Įkraunama...
Įkraunama...

Tapyba

QUOTE(Mildusia :> @ 2010 01 02, 21:03)
Va, galiu įdėti Jaceko originalą..:> Mano tamsesnis ir grindys kitokios..

o, dėkui, labai įdomu bigsmile.gif kietą riešutėlį pasirinkote, sakyčiau fotorealistinis siurealizmas, o pas jus liko tik siurealizmas, nes atmetėte detales. bet tai nieko baisaus. ir štai kodėl.
apskritai kopijuojant bet kokį darbą verta pasimokyti tai kas jame geriausia, pvz šiuo atveju tas jacekas puikiai atskleidžia medžiagiškumą, t.y. labai aiškiai matosi kur smėlis, kur vanduo, kur marmuras, o kur smiltainis.. ir matytusi net jei tai būtų nespalvota nuotrauka, nes išpiešta kiekviena smiltelė, įtrūkimas ar raukšlelė.. o pas jus tai labiau apibendrintos formos, abstrakti masė, mes tik pagal spalvą galim nutuokti kur vanduo, o kur smėlis, o ką jau kalbėti apie sienų akmenį..
iš vienos pusės tai, kad jūsų darbas nėra identiškas orginalui yra minusas, nes iš esmės kopijavimo tikslas padaryti darbą tokį patį, kad nė pats autorius nepažintu kur tikrasis biggrin.gif atkartoti neiškraipant nei kompozicijos elementų nei autorinio braižo.. tai meistriškumo lavinimas. kita vertus, fotorealizmas (kaip ir klasikinis rusų realizmas ir pan.) neveltui dažnai "kaltinamas" sausumu, kietumu, kuris stokoja jausmingumo, tapybiškumo ir t.t. (kas nutiko ir jacekui), tad dažnai laikomas meniniu (ar tapybiniu) požiūriu mažiau vertingas.. o jūsų darbe neliko to "fotorealizmo", neliko ir tų trūkumų biggrin.gif liko švelnus tapybiškumas, šiltas koloritas, atsirado virpesys, o tas formų apibendrinimas bei netikslumai, man regis, tik padeda siurealistiniam sapno įspūdžiui. ir tai yra pliusas bigsmile.gif , ir todėl darbas gavosi, kaip be būtų keista, geresnis už originalą g.gif thumbup.gif 4u.gif
dar įdomu, kopijavote iš popierinės reprodukcijos ar iš kompiuterio ekrano? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 02 sausio 2010 - 23:25
QUOTE(riozyte @ 2009 12 30, 14:25)
O man asmeniskai liabai grazus antras ir trecias

labai grazus trecias darbelis
Atsakyti
Sveikos, jungiuosi ir aš prie jūsų. Įdedu laibai prastos kokybės nuotraukas, bet bendras vaizdas gal matysis. Spalvos realybėje ruda su baltu, ruda šilta, ne kaip nuotraukose cool.gif Noriu patarimų. Kažkas čia netaip, bet nesugalvoju, ką reiktų taisyti. Sumanymas buvo, kad rėminsiu į oranžinius rėmelius, tokios spalvos, kaip vabaliukas (turėjo būti tik vienas), bet nelabai matosi tie vabaliukai iš toliau g.gif O gal pasimatys, kai bus įrėmintas? Laukiu pastabų ir kritikos ax.gif
user posted image user posted image user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gb78: 04 sausio 2010 - 10:54
nu velniškai sudėtinga įsivaizduoti tikrąją spalvą iš aprašymo.. biggrin.gif sunkiai įsivaizduoju kaip oranžinė gali gerai matytis ant rudo. g.gif čia kai lapai pilki, tai vabaliukus matau oranžinius, o jei lapai originale rudi, tai kokie gi vabaliukai? raudoni? g.gif o tai labai svarbu, nes kol kas tik spalva padeda pamatyti tuos vabaliukus. o šiaip jie nelabai matosi dar ir dėl to, kad į akis lenda lapai. atitraukia dėmesį, jie per aktyvūs.
o vabaliukai tai faini. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 04 sausio 2010 - 12:02
Na va, čia jau panašesnė spalva, tik apsišvietė nuo blico:
user posted image user posted image
Vabaliukai tai geltonai oranžiniai smile.gif
O gal man daug tų vabaliukų pripiešti apatinėje dalyje?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gb78: 04 sausio 2010 - 12:43
hm, dabar kai fotografuota iš arčiau, tai kompoza pagerėjo, vabaliukai geriau matosi, ane? bigsmile.gif vadinas gal to fono per daug. g.gif problema panaši kaip ir kur čia aukščiau buvo kažkieno (atsiprašau nepamenu kurios) dygliuotas medis pilkam fone su ryškiais žiedeliais..
užtat dar pasimatė, kad vabaliukai šiek tiek pasiglamžę ax.gif , ypač tas viršutinis.. smile.gif

