QUOTE(Agniuk@s @ 2009 12 02, 20:16)
Meian
Turiu savo konspektuose issisaugojus viena receptuka,turbut cia ir bus butent Jusu dekorgelis ? Bent jau man taip atrodo....
Kopinu:
Naminis receptas 1. Imam cukraus apie 1 + 1/4 puodelio ir vandens apie 1/3 puodelio, viska paverdam, kol cukrus galutinai istirps ir nebeliks kristalu. Nukeliam nuo ugnies (sirupo nekaramelizuojam!)
2. 2 valg. saukstus zelatinos (jei silpna, deti saukstus su kaupiuku) isleidziam 2-juose saukstuose salto vandens (geriausia butu tokiame inde, kaip kad buna kavai virt ant dujines tokie skirti). Paliekam 5 min. brinkti.
3. Pakaitinam inda, kol zelatina istirpsta ir mase tampa vientisa (neuzverdam!!).
4. Nenuemus nuo ugnies, supilam i zelatina cukraus sirupa ir gerai viska ismaisom.
5. Nukeliam nuo ugnies, atvesinam.
6. Naudojam Jos pagalba galima suteikti blizgius akcentus papuosimams (naudojant nedazyta), arba dazyti ja (geriausia "gel paste" konsistencijos dazais, bet galima ir milteliais) ir tada suteikti spalvotus akcentus.
Sios zeles likuti galima laikyti saldytuve ir prireikus pakartotinai panaudoti veliau. Stovi bent pora menesiu drasiai.
Dar viena gudrybe Sitaip paruostos zeles galima ideti i sviestini krema, kuriuo ruosiates puosti torta (nedideliu santykiu, na, mazdaug koki arbatini sauksteli zeles i 200 ml kremo). Jusu kremas taps daug paklusnesnis puosiant, ir daug patvariau laikys forma pastovejes (beje, lyg ir uzmaciau, kad kazkas anksciau cia skundesi sviestinio kremo patvarumu? Tad stai, dekit i vidu zeles ). Sviestiniu kremu tada bus galima ir "mandresnes" figuras raityti (visi smaili krastai liks stoveti kaip kareivukai tarnyboje), ir plona srovele piesti, raides rasyti ir t.t.
Dziugu, kad bent kazkas ne tik paskaite, bet ir nepatingejo demesi atkreipt
Siaip butent sita recepta surasiau tada, kai ejo kalba apie kuo paprastesniu produktu naudojima. Tada rasiau ir apie mase su cukraus sirupu, ir apie sita zeliuka. Taciau siaip dazniausiai naudoju dekorgeli ne su cukrumi, o su gliukozes milteliais -- ir paruosimas paprastesnis, nereikia tiek "terliotis", ir stovi geriau (cukrus labiau linkes kristalizuotis). Receptas siuo atveju toks:
1 v.s. zelatinos uzpilam 2 v.s. salto vandens; leidziam isbrinkti.
Apie 250 ml gliukozes milteliu uzpilam 1/3 stikl. vandens, uzvirinam ir trumpai paverdam (nelaukiam nei kol prades letai kunkuliuoti, nei tirsteti -- sirupas turi likti sviesus ir poskystis).
Sirupa uzpilam ant isbrinkusios zelatinos, atausinam iki kambario t-ros (letai maisant arba plakant).
Kiekis gausis nedidelis, o gautas produktas po atvesinimo turi buti laikomas saldytuve. TIKRAI stoves nepakitusi bent kokias 2 dienas, o po to jau ziurekit -- buna, po poros dienu pradeda atsiradineti viduje tokios baltos "snaiges" - reiskia, gliukoze ima kristalizuotis. Galima naudoti, jei pries tai pasildysite mikrobangeje ir viska gerai ismaisysite. Bet jei visa mase taps balta -- susicukravo, negerai.
Tiek i cukraus, tiek i gliukozes sirupa galima iberti siek tiek citrinos rugsteles stabilizavimui.
A, dar: jei norite tinginio recepto, visada galima i 1 stikl dirbtinio medaus ismaisyti 1 vs islydytos zelatinos ir naudoti tai kaip dekorgeli. Efektas bus labai panasus, tik spalva daug tamsesne...
Nuotraukas surasiu ir ikelsiu veliau... gal penktadieni

Turiu dar visokiu minciu ir kitokio gerio jums atnesti, nebesuspeju visko...
Papildyta:
QUOTE(Angel1203 @ 2009 12 02, 17:04)
o tai sakot aptepti tortus tai gal cia su juo aptepa tokias vaisiu kruvas ant torto ir jie atrodo kaip zele apipilti.
Vaisiu kruvas paprastai apipila tokiais milteliais, praskiestais vandeniu, kuriuose yra ne tik zele, bet ir krakmolo maisyta, ir ivairiu stabilizatoriu... Dr Oetker gamina tokia specialia "glazura" - persvieciamos ir raudonos tai tikrai buna net ir prekybcentriuose.
Tos glazuros greit sutvirteja, tuo tarpu dekorgelis neturi taip greit stingt -- jis turi but minkstas ir tasus, turi but imanoma ji islieti antgaliu...
Jei idomu, tai drasiai bandykit pasigamint ta su gliukoze, ir kai jo temperatura bus tokia pati ar jau kiek vesesne, nei jusu kuno t-ra, galit pabandyt naudoti -- tada ir matysit, kaip tas dalykas atrodo "gyvai".