Įkraunama...
Įkraunama...

Tapyba

Stai nuoroda i mano pirmuosius teptuko (ir ne tik) bandymus

public.fotki.com

Taigi cia akrilu piesta ant drobes. Labai lauksiu jusu pastabu ir kritikos, o ir siaip nuomones. Dabar fotografuojant iskilo klausimas - gal man reikejo negaileti dazu ir storiau piesti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Hegesihora @ 2010 01 15, 14:11)

public.fotki.com

Taigi cia akrilu piesta ant drobes. Labai lauksiu jusu pastabu ir kritikos, o ir siaip nuomones. Dabar fotografuojant iskilo klausimas - gal man reikejo negaileti dazu ir storiau piesti?  g.gif

na sakyčiau trūksta druskos. smile.gif pirmas apskritai turiu pasakyti nevykęs, kiti du geresni, bet kažko trūksta juose, potepiai laisvi ir drąsūs, spalvų perėjimai, gera pradžia, bet galėtų būti daugiau sluoksnių, gal daugiau kontrastų ir ypač spalvų, norisi intrigos kažkokios, dabar tuose paveiksluose nieko nevyksta, kažkas neišsakyta iki galo, jiems trūksta aiškiau/ryškiau išreikštos emocijos ar minties.. g.gif beje, jei nudažyti kokią sieną taip kaip paskutiniam darbe, būtų labai gražus ir jaukus interjero akcentas. biggrin.gif
Atsakyti
aciu, trr, turesiu omeny smile.gif pirmas piesinys tikrai pats pats pirmasis bandymas, nors man jis kazkuom patinka (ryskesnis nei kiti du). Antrame persistengiau gal su juodu, o trecias tikrai tiktu sienai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hegesihora: 15 sausio 2010 - 16:23
Aksana Lap, tavo mokyklinis paveikslas padarė įspūdį thumbup.gif nors perspektyva gerokai šlubuoja tame darbe, bet spalvos, nuotaika ir kruopštumas tai atperka bigsmile.gif Puikus darbas mirksiukas.gif

Hegesihora, man akis bado tai, kad tavo darbai be minties. Pirmasis iš viso tokia makalionė, lyg išbandytum dažus ir teptukus (kas suprantama, žinant, kad tai pats pirmasis bandymas tapyti).
Antrajame jau geriau apgalvotos spalvos, jaučiasi bandymas subalansuoti kompoziciją, bet matosi tas pradedančiųjų manymas, kad staigių potepių dideliais mostais pakanka ekspresijai pasiekti biggrin.gif Ir kai kurios paveikslo vietos užveltos, tarsi pati išsigandai tų potepių, ir bandei sušvelninti, bet nežinojai kada sustoti g.gif
Trečiasis paveikslas mano akims taipogi atrodo tuščias, tačiau spalvų derinys malonus, ramus, minkšti perėjimai, ramūs bet ne vienodi potepiai -į galutinį rezultatą bent malonu žiūrėti.
Ateičiai patarčiau apgalvoti, ką nori pasakyti savo paveikslu. Tai nebūtinai turi būti visa istorija, ar sakinys. Gali būti ir vienas žodis, bet jei tu tą žodį žinosi prieš tapydama paveikslą, tai jausis mirksiukas.gif Taipogi pasvarstyk, ką nori savo paveiksle išskirti, kurią vietą išryškinti, nes kitaip teks specializuotis neperregimo rūko tapyme smile.gif
Atsakyti
Pagaliau peizažas ,,iš galvos":

http://public.fotki....aros-takas.html

Nelabai juo patenkinta, man visi tie trys planai tokie nesusieti išėjo ax.gif Galbūt jį dar taisysiu, tai gal kas nors patars, į ką konkrečiai atkreipti dėmesį smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Praeivė.: 16 sausio 2010 - 18:52
QUOTE(Praeivė. @ 2010 01 16, 20:50)

Nelabai juo patenkinta, man visi tie trys planai tokie nesusieti išėjo ax.gif Galbūt jį dar taisysiu, tai gal kas nors patars, į ką konkrečiai atkreipti dėmesį  smile.gif

labai mielas darbelis smile.gif man patinka visai. Dėl planų, tai juos nesudėtinga susieti... Pvz. šiek tiek tokios geltonos spalvos, kaip takas antrame plane atkartoti pirmame plane. Tuo pačiu susidarytų toks mirgantis šešėlis, kaip saulei šviečiant pro medžių lapus. Keli violetiniai taškeliai antrame plane, atkartojantys gėles pirmame. Ir man norėtųsi, kad medžio šešėlis labiau atsiskirtų spalviškai, kad būtų ne rudas ir tamsiau žalias, o labiau į violetinę g.gif
O trečias planas man labai gražus, toks minkštas ir padūmavęs, kaip karštą vasaros dieną ir būna thumbup.gif
Dar maža pastabėlė... Kelio kraštai per daug lygūs. Juk čia smėlio takelis per pievą, o ne šaligatvis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Praeivė. @ 2010 01 16, 19:50)

