Įkraunama...
Įkraunama...

Tapyba

QUOTE(Aksana-Lap @ 2010 01 20, 23:28)
Ai ne, ant drobes nepatariu, nebent tik ant presskartono (is senuku)  blush2.gif ten tai tikrai laikosi , pvz mano darbelis:  tongue.gif

preskartonis iš senuku)yra labai jautri dregmei medžiaga - ankščiau ar vėliau nubirės ,man lankstosi ir 7mm storio presuota dulkių plokštė
Atsakyti
QUOTE(dekor @ 2010 01 20, 23:36)
preskartonis iš senuku)yra labai jautri dregmei medžiaga - ankščiau ar vėliau nubirės ,man lankstosi ir 7mm storio presuota dulkių plokštė

Ka as zinau, pas mane piesinukas, jau apie desimt metu laikosi blink.gif
bet ziurekit patys, gal ir nerizikuokit be reikalo.... as sakau tik tai, kaip pati darau blush2.gif
Atsakyti
Beje, presuota dulkiu plokste, tai ne presskartonas (faniera). Presskartonas turi tokius plauselius, jungiancius visa ta suspausta mase blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Aksana-Lap @ 2010 01 20, 23:57)
Beje, presuota dulkiu plokste, tai ne presskartonas (faniera). Presskartonas turi tokius plauselius, jungiancius visa ta suspausta mase  blush2.gif

A??)) faniera tai jau tikrai ne presskartonas kazka jau cia painioji - aš tiesa spėjau kad tavo "pesskartonas" tai kieta medienos plaušų plokštė 3,2mm pločio kuria yra iprasta naudoti eskizams- gal ir nepataikiau, dar yra drožlių plokštė(baldinė) ir Orientuotų drožlių plokštė (OSB) ,cemento drožlių plokštė- jos nesilanksto jau taip lengvai.

Aš tik pasakiau kad nekokia idėja- net ir jei dirbsi ant OSB ar cemento drožlių pl - statybinis glaistas silpna i drėgmę reguojanti ir trapi medžiaga, dideli temperatūros ir dregmės šuoliai ir pabirės viskas- o jau Jūs kaip norit darykit

Atsakyti
Nu zinoma kad drobe yra geriausias dalykas biggrin.gif as ir nesiginciju 4u.gif ir visa kita reiktu pirkti tik dailes parduotuveje. Norint gauti atitinkama rezultata, reikia atitinkamai ir sumoketi wink.gif ( gal but pati niekuomet rimtai neziurejau i savo tapybos darbus, ir piesdavau ant ko papuola, kaip tik kildavo nenumaldomas noras PIESTI bigsmile.gif ) be to, ir finansai nelabai man leidzia blush2.gif

Nu taip, preskartonas tikrai ne faniera, blush2.gif supainiojau.... bet ir ne OSB ir ne MDP regis g.gif nu bet ir ne medzio dulkiu plokste. Zodziu vienoje puseje glotnus, slydus, o kitoje puseje su idubimais ir siurkstus blink.gif
Ir is vis, kokia is manes tapytoja, kad patarineti ax.gif doh.gif nebent kaip automobili, ar kita metala nudazyt galiu patart lotuliukas.gif
kaip ir minejau- sakau kaip darau ir tai nereiskia kad as teisingai daru schmoll.gif blush2.gif 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aksana-Lap: 21 sausio 2010 - 00:57
QUOTE(dekor @ 2010 01 20, 21:52)

spec akrilinis tinkas - tai čia toks brudas kur pats susimaišiau ir naudoju komerciniuose projektuose ant drobės pvz cia

Kokie ten auksiniai dazai? Akriliniai? Gal gali pasakyti pavadinimo? Man tokiu reiktu vienam projektui. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Hegesihora @ 2010 01 21, 10:30)
Kokie ten auksiniai dazai? Akriliniai? Gal gali pasakyti pavadinimo? Man tokiu reiktu vienam projektui.  ax.gif

Labas,

nea- ten ne dažai- ten "antique gold leaf" imitacija - tai mikroninio storio spec. vario lydinio lapeliai. Idesiu foto naturaliam apšvietime- gal bus aiškiau :
user posted image

tokio metalo efekto nelabai su dažais ir išgausi -aukso dažai šalia metalo atrodo ganėtinai kraupiai, nors jų visokių ir yra. Jei norėsi gali parašyt į PM koks ten pas tave projektas -patarsiu kuo geriau daryti -auksu, dirbtinu auksu ar dažais, jei ten projektas ne kvadratais matuojamas tai ir medžiagų galiu duoti padarymui.
Atsakyti
QUOTE(dekor @ 2010 01 20, 12:52)

yr dar technologijų kai darbas užliejamas sintetine derva ir dar visokių galima prisigalvoti , reikėtu žiurėti ko tiksliai reikia

