Įkraunama...
Įkraunama...

Tapyba

QUOTE(trr @ 2010 01 04, 19:16)
nu va, che che, prisiminus, kaip visi bijo saukos, o va grybauskaitė nepabūgo jo kūrinį pasikabinti  biggrin.gif  thumbup.gif  moteriškė dar ir skonį turi.  thumbup.gif

tai ne tik skonį ,bet ir drąsos biggrin.gif
saukos ofisuose,darbo kabinetose ir viešose vietose paprastai nekabina biggrin.gif

iš vis smagu,kad valstybė pagaliau nupirko didelio formato saukos darbą,nes taip ir dingtu visi jo darbai privačiose kolekcijose
...

trr,vėl pasiskaitinėjau tėmelę,na darbas pas jus verda thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(aliete @ 2010 01 04, 22:57)
tai ne tik skonį ,bet ir drąsos biggrin.gif
saukos ofisuose,darbo kabinetose ir viešose vietose paprastai nekabina  biggrin.gif

iš vis smagu,kad valstybė pagaliau nupirko didelio formato saukos darbą,nes taip ir dingtu visi jo darbai privačiose kolekcijose

aš kaip tik viename darbo kabinete mačiau saukos darbą, bet nieko keisto, nes tai buvo filosofo/menotyrininko/rašytojo kabinetas biggrin.gif o šiaip tikrai (maloniai) nustebčiau pamačiusi biggrin.gif

tai vat aš irgi apsidžiaugiau, bet pasirodo autorius tik "davė leidimą eksponuoti" prezidentūroje, kol tęsis jos kadencija, tai vadinas jis nenupirktas, tik pasiskolintas doh.gif g.gif o bet tačiau tikėkimės, gal iki to laiko krizė baigsis, o ilgainiui visi prie paveikslo pripras, kiekvieno nomenklatūrščiko pasąmonėje jis įsišaknys kaip nacionalinė vertybė ir kai ateis laikas niekas nebenorės jo iš ten iškelti, ir tada vistiek nupirks.. biggrin.gif g.gif jis ten taip gerai žiūrisi thumbup.gif
ir dar "pirmas šiuolaikinio meno kūrinys prezidentūroje" doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 04 sausio 2010 - 23:15
QUOTE(Mildusia :> @ 2010 01 04, 21:39)
Na atkartoti visą paveikslą būtų baisiai sudėtinga ir man neįmanoma..;D beto man patinka padaryti truputy kitaip nei orginale, nes tada paveiksle yra trupučio manęs.. ieškau paveikslų ar nuotraukų, kurios mane patraukia ir stengiuosi tai nupiešti su trupučio savęs.. :> Šis Jaceko man ypač patiko, todėl pasiryžau ji nupiešti, nors jau išanksto žinojau, kad galiu visiškai susimauti, bet man asmeniškai ir žinant savo ribotus gabumus pavyko..:> Kiti Jaceko dabar irgi nerealus, baisiai sudėtingi, ką jau kalbėti apie smulkių daiktų gausą..:> Galit pasižiūrėti jo darbus internete..:>

Pas mane lygiai tas pats Mildusia, tik tiek kad as kopijuoju dar ir iš kompiuterio, kas yra labai nepatogu doh.gif
Trr, ka daryti jeigu lygiai taip pat nukopijuoti neiseina, o is galvos pavyksta tik vaikiški piešinukai? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Aksana-Lap @ 2010 01 05, 01:15)
Pas mane lygiai tas pats Mildusia, tik tiek kad as kopijuoju dar ir iš kompiuterio, kas yra labai nepatogu  doh.gif
Trr, ka daryti jeigu lygiai taip pat nukopijuoti neiseina, o is galvos pavyksta tik vaikiški piešinukai?  blush2.gif

