Įkraunama...
Įkraunama...

Tapyba

QUOTE(trr @ 2009 12 03, 15:43)
greičiausiai, kad aliejus susibėgo, o kam jūs juos skiedėte aliejum?

vaizdelis toks sakyčiau jau daug kur matytas atrodo  ax.gif  4u.gif , bet atlikta visai gražiai, nenuobodžiai, ir kompozicija, ir ypač apšvietimas  thumbup.gif  ir išgautas trapus, sentimentalus lengvumas, šiluma.. 
tik va tas darymas, kad paveikslas būtų iš dviejų dalių turėtų būti apgalvotas, labiau pagrįstas, manau geriau būtų, kad tos abi dalys nebūtų vienodo dydžio.  g.gif nes net ir šiaip komponuojant paveikslą reiktų vengti linijų einančių per centrines ašis (t.y. paveikslą skeliančių pusiau).

aliejum skiedziu, nes mano dazai labai tirsti. O terpentino nenoriu naudoti, pas mane mazas vaikas namie. O kazi, kaip tas demes dabar panaikinti g.gif

o pas mane visi paveikslai daugiau maziau matyti - as dar tik mokausi ax.gif ir kiek imanoma interpretuoju.
Atsakyti
as taip pat aliejum skiedžiu, terpentino kvapo nepernešu schmoll.gif
be to mažylis namie, tai aliejus gelbėja thumbup.gif
tik kad paveikslai džiūna tuomet labai ilgai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(just sweet @ 2009 12 03, 20:32)
as taip pat aliejum skiedžiu, terpentino kvapo nepernešu schmoll.gif
be to mažylis namie, tai aliejus gelbėja  thumbup.gif 
tik kad paveikslai džiūna tuomet labai ilgai  doh.gif

o kokiu aliejum. Pradzioj skiedziau linu aliejum, bet jis pasibaige. Tai dabar valgomaji pilu. Idomu ar nenueis demem doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ringute @ 2009 12 03, 20:42)
o kokiu aliejum. Pradzioj skiedziau linu aliejum, bet jis pasibaige. Tai dabar valgomaji pilu. Idomu ar nenueis demem  doh.gif

As butent valgomaji ir naudoju, labai liuks thumbup.gif tik, kaip ir minejau, labai daug laiko praeina, kol isdziuna, tai cia pagrindinis minusas ax.gif
Atsakyti
mane dar vienas profesinis klausimas kamuoja cool.gif
Kaip padaryti tokius dazu pabegimus, na kad ir kaip pvz nojuros paveiksle.
Atsakyti
QUOTE(ringute @ 2009 12 03, 21:53)
mane dar vienas profesinis klausimas kamuoja  cool.gif
Kaip padaryti tokius dazu pabegimus,  na kad ir kaip pvz nojuros paveiksle.

naudoti tokius dažus, kurie yra skysti, jei su aliejiniais norit, tai neišvengsit terpentino 4u.gif
o tos dėmės jei gyvai nelabai matos, tai gal nieko tokio, gal dar išdžius.. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 03 gruodžio 2009 - 21:01
QUOTE(trr @ 2009 12 03, 21:59)
naudoti tokius dažus, kurie yra skysti, jei su aliejiniais norit, tai neišvengsit terpentino  4u.gif
o tos dėmės jei gyvai nelabai matos, tai gal nieko tokio, gal dar išdžius..  g.gif

Tai reiskias reikia dazus stipriai praskiesti terpentinu ir pusti ar drobe palenkti? O kaip su spalva, nebus ji labai blanki?

