Įkraunama...
Įkraunama...

Tapyba

QUOTE(naca @ 2009 12 02, 00:32)
mergaites ismanancios, pakritikuokit kompozicija ax.gif  tai eskizas silko tapybai, kelia itarimu man ta kompozicija doh.gif .  tik labai neryskiai nusifotkino doh.gif
http://i93.photobuck...e/kita/esiz.jpg

man gal norėtųsi kad bendra kompozicijos forma (žiūrint į gėles kaip į bendrą masę, kuri dabar susiveda į stačiakampį) būtų kiek plastiškesnė, pvz. didesnis aukščio skirtumas tarp dviejų viršutinių žiedų. Dabar labai panašūs visur tarpai nuo krašto.
Atsakyti
aciu uz tokius greitus komentarus rolleyes.gif . va man tas tarpas tarp virsutiniu geliu irgi uzkliuvo. tiesiog pasibraiziau daug nemastydama is pajautimo, tai paskui pasiziurejus is toliau uzkliuvo doh.gif
gal net ne ziedus isdestyti kiek kitaip noretusi, o virs virsutinio ziedo prideti lapus i virsu g.gif
Atsakyti
QUOTE(naca @ 2009 12 02, 01:21)
aciu uz tokius greitus komentarus rolleyes.gif . va man tas tarpas tarp virsutiniu geliu irgi uzkliuvo. tiesiog pasibraiziau daug nemastydama is pajautimo, tai paskui pasiziurejus is toliau uzkliuvo doh.gif
gal net ne ziedus isdestyti kiek kitaip noretusi, o virs virsutinio ziedo prideti lapus i virsu  g.gif

jei yra vietos viršuje, tai tikrai pakaktų pridėti viršuje lapų ar pumpurą, tiesiog kad suardytum tą stačiakampio siluetą.
Atsakyti
QUOTE(trr @ 2009 12 01, 23:43)
o dėl gruntavimo, jis todėl, kad dažas (o gal tiksliau dažų aliejus) nesigertų į drobę ar popierių. beto apačioje esantis baltas pagrindas padeda geriau atsikleisti spalvai.. na bet čia tegu praktikai tiksliau pasako...  ax.gif  biggrin.gif

Ačiū! smile.gif
Tai gruntavimas prideda spalvos, t.y. jis yra baltas? Pavyzdžiui, jeigu aš norėčiau tapyti ant spalvoto popieriaus, tai jau gruntavimas popieriaus spalvą panaikintų? Gal yra permatomo grunto? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Praeivė.: 02 gruodžio 2009 - 11:29
QUOTE(Praeivė. @ 2009 12 02, 12:28)
Ačiū!  smile.gif
Tai gruntavimas prideda spalvos, t.y. jis yra baltas? Pavyzdžiui, jeigu aš norėčiau tapyti ant spalvoto popieriaus, tai jau gruntavimas popieriaus spalvą panaikintų? Gal yra permatomo grunto?  smile.gif

taip, gruntas baltas ir lapo spalvą uždengtų.
jeigu norit kad persišviestu lapo fonas tada geriausiai akvarelė tinka smile.gif
dėl permatomo grunto nežinau, manau nėra tokio..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 02 gruodžio 2009 - 11:45
QUOTE(Praeivė. @ 2009 12 02, 12:28)
Tai gruntavimas prideda spalvos, t.y. jis yra baltas? Pavyzdžiui, jeigu aš norėčiau tapyti ant spalvoto popieriaus, tai jau gruntavimas popieriaus spalvą panaikintų? Gal yra permatomo grunto?  smile.gif

Gruntavimas baltas. Ant spalvoto popieriaus, apskritai ant popieriaus nelabai tapoma, bent jau aliejiniais dažais, bet dailės reikmenų parduotuvėse yra spec. popieriaus aliejinei tapybai, jo gruntuoti nebereikia. Jis irgi baltas.
Bet: nugruntuotą paviršiu prieš tapant visada galima padengti bet kokia pageidaujama spalva, tinka pvz. akrilo sluoksnis (greit džiūsta) prieš aliejų.

