trrr o galit dar truputi paaiskinti del paties piesimo pasirinkimo budo, kodel ten piestukais pirmiausia, paskiau akvarele ir kitoms piesimo priemonem akademijose paiso?
Nezinau tiesiog spelioju, nes galvoju ar man pradejus piesti dazais, butina pereiti prie piestuko, akvareles, tusho, kreidutes, kad pamatinius igydzius kazkokius igyti? ...
kaip cia paaiskinus: Cia man buvo taip, kad akys negyvos piesiant gaudavosi, tai mokinausi ja konkreciai piesti butent tokiu budu kaip jos man ir nesigaudavo - su dazais. Stai darbelis mokymosi proceso, tai paskutine akis, man atrode jau pakankamai gyva( sunumeravau). Tai galvoju gal ir mokintis galima taip - tobulinant tik tas vietas, kurios stringa. ar vis tik svarbus tas ilgas kelias nuo piestuko iki dazu
QUOTE(Kazanova @ 2010 02 06, 18:05)
trrr o galit dar truputi paaiskinti del paties piesimo pasirinkimo budo, kodel ten piestukais pirmiausia, paskiau akvarele ir kitoms piesimo priemonem akademijose paiso?
Nezinau tiesiog spelioju, nes galvoju ar man pradejus piesti dazais, butina pereiti prie piestuko, akvareles, tusho, kreidutes, kad pamatinius igydzius kazkokius igyti? ...
kaip cia paaiskinus: Cia man buvo taip, kad akys negyvos piesiant gaudavosi, tai mokinausi ja konkreciai piesti butent tokiu budu kaip jos man ir nesigaudavo - su dazais. Stai darbelis mokymosi proceso, tai paskutine akis, man atrode jau pakankamai gyva( sunumeravau). Tai galvoju gal ir mokintis galima taip - tobulinant tik tas vietas, kurios stringa. ar vis tik svarbus tas ilgas kelias nuo piestuko iki dazu
nebūtina blaškytis prie įvairių priemonių (kreidelių, tušo, akvareles), tiesiog pieštukas yra pirminė, patogiausia ir paprasčiausia priemonė, kuria mokomės piešti. piešimas ir tapyba yra skirtingi dalykai. akademinis piešimas, tai nereiškia, kad jo mokoma tik akademijoj, tiesiog tai yra klasikinis piešimas, kuomet dailininkas pagal visas klasikines taisykles turi išmokti piešti kuo tiksliau ir kuo tikroviškiau pavaizduodamas materialų pasaulį, visus ir betkuriuos jo elementus. tai yra kiekvieno dailininko darbo pagrindai, nesvarbu ar jis grafikas, ar tapytojas, ar skulptorius. taigi pirma išmokstama piešti daiktą (jo formą) pieštuku , o tik paskui jau galime tapyti, t.y. imtis spalvų (nes tai jau kaip ir sunkesnis uždavinys). todėl jum ir nesigauna akis. tapyti nemokant piešti galima nebent tik abstrakcijas, bet vistiek tada reikalingi kompozicijos pagrindai.
beje, apskritai akis bene ir sunkiausia pavaizduoti , įpūsti joms gyvybės, juk tai sielos veidrodis. pirmiausia norint išmokti piešti akį reiktų "nudirti veidui odą" t.y. pamatyti, kaip atrodo toj vietoj kaukolė, skruostikauliai, akiduobės forma, akies obuolio forma, vyzdžio ir obuolio tarpusavio proporcijos, visi raumenukai aplinkui, kur prasideda, kur baigias, kur jungias, kur pasislepia ir t.t. piešdamas (tapydamas) kūną, dailininkas turi žinoti (nujausti, matyti) viską, kas yra po oda, visą po ja pasislėpusią kauliukų/raumenukų/sąnariukų struktūrą. va tada jau nesunkiai akis nusipieš ir pieštuku ir teptuku..