jei būtų tapyta ant kartono, sakyčiau gal atitinkamai apkarpyti kraštines. jei pripiešit apačioj vabaliukų vaizdas gal ir pagerės, bet kai trys vabaliukai pabrėžiamas jų menkumas ir trapumas, tačiau jei jų bus daug tai jau bus vabalų invazija, kuri gali kelti jau ne tokias mielas asociacijas mirksiukas.gif t.y. gali gautis visai kitas įspūdis/nuotaika.
o čia ir buvo toks sumanymas spalvoti vabaliukai monochrominiame fone ar tiesiog taip gavosi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 04 sausio 2010 - 13:05
nu va, che che, prisiminus, kaip visi bijo saukos, o va grybauskaitė nepabūgo jo kūrinį pasikabinti biggrin.gif thumbup.gif moteriškė dar ir skonį turi. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(trr @ 2010 01 04, 13:55)
hm, dabar kai fotografuota iš arčiau, tai kompoza pagerėjo, vabaliukai geriau matosi, ane?  bigsmile.gif  vadinas gal to fono per daug.  g.gif problema panaši kaip ir kur čia aukščiau buvo kažkieno (atsiprašau nepamenu kurios) dygliuotas medis pilkam fone su ryškiais žiedeliais..
užtat dar pasimatė, kad vabaliukai šiek tiek pasiglamžę  ax.gif , ypač tas viršutinis..  smile.gif

jei būtų tapyta ant kartono, sakyčiau gal atitinkamai apkarpyti kraštines. jei pripiešit apačioj vabaliukų vaizdas gal ir pagerės, bet kai trys vabaliukai pabrėžiamas jų menkumas ir trapumas, tačiau jei jų bus daug tai jau bus vabalų invazija, kuri gali kelti jau ne tokias mielas asociacijas  mirksiukas.gif t.y. gali gautis visai kitas įspūdis/nuotaika.
o čia ir buvo toks sumanymas spalvoti vabaliukai monochrominiame fone ar tiesiog taip gavosi?

Tiesiog taip gavosi doh.gif O ką reikškia "pasiglamžę vabaliukai" rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(gb78 @ 2010 01 04, 19:26)
  O ką reikškia "pasiglamžę vabaliukai" rolleyes.gif

na tai kai tokie nevisai kruoščiai išpiešti.. ax.gif nes ten kur apatinis vabaliukas, pieštas žiūrint iš viršaus tas geriausias, o kiti du jau su rakursu (šonu biski) tai sudėtingiau, ir jie jau nevisai tikslūs, viename matosi sparniuko dalis kuri turi nesimatyti, kitame sparniukas per trumpas atrodo.. todėl ir atrodo kaip susiglamžę.. rolleyes.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 04 sausio 2010 - 20:03
QUOTE(trr @ 2010 01 03, 00:11)
o, dėkui, labai įdomu  bigsmile.gif  kietą riešutėlį pasirinkote, sakyčiau fotorealistinis siurealizmas, o pas jus liko tik siurealizmas, nes atmetėte detales. bet tai nieko baisaus. ir štai kodėl.
apskritai kopijuojant bet kokį darbą verta pasimokyti tai kas jame geriausia, pvz šiuo atveju tas jacekas puikiai atskleidžia medžiagiškumą,  t.y. labai aiškiai matosi kur smėlis, kur vanduo, kur marmuras, o kur smiltainis.. ir matytusi net jei tai būtų nespalvota nuotrauka, nes išpiešta kiekviena smiltelė, įtrūkimas ar raukšlelė..  o pas jus tai labiau apibendrintos formos, abstrakti masė, mes tik pagal spalvą galim nutuokti kur vanduo, o kur smėlis, o ką jau kalbėti apie sienų akmenį..
iš vienos pusės tai, kad jūsų darbas nėra identiškas orginalui yra minusas, nes iš esmės kopijavimo tikslas padaryti darbą tokį patį, kad nė pats autorius nepažintu kur tikrasis  biggrin.gif atkartoti neiškraipant nei kompozicijos elementų nei autorinio braižo.. tai meistriškumo lavinimas.  kita vertus, fotorealizmas (kaip ir klasikinis rusų realizmas ir pan.) neveltui dažnai "kaltinamas" sausumu, kietumu, kuris stokoja jausmingumo, tapybiškumo ir t.t. (kas nutiko ir jacekui), tad dažnai laikomas meniniu (ar tapybiniu) požiūriu mažiau vertingas.. o jūsų darbe neliko to "fotorealizmo", neliko ir tų trūkumų  biggrin.gif liko švelnus tapybiškumas, šiltas koloritas, atsirado virpesys, o tas formų apibendrinimas bei netikslumai, man regis, tik padeda siurealistiniam sapno įspūdžiui. ir tai yra pliusas  bigsmile.gif ,   ir todėl darbas gavosi, kaip be būtų keista, geresnis už originalą  g.gif   thumbup.gif   4u.gif 
dar įdomu, kopijavote iš popierinės reprodukcijos ar iš kompiuterio ekrano?  g.gif

