Įkraunama...
Įkraunama...

Tapyba

Agalis,
kokiomis priemonėmis tapėte ,,Žemuogių pievelę" ir ,,Žemę maitintoją"? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Praeivė. @ 2010 01 27, 14:21)
Agalis,
kokiomis priemonėmis tapėte ,,Žemuogių pievelę" ir ,,Žemę maitintoją"?  rolleyes.gif

Viska akrilu ant drobes.
Atsakyti
QUOTE(Agalis @ 2010 01 27, 13:53)
Dekui  wub.gif Su ta pilka spalva tai cia taip vis gaunas, kad pasidedu daiktus ant kedes, kuri yra butent tokios spalvos, o kadangi daigtai tie sviesus, tai pagalvojau, kad tamsus fonas paryskins ta daikta. Daugiau tikrai nebebus pilko fono - pazadu smile.gif Nu situos paveikslus labai suasmeninau, todel galvoti ilgai nereikejo. Siaip man sunkoka su idejom, vat jei reiktu tiesiog imti ir kazka tapyti, tai tikriausiai nieko ir nesugalvociau. Kartais pamatau koki daikta ar vaizda ir mintyse pagalvoju, va sitas tapybiskas, galeciau ji nutapyti. Taip ir renkuosi. Dar turiu pati naujausia natiurmorta, tapyta jau su aliejum, kai isdzius, butinai parodysiu.

Dabar tas kemperiukas perpiestas is garsaus tapytojo ant sienu:
Kemperiukas

a, kai sakėte nuotraukos, tai ir įsivaizdavau tikrą nuotrauką, t.y. nufotografuotą, o ne pieštą vaizdą.. kita kart tikslumo dėlei sakykit ne nuotraukos, o tiesiog kūrinio (reprodukcijos). ax.gif

nu bet medis tikrai puikiai gavosi, ir ta vinis taip intriguoja thumbup.gif
jei daiktas tikrovėje pilkas, vardan meninės įtaigos verta sumeluoti biggrin.gif ir suteikti jai kitą (darbui palankiausią) spalvą (pvz. tie laiptai man labai prašosi išryškinimo kokia nors šviesia spalva..), o ir pati pilka tikrai turi daugybę atspalvių, retai kada ji būna baltos ir juodos mišinys, dažniausiai mes įžiūrim ar ji linkusi į mėlynumą, ar į violetinumą, ar žalsvumą.. etc. o tamsių spalvų (jei reikia labai prigesintų) ir be pilkos pilna biggrin.gif 4u.gif lauksim kitų darbų smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 27 sausio 2010 - 14:01
man tai dydzio pritruko, jauciu, kad busiu megeja is arti paziureti, paciupineti ir pamatyti faktura, tai visi piesinukai pasirode kaip su flomasteriais nupaisyti smile.gif, ( prasom neissizeisti, cia tik pirmas mano ispudis )

pvz. kai fotografuoju visada detale isdidinu ir parodau faktura smile.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kazanova: 27 sausio 2010 - 14:50
beje, gaila, kad ta skulptūra plokščia, mat besimokant piešti gipsinės formos pačios patogiausios, kadangi gipsas puikiai atspindi šviesą, spalvas (geriausiai matosi visi šešėliai, refleksai ir pan).
Papildyta:
QUOTE(Kazanova @ 2010 01 27, 15:43)
man tai dydzio pritruko, jauciu, kad busiu megeja is arti paziureti, paciupineti ir pamatyti faktura, tai visi piesinukai pasirode kaip su flomasteriais nupaisyti smile.gif, ( prasom neissizeisti, cia tik pirmas mano ispudis )

nelabai supratau, ta prasme kad darbai būtų didesni, ar kad stambus planas būtų? g.gif
na dydis apgaulingas dalykas, gyvai nemačius ir nežinant išmatavimų nuotraukoje darbas gali visaip atrodyti. o dydis ištiesų irgi turi poveikį.
na o dėl faktūros ne visiem darbam ji tinka. kartais kokiai nuglotnintai ar dekoratyviai tapybai ji tik trukdytų, ekspresyviai padėtų.
ir flomasteriai tėra techninė priemonė, viena ji negali lemti darbo kokybės, noriu pasakyti, kad ir flomasteriais galima padaryti gerų kūrinių. biggrin.gif

beje, apskritai ir profesionalioje lietuvių kūryboje kažkodėl ekpresionistinė raiška pati populiariausia, vertingiausia ir mylimiausia. g.gif net nežinau ar tai labai gerai.. kartais norisi ir kažko kito, juolab kai pasauly po ekpresionizmo dar oi kiek visokių stilių ir dalykėlių tapyboje nutiko.. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 27 sausio 2010 - 15:02
QUOTE(Kazanova @ 2010 01 27, 15:43)

Gal tik nuotraukoj taip atrodo, is tiesu tai paziurejus naturoje i paveikslus, neatrodo, kad su flomasteriais nupiesti. Deja, dabar neturiu jau galimybes ju nufotografuoti stambiu planu, kad tekstura matytuos, nes paveikslai isdovanoti. Bet ateityje galesiu ir tokiu nuotrauku padaryti.
Atsakyti
Idedu kelias savo tepliones.

http://public.fotki....gute/darbeliai/

Idomi jusu nuomone, ypac del drugelio ir diptiko smile.gif.
Noreciau juos pasikabinti namie ant sienos, bet vyras, uzkietejes realistas (pripazintu gal tik dar surrealizma), purto galva. As irgi objektyviai negaliu vertinti ar grazu, ar ne. Gi pacios terliota blush2.gif .

