantis ziema ir daug sniego pasiilgau sniego verysad.gif

Otas dekorgelis visai nioko dalykas siap tai man jis skanus bent jau kaip valgiau pirktini tortuka kazkoki nu reiks kada pabandyti padaryti bet jai namie gaminam manau reik ir ta dekorgeli pasigaminti namu salygom thumbup.gif
Atsakyti
user posted image

na,ka mergaites,pradedam savaitgali smile.gif

vaisinis tortas su grietinele,gelytes is pastilazo.bandziau lipdyti meskuti is marzipano.kas isejo pacios matot,labai nepeikit,nes cia pirmas blush2.gif
Atsakyti
Labukas smile.gif

bigsmile.gif Kiek gražių torčiukų wub.gif
ax.gif Va man irgi nepavyksta gražiai nufotkinti,realiai gražiau atrodo,negu fotkėj blush2.gif
Decorgelis tikrai suteikia tortui liuksišką vaizdelį,ačiū,Meian aciuks.gif
Atsakyti
JOLKA999 , sveikinu su pirmu meškučiu thumbup.gif labai fainuolis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLKA999 @ 2009 12 03, 12:04)

vaisinis tortas su grietinele,gelytes is pastilazo.bandziau lipdyti meskuti is marzipano.kas isejo pacios matot,labai nepeikit,nes cia pirmas blush2.gif

bigsmile.gif Labai mielas meškutis,gerai pavyko mirksiukas.gif
Atsakyti
savaitgalis prasideja jeeee, jega thumbup.gif jolka tavo meskis visai fainuolis isejo mirksiukas.gif
Atsakyti