na jūsų atveju kitaip, jūsų kopijavimai labiau pateisinami, nes pas jus nėra savarankiški meno kūriniai, kaip tarkim paveikslas ar skulptūra, pas jus taikomasis menas, nes dekoruojamas funkcionalaus daikto paviršius, plius daug ką lemia užsakovo norai (kurie dar ir labai specifiniai).
ką daryti nežinau biggrin.gif matau šita bėda daug ką čia kamuoja biggrin.gif manau reikia tiesiog daug piešti, daug domėtis, nebijoti, leisti sau visokiausius eksperimentus, įsiklausyti į širdies balsą, užsimerkti ir leistis į sielos gelmes, ir taip ieškoti savęs kol atrasi... ir nereikia galvoti apie kitus, nereikia taikyti į jokį skonį ar kokius nors rėmus... o kad vaikiški tai nieko baisaus, jei jie įtikinantys, įdomūs, kodėl gi ne, jei tai atitinka jūsų natūrą.. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 05 sausio 2010 - 00:35
Ačiū tau trr, 4u.gif Kažkaip maloniau, ir drąsiau pasidarė po tavo žodžių mirksiukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(trr @ 2010 01 04, 22:02)
na šitoj vietoj nesutinku. biggrin.gif  sąmoningai iškraipyti kažkieno kūrinį yra neteisinga, sakyčiau nedora  biggrin.gif . čia tas pats, kas perrašyti šekspyrą, ir pakeisti ten vieną kitą eilutę.  doh.gif tai nėra kūryba, ir tai nėra tikrasis jūs. tai sakyčiau elementari vagystė, nes tai autorinių teisių pažeidimas.
o kam tada tikrąją autorystę (pagyras ar kritiką) priskirti, tikrajam autoriui, ar interpretatoriui kopijuotojui g.gif vistik kopijuojama tik tam, kad mokytis (o ne tam, kad įdėti savęs ar "pagražinti" kažkieno kūrinį ar turėti namie ale tikrą "rubensą"). jei norite, kad paveiksle būtų jūsų, reikia ten dėti visą save, ne dalelę, prišlietą prie kažko... kūryboje turite kalbėti iš širdies, savais, o ne svetimais žodžiais...  mirksiukas.gif  4u.gif

Aš tikrai nesistengiu iškraipyti kažkieno kūrybos, stengiuosi mokytis iš jos.. Tai vienintelis darbas, kurį piešiau iš garsaus dailininko.. O mano mokytojas leidžia piešti jo darbus ir dar kaip tik liepia piešti netaip kaip yra, o kažką pakeisti, taigi aš buvau ir esu mokoma kitaip... Todėl pakeisti mastyma per vieną akimirką sunku.. Iš dalies sutinku su Jumis, bet iš kitos nelabai, ką daryti tada tokiems piešėjams kurie taip daro? Išviso nepiešti? O jei jie kitaip negali? Negi jie tada pažeidžia ir fotografų autorines teises jeigu piešia iš jų nuotraukų? Tai sudėtinga, bet ir kartu labai kvaila.. O kaip daininkai, daug skirtingų dainininkų perkuria, perdainuoja, skirtingai varijuoja tomis pačiomis dainomis.. Bet vistiek dainos žodžius parašė tai vienas žmogus... Čia irgi panašiai, aš asmeniškai save laikau tuo dainininku, kuris perdainuoja dainą interpretuodamas savaip ir būdamas labai dėkingas autoriui... Na tikiuosi mane supratote, nei aš nei Jūs neįrodysite tiesos, bet mes abi žinom, kas yra pažeidžiamos autorystės teisės... Aš ta pažeidėja nesijaučiu..
Atsakyti
Mane studijuojant mokino kopijuoti Cezanne darbus, tam kad ismoktumeme kaip jis tapyti, su begale skirtingu atspalviu, kad kiekvienas potepis butu vis kitokios spalvos. Mokino piesiant kopijuoti is piesimo knygu, nes nevisada yra galimybe piesti figura gyva. Mokymo sumetimais, kad pasisemtumeme kazka naudinga, kad suvoktumeme, pasiimtumeme kas mum reikalinga ir toliau ieskotumem saves. Per viena perziura destytojai, izvelge mano tapyboje kazka panasaus i kitos destytojos darbus, matyt per daznas bendravimas su ja padare savo. Gavau daug pastabu, buvo liepta ieskoti kazko naujo.
Negaliu isivaizduoti, koks mokytojas gali savo mokyni mokinti ji kopijuoti, kazka pakeiciant.
Nematete kazkada rode viena laida, kada buvo isigudrines vienas zmogelis kopijuoti Lietuvos dailininko darbus ir ne visai kokybiskai? po to prasidejo teismai.
Reikia gerbti dailininka.
Su dainomis yra kitaip, muzikantas gali parduoti savo dainos teises kitam, kad ja butu galima perdainuoti mokami pinigai.
Atsakyti
QUOTE(masumi @ 2010 01 05, 21:43)
Mane studijuojant mokino kopijuoti Cezanne darbus, tam kad ismoktumeme kaip jis tapyti, su begale skirtingu atspalviu, kad kiekvienas potepis butu vis kitokios spalvos. Mokino piesiant kopijuoti is piesimo knygu, nes nevisada yra galimybe piesti figura gyva. Mokymo sumetimais, kad pasisemtumeme kazka naudinga, kad suvoktumeme, pasiimtumeme kas mum reikalinga ir toliau ieskotumem saves. Per viena perziura destytojai, izvelge mano tapyboje kazka panasaus i kitos destytojos darbus, matyt per daznas bendravimas su ja padare savo. Gavau daug pastabu, buvo liepta ieskoti kazko naujo.
Negaliu isivaizduoti, koks mokytojas gali savo mokyni mokinti ji kopijuoti, kazka pakeiciant.
Nematete kazkada rode viena laida, kada buvo isigudrines vienas zmogelis kopijuoti Lietuvos dailininko darbus ir ne visai kokybiskai? po to prasidejo teismai.
Reikia gerbti dailininka.
Su dainomis yra kitaip, muzikantas gali parduoti savo dainos teises kitam, kad ja butu galima perdainuoti mokami pinigai.

