[Ritka, labai grazu, kaip neprofesionalas tai man grazu.
Cia kaip siuvejai mato kreiva siule, tai cia tas pats ir su tapytojais
QUOTE(ritka68 @ 2010 01 22, 20:32)
mano paskutinis paveikslas
trr laukiu kritikos ,pliek iš dūšios......
nors ir pati jaučiu kas negerai
trr laukiu kritikos ,pliek iš dūšios......
nors ir pati jaučiu kas negerai
Pas mane labai juoda dušia tai ir norėčiau..
Kompozicija -klaidos:
Centre angeliukas pagrindinis- ko pasekoje lužta darbas per puse - kairė puse nunyksta -nėra idomi nes komozicinis trikampis (du angelai ir gelda)) dešinėje. Taip pat yra pripjautas antro angelo sparnas.
Dekoratyvus motyvas -obuolys stipriai perdaug aktyvus ir kontrastingas , dėl to jis nukonkuruoja pagrindinį angeliuka ir ardo visa kompozicija pretenduodamas būti jos centru. reikėtu prieš tapant pasieskizuoti keletą kompozicijos variantų žiurint kad nieks nenusikirstu ar nestyrotu per vidurį, turėtum ir pati pamatyt kad eskizai labai padeda - matysi kaip kito pirminė idėja, kompozicija ,gal net kardinaliai.ir rezultatas būtų geresnis.
Dar gali prisimerkti ziurint i darbą - tada matosi pagrindinės spalvinės dėmės bei kompozicija o detalės nunyksta- matosi ar darbas byra, ar tvirtai surestas
Spalva-klaidos:
Darbas galėtu buti ir monochrominis, nieks nepakistu- reiškias spalvos kaip ir nėra, o spalva tai labai stiprus įrankis, tik reik jį pasimokyt valdyt, gali pasiziurėti kaip su ja tvarkėsi visiem jau įgryssęs G.Klimt
Pvz raudonos tarpusavio papildoma sp. yra žalia, geltonos-violetinė. ivedus tinkamą žalsvą atspalvį darbe suaktyvėtu raudona, violetinį- geltona ir ttt
kadangi darbas dekoratyvus ,tai tam dekoratyvumui sustiprinti ir dalinau paveikslą į dvi dalis ,šį padalinimą tapydama mačiau ,bet man kažkodėl atrodo kad tai visai gerai,dėl obuolio man atsakėte į mane kankinusią problemą ,intuityviai jaučiau ,kad su obuoliu kažkas negerai ,dabar sutinku visiškai ,jis per aktyvus........,nors jis ir atsvara ryškesnei pusei su dviem angelais...
dėl spalvinės gamos ...beje buvau visai pamiršusi ,kad iš tiesų prisimerkus viskas išsigrynina ,dėkui kad priminėte
tik dar galvoju ,jei darydama eskizus taip mąstyčiau apie kompoziciją tai man visai nieko nesigautų , darau viską intuityviai,paskui jau klaidų ieškau....
dėl spalvinės gamos ...beje buvau visai pamiršusi ,kad iš tiesų prisimerkus viskas išsigrynina ,dėkui kad priminėte
tik dar galvoju ,jei darydama eskizus taip mąstyčiau apie kompoziciją tai man visai nieko nesigautų , darau viską intuityviai,paskui jau klaidų ieškau....
QUOTE(ritka68 @ 2010 01 23, 21:07)
dėl eskizų teisingai sako, didesniam rimtam darbui visada verta pasieskizuoti. visai nebūtina paišant matematiškai su liniuote rankoj galvoti apie pusiausvyrą darbe, darykit ir toliau intuityviai, tiesiog padariusi įvertinkit kas ir kaip, ką ir kodėl taisyti, o kur nebesigilinti. o padariusi bent keletą (šiaip kuo daugiau tuo geriau) laisvų eskizinių variantų iš kart pasimatys kuris geriausias, ir vertas teptuko.
QUOTE(almaz @ 2010 01 25, 16:34)
Sveikos, prasau Jusu ivertinimo mano darbelio tapyto ant drobes 60x60 aliejiniais dazais. Realiai jis atrodo gyvesnis. Siaip tapau savo malonumui ir dovanoms
mano akimis spalvos labai rėkiančios, ir ne itin tarpusavyje derančios -labai jau specifinio interjero tokiam paveikslui reiktų, jei kas sugalvotų pasikabinti. Kompozicijos iš viso nėra. O kur stiebas orchidėjos? Keistokai žiūrisi, kai jis iš niekur atsiranda ir nežinia kur išnyksta. Jei dar tas "niekur" būtų su mintim, tai galima suprast, bet kai tai tik spalvinis fonas...
Pačios orchidėjos matosi tapytos iš nuotraukos, bet labai jau primityviai -jokių spalvinių niuansų, šešėlių, erdvės. Tokiu atveju gal vertėjo rinktis dekoratyvesni sprendimą.