Stai idejau viena nuotrauka (su smilgom), kur man labai idomus fonas. Bet net neisivaizduoju kaip ji nupiestia. O dar tokie suskilinejimai blink.gif . Cia kazkokia technologija ar tiesiog preciziskas darbas teptuku ?
http://public.fotki....gute/darbeliai/
Atsakyti
vat ir aš neįžiūriu, ar ten tikros krakeliūros ar išpieštos lens.gif bet panašu, kad tikros. reiškias apačioj yra sluoksnis grunto ar kažko kito, kuris džiūdama sutrūkinėjo. čia aiškiais dekupažistės žino kaip tą padaryti. biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ringute @ 2009 12 03, 21:53)
mane dar vienas profesinis klausimas kamuoja  cool.gif
Kaip padaryti tokius dazu pabegimus,  na kad ir kaip pvz nojuros paveiksle.

Su aliejiniais tai nežinau ar taip pavyks, nes aš dirbu pagrinde su akvarele. Tai uždedu vandeningą dažų lašą ant popieriaus ir pavartau lapą arba tiesiog pūsdama į tą lašą priverčiu dažus nutekėti. aišku, nuteka tai jie ten kur patys nori smile.gif, bet tame ir pats smagumas smile.gif O su aliejiniais tai vistiek kitaip atrodytų tie nubėgimai, aš taip įsivaizduoju g.gif
Na, o čia vėl demonstruojuosi. Patraukė mane ant medžių paskutiniu laiku smile.gif Ten foną tai su fotošopu uždėjau, nes dabar tie paveiksliukai tai niekur nesuklijuoti dar, tai krašteliai kai kur negražiai gavosi, nu bet vaizdas maždaug toks :

user posted image

Dabar visos trys dalys yra vienodų išmatavimų. Galvoju, gal man dvi kraštines dalis kiek pasiaurinti? Ar nereikia? Kaip galvojat g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nojura: 03 gruodžio 2009 - 22:43
QUOTE(nojura @ 2009 12 03, 23:39)
Dabar visos trys dalys yra vienodų išmatavimų. Galvoju, gal man dvi kraštines dalis kiek pasiaurinti? Ar nereikia? Kaip galvojat  g.gif

nebūtinai, tik žiūriu žiūriu, panašu, kad pirmos ir antros dalies vaizdas netaip nuosekliai jungiasi, kaip antros ir trečios. gaunas lyg tie du kartu, o tas pirmas atskirai. ar čia taip turi būt?
patys darbai atskirai paėmus labai gražūs, bet kartu, jie lyg choras su uniforma, nes visi "vienodi". manau jei jau išskleidžiate vaizdą per kelias dalis, vadinasi norite parodyti arba erdvę arba laiką. jei erdvę tai kaip ir aišku, gali būt panoraminis vaizdas. bet jei laiką, per visas tris dalis turi vystytis arba siužetas, arba nuotaikų kaita, arba judėjimas, ir pan... nežinau, ar suprantamai aš čia..
ir kas čia per mada užėjo su tais diptikais triptikais. g.gif bigsmile.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 03 gruodžio 2009 - 23:22
Na aš juos atskirai piešiau, bet kažkaip gavosi labai panašūs (gal kad vieną po kito pavariau), tai pagalvojau, kad galima sujungti į vieną. Gal man tada da tuos du pirmus kaip nors bandyt labiau apjungt g.gif
Atsakyti
QUOTE(nojura @ 2009 12 03, 23:58)
Na aš juos atskirai piešiau, bet kažkaip gavosi labai panašūs (gal kad vieną po kito pavariau), tai pagalvojau, kad galima sujungti į vieną. Gal man tada da tuos du pirmus kaip nors bandyt labiau apjungt  g.gif

galite pabandyti apjungti.
o galite laikyti juos kaip atskirus darbus vienu pavadinimu ir tai vadintusi trijų darbų ciklas biggrin.gif o jų skaičius cikle gali būti koks tik nori. nugi būna, kad pagavus įkvėpimui viename darbe ir nei dviejuose nei keliuose niekaip neišsisemia rūpimas motyvas (ar siužetas, ar tema, ar technika...). pasitaiko menininkų, kurie vien tik ciklais ir kuria.. smile.gif
Atsakyti