Manp pirmasis tikslas buvo tiesiog suteikti faktura, pvz jura ir jos bangavimas net isoriskai matosi ar kazkas panasaus... sako kad reik daug tepti dazu tada pasidaro, bet nenoriu tu dazu tiek daug naudot, kad kazkokia faktura isgauti ryskesne. o be to esu tik megeja tai nezinau ar pvz. akrilas teptas stambiu sluoksniu nesuskilyneja su laiku ir panasiai...
Atsakyti
QUOTE(dekor @ 2010 01 21, 17:43)
Labas,

nea- ten ne dažai- ten "antique gold leaf" imitacija - tai mikroninio storio spec. vario  lydinio lapeliai. Idesiu foto naturaliam apšvietime- gal bus aiškiau :

tokio metalo efekto nelabai su dažais ir išgausi -aukso dažai šalia metalo atrodo ganėtinai kraupiai, nors jų visokių ir yra. Jei norėsi gali parašyt į PM koks ten pas tave projektas -patarsiu kuo geriau daryti -auksu, dirbtinu auksu ar dažais, jei ten  projektas ne kvadratais matuojamas tai ir medžiagų galiu duoti  padarymui.

Aisku =] ir aciu
Na projekta dar tik planuoju ir ten noriu auksinio apvado-remeli nupiesti arabiskam langui. Fonas tamsus, tai reiketu tokiu dazu, kurie nepersisviestu o ir neatrodytu pilkai gelsvi. Hmm, metalo lapeliai, kiek idomiu medziagu apie kurias net girdejusi nebuvau. : )) Gal visdelto zinai dazu, kurie tiktu? Ruosaus sestadieni i Domus galerija pasizvalgyti po ta dailes parduotuve.
Atsakyti
QUOTE(Kazanova @ 2010 01 21, 17:46)
Manp pirmasis tikslas buvo tiesiog suteikti faktura, pvz  jura ir jos bangavimas net isoriskai matosi ar kazkas panasaus... sako kad reik daug tepti dazu tada pasidaro, bet nenoriu tu dazu tiek daug naudot, kad kazkokia faktura isgauti ryskesne. o be to esu tik megeja tai nezinau ar pvz. akrilas teptas stambiu sluoksniu nesuskilyneja su laiku ir panasiai...

tada modeliavimo pasta arba tas pats akrilas- akrilas neskilinės, nebent ir iš thomas philips pirkai)) taip pat galima potepius išmodeliuoti su akrilu o tapyti aliejumi.
Atsakyti
QUOTE(dekor @ 2010 01 21, 17:43)
Labas,
ten "antique gold leaf"  imitacija ...

tai tikriausiai lietuviškai būtų tiesiog auksavimo imitacija.. g.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Hegesihora @ 2010 01 21, 18:02)
Aisku =] ir aciu
Na projekta dar tik planuoju ir ten noriu auksinio apvado-remeli nupiesti arabiskam langui. Fonas tamsus, tai reiketu tokiu dazu, kurie nepersisviestu o ir neatrodytu pilkai gelsvi. Hmm, metalo lapeliai, kiek idomiu medziagu apie kurias net girdejusi nebuvau. : )) Gal visdelto zinai dazu, kurie tiktu? Ruosaus sestadieni i Domus galerija pasizvalgyti po ta dailes parduotuve.

Prašom -nera už ką gi).

Dažų?- netiki manim)) - tai ir teisingai -nėr ko tikėt be argumentų - va padariau tau pavyzdžius:

user posted image

Iš kairės į dešinę:

1. "BM latex glaze gold"- akrilinis auksas 0,8l-135lt

2." Lukas pure gold" aukso pūdra 42g-54,90lt + rišiklis damarinis lakas, terpentinas ir sikatyvas

3." antique gold leaf" kaina?- kapeikos)) - gan aktyvus gavosi nes nesendintas bei nedengtas priešoksidacinėm apsauginėm priemonėm

foto matosi rezultatas- kuo tamsesnis pagrindas tuo praščiau su dažais gaunasi , kainas medžiagų surašiau tik kad parodyti kokio lygio medžiagos.

Domus galerijoj antram aukšte ta parduotuvė- man patiko jų asortimentas ir entuzijazmas, bei kainos, tik kad nepatariu nieko iš aukso pirkti , akilinis bus tokio pačio lygio, pudros ir vaško pastos- taspats, o imit. aukso lapelių kainos "dekupažinės"- šerlako auksui dengt jie neturės- kiek tau reikia galiu visko duot- neatlygintinai)) - ar aukso ar dažų- jei norėsi.

Atsakyti