Nu ne, ne kopija, ta prasme nesistengiau atkartot kažkieno darbo, tiesiog pasižvalgymas po kitų kūrybą.
QUOTE(nojura @ 2009 11 27, 21:18)
Nu ne, ne kopija, ta prasme nesistengiau atkartot kažkieno darbo, tiesiog pasižvalgymas po kitų kūrybą.
ai tai ir vadinas teisingai supratau. tai ir norėjau pasakyti, kad toks domėjimasis bei kitų (pageidautina profesionalių) dailininkų kūrybos pažinimas irgi yra mokymasis, estetinio skonio, plastinės kalbos įgūdžių, laisvesnio, gilesnio kūrybinio mąstymo, ir t.t. lavinimas..
na, akiratį plėsti ir šiaip sveika..
QUOTE(Gipo @ 2009 11 27, 23:27)
man nepatiko ... greičiausiai man visas stilius nepatinka. Pažiūrėjau visus 5 darbelius. Man jie tokie senoviški. Spalvos kažkodėl akiai nemalonios
Ačiū už nuomonę
Spalvos keistos greičiausiai tau pasirodė todėl, kad darbai atlikti pastele. Tikriausiai nemėgsti pastelės. Na, o dėl skonio stiliui, tai, aišku, nesiginčijama
Bet kokiu atveju džiaugiuosi sulaukusi įvairių nuomonių
Dar vienas mano darbelis tapytas vasarą iš natūros. Drobė, aliejus, 40x50.
Jei nepagailėsit kritikos-būsiu dėkinga.
piešta pasilypėjus kažkur aukščiau? bent jau pagal perspektyvą taip regis..
šiaip visai nieko, tapybiškas darbas, drąsus ir gyvas potėpis, spalvų maišymas; gražiai išryškintas prieangis. tačiau šviesotamsos kontrastai, šešėliai, manau galėtų būti ryškesni, juk čia tiek daug kampų, plius saulė šviečia . taip pat ir spalvų įvairovė galėtų būti didesnė, nes palyginus su ta raudona "dėme" centre, visa likusi paveikslo dalis atrodo kur kas nuobodesnė - gal tos pilkumos per daug arba ji per vienoda..
šiaip visai nieko, tapybiškas darbas, drąsus ir gyvas potėpis, spalvų maišymas; gražiai išryškintas prieangis. tačiau šviesotamsos kontrastai, šešėliai, manau galėtų būti ryškesni, juk čia tiek daug kampų, plius saulė šviečia . taip pat ir spalvų įvairovė galėtų būti didesnė, nes palyginus su ta raudona "dėme" centre, visa likusi paveikslo dalis atrodo kur kas nuobodesnė - gal tos pilkumos per daug arba ji per vienoda..
ir vel geles nutapiau aliejus,80x80
yyla, senai matyta.
nu įspūdingas stambus planas, (šiame darbe tai efektyviausia raiškos priemonė), gražios orchidėjos , gerai, kad yra šviesesnė ir tamsesnė paveikslo dalis, nors ir ne stipriai išreikšta, bet apskritai paveikslas didesnių emocijų nesukelia, gal toms gėlėms individualumo trūksta, o gal kompozicijos "mandresnės", gal "dramatiško" apšvietimo.. (o gal tik todėl, kad mane nelabai žavi gėlių paveikslai ) beto spalvų įvairovės norėtusi irgi.. drąsiau įmaišykite kitų atspalvių.
ar tas baltas kontūras aplink žiedlapius yra realus gėlės raštas, ar tiesiog norėjote taip žiedus atskirti? nes man jis pasirodė kiek monotoniškas.
iš esmės jums pavyko perteikti gėlės grožį, jei toks buvo jūsų sau iškeltas uždavinys, bet kaip čia pasakius, tapant gėles reiktų galvoti ne vien apie jų grožį, bet ir apie tapybą..
nu įspūdingas stambus planas, (šiame darbe tai efektyviausia raiškos priemonė), gražios orchidėjos , gerai, kad yra šviesesnė ir tamsesnė paveikslo dalis, nors ir ne stipriai išreikšta, bet apskritai paveikslas didesnių emocijų nesukelia, gal toms gėlėms individualumo trūksta, o gal kompozicijos "mandresnės", gal "dramatiško" apšvietimo.. (o gal tik todėl, kad mane nelabai žavi gėlių paveikslai ) beto spalvų įvairovės norėtusi irgi.. drąsiau įmaišykite kitų atspalvių.
ar tas baltas kontūras aplink žiedlapius yra realus gėlės raštas, ar tiesiog norėjote taip žiedus atskirti? nes man jis pasirodė kiek monotoniškas.
iš esmės jums pavyko perteikti gėlės grožį, jei toks buvo jūsų sau iškeltas uždavinys, bet kaip čia pasakius, tapant gėles reiktų galvoti ne vien apie jų grožį, bet ir apie tapybą..
dekui trr,jusu nuomone man labai svarbi.o tas konturas patikekite toks is tikro yra
tikiu bet tada tuolabiau, kai žiedlapis pasisuka ar pasineria į šešėlį to kontūro ryškumas, spalva ir storis turi įvairuoti (nuo žodžio įvairus ), žodžiu nebūti toks vienodas.
o šiaip komentavau mintyse turėdama jūsų ankstesnį darbą su jurgino žiedu, nes anas buvo tikrai geresnis, tai išvardinau ko čia trūksta lyginant su anuo..
o šiaip komentavau mintyse turėdama jūsų ankstesnį darbą su jurgino žiedu, nes anas buvo tikrai geresnis, tai išvardinau ko čia trūksta lyginant su anuo..
QUOTE(trr @ 2009 11 29, 17:28)
piešta pasilypėjus kažkur aukščiau? bent jau pagal perspektyvą taip regis..
AČIŪ
Tikrai taip.Piešta nuo kalniuko.
Kaip kartais reikia žvilgsnio iš šalies !!!! Tikrai ta pilkuma per daug vienoda.
Dar kartą ačiū už kritiką.
QUOTE(yyla @ 2009 11 29, 16:48)
ir vel geles nutapiau aliejus,80x80
fantastiska
Labai grazios orchidejos, net jei nebutu tamsiau vienoj pusej. Suprantu, jog norite realistiskiau nupiesti, perteikti realu vaizda.
As supratau, kad piesiant nenoriu jokiu taisykliu laikytis.
As supratau, kad piesiant nenoriu jokiu taisykliu laikytis.