Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(gudytejol @ 2009 12 02, 12:02)
o noriu paklausti ar butinai torta reikia aptepti sviestine mase,o jeigu ta pacia grietineles mase aptepsiu,nes" Juodojo misko",tortas vidus is grietineles g.gif ,o jeigu negalima tai gal galit pasakyti kokia turi buti ta sviestine mase g.gif ,nes jau tiek prisiskaiciau kad net galva apsisuko doh.gif


Sviestą išplakti iki baltumo su keliais šaukštais kondensuoto ax.gif man taip buvo Cipciukas pataręs smile.gif
Atsakyti
Gitule repšelis nuostabus wub.gif ogrybukai tokie lygus, pasaka wub.gif Norėjau paklausti kiek porcijų kremo reikėjo krepšeliui? Maga ir man tą kremą išbandyt biggrin.gif
Angel1203 nuostabus tortukas, gailiuosi, kad nedalyvavau šiam apsipirkime biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutės
blush2.gif Pamačiusi grybų krepšelį-pagalvojau,kad tai tikras krepšelis su grybukais...mačiau,kad parašyta apie tortą-tik nemačiau torto unsure.gif
Atsakyti
sveikos kepejeles 4u.gif

nezinau nei kur rasyti blush2.gif todel labai atsiprasau jei ne cia pataikysiu blush2.gif bet labai greit reikia atsakymo, patarimo 4u.gif

kepu medaus torta, pagal cipciuko recepta, bet va pertepimas doh.gif neturiu grietineles doh.gif gyvenu UK ir aplaksciau visas lietuvines, bazikes, niekur nera grietineles. tai prisipirkau grietines, grietineles standikio, zelatinos doh.gif ar imanoma padaryti kazkoKI tai pertepima, jei taip tai parasykit kas kiek ir ko, kaip blush2.gif nes as visiskai zalia tokiuose reikaluose kaip tortu pertepimai, ne neisivaizduoju kaip ta zelatina deti, kiek jos doh.gif ZODZIU LABAI LABAI REIKIA JUSU PAGALBOS 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dani84 @ 2009 12 02, 11:48)
sveikos kepejeles  4u.gif

nezinau nei kur rasyti  blush2.gif  todel labai atsiprasau jei ne cia pataikysiu  blush2.gif  bet labai greit reikia atsakymo, patarimo  4u.gif

kepu medaus torta, pagal cipciuko recepta, bet va pertepimas  doh.gif  neturiu grietineles  doh.gif  gyvenu UK ir aplaksciau visas lietuvines, bazikes, niekur nera grietineles. tai prisipirkau grietines, grietineles standikio, zelatinos  doh.gif  ar imanoma padaryti kazkoKI tai pertepima, jei taip tai parasykit kas kiek ir ko, kaip  blush2.gif  nes as visiskai zalia tokiuose reikaluose kaip tortu pertepimai, ne neisivaizduoju kaip ta zelatina deti, kiek jos  doh.gif  ZODZIU LABAI LABAI REIKIA JUSU PAGALBOS  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Kaip neradai grietineles blink.gif UK yra ju net dvieju rusiu - whipping creeam ir double cream. Zinosi kitam kartui mirksiukas.gif O dabar daryk su grietine. Paziurek kokiam kiekiui skirta zelatina ir pagal tai daryk. Siaip 1 litrui grietines reiketu apie 20 g zelatinos g.gif Gal mergaites pataisys mane, kurios daugiau su zelatina dirba, nes as retokai, tai proporcijos gali buti ne visai tikslios blush2.gif O standiklio tai manau nedek schmoll.gif Dar gali vaisiu ar zele ideti jei norisi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dani84 @ 2009 12 02, 11:48)
sveikos kepejeles  4u.gif

nezinau nei kur rasyti  blush2.gif  todel labai atsiprasau jei ne cia pataikysiu  blush2.gif  bet labai greit reikia atsakymo, patarimo  4u.gif

kepu medaus torta, pagal cipciuko recepta, bet va pertepimas  doh.gif  neturiu grietineles  doh.gif  gyvenu UK ir aplaksciau visas lietuvines, bazikes, niekur nera grietineles. tai prisipirkau grietines, grietineles standikio, zelatinos  doh.gif  ar imanoma padaryti kazkoKI tai pertepima, jei taip tai parasykit kas kiek ir ko, kaip  blush2.gif  nes as visiskai zalia tokiuose reikaluose kaip tortu pertepimai, ne neisivaizduoju kaip ta zelatina deti, kiek jos  doh.gif  ZODZIU LABAI LABAI REIKIA JUSU PAGALBOS  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Tai tu ne po lietuviu krautuvikes lakstyk, o uzsuk i Dunes stores ar Tesco ir nusipirksi. Fresh cream, wiping cream , single cream arba double cream. Pasirinkti tikrai yra is ko ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mazuliux @ 2009 12 02, 13:52)
Kaip neradai grietineles  blink.gif UK yra ju net dvieju rusiu - whipping creeam ir double cream. Zinosi kitam kartui  mirksiukas.gif O dabar daryk su grietine. Paziurek kokiam kiekiui skirta zelatina ir pagal tai daryk. Siaip 1 litrui grietines reiketu apie 20 g zelatinos  g.gif Gal mergaites pataisys mane, kurios daugiau su zelatina dirba, nes as retokai, tai proporcijos gali buti ne visai tikslios  blush2.gif O standiklio tai manau nedek  schmoll.gif Dar gali vaisiu ar zele ideti jei norisi  mirksiukas.gif