Nelabai juo patenkinta, man visi tie trys planai tokie nesusieti išėjo ax.gif Galbūt jį dar taisysiu, tai gal kas nors patars, į ką konkrečiai atkreipti dėmesį  smile.gif

o gal reikėjo takeliui pirmame plane naudoti geltoną (ji linkusi artėti), o antrame violetinę. g.gif gražus darbas, dangus geras. pritariu kusachiui.
o man labai patiko sekantis darbas "žibintas" bigsmile.gif , dar jei to žibinto kamienas nesusilietų su fonų, būtų tobula. labai mielas darbelis, mažytis toks, o turi tokį nemažą emocinį (melancholijos) užtaisą thumbup.gif panašiai ir "parkas žiemą", regis kol kas tie kameriniai darbai jums gaunas geriau. bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 16 sausio 2010 - 19:58
Labai ačiū kusachiui ir trr už nuomones ir aiškius patarimus 4u.gif

Trr, tokias spalvas parinkau, nes pirmame plane takelį bandžiau pavaizduoti debesies šešėlyje, o antrame - apšviestą ax.gif
Tiesiog buvo įdomu tai pabandyti padaryti, nes kiek skaičiau teorijos, tai pirmam planui ir apšviestai masei galioja labai jau panašios spalvų naudojimo taisyklės, o fonui - kaip šešėliuotos masės. Tai įdomu, kaip tada vaizduoti pirmą planą šešėly, o antrą - apšviestą? Gal tai įmanoma tik matant vaizdą natūroje?
Taip pat labai dėkinga už padrąsinantį miniatiūrų įvertinimą, o,,Žibintą" bus nesunku pataisyti smile.gif
Atsakyti
Ačiū kusachius 4u.gif

QUOTE(Hegesihora @ 2010 01 15, 14:11)

public.fotki.com

Taigi cia akrilu piesta ant drobes. Labai lauksiu jusu pastabu ir kritikos, o ir siaip nuomones. Dabar fotografuojant iskilo klausimas - gal man reikejo negaileti dazu ir storiau piesti?  g.gif

Mal labiausiai patiko pirmas darbelis (jame ižvelgiau žmogaus užmerktą akį su antakiu) gal del to. kad raudona man patinka 4u.gif . O paskutinis kazkodel marmuro rasta primena blush2.gif

QUOTE(Praeivė. @ 2010 01 16, 19:50)

Visai grazus darbelis, tik kazkodel nesijaucia, kad antras planas yra pakankamai toli, kad nebesimatytų gelyčiu blush2.gif Kruopštus ir svajingas darbelis thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aksana-Lap: 16 sausio 2010 - 22:24
Aksana-Lap, ačiū bigsmile.gif

Čia mano pataisytas darbelis:
http://public.fotki....os-takas-1.html

Realiai tos mėlynos gėlytės antrame fone ne taip šviečia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Praeivė. @ 2010 01 16, 22:14)
Trr, tokias spalvas parinkau, nes pirmame plane takelį bandžiau pavaizduoti debesies šešėlyje, o antrame - apšviestą  ax.gif
Tiesiog buvo įdomu tai pabandyti padaryti, nes kiek skaičiau teorijos, tai pirmam planui ir apšviestai masei galioja labai jau panašios spalvų naudojimo taisyklės, o fonui - kaip šešėliuotos masės. Tai įdomu, kaip tada vaizduoti pirmą planą šešėly, o antrą - apšviestą? Gal tai įmanoma tik matant vaizdą natūroje?

labai puiku, kad iškėlėt sau tokį uždavinį bigsmile.gif thumbup.gif , žiūrint į pataisymą panašu, kad kol kas dar nepavyko jo išspręsti, bet labai norėčiau, kad jums pasisektų. pabandykit dar, jei toliau esanti vieta, vadinas turėtų būti smulkesni daiktai (žolės, gėlės), bet žymiai ryškesni kontrastai nei pirmame plane, daugiau geltonumo ir šviesos. take mėginote išskirti šešėlį spalva, bet žaluma abiejuose planuose liko tokia pati, patamsinkit, pamėlyninkit žolę, panardinkite pirmą planą į tamsą. nepažadu, kad iškarto pavyks atrasti raktą, bet turi pavykti, bandykite visaip. smile.gif pagaliau galima atsiversti dailės albumų ir paieškoti analogų, kaip gi kiti meistrai tą klausimą sprendė.. nepalikite to uždavinio neišpręsto mirksiukas.gif ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 17 sausio 2010 - 17:06
Mergaites gal pasakytumet kaip tiksliai pasidaryti gruntą, tapant ant statybinio kardono?Bandžiau kreidinius dažus maišyti su lipalu (net nežinau kas šį receptą pasufleravo unsure.gif )bet matyt proporcijų nenutaikiau, piešiant gruntas labai dažus ''gerė'' reikėjo daug dažų sluoksniuoti.O gal kitokį gruntą galima pasigaminti ?Iš anksto ačiū ,jei kas atsakys.
Atsakyti