Įkraunama...
Įkraunama...

Tapyba

[quote=kusachius,2010 02 05, 02:36]
nebūtinai biggrin.gif gal tiesiog, kaip Dekor sakė, greitai greitai pasidaryti eskizų, ir tada, išsirinkus geriausią varijantą, greitai nutapyti paveikslą smile.gif jei mėgsti greitai tapyti, taip ir daryk. Tik greitai nebūtinai yra neapgalvotai 4u.gif
[/quote]
sutinku su jumis
[quote=ringute,2010 02 05, 14:14]
[quote=ringute,2010 02 03, 13:56]
Siek tiek pataisiau savo pirmini medzio varianta.
Si karta bandziau derinti prie kambario interjero.
http://public.fotki....aliejiniai.html
http://public.fotki....ciau.html#media
[/quote]
grazu, bet man buvo grazesnis pirminis tamsusis variantas
Atsakyti
[quote=ringute,2010 02 05, 16:14]
[quote=ringute,2010 02 03, 13:56]

Pakomentuokit kas nors mano, bene dabar reiks sakyt kad parduot noriu lotuliukas.gif
O gal visai beviltiskas, tai ir ignoruojat (kaip kad skaiciau, dekupazo temoje daroma biggrin.gif ).
[/quote]

biggrin.gif
ne beviltiški tavo darbai, nusiramink wink.gif ankstesnius Trr labai neblogai pakomantavo kiek pamenu, nebebuvo ką ir pridurti.
Su tuo medžiu, tai jau gavosi ne pataisymas, o visiškai kitoks paveikslas. Tiesa, šis dera prie interjero, yra šiltesnis, linksmesnis.
Pirmasis varijantas gal kiek ir geresnis buvo, nes ten mintis buvo aiškesnė -tos aštrios šakelės kaip spygliai, kontrastas plastiškai storai šakai, niūrus koloritas, ir ryškūs smulkūs žiedeliai kūrė tam tikrą nuotaiką, turėjo savo idėją. Buvo aišku, kas svarbiausia, kas svarbu, o kas tik fonas.
dabar viskas ten labai marga, žiedai prapuola fone, kuris labai jau margas ir intensyvus. Apatiniame kairiame kampe man tas margumas jau per daug užveltas atrodo. Iš toliau žiūrint pranyksta ir ta šakelė kur iš dešinės.
Atsakyti
QUOTE(ringute @ 2010 02 05, 15:14)

Pakomentuokit kas nors mano, bene dabar reiks sakyt kad parduot noriu  lotuliukas.gif
O gal visai beviltiskas, tai ir ignoruojat (kaip kad skaiciau, dekupazo temoje daroma  biggrin.gif ).

Ne tiek kad beviltiškas, kiek gal neatkreipiantis dėmesio, ar kaip čia pasakyt- bent jau aš tai reguoju į kokius idomesnius- va ten ta mergaitė - nutapė langelius opijatiniuose augaluose))-narkomaniai nameliai..- kažkas nesuvokiamo- jei taip ir toliau - Šiuolaikinis menas sulauks,saves verto kario..

O dėl tavo darbo:

Piešinys:
ta amorfinė šaka su stablige ištiktais šakaliukais ..-keista- greičiausiai tai gavosi dėl to kad neturit visiškai patirties paišant medžius iš natūros- žmogaus protas neigalus atkartoti natūros plastiką jei jis jos nesturktalizaves. t.y. jei nesi paišius šakų( ko pasekoje galvoje,sukuriamas daugiau ar mažiau kokybiškas šakų struktūrinis modelis) - neišeis sukurti normalaus jų atvaizdo, išimtis būtų -autizmas, bet čia kita tema.
( Nebutinai tas kuriamas atvaizdas turi buti artimas naturaliam- jis gali buti stipriai stilizuotas bet vistiek bus atpažystamas.)

Dėl to Jums ir gaunasi vietoj šakų vielos, vietoj gelių -tokie dažų plemeliai savotiški- nes nėra patirties studijuojant Jums taip baisią "natura morte".

Tapyba:

Tokia tapimo maniera , iš pažiuros panaši į exspresionizmą-impresionizmą, nieko bendro su šiais stiliais neturi- jokios impresijos ar expresijos čia neišreiškiama- tai imitacija ir kičas - jei koks Mone potepiais ir spalva bandė perteikti tą vasarišką oro virpėjimą tai čia metodiškai badomas nederantis spalvų mišinys tikintis kad tai suteiks darbui spalvinio "turtingumo" bei paztozinės tapybos efekto. Reikėtu mest taip daryt ir tapyt normaliai.