blink.gif YRA GRIETINELES blink.gif o as galvojau kad kaip ir greitines normalios taip ir grietineles cia nera doh.gif tai ne nevaziavau i anglu pardes doh.gif as cia dar tik geras menuo blush2.gif
aciu labai uz patarima, bandysiu kazka daryt su zelatina ir standiklio nedesiu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Jeigu desi zelatinos,tada standiklio nedek...arba plak grietine su standikliu,gal bus paprasciau....1 ind grietines 1 pok standiklio......
nors pvz as kai darau medaus torta nededu nei standiklio nei zelatinos,sutepu formoj tada jis labai gerai susigeria ir buna labai skanus....
Atsakyti
QUOTE(Astulenka @ 2009 12 02, 13:54)
Tai tu ne po lietuviu krautuvikes lakstyk, o uzsuk i Dunes stores ar Tesco ir nusipirksi. Fresh cream, wiping cream , single cream arba double cream. Pasirinkti tikrai yra is ko  ax.gif


aciu, kitam kartui zinosiu blush2.gif doh.gif o dabar tenka kazka su ta grietine daryti, nes prisipirkau kaip beprote jos doh.gif
Papildyta:
o kiek man tos greitines naudoti jei kepu lakstus pagal cipciuko recepta g.gif lakstu receptas blush2.gif
Atsakyti
Atskirai visu vardais jau net nebevardinsiu, bet noriu visoms padekoti uz nuostabu grozi ir palaima akims wub.gif Tortukai dieviski wub.gif

Gitule, RiMami (uzsibaliavojusi jubiliate, kuri ne uz ilgo, tikiuosi, pasirodys): dziugu girdeti, kad nepatingejot isbandyti mano sviestinio kremo ax.gif RiMami klause del jo draugavimo su zelatina ir kitais gerais dalykais, tad tegaliu pakomentuoti, kad sitas kremas puikiai laikosi ant visko. Neteko turet su juo jokiu problemu, kokiam tortui tik naudojau mastau.gif

Beje, man yra buves karta toks nuotykis, kad dengiau torta glajumi, ant virsaus puosiau siuo kremu, o nuo torto viduje esanciu ingredientu glajus eme skysti.... bet nepaisant to, kad pagrindas pasidare suminkstejes ir nestabilus, sviestinis kremas vis tiek ne krust (nors is jo buvo suformuotos krentancios geliu kaskados).

Beje, sitas kremas kaip ir nebuvo pakrikstytas kokiu nors vieninteliu oficialiu vardu, tad ar vadinsit morenginiu, ar silkiniu, -- visi variantai vienodai geri, nematau cia jokios problemos mirksiukas.gif

Neramuole dar uzsimine apie tai, kad nesigauna beze... Tegaliu pasakyti, kad sitas kremas tikrai gausis mirksiukas.gif Kada nors, jei nepatingesiu, galesiu tiksliau ismatuot proporcijas bei pakomentuoti del bezo, kaip darau "saviske versija" (tik bijau prizadet, kada -- labai jau retai ji naudoju).

Dar noriu issakyt pagiriamaji zodi Vaidulkai. Ji ne tik, kad viska graziai ir atsakingai padaro, bet nepatingi prarankiot aktualios informacijos zinuteje (pratrindama visokius nesusijusius plepalus), graziai sudeliot publikuojamas nuotraukas, zodziu, auksciausios klases konspektuotoja, vienas dziaugsmas tokia tureti thumbup.gif Neabejoju, kad ji puikiai susitvarkys su temos administravimu, jei tik jai netrukdysim to daryt.

Naitas mad.gif O va tave barsiu mad.gif Kada gi pagaliau issivalysi AZ dezute, aaa? Antra savaite neimanoma prisibelst cray.gif
Atsakyti
QUOTE(jurate_b @ 2009 12 02, 00:31)
Angel1203, tortukas grazus, bet jau ispaudai kokie grazus bigsmile.gif ech ir man jau tokiu ispaudu norisi  wub.gif



nu Angel tortas PASAKA, o tie rastai , tai susinervinau, pati i juos ziurejau ir kaip durne pagailejau pinigu sad.gif(o dabar gailiuosi juodai
nu po nauju metu susitaupysiu ir is kulinarijos meno nupirksiu pora smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dani84 @ 2009 12 02, 13:08)
aciu, kitam kartui zinosiu  blush2.gif  doh.gif  o dabar tenka kazka su ta grietine daryti, nes prisipirkau kaip beprote jos  doh.gif
Papildyta:
o kiek man tos greitines naudoti jei kepu lakstus pagal cipciuko recepta  g.gif  lakstu receptas  blush2.gif

Paprastas grietinės receptas iš senos geros receptų knygos, manau, puikiai tiks ir medučiui, nes ir tame recepte, kur nurodėt, praktiškai tas pats parašyta:
3 stiklinės grietinės, stiklinė cukraus, citrinos sultys ir nutarkuota žievelė. Viskas sukama tol, kol ištirpsta cukrus ir tyrė kiek sutirštėja. Neriebus, ne per saldus kremukas.
Tik sunku pasakyt, kas ten per grietinė, nes UK vos ne viskas no fat... g.gif
Atsakyti