Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

va, merginos, jeigu idomu, parodysiu Jums kaip atrodo gerai isplaktas aisingas. Darau pagal Cipciuko recepta, gal vandenuko kiek maziau. Plaku mikseriu lygiai 10 min. Mikserio mano galingumas 500 W.

Tai toks aisingas gali stoveti saldytuve, sandariai uzdarytas nors ir menuo. Laikiau 2 savaites, nieko jam neatsitiko.

user posted image

user posted image
Atsakyti
va būtent ir pas mane toks, tik vandens nepilu 4u.gif
Atsakyti
Aciu Olesta Asseni jega atradimas doh.gif man tai tas aisingas gaunasi toks ka zinau jai dzibuka padetum tai gautusi grazus lygus bumbuliukas as labai atsiprasau bet dar klausimas ar sitas aisingas sustinges buna kaip uola ar toks kietas bet trapus ir burnoj istirpsta g.gif kazkaip durnai paklausiau bet gal suprasit ko norejau
Atsakyti
QUOTE(Angel1203 @ 2009 12 02, 14:50)
Aciu Olesta Asseni jega atradimas  doh.gif man tai tas aisingas gaunasi toks ka zinau jai dzibuka padetum tai gautusi grazus lygus bumbuliukas as labai atsiprasau bet dar klausimas ar sitas aisingas sustinges buna kaip uola ar toks kietas bet trapus ir burnoj istirpsta  g.gif  kazkaip durnai paklausiau bet gal suprasit ko norejau

sustingsta kaip ant meduolių jei žinai, nu traškus toks, trapus
Atsakyti
QUOTE(Angel1203 @ 2009 12 02, 15:33)
cia pas tave aisingas toks nieko sau  blink.gif kodel man jis nesigavo toksai kad galima butu kazka formuoti apart tu juosteliu kurios ciuciut pasileidzia  g.gif jai nesunku pasufleruok pagal koki tu recepta ji makaluoji ir ar su ranka ar su mikseriu g.gif  g.gif  idomiai cia man visai

Monikute aisingas ten  4u.gif

Galima, truputi pakomentuosiu, nes kazkaip labai jau nepelnytai toki paprastuti dalyka "mistifikuojat" blush2.gif Juk pasigaminti sita vadinama aisinga yra absoliuciai paprasta, receptas primityvesnis jau negali but:
kiausinio baltymas
citrinos rugstele arba saukstas sulciu (naudojama tam, kad stabilizuotu baltyma, be to, jei nebus dazoma -- rugstis suteikia baltumo "ryskesnio")
ir cukraus pudra.

Cukraus pudros dedama pagal poreiki, atsizvelgiant i tai, kokios norite konsistencijos. Idesit maziau -- bus tekantis glajus, idesit daugiau -- laikantis forma, galima privaryt netgi tiek, kad bus taip tirsta, jog nepajegsit per antgali isspaust.

Dedat cukraus pudra ir ziurit, kokia konsistencija -- cia jokiu proporciju is recepto nereikia tiketis, nes tik jusu pacios akis matys, kiek konkreciai pudros reikia butent tokio dydzio baltymui, norint isgaut norima tirstuma. Todel sitoj vietoj geriau visada maisyti rankomis, kad tiksliai jaustumet progresa, bei naudoti issijota cukraus pudra, kad nepaliktumet gumulu.

Pats tirsciausias aisingas naudojamas "stovintiems" papuosimams naudoti, tirstu glajumi piesiami ir tokie elementai, kurie turi grieztai islaikyti forma. Skystesnis ("tekantis") naudojamas ertmems uzpildyti (pvz., nusipaiset ant kepimo popieriaus tinkleli, ir uzpildot skylutes skystesniu aisingu). Visi variantai pilnai isdziuna, iki tvirto sukietejimo.

Baltyma aisingui galima plakt iki putu, galima ir neplakt (neplakant paprasciau ir greiciau, be to, iprastus papuosimus formuojant, plakimas iki putu nera butinas). Tik jei neplaksit iki putu, reikia atsimint viena keista dalyka: isgraibyt is baltymo visus "siulelius" (tas "virksteles" hihihi.gif), nes jei jas paliksit, gali trukdyt dirbt paruosus krema -- gali kimstis mazi antgaliukai. (Cia ko gera vienintele man zinoma vieta, kur is tiesu vertetu knibinetis po baltymo sudeti mastau.gif).