Aišku, supratau, tai norit pasakyti, jog piešti iš kitų dailininkų paveikslų ir nuotraukų aš neturiu teisės, nes mane gali duoti teisman, aišku, ačiū...
Nors ir mane, dar nestudijuojanciai, bet lankanciai kursus stojantiesiams mokina bandyti kopijuoti Cezanne tapymo technika, kad pajausti lengvuma rankoje ir seselius tam tikroje sviesoje...
Nesvarbu... Atėjau čia, kad parodyti savo darbus, sulaukti kritikos, o baigiasi viskas tuo, kad vos už mano 1 darbą, galiu teisman papult..
Atsakyti
QUOTE(Mildusia :> @ 2010 01 05, 21:12)
Čia irgi panašiai, aš asmeniškai save laikau tuo dainininku, kuris perdainuoja dainą interpretuodamas savaip ir būdamas labai dėkingas autoriui... Na tikiuosi mane supratote, nei aš nei Jūs neįrodysite tiesos, bet mes abi žinom, kas yra pažeidžiamos autorystės teisės... Aš ta pažeidėja nesijaučiu..

kažkodėl nujaučiau, kad kaip pavyzdys bus duotas dainavimas ir dainininkai. biggrin.gif deja tai visai kita meno rūšis. yra dainos autorius ir yra dainos atlikėjas, šiuo atveju dainininkas yra tik kaip instrumentas. mirksiukas.gif jis nėra kūrėjas. ir atliekant dainą koncerte, eteryje ar išleistame CD visada turi būti įvardintas autorius, (kuriam beje, už kiekvieną tokį viešą padainavimą kapsi pinigai, kad ir kuriam civilizuoto pasaulio kampe jis būtų. mirksiukas.gif) dainuoti kažkieno dainą leidimo nereikia, bet tik su sąlyga, kad niekas, nė viena nata, nė vienas žodis nepakeičiamas, net vertimo negali būti, tik originalo kalba... o va jei nori kažką perdaryti, tada taip, reikia autoriaus leidimo.
o nuotraukų perpiešinėjimo iš vis kartais nesuprantu.. jokios tapybos taip neišmoksi.. rolleyes.gif
beje aš irgi labai nusistebėjau jūsų mokytojo mokymo metodais. manau jie veda į aklavietę.. 4u.gif neketinu nieko įrodinėti, tik supažindinau kokios yra nusistovėjusios normos.. aišku niekas nemedžios jei namie sau tokius paišysite, bet jei bandytumėt parduoti ar eksponuoti savo vardu tai jau būtų neleistina ir nelegalu. 4u.gif