Galvoju, gal tame piesinyje su drugeliu reiketu daugiau spalvu imaisyti. Pvz, gelytes viduriuka ir drugelio pilveli paseseliuoti zaliai? Tik drugelis dar nebaigtas, nupiesiu veliau usus ir kojeles. Tik su viduriuku neapsisprendziu, tad ir nebaigiu.

Zolynelis irgi nebaigtas, noreciau jusu gairiu. Ko tai jis man labai blankus, gal fona ryskinti. Arba, dar svarstau, arciau esancius zoliu lapus detalesnius ir ryskesnius nupiesti. o tai dabar viskas vienoje plokstumoje.
Atsakyti
Nu man tai labai grazus darbeliai smile.gif labai idomu kaip uzbaigti atrodytu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ringute @ 2010 01 28, 16:11)
Idedu kelias savo tepliones.

http://public.fotki....gute/darbeliai/

Idomi jusu nuomone, ypac del drugelio ir diptiko smile.gif.
Noreciau juos pasikabinti namie ant sienos, bet vyras, uzkietejes realistas (pripazintu gal tik dar surrealizma), purto galva. As irgi objektyviai negaliu vertinti ar grazu, ar ne. Gi pacios terliota  blush2.gif .

Galvoju, gal tame piesinyje su drugeliu reiketu daugiau spalvu imaisyti. Pvz, gelytes viduriuka ir drugelio pilveli paseseliuoti zaliai? Tik drugelis dar nebaigtas, nupiesiu veliau usus ir kojeles. Tik su viduriuku neapsisprendziu, tad ir nebaigiu.

Zolynelis irgi nebaigtas, noreciau jusu gairiu. Ko tai jis man labai blankus, gal fona ryskinti. Arba, dar svarstau, arciau esancius zoliu lapus detalesnius ir ryskesnius nupiesti. o tai dabar viskas vienoje plokstumoje.

o tai jam čia dar nepakankamai realu blink.gif na tada logiškiausia būtų tik nuotraukas kabinti biggrin.gif 4u.gif
su drugeliu labai neblogas darbas (iš tų trijų geriausias), ar dadėti spalvų viduriuke, sunku pasakyti, nes nežinau, kiek ir kokios dėsit biggrin.gif reikia tiesiog pabandyti. svarbiausia, kad drugelis ir toliau liktų toks trapus ir dominuojantis..
žolynėlis, jo, blankus, tiksliau kažkaip lapai nėra labai gražūs, o labai ryškūs (ir ta ruda verta paįvairinimo) nukreipia dėmesį nuo žiedų, reiktų, kad tie žiedai išryškėtų, jie ir gražesni, gal foną patamsinti, ne lapus g.gif beto kai kurios linijos net nereikalingos ten, nes įveda kažkokios destrukcijos, nerimo, viena kita smaugia g.gif gal tų lenktų centre atsisakyti, o gal apačioj įvairovės reiktų (na neauga jie taip iš vieno taško smile.gif )
na o apie diptiką nedaug gero galiu pasakyti.. ax.gif 4u.gif nebent fonas geras. ir tai ne diptikas, o du atskiri paveikslai (jaučiu kartojuos biggrin.gif ), nes jie nesisieja tarpusavy niekaip (pirmiausia kompoziciškai), jie puikiai "išgyventų" vienas be kito. (nes nukabinus vieną dalį diptike aiškiai jaustusi, kad kažko greta trūksta) na ir gėlytės visai neišraiškigos/primityvokos, kompozicijos nera.. 4u.gif ir jei norisi kelių dalių, geriau darykit tris, tik nepamirškit, kad visada jos turi sietis tarpusavy.
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 28 sausio 2010 - 16:52
Pagaliau gavau nuotrauka is savo ankstesniu darbeliu blush2.gif
user posted image
Papildyta:
o stai kas buna su piesinukais, piestais guasu ir kuomet ant ju patenka sniego... unsure.gif Labai senas darbelis...
user posted image
Atsakyti
nu gražu, žiūriu jūsų darbai ganėtinai skirtingi stiliaus požiūriu. tas antras čiurlionio šaulį primena. figūra gerai nupaišyta thumbup.gif . o kur ten sniegas pagadino tai beveik ir nesimato lens.gif smile.gif
jei tai seni darbai įdomu kokie dabar būtų, juk žmogus keičiasi.. biggrin.gif mirksiukas.gif beje, jei labai užsisėdėsit vien prie aerografijos, grįžti prie kitokios tapybos su laiku gali būti vis sunkiau.. g.gif 4u.gif
Atsakyti
Aciu trr. 4u.gif tiesa, vien prie aerografijos uzsisedeti netenka, kartais ir nauju papaisau.. vat tie arkliukai juodame fone buvo vieni is naujausiu blush2.gif bet is tiesu ganetinai sunku persiorentuoti is tapybos i aerografija ir atvirksciai. technologijos ten tikrai skirtingos, ir i jokia tapyba nepanasios. biggrin.gif
Atsakyti