Žodžiu, iki tol kol bus galima ramia sąžine tokius darbus kažkam siūlyti, tai dar dirbt ir dirbt.
Mano nuomonė tokia griežtoka tavo darbo atžvilgiu ne todėl, kad jis beviltiškas -manau gali išlavinti ranką ir akį, ir ateityje nutapyti gražių paveikslų, bet man labai kliūna, kai savo pirmuosius bandymus prisijaukinti teptuką iš kart bandoma parduoti, siūlyti kažkam. Muzikantai pramokę sugroti gamą ar "šuniukų valsą" juk neskuba rengti koncertų
QUOTE(kusachius @ 2010 01 25, 08:14)
Mano nuomonė tokia griežtoka tavo darbo atžvilgiu ne todėl, kad jis beviltiškas -manau gali išlavinti ranką ir akį, ir ateityje nutapyti gražių paveikslų, bet man labai kliūna, kai savo pirmuosius bandymus prisijaukinti teptuką iš kart bandoma parduoti, siūlyti kažkam. Muzikantai pramokę sugroti gamą ar "šuniukų valsą" juk neskuba rengti koncertų
Prisiminiau as savo pirmuosius bandymus, vienus isdovanojau kitus laikau suslepus uz lovos uzkistus, o kai kazkas uzsinorejo viena mano darba issigyti ir paklause kiek kainuoja net pasimeciau, nezinojau kiek galima prasyti nei kaip reaguoti. pirma savo darba ant drobes pardaviau uz 30 lt. vien tik kad kastai atsipirktu.
idomu uz kiek jus pardavete savo pati pirmaji darba?
dekor, aciu uz patarima, leksiu tos modeliavimo mases ieskot...
QUOTE(almaz @ 2010 01 25, 14:34)
Sveikos, prasau Jusu ivertinimo mano darbelio tapyto ant drobes 60x60 aliejiniais dazais.
man visai grazus (cia ivertinimas )
QUOTE(kusachius @ 2010 01 25, 16:14)
O kur stiebas orchidėjos? Keistokai žiūrisi, kai jis iš niekur atsiranda ir nežinia kur išnyksta.
Žodžiu, iki tol kol bus galima ramia sąžine tokius darbus kažkam siūlyti, tai dar dirbt ir dirbt.
kusacius nebutu kusacius
tai cia jis (stiebas) is pradziu neryskus, paskui isryskeja visas stiebas ir geles geltonoje, sauletoje spalvoje, as taip suprantu...
tai gal cia zmogus tik padovanoti kazkam nori...
QUOTE(didute @ 2010 01 25, 09:28)
nori nenori, bet tas zmogus parase is viso 2 zinutes ir jos identiskos
QUOTE(Kazanova @ 2010 01 25, 18:37)
Prisiminiau as savo pirmuosius bandymus, vienus isdovanojau kitus laikau suslepus uz lovos uzkistus, o kai kazkas uzsinorejo viena mano darba issigyti ir paklause kiek kainuoja net pasimeciau, nezinojau kiek galima prasyti nei kaip reaguoti. pirma savo darba ant drobes pardaviau uz 30 lt. vien tik kad kastai atsipirktu.
pirmuosius "paveikslus" pardaviau už ledų porciją, prieš kokius 20 metų
O jei rimtai, tai pirmą paveikslą pardavimui tik pradedu tapyti, o viskas kas piešta už pinigus, piešta pagal užsakymus, ir tai nebuvo paveikslai -iliustracijos, sienos, šilkas- taikomieji menai. Paveikslus iki šiol tik dovanodavau, nes tuos reikalavimus, kad prieš siūlant darbus pardavimui turi pasiekti tam tikrą lygį, taikau ir sau
bet žinoma, jei darbą parduodi už 30 litų, tai ne nuodėmė, kad tas darbas bus ir iš mokymosi proceso
QUOTE(didute @ 2010 01 25, 19:28)
man visai grazus (cia ivertinimas )
kusacius nebutu kusacius
tai cia jis (stiebas) is pradziu neryskus, paskui isryskeja visas stiebas ir geles geltonoje, sauletoje spalvoje, as taip suprantu...
kusacius nebutu kusacius
Kusačius toks jau padaras
Jei dovanoti norima šį paveikslą, tada žinoma kas kita. Savo malonumui ar dovanai galima nors ir salotinį tašką ružavam fone piešti, ir nebus mano reikals kritikuoti.
Bet kadangi man pasirodė kitaip, tai atitinkamai ir pakomentavau.
Kita vertus, autorė prašė komentarų. Gal kažkas iš mano pastabų jai ateityje bus naudinga, o jei išsakytos kritikos forma nemaloni, galima mintyse ją apvynioti vata
Sveiki, kazkaip keista savo darbelius, cia, Tapyboje rodyti (kadangi tai nera tapyba) bet kitos vietos kaip ir nezinau Butu neblogai jeigu kiek pakomentuotumet, pazadu nesupykt Aciu uz sugaista laika