QUOTE(Mildusia :> @ 2010 01 05, 21:12)
Čia irgi panašiai, aš asmeniškai save laikau tuo dainininku, kuris perdainuoja dainą interpretuodamas savaip ir būdamas labai dėkingas autoriui... Na tikiuosi mane supratote, nei aš nei Jūs neįrodysite tiesos, bet mes abi žinom, kas yra pažeidžiamos autorystės teisės... Aš ta pažeidėja nesijaučiu..
kažkodėl nujaučiau, kad kaip pavyzdys bus duotas dainavimas ir dainininkai.
deja tai visai kita meno rūšis. yra dainos autorius ir yra dainos atlikėjas, šiuo atveju dainininkas yra tik kaip instrumentas.
jis nėra kūrėjas. ir atliekant dainą koncerte, eteryje ar išleistame CD visada turi būti įvardintas autorius, (kuriam beje, už kiekvieną tokį viešą padainavimą kapsi pinigai, kad ir kuriam civilizuoto pasaulio kampe jis būtų.
) dainuoti kažkieno dainą leidimo nereikia, bet tik su sąlyga, kad niekas, nė viena nata, nė vienas žodis nepakeičiamas, net vertimo negali būti, tik originalo kalba... o va jei nori kažką perdaryti, tada taip, reikia autoriaus leidimo.
o nuotraukų perpiešinėjimo iš vis kartais nesuprantu.. jokios tapybos taip neišmoksi..
beje aš irgi labai nusistebėjau jūsų mokytojo mokymo metodais. manau jie veda į aklavietę..
neketinu nieko įrodinėti, tik supažindinau kokios yra nusistovėjusios normos.. aišku niekas nemedžios jei namie sau tokius paišysite, bet jei bandytumėt parduoti ar eksponuoti savo vardu tai jau būtų neleistina ir nelegalu.
P.S. beje, nereikia taip skaudžiai reaguoti (čia išsidavė jaunas kraujas
), niekas tikrai nenorėjo jūsų nei įžeisti, nei gąsdinti..