Geriausia, beje, ji naudoti pastovejusi para laiko saldytuve (pries tai butina stropiai apdengt maistine plevele -- negali but jokio kontakto su oru). Kita gudrybe (kaip ir su sviestiniais kremais; buvau kazkada anksciau apie tai rasiusi, bet, aisku, eilini karta mazai kas tepaskaite hihihi.gif) -- jei reikia geresnio elastingumo, svelnesnio kremo, i aisinga imaisykit dekorgelio (1 a.s. gelio vienai stiklinei aisingo). Pamatysit iskart skirtuma ir pagalvosit "brac, kodel anksciau to nedariau" mirksiukas.gif

Dekorgeli visada gaminuosi namuose, bet tinka ir pirktinis.
Papildyta:
NAITAI wub.gif notworthy.gif notworthy.gif notworthy.gif
Atsakyti
QUOTE(Meian @ 2009 12 02, 17:19)

Dekorgeli visada gaminuosi namuose, bet tinka ir pirktinis.

Aciu Meian nu zinot jau aprasynai yra vaizdu irgi tai reik darytu normalu aisinga niekada neisigilinau koks jis turi buti
Anksciau buvau skaicius kad mergaites naudoja zodi dekorgeli bet taip sau mintyse pasvarstydavau kas tai per daiktas g.gif tai dabar ta proga ir klausiau kas tai blink.gif ir is kur jo gauti blink.gif
Atsakyti
jo kas tas dekorgalis:)
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 12 02, 15:44)
va būtent ir pas mane toks, tik vandens nepilu  4u.gif

Siaip... i sita dalyka vanduo ir turetu buti pilamas tik tuo atveju, kai pridedama per daug cukraus pudros -- situacijai isgelbeti.
Atsakyti
o man viena kart toks blogas aisingas gavosi, ir nezinojau kad galima vandens.
Atsakyti
QUOTE(zuliaska @ 2009 12 02, 16:30)
jo kas tas dekorgalis:)

Tik dar karta irodo, kad nieks nieko neskaito tongue.gif Dekorgelis yra tokia minksta, bet forma laikanti zele, ja galima per antgali piesti, galima nudazius padengti torto virsu, galima maisyti i kitus kremus ir t.t.

Merginos jau daug kartu diskutavo ne tik apie ji pati, bet ir apie tai, kur jo perka (tiksliai pamenu, kai dalinosi 2 kg kibirus hihihi.gif). Siaip tai labai paprastas produktas, itin greit ir pigiai pagaminamas (svarbiausia -- mazais kiekiais, ne po kelis kg hihihi.gif ) tad mano galva neverta pirkt -- todel ir darausi namuose...

Beje, net ir vienos is naminiu versiju recepta buvau idejusi tongue.gif Ten toks labai "sukasdienintas" variantas buvo su cukraus sirupu. Siaip paprastai naudoju ne cukru (cukru sunkiau stabilizuot). Galeciau kada tiksliai aprasyt savo megemiausius variantus, turiu, beje, kazkur ir nuotrauku...

Kol kas suradau internete, kad parodyt, kaip tas "stebuklas" atrodo:

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Meian @ 2009 12 02, 17:58)

as labai jusu atsiprasau bet seku temas jeu nemazai laiko bet nemaciau arba dar buvau visai zale ir skaiciau kaip medicinine enciklopedija nes ir pasiliazas ir aisinga ir bezas man buvo antgamtiniai reiskiniai blush2.gif o be to to dekorgelio tikrai nera virsutineje temoje man atrodo g.gif
klausyk o tai sakot aptepti tortus tai gal cia su juo aptepa tokias vaisiu kruvas ant torto ir jie atrodo kaip zele apipilti.
Atsakyti
joooo, šitaip nepaprastai apie tokį paprastą reikalą, medalis Meian, už tavo kantrybę su mumis doh.gif tai vat kas tas dekorgelis Olesta paskaitė seniau ir esu mačiusi ir spalvoto, bet gi didžiuliais kibirais parduoda, o kai tiek tereikia kasdienybėje, tai iš tikrųjų atrodo nevertas pinigiukų, o vat kaip pasigaminti namie nedideliais kiekiais, tai būtų pravartu žinoti 4u.gif
Atsakyti