Įkraunama...
Įkraunama...

Tapyba

QUOTE(trr @ 2010 01 07, 16:56)
neblogi darbai, ypač pirmas. antrame (gaila tas blicas truputį trukdo žiūrėti, ta tamsioji dalis blogai matosi) ta balta kiek kietoka, norisi suteikti jai gyvumo, įvairovės (tapybiškumo),  ypač tiem langų apvadam, truputį prigesinti juos (o gal čia tas blicas juos taip išryškina  doh.gif ). tačiau pats siužetas labai savotiškas, lengvai siurealistinis ir turintis nuotaiką.  smile.gif  labai skirtingi darbai pirmas toks švelnus ir šviesus, antras niurus, paslaptingas... smile.gif

o dėl skandalo įdomu, (šitas dailininkas geras, labai ekpresyvi tapyba, bet aš jo nemėgstų, kažkokia pikta ta jo kūryba, net agresyvoka  ax.gif juolab kai regis žmogui šlovės klausimas ne paskutinėj vietoj.. rolleyes.gif  ). na su tuo apsivogimu įdomu ar jo paaiškinimas sekė jau po skandalo, ar buvo pateiktas nuo pat pradžių.  g.gif jei tik po skandalo tai gėda.

Labai ačiū už komentarus. Nemoku paveikslų fotografuoti. Iš tiesų langų apvadai ne balti, balti tik laiptai. Paveiksluose paslaptis ir mane vilioja smile.gif

O dėl skandalo.. aš skaičiau jo interviu, dar iki šio straipsnio, tai jis užsiminė, kad tą paveikslą paėmė iš žmogaus, kuris jį jau buvo įsigijęs, gilesnių paaiškinimų kas ir kaip nebuvo ir po to bac, doh.gif kaip suprantu, šis paaiškinimas sekė jau po skandalo..

Įkeliu dar vieną (drobė akrilas, 120/90)
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Madika @ 2010 01 08, 12:19)

labai neblogai, (ir nuotrauka gavosi biggrin.gif) ir potėpiai, ir spalvos, ir tie pataškymai. thumbup.gif
nebijokite paieškoti sudėtingesnių komponavimo variantų, įvairovės, tirštumo, dar daugiau sluoksnių ir judėjimo.. mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 08 sausio 2010 - 12:05

user posted image
user posted image
[/quote]
Šis man patiko smile.gif
Atsakyti
Noriu paklausti tapančių akrilu, ar lakuojate nutapytus paveikslus?
Atsakyti
Man irgi labai patiko smile.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(trr @ 2010 01 08, 13:01)
labai neblogai, (ir nuotrauka gavosi  biggrin.gif) ir potėpiai, ir spalvos, ir tie pataškymai.  thumbup.gif
nebijokite paieškoti sudėtingesnių komponavimo variantų, įvairovės, tirštumo, dar daugiau sluoksnių ir judėjimo..  mirksiukas.gif  4u.gif

Ačiū, vis bandau, tik yra spalvos, kurios man patinka ir sunku nuo jų pabėgti.
Jei galima, plačiau apie sudėtingesnius komponavimo variantus ax.gif

Tapau ir "užbaiginėju" darbus tol, kol jie man taip patinka, kad galiu kabinti ant sienos ir kiekvieną kartą pažvelgus pasidžiaugti (spalvom, skleidžiama nuotaika)..
Tik ilgiau pakabėjus, akis pradeda badyti per laiką įžvelgti trūkumai
ir kirba mintis, kad galėjau žymiai geriau nutapyti biggrin.gif

Papildyta:
Masumi ir Liucija aciuks.gif

QUOTE(gb78 @ 2010 01 08, 15:03)
Noriu paklausti tapančių akrilu, ar lakuojate nutapytus paveikslus?