Sveiki . kiek gryzau prie tapybos, ir noriu parodyti savo darbeli- 'uzsakyma'.
[url=http://lh4.ggpht.com/_MGD5dlCV7N4/S23v5vToO8I/AAAAAAAAF1k/8AzPgJmdBuY/s512/P1018877.JPG]
[url=http://lh4.ggpht.com/_MGD5dlCV7N4/S23v5vToO8I/AAAAAAAAF1k/8AzPgJmdBuY/s512/P1018877.JPG]
ok, trrr dar lauksiu decoro patarimu del spalvu derinimo
toks dalykas kai piesiau apstrakcijas gaudavosi tiesiog spalvotos abstrakcijos, bet kai vaizduoteje yra idomesniu vaizdiniu, kurias noris perkelti, vien teplioti nebeuztenka
Dabar piesiu kaip Picaso, vien kreivi veidai
vis tik piesimas tai dievo dovana, stai koki saituka radau, plaukai siausias nuo tokio talento :
www.akiane.com
toks dalykas kai piesiau apstrakcijas gaudavosi tiesiog spalvotos abstrakcijos, bet kai vaizduoteje yra idomesniu vaizdiniu, kurias noris perkelti, vien teplioti nebeuztenka
Dabar piesiu kaip Picaso, vien kreivi veidai
vis tik piesimas tai dievo dovana, stai koki saituka radau, plaukai siausias nuo tokio talento :
www.akiane.com
QUOTE(Kazanova @ 2010 02 07, 10:52)
nu atlikta gal ir meistriškai, atkalta rankelė, bet siužetiniu požiūriu ten katastrofa, nu kas jai tokius kičinius prototipus pakiša ir tai visiškai neskatina vaiko kūrybinio mąstymo ir meninio individualumo. nu netikiu, kad mergaitė savo iniciatyva imtusi vaizduoti laimingą senatvę, vaiką įsčiose ar taikos princą negi jai tai aktualu ir sukasi jos galvoje . jei užsiciklins ant tokių kičinių popsovų vaizdinių ateity nieko geresnio nebenutapys.. beje, kaip tik dėl tos priežasties ten kur darbai šešiametės žyyymiai geresni ir įdomesni..
QUOTE(trr @ 2010 02 07, 04:01)
aksana-lap, prašau įnešti aiškumo , čia tapyta? čia tikrai ne dekupažas ir ne reprodukcija?
ir spėju kažkokio kūrinio kopija, tai gal galima ir originalą įmesti..
ir spėju kažkokio kūrinio kopija, tai gal galima ir originalą įmesti..
Cia kopija kaip visada kopijuoju is rankos ir is akies tapytas darbelis, tik tapant nemegstu deti daug dazu... ziurejau i kompiuteryje esancia nuotrauka, ir tapiau nutapytas kiek kitaip (tikiuosi nenubaus mane uz plagijavima )
O cia originalas:
tik jis perfotografuotas is kito kompo, kitaip negalejau, o ir kokybe prastoka...
QUOTE(Aksana-Lap @ 2010 02 07, 14:59)
Cia kopija kaip visada kopijuoju is rankos ir is akies tapytas darbelis, tik tapant nemegstu deti daug dazu... ziurejau i kompiuteryje esancia nuotrauka, ir tapiau nutapytas kiek kitaip (tikiuosi nenubaus mane uz plagijavima )
O cia originalas:
tik jis perfotografuotas is kito kompo, kitaip negalejau, o ir kokybe prastoka...
O cia originalas:
nu man tai labai dailiai perpiestas darbelis
QUOTE(Aksana-Lap @ 2010 02 07, 01:01)
labai grazu
ir dar remelis grozio priduoda
paziurejus nesupratau, kokia cia technika atlikta
QUOTE(Aksana-Lap @ 2010 02 07, 14:59)
O cia originalas:
...
