nusipirkau Avent antspenius maziausio dydzio, bet jie buvo ziauriai dideli tad jokiu ir nenaudojau. pradzioj, kol labai skaudejo spenelius, tepiau bepantenu, garmastanu, kuo ilgiau budavau nuogom krutim. dabar viskas ok, bet kartais profilaktiskai pasitepu garmastanu
tai va paskutinį kartą pasisakysiu . Jau baigiau maitinimą. Išmaitinau 14,5 mėn, ir tik su antspeniais Avent, be jų nė dienos, jei ne jie galbūt nebūčiau galėjus maitint. Didžiulis dėkui kas juos išrado . Beje nerimavau dėl dantukų. Turim 8 gražius tiesius dantukus, taigi jie niekaip nepakenkė mano lialiai. Taigi aš 1000% už .
Mano patirtis su antspeniais tokia: pirmą dukrytę su jais maitinau gal 9 mėn. Tai nusipirkau juos dar prieš gimdymą. Tačiau antroji nemokėjo per juos traukti, teko be jų maitinti . Pradžioje galvojau bus blogiau, nes pirmoji buvo nugraužus iki kraujo. Bet antroji nugraužė tik vieną spenelį ir tai nesmarkiai, po savaitės viskas buvo gerai . Tai tikraiusia viskas priklauso nuo aplinkybių ar jie reikalingi, ar ne.
QUOTE(katiliukas @ 2006 11 30, 00:25)
tai va paskutinį kartą pasisakysiu . Jau baigiau maitinimą. Išmaitinau 14,5 mėn, ir tik su antspeniais Avent, be jų nė dienos, jei ne jie galbūt nebūčiau galėjus maitint. Didžiulis dėkui kas juos išrado . Beje nerimavau dėl dantukų. Turim 8 gražius tiesius dantukus, taigi jie niekaip nepakenkė mano lialiai. Taigi aš 1000% už .
dziaugiuosi uz tave, kad tiek ilgai maitinai tik kam tiek ilgai tie antspeniai buvo reikalingi? juk jei sugijo - ir gerai. Speju ( , bet i tiesa nepretenduoju), kad gal vaikiukas ir neismoko taisyklingai paimti kruties? Ar jau be ju tiesiog nebeisdrisai ir nebebandei maitinti?
Antspeniu pati nenaudoju, nemaciau reikalo, pradzioj nugrauze vaikas, kol ismokom taisyklingai zisti, bet greit sugijo.
Bet is tikruju mano nuomone tokia - jau geriau tegul mamyte maitina su antspeniais, jei kitaip del vienokiu ar kitokiu priezasciu negali, negu duoda buteliuka su misinuku
O as tai taip ir neismokau kaip tuos anspienius uzsideti . Bandydavau uzsideti, bet vaikas pradedavo klykti Gal as ka nors ne taip dariau
Man tai su antspeniais nekas išėjo. Pirmas dienas po gimdymo, kol dar nebuvo atsiradę pieno, mažoji žindo ištisai, tai taip nugraužė spenelius, kad norėjosi klykti. Akušerė ramino, kad vos tik atsiras pieno, skausmas sumažės ir viskas susitvarkys. Atseit nereikia jokių antspenių. Bet skaudėjo taip baisiai, kad neištvėriau ir išsiunčiau vyrą į vaistinę antspenių. Užsidėjau, maniau: dabar tai viskas bus . Bet kur tau! Vos dukrytė paragavo tą antspenį, metė krūtį ir pradėjo verkti. Bandžiau dar kelis sykius, tas pats. Taip ir liko tie anspeniai nepanaudoti. Spenelių skausmą galiausiai išsigydžiau MultiMom kompresiukais, atsirado pieno ir tikrai viskas susitvarkė. Nežinau, gal aš ir klystu, bet mano nuomone, antspeniai iš tikrųjų reikalingi tik nedaugeliui moterų, o kitos naudoja tik dėl įsitikinimo ar iš įpratimo...
Sveikos visos mamytes, o pas mane iskilo toks klausimelis apie silikoninius antspenius. Kadangi nuo pirmuju dienu mazyle labai nukramte spenelius, teko pradet naudot antspenius (kadangi su tepaliukais ir visokiais kitais vaistais uzgyt nebespeja, nes valgo vos ne kas valanda). Tai vat noreciau suzinoti visus pliusus ir minusus apie juos. Vieninteli dalyka zinau, kad su jais maziukams reikia daugiau jegu pienukui istra ukti ir patenka oro i skranduka, bet manau tai kur kas geriau nei visai nutraukti maitinima ar maitinti is buteliuko, o ka jus manote
Papildyta:
Atsiprasau uz pavadinima su klaidom, gaila, kad nemoku pataisyti
Papildyta:
QUOTE(jurgivikta @ 2007 02 06, 14:37)
Sveikos visos mamytes, o pas mane iskilo toks klausimelis apie silikoninius antspenius. Kadangi nuo pirmuju dienu mazyle labai nukramte spenelius, teko pradet naudot antspenius (kadangi su tepaliukais ir visokiais kitais vaistais uzgyt nebespeja, nes valgo vos ne kas valanda). Tai vat noreciau suzinoti visus pliusus ir minusus apie juos. Vieninteli dalyka zinau, kad su jais maziukams reikia daugiau jegu pienukui istra ukti ir patenka oro i skranduka, bet manau tai kur kas geriau nei visai nutraukti maitinima ar maitinti is buteliuko, o ka jus manote
Sveika.As antkrucius pradejau naudoti jau ligoninej,nes mazyle nukramte spenelius.Naudojau avent firmos.Neturiu jokiu minusu kalbant apie juos,nes manau butu buve maitinti mazyle pragaras,skaudejo labai,o su antkruciais kitas reikalas.Jegu reikia istraukt ir be antkrucio.Ir aisku manau,kad geriau maitinti is krutines,nei nusitraukineti.
QUOTE(jurgivikta @ 2007 02 06, 17:43)
Papildyta:
Papildyta:
minusų manau jokių, nes taip apsaugai save , o ir mažutė valgyti skaniai ir toliau gali, juk krūtis tai ne buteliukas.
vienintelis dalykas kas gali būti tai...po to gali nelabai norėti imti nuogą spenelį, bet...paniurgs paniurgs ir bus viskas ok.aš pati naudojau, nes nugraužė, o ir nelabai ėmė krūtį, nes liežuvuko pasaitėlis labai liežuvėlį pririšęs stipriai ir speneliai nėra dideli...o va su antspeniu kapodavo maniškis lyg niekur nieko paaugęs ir krūtį imdavo...pasimuistydavo, bet pajutęs, kad jo delikatesas bėga imdavo godžiai čiunkinti
Aš taip pat matau tik pliusus. Oro daugiau mažulis nelabai priryja jei gerai užsideda, o ir paskui be antspenių puikiai krūtį ima
as ir juos naudojau kaip buvo nugrazus baisiai baisiai, net iki zaisdu didziausiu, na bet vaikai turi toki igimta ciulpimo refleksa tai jiems nelabai svarbu ka graus... bet po kokio men man vel ju prireike del mastito, tai poto teko pratint prie nuogos kruties, siaip buvo gan sunkus darbelis, bet per pora dienu pripratinau, svarbiausia kantrybes reikia turet ir uzsispyrimo.
Gal kas bandėte kūdikį žindyti su specialiais apsauginiais antkrūčiais? Aš nusipirkau, nes labai nugriaužė spenelius ir skauda, bet su tom "gumytėm" vaikas nepatraukia ir jaučiu, kad nepavalgo. Ar kas turit panašios patirties?