Derinimas:

Kiek besistengtum ruda prie rudos nederės- taip deja nederinama - derinama pvz tarpusavio papildomom spalvom: jei pakabintum salotiniai žalią darbą su violetiniai melsvais akcentais , ant plytų sienos - tada tai butų derinimas- atsigautų ir nušvistu gaiva ir pavasariu visas interjeras- o tas rudas darbas geriausiu atveju prives jūsų naminius gyvunėlius,jei jų turite, prie savižudybės..)))))
Jei netiki, pakabink nors tą kilimėlį kur nuotraukoj matos , ant sienos-pamatysi- bus toks
new russian style

Ps. taigi darbas prastas- bet tai tik reiškia neteisingai sau iškeltus uždavinius, o ne Jūsų gabumus ar jų nebuvimą.
Papildyta:
QUOTE(kusachius @ 2010 02 05, 03:20)
Dėl Didutės paskutinio darbo aišku pritariu Dekor.

Tu perdaug gera- aš pats sau dažnai nepritariu, ačiu

ne į temą, Dekor, spėju kad ten tavo pėdsakai ArtInn ant prekystalio?

Lyg ir tik vizitines palikom...nepamenu .. o ką dar ant prekystalio pripedavom??)))))))))))
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dekor: 05 vasario 2010 - 17:03
QUOTE(dekor @ 2010 02 05, 19:07)

Papildyta:
Tu perdaug gera- aš pats sau dažnai nepritariu, ačiu
Lyg ir tik vizitines palikom...nepamenu .. o ką dar ant prekystalio pripedavom??)))))))))))

aš kadangi ne tapytoja, tai pasirenku profesionalesnę nuomonę, ir pasijaučiu protinga jai pritardama biggrin.gif
O be vidinio konflikto tai ne kaži ką ir pritapysi, tai gerai, kad sau nepritari wink.gif biggrin.gif

apie vizitkes aš ir kalbėjau. Dar mačiau žurnale tavo pėdsaką -tą juodą sieną. Bet nuotrauka mano manymu nevykusi, parodo, kad tokia siena yra, bet neatskleidžia jos charakterio.
Atsakyti
Na, viskas dabar aisku. Aciu uz nuomones. drinks_cheers.gif
Rimtu menininku pas mane nesilankys, o userias bus grazus ir toks...ir prie interjero derinsis biggrin.gif

Siaip as teisininke, taigi neislausiu (turbut g.gif ) niekad sedevro. lotuliukas.gif
Atsakyti
ringute, man patinka tavo paveikslas, spalvos labai graziai dera tarpusavy ir prie plytu sienos. Kontrasto tikrai nera, bet ne visada jo ir reikia. =]

dar vienas mano piesinelis (iki rimtu darbu man toli dar, bet mokausi):
aguonos

cia su vaikiska akvarele tapyta, kompozicija is galvos, todel ir susimoviau su apsvietimu. Nelabai suprasi, kur sviesos saltinis ir kairiosios aguonos lapeliai netikroviskai sueina su kotu. Daugiau eskizas nei paveikslas, bet bandziau suformuoti kazkokia kompozicija, spalvos...

klaidu turbut daug pastebesit, bet man jis mielas =]]
Atsakyti
Ringute, man taip pat patinka tavo paveikslas smile.gif Na pirmas variantas buvo labiau prie širdies. Antrame fonas gražiai mirga, tartum būtų nupūsti tie žiedeliai... Gal pats perėjimas nuo tamsiai rudos per greitas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ringute @ 2010 02 05, 20:13)
Na, viskas dabar aisku. Aciu uz nuomones. drinks_cheers.gif
Rimtu menininku pas mane nesilankys, o userias bus grazus ir toks...ir prie interjero derinsis  biggrin.gif

Siaip as teisininke, taigi neislausiu (turbut  g.gif ) niekad sedevro.  lotuliukas.gif

tai ką, nusitapėt sienai paveikslą ir tuo viskas baigsis? bigsmile.gif gi galima tapyti kitą, po to dar kitą, po to dar. galima po kurio laiko net keisti paveikslus ant tos sienos rolleyes.gif . o kol tobulėsit šitas pasaugos vietą šedevrui.. biggrin.gif mirksiukas.gif

dekor labai taikliai ir aiškiai viską paaiškino (ypač kas link "ekspresionizmo-impresionizmo"). drinks_cheers.gif thumbup.gif
medžio iš tiesų ir man pagailo, kad jis yra toks "ne mediškas", ieškojot plastikos, bet negalvojot apie medį. ir žiedai deja išnyko, nes nutapyti lygiai tokiais pat kvadratiniais potepiais kaip ir fonas..
su kusachiaus nuomone sutinku, kad anas variantas bent jau turėjo nuotaiką. manau ten buvo piešta daugiau nuo savęs, o čia jau tegalvojant apie sieną (todėl ir tas kičinis/klišinis "impresionizmas" atsirado smile.gif ) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Hegesihora @ 2010 02 05, 20:36)
dar vienas mano piesinelis (iki rimtu darbu man toli dar, bet mokausi):
aguonos

