QUOTE(`delfine` @ 2012 03 20, 22:37)
Sveikos
as ruosiuosi savo laukneseli i ligonine (mano mazulis dar pilvuke)
ir svarstau ar verta man antspenius pirktis ar ne
as juos norejau prigriebti jeigu maziukas nugriauztu spenelius
o kad nugriauzia tai negirdejau kam nenugriauztu...
galvojau uzbegti ivykiams uz akiu ir duoti su antspeniais
bet pasiskaiciau kiek jus vargstat atpratinant nuo antspeniu tai pasimeciau ar tai tikrai toks geas pirkinys
gal ka galit patarti is praktikos?
as ruosiuosi savo laukneseli i ligonine (mano mazulis dar pilvuke)
ir svarstau ar verta man antspenius pirktis ar ne
as juos norejau prigriebti jeigu maziukas nugriauztu spenelius
o kad nugriauzia tai negirdejau kam nenugriauztu...
galvojau uzbegti ivykiams uz akiu ir duoti su antspeniais
bet pasiskaiciau kiek jus vargstat atpratinant nuo antspeniu tai pasimeciau ar tai tikrai toks geas pirkinys
gal ka galit patarti is praktikos?
be abejo nepirk. Antspeniai - ekstra ekstra atvejui,nuo jų gali ir neatpratinti vaiko, gali sumažėti pienuko, su antspeniais vaikas gali nedavalgyti, po jų gali neteisingai žysti krūtinę.
Kai pagimdysi prašyk seselių, kad parodytų kaip maitinti, nes nugriaužia tada, kai neteisingai žinda. Vienos seselės paprašyk parodyti, kitą kartą kitos, čia jų darbas. Iki gimdymo paskaityk,kaip gydyti įtrūkusius spenelius - geriausia oro vonios, tepti pienuku ir leisti nudžiūti, yra ir kremukų visokių, daug kas giria kompresus multimam.
Speneliai turi užsigrūdinti žindymui, jei iš pradžių duosi su antspeniais, ar nusitraukinėsi, vėliau duodant krūtį vistiek gali suskilinėti speneliai, o kadangi vaikas nemokės teisingai žysti,tai gali ir nukramtyti. Geriau pakamantinėti seseles, ir pakentėti kelias dienas ar savaites. greit ateina diena, kai maitinti malonu ir neskausminga