Kai įdomu skaityti.. Ačiū labai..:> Ačiū už komplimentą.. 4u.gif Na atkartoti visą paveikslą būtų baisiai sudėtinga ir man neįmanoma..;D beto man patinka padaryti truputy kitaip nei orginale, nes tada paveiksle yra trupučio manęs.. ieškau paveikslų ar nuotraukų, kurios mane patraukia ir stengiuosi tai nupiešti su trupučio savęs.. :> Šis Jaceko man ypač patiko, todėl pasiryžau ji nupiešti, nors jau išanksto žinojau, kad galiu visiškai susimauti, bet man asmeniškai ir žinant savo ribotus gabumus pavyko..:> Kiti Jaceko dabar irgi nerealus, baisiai sudėtingi, ką jau kalbėti apie smulkių daiktų gausą..:> Galit pasižiūrėti jo darbus internete..:>
Kopijuoju visada tik iš popierinės reprodukcijos.. tai yra atsispausdinu spalvotai..
Man visada buvo siurrealizmas prie širdies.. Apie Dali profesionalumą išvis nėra nieko komentuoti tik pasakyti jog tai nuostabu.. wub.gif
Kalabant apie dailininkus, labai žaviuosi Vincentu van Gogu, man teko garbė buti jo muziejuje Olandijoje, tik gaila ten draudžiama fotografuoti.. Stengiuosi išmokti jo pastoziškos dažų tepimo technikos, bet kaip man vis sako mokytojas, vistiek viską "nulaižau", nors jau stengiuosi..;>
Dar kartą ačiū, smagu su Jumis bendrauti.. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mildusia :>: 04 sausio 2010 - 20:40
QUOTE(Mildusia :> @ 2010 01 04, 21:39)
beto man patinka padaryti truputy kitaip nei orginale, nes tada paveiksle yra trupučio manęs.. ieškau paveikslų ar nuotraukų, kurios mane patraukia ir stengiuosi tai nupiešti su trupučio savęs.. :>

na šitoj vietoj nesutinku. biggrin.gif sąmoningai iškraipyti kažkieno kūrinį yra neteisinga, sakyčiau nedora biggrin.gif . čia tas pats, kas perrašyti šekspyrą, ir pakeisti ten vieną kitą eilutę. doh.gif tai nėra kūryba, ir tai nėra tikrasis jūs. tai sakyčiau elementari vagystė, nes tai autorinių teisių pažeidimas.
o kam tada tikrąją autorystę (pagyras ar kritiką) priskirti, tikrajam autoriui, ar interpretatoriui kopijuotojui g.gif vistik kopijuojama tik tam, kad mokytis (o ne tam, kad įdėti savęs ar "pagražinti" kažkieno kūrinį ar turėti namie ale tikrą "rubensą"). jei norite, kad paveiksle būtų jūsų, reikia ten dėti visą save, ne dalelę, prišlietą prie kažko... kūryboje turite kalbėti iš širdies, savais, o ne svetimais žodžiais... mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 04 sausio 2010 - 21:05
QUOTE(trr @ 2010 01 04, 20:57)
na tai kai tokie nevisai kruoščiai išpiešti..  ax.gif  nes ten kur apatinis vabaliukas, pieštas žiūrint iš viršaus tas geriausias, o kiti du jau su rakursu (šonu biski) tai sudėtingiau, ir jie jau nevisai tikslūs, viename matosi sparniuko dalis kuri turi nesimatyti, kitame sparniukas per trumpas atrodo.. todėl ir atrodo kaip susiglamžę..  rolleyes.gif  4u.gif

Labai ačiū už pastabas, reiks pasiieškoti vabaliukų nuotraukų ir pataisyti. Vėl pasirodysiu, kai baigsiu. Ačiū 4u.gif
Atsakyti