...

klaidu turbut daug pastebesit, bet man jis mielas =]]

mielas (tiek ąsočio, tiek žiedų) barokinis putlumas biggrin.gif , šiltos spalvos, bet nelabai miela išvažiuojanti (arba parvažiuojanti g.gif ) kompozicija.. (dar tie balti kampai trukdo) beto verta turėti omeny, kad raudonas daiktas turi ne vien raudoną spalvą, kitaip tariant turi atsirasti daugiau visokių atspalvių ir sluoksnių.. 4u.gif kad kotai netaip sujungti su lapais šiuo atveju visai nesvarbu, ir nesimato, man tarkim tas kontūras (kur lapuose) keistokai atrodo, lyg rakštis. g.gif

o akvarelė apskritai yra ganėtinai sudėtinga technika mirksiukas.gif ten dedama ne potepis prie potėpio, o sluoksnis ant sluoksnio.. ne tepama, o liejama. (o jei dar pabandysit gerą akvarelę, prie mokyklinės grįžti nesinorės, ir spalvos ir kokybė kita..)

man va dar staiga parūpo, o kodėl būtent aguonos? g.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 06 vasario 2010 - 01:42
Dekui trr. "Barokinis putlumas" : )))) Baltus kampus nusleps remelis, jei reminsiu (dukrai patiko, tai pakabinsiu jos kambary).
Aguonos tikrai kaip paskutinis mados klyksmas kiekvieno kolekcijoje atsiras. As jas pasirinkau todel, kad gelems norejau kazkokio pavyzdzio o namuose turiu dirbtiniu aguonu puokste.
Tas juodos "rakstys" - prireike man astrumo paveiksle. ax.gif Siaip akvarele man labai patiko, nors ir vaikiska, ir spalvu nemaisiau, teisingai pastebejai.

Norejau sukurti spalvu poras, rudas asotis - ruda gele, saltai zali lapai - saltai melyna staltiese itt. Balansa. kazin ar taip reik daryt?
Atsakyti
norejau pasiklausti, kad jau visi cia tokie expertai, gal padesit namu salygom pasitobulinti piesti smile.gif

eskizus kokiu eileiskimu pradeti piesti? piestuku pradeti nuo sferu ant stalo, paskiau kompozicijos, paskiau zmones ? ar nera skirtumo ka pirmiausia bandai.
O jei man tik spalvom sekas gerai maisyt, tai kokie pratimai siam reikalui tobulinti yra?

sincerely 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kazanova @ 2010 02 06, 12:17)
norejau pasiklausti, kad jau visi cia tokie expertai, gal padesit namu salygom pasitobulinti piesti smile.gif

eskizus kokiu eileiskimu pradeti piesti? piestuku pradeti nuo sferu ant stalo, paskiau kompozicijos, paskiau zmones ? ar nera skirtumo ka pirmiausia bandai.
O jei man tik spalvom sekas gerai maisyt, tai kokie pratimai siam reikalui tobulinti yra?

sincerely  4u.gif

o ar yra skirtumas nuo ko pradėti staliui mėgėjui, nuo medinės šuns būdos ar nuo medinės bažnyčios? biggrin.gif

truputį kai kurių sąvokų (eskizas, sfera, kompozicija) vartojimo nesupratau, bet pasakysiu ką supratau iš konteksto. biggrin.gif klausimas apie eskizus, kaip supratau čia turima omeny akademinio piešimo mokymosi "eiliškumą", tai tada taip, panašiai - pradedam nuo paprastų geometrinių formų (čia tos "sferos" ane?), kad suprasti kas yra forma, tūris, perspektyva, šešėlis, planai.. toliau jei žodis "kompozicija" norėta pasakyti natiurmortas (kompozicija apskritai yra atskiras dalykas) tai taip, tada natiurmortai, kad be jau minėtų dalykų dar pajust ir išmokt vaizduot daiktų medžiagiškumą, toliau interjerai, peizažai, etc, kad pajust erdvę, mastelį, etc, ir tada jau žmonės (t.p. gyvūnai), pradžioj gipsiniai (lygiagrečiai su išsamiu anatomijos mokymusi), paskui gyvi pozuotojantys, paskui gyvi judantys ir t.t.... biggrin.gif

apie spalvas. jos ne maišomos, jos derinamos. maišyti galima košę ir tą gali kožnas biggrin.gif . o va apie spalvas ir jų derinimą tikiuosi dekor ras laiko paporinti, jam tai geriau gausis. biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 06 vasario 2010 - 15:45