P.S. beje, nereikia taip skaudžiai reaguoti (čia išsidavė jaunas kraujas biggrin.gif ), niekas tikrai nenorėjo jūsų nei įžeisti, nei gąsdinti.. 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 05 sausio 2010 - 22:30
Sveikos. 4u.gif

Esu naujokė ir pas Jus temoje, ir tapytoja, apskritai. Niekada nemaniau, kad paimti teptuką ir tapyti sugebėsiu. Bet atėjo toks metas, kai bandau ir man patinka pats procesas. rolleyes.gif

Trr, o kaip kitaip pradėti nekopijuojant ? Sutinku, jei tu esi jaunas, gali lankyti dailės mokyklą, palaipsniui ieškoti savęs, dar geriau, jei ir nuo Dievo daugiau duota. O kai tau jau ne 16-ka, kai tu tik bandai paįvairinti, išbandyti naujas veiklas - kaip tada ?.. Aš lankau suaugusių studiją, tai yra laikas sau, be didelių pretenzijų į tikrąją tapyba. Tačiau ir čia mes pradėjom nuo perpiešimo patikusių, nesudėtingų fragmentų: kas tulpę, kas aguoną, kas stilizuotą paukštį. Tačiau visa tai jau kažkieno piešta. Galvoju, kad retas gali tiesiog piešti "iš savęs", tuomet jis yra dailininkas, o daugelis tik gali bandyti atkartoti, tuomet jie tik mėgėjai. O gal aš neteisi ? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aguona @ 2010 01 05, 23:58)

..na aš kaip tik šitoje temoje jau daug kartų minėjau, kad kopijavimas būtent ir naudojamas tik kaip (vienas iš) mokymosi metodų, bet ne kūrybos.. 4u.gif ir kai jis naudojamas kaip mokymosi metodas jis turi būti atliekamas be jokių sąmoningų interpretacijų ir "savęs dadėjimų".
ir ties tuo nereiktų užsisėdėti, tai tik pradinis, laikinas etapas.
net jei ir netaikoma į didijį meną. smile.gif (ir juolabiau, kai žmogus kaip tik ketina stoti ir tapti profesionalu..)

manau žiūrėdami į kopijuotą darbą, objektyviai mes galime vertinti tik amato meistriškumą, t.y. atlikimo lygį ir kokybę, ir žiūrime tik į formą (kaip padaryta). tačiau kai vertinamas autorinis darbas tuomet vertinamas jau ir turinys ( kas padaryta), kuris jau parodo tikrąjį kūrybingumą ir net kūrėjo asmenybę.. ir tai jau visai kas kita, nes tai jau bus pilnavertis kūrinys. 4u.gif

mildusia, jūsų mokytojas įdiegęs teigiamą požiūrį į tokį interpretuojantį kopijavimą padarė jums meškos paslaugą. o gal jis turėjo omeny kažką kitą, gal pamiršo paminėti, kad tai daroma tik tol, kol atrasite savo stilių (savo temas, save), o jį kūrėjas privalo atrasti, kitaip jis netaps kūrėju...
na bet neabejoju, kad įstosite, ir dar labiau neabejoju, kad po kelių metų gavusi diplomą manysite jau visai kitaip ir prisiminusi šią diskusiją smagiai pasijuoksite. 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 06 sausio 2010 - 00:07
beje, gal tai atrodys prieštaringai biggrin.gif , bet turiu pažymėti, kad dailės istorijoje (tik XXam) mes tikrai rasime pavyzdžių, kuomet vienas garsus dailininkas pasinaudoja kito dailininko darbu. pvz dali labai daug kur savo darbuose (dar) naudojo motyvą paimtą iš millet paveikslo.
arba francis bacon savaip pertapęs velazquezo nutapytą popiežiaus portretą
biggrin.gif
bet jie nesimoko, jie sukuria naują kokybę, naują nuotaiką, naują "žinią" - naują paveikslą, kartu tam tikra prasme pateikia savo individualų komentarą į tą dailininką ar kūrinį.. tačiau tokiais atvejais visur būna rašoma kieno darbą jie perpiešė.. negana to dažniausiai ten ir be suflerio labai aiškiai matosi, kur baigiasi vienas autorius, ir kur prasideda kitas..
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 06 sausio 2010 - 01:00