Aš naudoju purškiamą laką (acrylic picture varnish matt).
Atsakyti
QUOTE(Madika @ 2010 01 09, 12:07)

na tarkim pastarojo darbo kompozicija (tų spalvinių dėmių išdėstymas) buvo centrinė simetriška, susivedanti į stačiakampį, taigi ji yra paprasta, stovinti, skleidžia ramybę (na tai irgi poveikis, bet) būtų beveik nuobodi jei ne tas puikus gyvas dinamiškas potėpis, kuris viską gelbsti. tą patį gyvumą galima suteikti ir kompozicijai. paieškokite kaip galėtų atrodyti simetrija/asimetrija, statika/dinamika, uždara/atvira, atraskite daugiau kontrastų (tanku-reta, sunku-lengva, didelis-mažas, tamsus-šviesus, juda-stovi, kyla-leidžias, traukia-stumia) visai tai galima išgauti per formų dydžius, spalvas, išdėstymą lape, jų tarpusavio santykius, kartu išlaikant bendrą pusiausvyrą. taip gautumėte kur kas platesnę emocijų skalę, atsirastų intriga, įtaiga, aiškesnė mintis ir tas užbaigtumas.. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 09 sausio 2010 - 18:26
dar toptelėjo gal bus aiškesnis išsireiškimas - abu tie abstraktūs paveikslai yra geri, tiksliau gera pradžia, tarsi fonas kažkam, kas dar tik turi atsirasti bigsmile.gif tarsi tuose paveiksluose truktų pagrindinio veikėjo... g.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(trr @ 2010 01 09, 20:55)
dar toptelėjo gal bus aiškesnis išsireiškimas - abu tie abstraktūs paveikslai yra geri, tiksliau gera pradžia, tarsi fonas kažkam, kas dar tik turi atsirasti  bigsmile.gif tarsi tuose paveiksluose truktų pagrindinio veikėjo...  g.gif  4u.gif

Aha, pati mintis aiškesnė. 4u.gif
Pradėdama tapyti, neturiu konkretaus vaizdo kaip ir kas bus. Susimaišau spalvas, pradedu tapyti ir viskas kita gimsta eigoje.. smile.gif
Kai pats sau mokytojas esi, labai svarbios mintys iš šalies, labai ačiū 4u.gif

Atsakyti
Norėjau paklausti kokiais dažais geriausiai piešti ant špižiaus? t.y ant radiatoriaus noriu pagyvinti seną rodiatorių.Gal aliejiniai tam reikalui tiktų g.gif Ačiū.
Atsakyti
Šiaip yra specialūs metaliniams paviršiams 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Madika @ 2010 01 07, 13:59)
Sveiki,

http://whatson.delfi...o.d?id=26057317
Aš buvau priblokšta..ką manot?

nieko nemanom- tai saloninis dailininkas - tokia jau jo darbo specifika - gaminti savojo stiliaus darbus, o kad gaminti ir pakankamais kiekiais reik iš kazkur imti medziagą, tik kad Jo aliuzijos i Dega ar T.L. Trek ir tt. man atrodytu netinkamos, interpretacijos jokios čia nėra paprasčiausiai darbas nukopijuotas - čia nebent galėtu kalbėti apie Manet kuris imdavo klasikinių darbų kompozicijas - bet ir tas visai kitaip pertapydavo.
Papildyta:
QUOTE(Madika @ 2010 01 09, 12:07)

Tapau ir "užbaiginėju" darbus tol, kol jie man taip patinka, kad galiu kabinti ant sienos ir kiekvieną kartą pažvelgus pasidžiaugti (spalvom, skleidžiama nuotaika)..
Tik ilgiau pakabėjus, akis pradeda badyti per laiką įžvelgti trūkumai
ir kirba mintis, kad galėjau žymiai geriau nutapyti biggrin.gif

Su spalvomis viskas gerai, bet galima ir dar geriau)) jei norėtum tai reiktu daugiau pasidomėti kas yra spalva ir kaip jos tarpusavyje saveikauja ,kas yr tarpusavio papildomos spalvos- tai tau padėtu dirbant. gali dar pasidomėti H.Čarapo tapyba -jei megsti saldziau) tai P.R.Vaitiekūno apstrakčiais natiurmortais. Taip pat gal reiktu baigti su akrilu ir dirbti su aliejiniais dažais -atsivertu daug daugiau galimybių.
Atsakyti