Jei bandysit alijum tapyti ant negruntuoto paviršiaus, visas aliejus iš dažo susigers į pagrindą, darbo paviršius "sumatuos", praras blizgesį, tiesiog atrodys prastai. ax.gif
Atsakyti
Sveikos visos,

noreciau ir as prie jusu prisijungti.
Visai neseniai pamegau piesti aliejiniais dazais ax.gif . Tai teplioju vis kasdien.
Noreciau ikelti savo darbeli koki, tik deja nezinau kaip blush2.gif
Atsakyti
reiktų užsiveisti internetinį fotoalbumą ir įdėti nuorodą..
daugiau info gal čia paieškok
Atsakyti
QUOTE(nojura @ 2009 11 27, 19:12)
Nauji "pasiterliojimai" smile.gif jūsų teismui:

user posted image

Prašom kritikuot, kažko paskutiniu metu patraukė ant tokių, tiesiog nesiveliant į smulkias detales, ieškau "naujo stiliaus" sau smile.gif

sis labai jau grazus toks lengvumo pojutis beziurint apninka,labai grazi ir kompozicija ir potepiai,liuks thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ringute @ 2009 12 02, 18:25)
Sveikos visos,

noreciau ir as prie jusu prisijungti.
Visai neseniai pamegau piesti aliejiniais dazais  ax.gif . Tai teplioju vis kasdien.
Noreciau ikelti savo darbeli koki, tik deja nezinau kaip  blush2.gif

Tikiuosi niekas nesupyks, kad aš čia taip įsibroviau, bet temą skaitau jau seniai blush2.gif

Sakykim čia įkeli savo nuotrauką, jei ji didelė, gali pasirinkti "resize image --> 640x480", tada "host it" ir nukopini pačią pirmą nuorodą. SM'e spaudi "IMG" mygtuką ir "paste" mirksiukas.gif Tikiuosi aiškiai parašiau...
Atsakyti
QUOTE(AgnĖ.** @ 2009 12 02, 19:36)
Tikiuosi niekas nesupyks, kad aš čia taip įsibroviau, bet temą skaitau jau seniai  blush2.gif

Sakykim čia įkeli savo nuotrauką, jei ji didelė, gali pasirinkti "resize image --> 640x480", tada "host it" ir nukopini pačią pirmą nuorodą. SM'e spaudi "IMG" mygtuką ir "paste"  mirksiukas.gif Tikiuosi aiškiai parašiau...

taip neleidzia ikelti, puslapis raso "forbiden". Bandysiu kitaip. Jau nupaveikslavau viena darbeli smile.gif
Papildyta:
QUOTE(ringute @ 2009 12 03, 13:06)
taip neleidzia ikelti, puslapis raso "forbiden". Bandysiu kitaip. Jau nupaveikslavau viena darbeli smile.gif

Stai mano darbelis
http://public.fotki....gute/darbeliai/

Ir tuo paciu klausimas daugiau praktikos turincioms. Piesiau aliejiniais dazais. Ir dazus skiedziau aliejum.
Tik stai nudziuvus liko kai kur blizgios demes (nuotraukoje yac ryskiai matosi, realiai ne taip). Mastau nuo ko sitaisp ir kaip jas butu galima panaikinti. Cia gal aliejus susibego?
Atsakyti
greičiausiai, kad aliejus susibėgo, o kam jūs juos skiedėte aliejum?

vaizdelis toks sakyčiau jau daug kur matytas atrodo ax.gif 4u.gif , bet atlikta visai gražiai, nenuobodžiai, ir kompozicija, ir ypač apšvietimas thumbup.gif ir išgautas trapus, sentimentalus lengvumas, šiluma..
tik va tas darymas, kad paveikslas būtų iš dviejų dalių turėtų būti apgalvotas, labiau pagrįstas, manau geriau būtų, kad tos abi dalys nebūtų vienodo dydžio. g.gif nes net ir šiaip komponuojant paveikslą reiktų vengti linijų einančių per centrines ašis (t.y. paveikslą skeliančių pusiau).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 03 gruodžio 2009 - 14:44