O cia originalas:
...
labai įdomu pablusinėti ieškant (detalių išraiškingumo) skirtumų . kai kur yra mažiulyčių netikslumų, tarkim po lelija yra toks gražus melsvais kraštais žiedelis piltuvėlio formos, pas jus ta piltuvėlio struktūra subyrėjo, suplokštėjo, nėra tokia aiški ir taisyklinga, kaip originale, bet tai smulkmenos. ir tikriausiai jūsų darbe kai kurios detalės prapuolė tamsoje (čia dėl nuotraukos kokybės) regis šviesa originale "saulėtesnė", (tai irgi greičiausiai kalta nuotraukos kokybė), tad tai visai nesvarbu, nes visumoj tai pati kopija super, paveikslo esmė liko ta pati. medalis jums už kantrybę ir kruopštumą, buvau apakus tikrai ne kiekvienam čia esančiam taip pavyktų.
Sveiki,as cia pradedancioji,taip sakant megeja ,savo malonumui pateplioju,piesiu akriliniais dazais ant drobes,matau cia profesionalai komentuoja ,noreciau ,kad pasakytumet mano klaidas,zmogaus kuna nupiesti yra sunku,o dar kai nezinai kaip seselius teisingai ispiesti ir t.t
Siaip cia jus neblogai visos tvarkotes, ypac patiko Ringutes darbai ir Aksanos-lap ,paskutinis darbas (kopija) labai prabangus,toks rusiskos dvasios...
Tai labai nemuskit ,idesiu ir daugiau darbu kita tematika,geles dar megstu,nors dar neradau kas man labiausiai patiktu tapyti (jei taip galima issireiksti ),bandau viska po truputi....My Webpage
QUOTE(pumis @ 2010 02 07, 17:51)
Sveiki,as cia pradedancioji,taip sakant megeja ,savo malonumui pateplioju,piesiu akriliniais dazais ant drobes,matau cia profesionalai komentuoja ,noreciau ,kad pasakytumet mano klaidas,zmogaus kuna nupiesti yra sunku,o dar kai nezinai kaip seselius teisingai ispiesti ir t.t
Siaip cia jus neblogai visos tvarkotes, ypac patiko Ringutes darbai ir Aksanos-lap ,paskutinis darbas (kopija) labai prabangus,toks rusiskos dvasios...
Tai labai nemuskit ,idesiu ir daugiau darbu kita tematika,geles dar megstu,nors dar neradau kas man labiausiai patiktu tapyti (jei taip galima issireiksti ),bandau viska po truputi....My Webpage
nu ir kam taip save apsunkinti ir pradėti nuo sunkiausių dalykų (ir dar aišku iš nuotraukos), ir dar kūnas tokiu sudėtingu rakursu, ten jis pasisuka bene tris kartus, tad visas kūnas gavos kaip sulaužytas, galva ne vietoj.. ir pan kad taip neatrodytų prieš tai reikia ilgai ir nuobodžiai mokytis anatomijos piešimo pieštuku..
ta bala vardan tikslesnės perspektyvos ir normalesnės kompozicijos neturėtų būti taip per vidurį, reiktų dėti ją aukščiau, arba (geriausia) žemiau. jei norite tikroviško, ne dekoratyvaus ar stilizuoto paveikslo, venkite vienodų kontūrinių linijų, daikto forma tapyboje išgaunama šešėliais ir spalvomis.
dar, jei norite parodyti dailiosios lyties grožį ar aistrą (deja čia liko tik pigi erotika ), tokie stori "sunkūs" "dredai" atrodo keistokai, griauna visą jos trapumą , tiesiog sunki ta jos galva pasidaro, nebent jos aistrai norėjote suteikti monumentalumo, nežinau, gal tame kontraste ir yra žavesio.. na bet čia smulkmena.
tapyba irgi šiaip sau.. o apskritai iš vieno darbo sunku ką pasakyti, rodykit daugiau..