QUOTE(Angel1203 @ 2009 12 02, 15:33)
cia pas tave aisingas toks nieko sau

kodel man jis nesigavo toksai kad galima butu kazka formuoti apart tu juosteliu kurios ciuciut pasileidzia

jai nesunku pasufleruok pagal koki tu recepta ji makaluoji ir ar su ranka ar su mikseriu

idomiai cia man visai
Monikute aisingas ten
Galima, truputi pakomentuosiu, nes kazkaip labai jau nepelnytai toki paprastuti dalyka "mistifikuojat"

Juk pasigaminti sita vadinama
aisinga yra absoliuciai paprasta, receptas primityvesnis jau negali but:
kiausinio baltymas
citrinos rugstele arba saukstas sulciu (naudojama tam, kad stabilizuotu baltyma, be to, jei nebus dazoma -- rugstis suteikia baltumo "ryskesnio")
ir cukraus pudra.
Cukraus pudros dedama pagal poreiki, atsizvelgiant i tai, kokios norite konsistencijos. Idesit maziau -- bus
tekantis glajus, idesit daugiau -- laikantis forma, galima privaryt netgi tiek, kad bus taip tirsta, jog nepajegsit per antgali isspaust.
Dedat cukraus pudra ir ziurit, kokia konsistencija -- cia jokiu proporciju is recepto nereikia tiketis, nes tik jusu pacios akis matys, kiek konkreciai pudros reikia butent tokio dydzio baltymui, norint isgaut norima tirstuma. Todel sitoj vietoj geriau visada maisyti rankomis, kad tiksliai jaustumet progresa, bei naudoti issijota cukraus pudra, kad nepaliktumet gumulu.
Pats tirsciausias aisingas naudojamas "stovintiems" papuosimams naudoti, tirstu glajumi piesiami ir tokie elementai, kurie turi grieztai islaikyti forma. Skystesnis ("tekantis") naudojamas ertmems uzpildyti (pvz., nusipaiset ant kepimo popieriaus tinkleli, ir uzpildot skylutes skystesniu
aisingu). Visi variantai pilnai isdziuna, iki tvirto sukietejimo.
Baltyma
aisingui galima plakt iki putu, galima ir neplakt (neplakant paprasciau ir greiciau, be to, iprastus papuosimus formuojant, plakimas iki putu nera butinas). Tik jei neplaksit iki putu, reikia atsimint viena keista dalyka: isgraibyt is baltymo visus "siulelius" (tas "virksteles"

), nes jei jas paliksit, gali trukdyt dirbt paruosus krema -- gali kimstis mazi antgaliukai. (Cia ko gera vienintele man zinoma vieta, kur is tiesu vertetu knibinetis po baltymo sudeti

).
Geriausia, beje, ji naudoti pastovejusi para laiko saldytuve (pries tai butina stropiai apdengt maistine plevele -- negali but jokio kontakto su oru). Kita gudrybe (kaip ir su sviestiniais kremais; buvau kazkada anksciau apie tai rasiusi, bet, aisku, eilini karta mazai kas tepaskaite

) -- jei reikia geresnio elastingumo, svelnesnio kremo, i
aisinga imaisykit dekorgelio (1 a.s. gelio vienai stiklinei
aisingo). Pamatysit iskart skirtuma ir pagalvosit "brac, kodel anksciau to nedariau"
Dekorgeli visada gaminuosi namuose, bet tinka ir pirktinis.
Papildyta:
NAITAI